mutta on hiukan ongelmaa..meinaan kun teen ns juuren ja annan olla vuorokauden muhimassa,niin lisäänkö loput aineet koko juureen seuraavana päivänä,vai otanko juuresta jonkin verran sivuun johon lisään ainekset?meinaan kerran yritin tehdä ,lisäsin edellispv juureen loput tarvittavat aineet niin leivästä tuli todella pahaa ja hapanta?auttakaa!!oon googlettani ohjeita ja kaikki ohjeet näyttäis että koko juureen lisäis muut..mut sit tulos on toi!!!
ruisleipää---
5
2064
Vastaukset
- beroliina
Täällä toinen, joka haluaisi tehdä ruisleipää. Asun Saksassa ja se, mitä täällä saa, ei maistu samalta kuin Fazerin tai muiden hyvien suomalaisten revityt ruispalat ym. Minun saksalainen mieskin tykkää suomal. leivästä, mutta tarvitsisin kunnollisen ohjeen. Olisiko se jollain päässä tai kirjassa?
- ei meinaa löytyä
HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
• Taikinajuuri:
• 1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
• 4 dl vettä
• 4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
•
• Seuraavana päivänä:
• 1 rkl siirappia
• 1 rkl suolaa
• 2 dl ruisjauhoja
• 3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
• 2 tl kuivahiivaa
•
Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
(Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)
http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1 - beroliina
ei meinaa löytyä kirjoitti:
HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
• Taikinajuuri:
• 1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
• 4 dl vettä
• 4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
•
• Seuraavana päivänä:
• 1 rkl siirappia
• 1 rkl suolaa
• 2 dl ruisjauhoja
• 3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
• 2 tl kuivahiivaa
•
Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
(Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)
http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1Voi mahdotonta,kun tuli hyvä vastaus.
KIITOS OIKEIN PALJON!
Meitä on täällä ainakin 2 onnellista, jos onnistuu tämä ruisleipä. - Vanha kokki
beroliina kirjoitti:
Voi mahdotonta,kun tuli hyvä vastaus.
KIITOS OIKEIN PALJON!
Meitä on täällä ainakin 2 onnellista, jos onnistuu tämä ruisleipä.mahdollisuus jonkun ystäväsi kautta tuottaa sinne Helsingin myllyn valmistamaa Myllärin ruisleipäaines nimistä tuotetta, pääset leivonnassa tosi helpolla. Leivon usein itsekin ko. aineksista reikäleipiä, ovat täysin kilpailukykyisiä minkä tahansa ostoleivän kanssa. Helppous piilee siinä, ettei tarvitse lisätä kuin vesi, kaikki muu on valmiina oikeisssa suhteissa. Hintakin on varsin kohdallaan. Suosittelen mitä lämpöisimmin. Saatavana alk.kilon pusseissa sisältää tarkat valmistusohjeet.
- Anonyymi
ei meinaa löytyä kirjoitti:
HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
• Taikinajuuri:
• 1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
• 4 dl vettä
• 4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
•
• Seuraavana päivänä:
• 1 rkl siirappia
• 1 rkl suolaa
• 2 dl ruisjauhoja
• 3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
• 2 tl kuivahiivaa
•
Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
(Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)
http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1Kuka enää nykyään, vuonna 2007, omistaa leipäkoneen?!? Sehän on jo ikivanhaa muotia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Klaukkalan onnettomuus 4.4
Klaukkalassa oli tänään se kolmen nuoren naisen onnettomuus, onko kellään mitään tietoa mitä kävi tai ketä onnettomuudes1185516Yleltä tyrmäävä uutinen
Ylen uutisen mukaan Raamattu on keksitty n. 2600. Putoaako kristinuskolta pohja kokonaan alta pois? https://yle.fi/a/744401729- 2001203
Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk201179Pakko kertoa mies
Äitini tietää, että olen ihastunut sinuun. 😳 halusin että hän näkisi sinun kuvan ja pyysin googlaamaan sinua. Kommentti1111173Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna861063Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.48975- 64951
- 64906
Onko se niin
Että meillä molemmilla on niin isot egot ettei voi alentua myöntämään kuin tykkää toisesta64856