ruisleipää---

haluaisin tehdä

mutta on hiukan ongelmaa..meinaan kun teen ns juuren ja annan olla vuorokauden muhimassa,niin lisäänkö loput aineet koko juureen seuraavana päivänä,vai otanko juuresta jonkin verran sivuun johon lisään ainekset?meinaan kerran yritin tehdä ,lisäsin edellispv juureen loput tarvittavat aineet niin leivästä tuli todella pahaa ja hapanta?auttakaa!!oon googlettani ohjeita ja kaikki ohjeet näyttäis että koko juureen lisäis muut..mut sit tulos on toi!!!

5

2064

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • beroliina

      Täällä toinen, joka haluaisi tehdä ruisleipää. Asun Saksassa ja se, mitä täällä saa, ei maistu samalta kuin Fazerin tai muiden hyvien suomalaisten revityt ruispalat ym. Minun saksalainen mieskin tykkää suomal. leivästä, mutta tarvitsisin kunnollisen ohjeen. Olisiko se jollain päässä tai kirjassa?

      • ei meinaa löytyä

        HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
        •   Taikinajuuri:
        •   1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
        •   4 dl vettä
        •   4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
        •   
        •   Seuraavana päivänä:
        •   1 rkl siirappia
        •   1 rkl suolaa
        •   2 dl ruisjauhoja
        •   3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
        •   2 tl kuivahiivaa
        •   
        Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
        Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
        (Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)

        http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1


      • beroliina
        ei meinaa löytyä kirjoitti:

        HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
        •   Taikinajuuri:
        •   1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
        •   4 dl vettä
        •   4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
        •   
        •   Seuraavana päivänä:
        •   1 rkl siirappia
        •   1 rkl suolaa
        •   2 dl ruisjauhoja
        •   3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
        •   2 tl kuivahiivaa
        •   
        Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
        Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
        (Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)

        http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1

        Voi mahdotonta,kun tuli hyvä vastaus.
        KIITOS OIKEIN PALJON!
        Meitä on täällä ainakin 2 onnellista, jos onnistuu tämä ruisleipä.


      • Vanha kokki
        beroliina kirjoitti:

        Voi mahdotonta,kun tuli hyvä vastaus.
        KIITOS OIKEIN PALJON!
        Meitä on täällä ainakin 2 onnellista, jos onnistuu tämä ruisleipä.

        mahdollisuus jonkun ystäväsi kautta tuottaa sinne Helsingin myllyn valmistamaa Myllärin ruisleipäaines nimistä tuotetta, pääset leivonnassa tosi helpolla. Leivon usein itsekin ko. aineksista reikäleipiä, ovat täysin kilpailukykyisiä minkä tahansa ostoleivän kanssa. Helppous piilee siinä, ettei tarvitse lisätä kuin vesi, kaikki muu on valmiina oikeisssa suhteissa. Hintakin on varsin kohdallaan. Suosittelen mitä lämpöisimmin. Saatavana alk.kilon pusseissa sisältää tarkat valmistusohjeet.


      • Anonyymi
        ei meinaa löytyä kirjoitti:

        HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
        •   Taikinajuuri:
        •   1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
        •   4 dl vettä
        •   4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
        •   
        •   Seuraavana päivänä:
        •   1 rkl siirappia
        •   1 rkl suolaa
        •   2 dl ruisjauhoja
        •   3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
        •   2 tl kuivahiivaa
        •   
        Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
        Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
        (Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)

        http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1

        Kuka enää nykyään, vuonna 2007, omistaa leipäkoneen?!? Sehän on jo ikivanhaa muotia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Klaukkalan onnettomuus 4.4

      Klaukkalassa oli tänään se kolmen nuoren naisen onnettomuus, onko kellään mitään tietoa mitä kävi tai ketä onnettomuudes
      Nurmijärvi
      118
      5516
    2. Yleltä tyrmäävä uutinen

      Ylen uutisen mukaan Raamattu on keksitty n. 2600. Putoaako kristinuskolta pohja kokonaan alta pois? https://yle.fi/a/74
      Luterilaisuus
      440
      1729
    3. Missä mustasusi on?

      Suden aloituksia ei ole näkynyt moneen päivään.
      Ikävä
      200
      1203
    4. Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.

      Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk
      Maailman menoa
      20
      1179
    5. Pakko kertoa mies

      Äitini tietää, että olen ihastunut sinuun. 😳 halusin että hän näkisi sinun kuvan ja pyysin googlaamaan sinua. Kommentti
      Ikävä
      111
      1173
    6. Sinä vain tulit elämääni

      Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna
      Ikävä
      86
      1063
    7. Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?

      Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.
      Ikävä
      48
      975
    8. Miten koskettaisit häntä?

      Miten lähestyisit jos hän olisi lähelläsi nyt..
      Ikävä
      64
      951
    9. Mitä ajattelet

      Kaivattusi uskosta tai onko hän uskossa?
      Ikävä
      64
      906
    10. Onko se niin

      Että meillä molemmilla on niin isot egot ettei voi alentua myöntämään kuin tykkää toisesta
      Ikävä
      64
      856
    Aihe