ruisleipää---

haluaisin tehdä

mutta on hiukan ongelmaa..meinaan kun teen ns juuren ja annan olla vuorokauden muhimassa,niin lisäänkö loput aineet koko juureen seuraavana päivänä,vai otanko juuresta jonkin verran sivuun johon lisään ainekset?meinaan kerran yritin tehdä ,lisäsin edellispv juureen loput tarvittavat aineet niin leivästä tuli todella pahaa ja hapanta?auttakaa!!oon googlettani ohjeita ja kaikki ohjeet näyttäis että koko juureen lisäis muut..mut sit tulos on toi!!!

5

2141

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • beroliina

      Täällä toinen, joka haluaisi tehdä ruisleipää. Asun Saksassa ja se, mitä täällä saa, ei maistu samalta kuin Fazerin tai muiden hyvien suomalaisten revityt ruispalat ym. Minun saksalainen mieskin tykkää suomal. leivästä, mutta tarvitsisin kunnollisen ohjeen. Olisiko se jollain päässä tai kirjassa?

      • ei meinaa löytyä

        HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
        •   Taikinajuuri:
        •   1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
        •   4 dl vettä
        •   4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
        •   
        •   Seuraavana päivänä:
        •   1 rkl siirappia
        •   1 rkl suolaa
        •   2 dl ruisjauhoja
        •   3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
        •   2 tl kuivahiivaa
        •   
        Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
        Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
        (Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)

        http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1


      • beroliina
        ei meinaa löytyä kirjoitti:

        HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
        •   Taikinajuuri:
        •   1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
        •   4 dl vettä
        •   4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
        •   
        •   Seuraavana päivänä:
        •   1 rkl siirappia
        •   1 rkl suolaa
        •   2 dl ruisjauhoja
        •   3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
        •   2 tl kuivahiivaa
        •   
        Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
        Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
        (Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)

        http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1

        Voi mahdotonta,kun tuli hyvä vastaus.
        KIITOS OIKEIN PALJON!
        Meitä on täällä ainakin 2 onnellista, jos onnistuu tämä ruisleipä.


      • Vanha kokki
        beroliina kirjoitti:

        Voi mahdotonta,kun tuli hyvä vastaus.
        KIITOS OIKEIN PALJON!
        Meitä on täällä ainakin 2 onnellista, jos onnistuu tämä ruisleipä.

        mahdollisuus jonkun ystäväsi kautta tuottaa sinne Helsingin myllyn valmistamaa Myllärin ruisleipäaines nimistä tuotetta, pääset leivonnassa tosi helpolla. Leivon usein itsekin ko. aineksista reikäleipiä, ovat täysin kilpailukykyisiä minkä tahansa ostoleivän kanssa. Helppous piilee siinä, ettei tarvitse lisätä kuin vesi, kaikki muu on valmiina oikeisssa suhteissa. Hintakin on varsin kohdallaan. Suosittelen mitä lämpöisimmin. Saatavana alk.kilon pusseissa sisältää tarkat valmistusohjeet.


      • Anonyymi
        ei meinaa löytyä kirjoitti:

        HAPANLEIPÄ LEIPÄKONEELLA
        •   Taikinajuuri:
        •   1 viipale hapanta ruisleipää (tai 2 rkl ruisleipätaikinaa)
        •   4 dl vettä
        •   4 dl ruisjauhoja tai emännän ruisjauhoja
        •   
        •   Seuraavana päivänä:
        •   1 rkl siirappia
        •   1 rkl suolaa
        •   2 dl ruisjauhoja
        •   3 dl hiivaleipä- tai erikoisvehnäjauhoja
        •   2 tl kuivahiivaa
        •   
        Murenna puhtaaseen leipäkoneen kulhoon ruisleipäviipale (tai pakastettua ruisleipätaikinaa edellisestä leivonnasta). Lisää vesi ja jauhot ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Laita kulho leipäkoneeseen ja jätä taikinajuuri sinne yön yli käymään (älä käynnistä konetta vielä laisinkaan).
        Lisää ½-1 vrk:n kuluttua (riippuen miten hapanta leivästäsi haluat) siirappi, suola, jauhot ja kuivahiiva (tai tuorehiiva liuotettuna ruokalusikalliseen vettä). Käynnistä kone lyhyellä ohjelmalla (pikaohjelma). Tarkkaile, että koneeseen syntyy tasainen kiinteä taikina. Jos kiinteää taikinaa ei synny, lisää lusikalla jauhoja tai nestettä.
        (Voit ottaa 2 rkl taikinaa koneesta pakastimeen ennen leivän paistovaihetta seuraavaa leiväntekoa varten.)

        http://people.jyu.fi/~tuma/seismon_ruisleipa.html#tth_sEc1.1

        Kuka enää nykyään, vuonna 2007, omistaa leipäkoneen?!? Sehän on jo ikivanhaa muotia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tiedätkö mihin

      Ominaisuuksiin rakastuin sinussa?
      Ikävä
      81
      4472
    2. Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti

      Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans
      Maailman menoa
      120
      4153
    3. BOIKOTOIN - Ei mitään Suomi.fi postilaatikoita käyttöön

      Ainakaan minulle! Vai että pitäisi alkaa siellä käyädä katselemassa tammikuusta 2026 siis periaatteessa päivittäin että
      Maailman menoa
      169
      3231
    4. Persujen mukaan rasismi on huumoria

      Vaan kun koomikko kutsui Halla-ahoa fasistiksi, niin piti haastaa oikeuteen. Mihin se huumorinitaju yhtäkkiä hävisi? ⠀
      Maailman menoa
      31
      2915
    5. Surullista

      Että menetit sen naisen , tosi surullista ja vielä oman tyhmyyden takia ,ymmärrän että se on masentavaa
      Ikävä
      58
      2567
    6. Hallitus on kaadettava ja Orpon on erottava

      Mikään muu hallitus ei ole oman elämäni aikana tuhonnut näin paljon tämän maan taloutta ja työllisyyttä sekä suomen main
      Maailman menoa
      32
      2537
    7. 165
      2450
    8. Muuttunut käytös

      Onko kaivattusi käytös muuttunut? Tiedätkö mistä se johtuu? Haluatko kertoa, mitä tapahtui?
      Ikävä
      68
      2439
    9. Lasse Lehtonen vaatii persuja pyytämään anteeksi aasialaisilta

      Persut ova romahduttaneet Suomen maakuvan parissa päivässä negatiiviseksi rasismillaan ja se alkaa vaikuttamaan jo Suome
      Maailman menoa
      58
      2420
    10. Väkeä oli liikkeellä

      Nyt leijutaan pilvissä. Kun eläinpuistossa oli porukkaa 😆😆 Olihan siellä kun ilmaiseksi pääsivät. Eiköhän se juuri sik
      Ähtäri
      43
      2122
    Aihe