Hei,
Eli pääsiäiseksi olisi tarkoitus lammaspaistia valmistaa, ja tuollainen 1,6 kiloinen uusi-seelantilainen on nyt jääkaapissa sulamassa.
Hyvää reseptiä olisin kysellyt, mielellään ohjeineen. Valkosipulia ja rosmariinia haluaisin ainakin käyttää, kahvilampaasta en niinkään välitä.
Itse valmistaminen askarruttaa myös, kannattaako paisti ruskistaa ensin pannulla, vai aloittaa kovemmalla lämmöllä uunissa? Entäpä mitä teen paistin pinnalla oleville rasvoille? Leikataanko pois, vai jätetäänkö mehukkuutta antamaan? Onko jotain kikkoja joilla voin välttää paistia sitkistymästä?
Kiitoksia jo etukäteen vastauksista.
Resepti lammaspaistille
7
11833
Vastaukset
- Vanha kokki
olisi kannattanut tehdä jo paistin ollessa jäinen. Hienoa merisuolaa ja kelmu tiukasti ympärille ja sitten sulamaan vaikka jääkaappiin. Nyt voit tehdä veitsen kärjellä reikiä paistiin ja upottaa reikiin neljään osaan halkaistusta valkosipulista aina yhden neljänneksen. Teet muutaman kymmentä reikää ympäri paistia. Itse ruskistan pannulla paistin ennen uuniin laittoa. Kokemuksesta tiedän, että Aussi tai Uusi-Seelantilainen lammaspaisti kannattaa paistaa ylikypsäksi, jotta se on mureaa. Kyseessä on nimittäin aika vanha emälammas ja se tuppaa olemaan sitkeää normaaliin tapaan valmistettuna. Kuvailemaasi paistia pitäisin 125 asteen löylyssä ainakin kolme tunti, ehkä hieman pitempäänkin. Muista valella aika ajoin. Paistia voit putsata halutessasi joko ennen tai jälkeen, tarkoitan niitä pintataleja. Suolan lisäksi siis valkosipulia, muuta et tarvitse.
- Alkuperäinen kirjoittaja
Eli nyt on uunissa, ja herkullinen tuoksu talossa. Sen verran menin sooloilemaan, että valkosipulin lisäksi hieroin pintaan aavistuksen rosmariinia ja oreganoa.
Hieman epäilin tuota 125:n lämpötilaa, mutta hyvin tuntuu kypsyvän. Jos maku vastaa ollenkaan tuoksua, paistista on tulossa kerrassaan herkullinen. - vanha kokki
Alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:
Eli nyt on uunissa, ja herkullinen tuoksu talossa. Sen verran menin sooloilemaan, että valkosipulin lisäksi hieroin pintaan aavistuksen rosmariinia ja oreganoa.
Hieman epäilin tuota 125:n lämpötilaa, mutta hyvin tuntuu kypsyvän. Jos maku vastaa ollenkaan tuoksua, paistista on tulossa kerrassaan herkullinen.sopivat erinomaisesti lampaanlihalle. Jos omistat lihalämpömittarin, tökkää se paistin paksuimpaan kohtaan. Kun lukema on 75 ota paisti uunista. Voit jatkaa muussa tapauksessa tunnilla, ehdottamani kolmen tunnin sijaan, toivottavasti luet tämän ennenkuin otat paistin pois uunista. Hyvää Pääsiäistä sinulle, toivoo Vanha Kokki
- kiitoksia
vanha kokki kirjoitti:
sopivat erinomaisesti lampaanlihalle. Jos omistat lihalämpömittarin, tökkää se paistin paksuimpaan kohtaan. Kun lukema on 75 ota paisti uunista. Voit jatkaa muussa tapauksessa tunnilla, ehdottamani kolmen tunnin sijaan, toivottavasti luet tämän ennenkuin otat paistin pois uunista. Hyvää Pääsiäistä sinulle, toivoo Vanha Kokki
Hei,
vieraat olivat sopivasti myöhässä, joten paisti oli uunissa yhteensä n. 3 tuntia 40 minuuttia. Liha onnistui erinomaisesti. Eritoten liemi oli uskomattoman herkullista. Kiitoksia kovasti vinkeistäsi, ilman niitä olisin todennäköisesti yrittänyt valmistaa paistin, kuten karitsan, jolloin tuloksena olisi varmaankin ollut melko sitkasta höttöä. - Lampaansyöjä
Haasteena olisi saada 500 gramman lampaan sisäfileestä syötävää huomeniltana. Paketissa tosin lukee "karitsa". Jäinen File-kalikka on sulamassa jääkaapissa ja aamulla ajattelin tehdä merisuolauksen Vanhan kokin tapaan. Illalla sitten maustaminen, paisto pannulla ja kypsennys matalassa 125:ssa asteessa, kunnes lihamittari on vähän alle 70 astetta. En usko, että sisäfile vaatii pitkää kypsennystä, vaikka kyseessä on juuri tällainen Uusi-Seelantilainen pakasteliha. Saapa nähdä miten käy.
