mutta on hiukan ongelmaa..meinaan kun teen ns juuren ja annan olla vuorokauden muhimassa,niin lisäänkö loput aineet koko juureen seuraavana päivänä,vai otanko juuresta jonkin verran sivuun johon lisään ainekset?meinaan kerran yritin tehdä ,lisäsin edellispv juureen loput tarvittavat aineet niin leivästä tuli todella pahaa ja hapanta?auttakaa!!oon googlettani ohjeita ja kaikki ohjeet näyttäis että koko juureen lisäis muut..mut sit tulos on toi!!!
ruisleipää---
5
2083
Vastaukset
- beroliina
Täällä toinen, joka haluaisi tehdä ruisleipää. Asun Saksassa ja se, mitä täällä saa, ei maistu samalta kuin Fazerin tai muiden hyvien suomalaisten revityt ruispalat ym. Minun saksalainen mieskin tykkää suomal. leivästä, mutta tarvitsisin kunnollisen ohjeen. Olisiko se jollain päässä tai kirjassa?
- ei meinaa löytyä
HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
• Taikinajuuri:
• 1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
• 4 dl vettä
• 4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
•
• Seuraavana päivänä:
• 1 rkl siirappia
• 1 rkl suolaa
• 2 dl ruisjauhoja
• 3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
• 2 tl kuivahiivaa
•
Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
(Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)
http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1 - beroliina
ei meinaa löytyä kirjoitti:
HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
• Taikinajuuri:
• 1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
• 4 dl vettä
• 4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
•
• Seuraavana päivänä:
• 1 rkl siirappia
• 1 rkl suolaa
• 2 dl ruisjauhoja
• 3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
• 2 tl kuivahiivaa
•
Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
(Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)
http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1Voi mahdotonta,kun tuli hyvä vastaus.
KIITOS OIKEIN PALJON!
Meitä on täällä ainakin 2 onnellista, jos onnistuu tämä ruisleipä. - Vanha kokki
beroliina kirjoitti:
Voi mahdotonta,kun tuli hyvä vastaus.
KIITOS OIKEIN PALJON!
Meitä on täällä ainakin 2 onnellista, jos onnistuu tämä ruisleipä.mahdollisuus jonkun ystäväsi kautta tuottaa sinne Helsingin myllyn valmistamaa Myllärin ruisleipäaines nimistä tuotetta, pääset leivonnassa tosi helpolla. Leivon usein itsekin ko. aineksista reikäleipiä, ovat täysin kilpailukykyisiä minkä tahansa ostoleivän kanssa. Helppous piilee siinä, ettei tarvitse lisätä kuin vesi, kaikki muu on valmiina oikeisssa suhteissa. Hintakin on varsin kohdallaan. Suosittelen mitä lämpöisimmin. Saatavana alk.kilon pusseissa sisältää tarkat valmistusohjeet.
- Anonyymi
ei meinaa löytyä kirjoitti:
HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
• Taikinajuuri:
• 1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
• 4 dl vettä
• 4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
•
• Seuraavana päivänä:
• 1 rkl siirappia
• 1 rkl suolaa
• 2 dl ruisjauhoja
• 3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
• 2 tl kuivahiivaa
•
Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
(Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)
http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1Kuka enää nykyään, vuonna 2007, omistaa leipäkoneen?!? Sehän on jo ikivanhaa muotia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1046326
- 2203551
Näin susta unta
Teit siinä temppuja ja kurkit huomaanko. Niinkuin sun tarttis sitä epäillä. Öitä tuimalle!183395Toiselle puolikkaalleni
Sinulla ei taida olla kaikki nyt ihan hyvin? Minua itketti eilen kauheasti, sinunko itkuja itkin? Kyllä kaikki selviää j663328Niin voimakkaat tunteet
Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi162555Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen
sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk242524Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po312507Katu täyttyy askelista...
Hyvää sunnuntaita ja hyvää jatkoa jos näin...Vettä sataa, mutta hyvä vaan, ainakin kasveille.282373- 2742171
Puhe on halpaa
Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.441776