- vanha kokki
Lampaansyöjä kirjoitti:
Haasteena olisi saada 500 gramman lampaan sisäfileestä syötävää huomeniltana. Paketissa tosin lukee "karitsa". Jäinen File-kalikka on sulamassa jääkaapissa ja aamulla ajattelin tehdä merisuolauksen Vanhan kokin tapaan. Illalla sitten maustaminen, paisto pannulla ja kypsennys matalassa 125:ssa asteessa, kunnes lihamittari on vähän alle 70 astetta. En usko, että sisäfile vaatii pitkää kypsennystä, vaikka kyseessä on juuri tällainen Uusi-Seelantilainen pakasteliha. Saapa nähdä miten käy.
Sulanut paketti voi tuoda sinulle pikku yllätyksen. Yhden fileen sijasta sinulla onkin niitä nippu, todennäköisesti 6-8 kpl. Kehottaisin valmistamaan jotain muuta, koska ne kypsyvät erittäin nopeasti. Itse pidän tavattomasti grillattuina joko kokonaisina, tahi teräsvartaaseen pujoteltuna n. 2x2 sm. kuutioina. Siis anna paketin sulaa ja mausta sitten suolalla oreganolla ja mustapippurirouheella. Tai tee edellämainituista sekoitus oliiviöljyyn, johon laitat lihakuutiot marinoitumaan.
- 1 dl. oliiviöljyä
- 1 runsas tl. suolaa
- 1 tl oreganoa
- 1/2 tl. mustapippurirouhetta
- 1/2 sitruunan mehu - Lampaansyöjä
vanha kokki kirjoitti:
Sulanut paketti voi tuoda sinulle pikku yllätyksen. Yhden fileen sijasta sinulla onkin niitä nippu, todennäköisesti 6-8 kpl. Kehottaisin valmistamaan jotain muuta, koska ne kypsyvät erittäin nopeasti. Itse pidän tavattomasti grillattuina joko kokonaisina, tahi teräsvartaaseen pujoteltuna n. 2x2 sm. kuutioina. Siis anna paketin sulaa ja mausta sitten suolalla oreganolla ja mustapippurirouheella. Tai tee edellämainituista sekoitus oliiviöljyyn, johon laitat lihakuutiot marinoitumaan.
- 1 dl. oliiviöljyä
- 1 runsas tl. suolaa
- 1 tl oreganoa
- 1/2 tl. mustapippurirouhetta
- 1/2 sitruunan mehuHeh heh, vanha kokki oli oikeassa! Liha hajosi yhteentoista pieneen sisäfilekappaleeseen. Tämä tietysti muutti suunnitelmia. Marinoin lihat muutoin ohjeistamallasi öljyllä, mutta oreganon sijasta käytin Provencen mix mausteseosta, jossa on myös tinjamia, rosmariinia ja salviaa. Nopea paisto pannulla ja herkku on valmista. On muuten niin hyvää, että tätä on pakko ostaa lisää. Erittäin hyvä idea on grillata näitä kesällä vartaissa. Kyllä karitsan liha osaa olla hyvää..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan
Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam3541431- 741395
Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten3101175Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin
Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀461097Aika pieni se on
Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht32916Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin
Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆231904vinkki miehille
Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli163878Kiitos siitä
Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak40835Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa
Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso20817Pelekäätkönä mua?
Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te42804