Hei,
Eli pääsiäiseksi olisi tarkoitus lammaspaistia valmistaa, ja tuollainen 1,6 kiloinen uusi-seelantilainen on nyt jääkaapissa sulamassa.
Hyvää reseptiä olisin kysellyt, mielellään ohjeineen. Valkosipulia ja rosmariinia haluaisin ainakin käyttää, kahvilampaasta en niinkään välitä.
Itse valmistaminen askarruttaa myös, kannattaako paisti ruskistaa ensin pannulla, vai aloittaa kovemmalla lämmöllä uunissa? Entäpä mitä teen paistin pinnalla oleville rasvoille? Leikataanko pois, vai jätetäänkö mehukkuutta antamaan? Onko jotain kikkoja joilla voin välttää paistia sitkistymästä?
Kiitoksia jo etukäteen vastauksista.
Resepti lammaspaistille
7
11827
Vastaukset
- Vanha kokki
olisi kannattanut tehdä jo paistin ollessa jäinen. Hienoa merisuolaa ja kelmu tiukasti ympärille ja sitten sulamaan vaikka jääkaappiin. Nyt voit tehdä veitsen kärjellä reikiä paistiin ja upottaa reikiin neljään osaan halkaistusta valkosipulista aina yhden neljänneksen. Teet muutaman kymmentä reikää ympäri paistia. Itse ruskistan pannulla paistin ennen uuniin laittoa. Kokemuksesta tiedän, että Aussi tai Uusi-Seelantilainen lammaspaisti kannattaa paistaa ylikypsäksi, jotta se on mureaa. Kyseessä on nimittäin aika vanha emälammas ja se tuppaa olemaan sitkeää normaaliin tapaan valmistettuna. Kuvailemaasi paistia pitäisin 125 asteen löylyssä ainakin kolme tunti, ehkä hieman pitempäänkin. Muista valella aika ajoin. Paistia voit putsata halutessasi joko ennen tai jälkeen, tarkoitan niitä pintataleja. Suolan lisäksi siis valkosipulia, muuta et tarvitse.
- Alkuperäinen kirjoittaja
Eli nyt on uunissa, ja herkullinen tuoksu talossa. Sen verran menin sooloilemaan, että valkosipulin lisäksi hieroin pintaan aavistuksen rosmariinia ja oreganoa.
Hieman epäilin tuota 125:n lämpötilaa, mutta hyvin tuntuu kypsyvän. Jos maku vastaa ollenkaan tuoksua, paistista on tulossa kerrassaan herkullinen. - vanha kokki
Alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:
Eli nyt on uunissa, ja herkullinen tuoksu talossa. Sen verran menin sooloilemaan, että valkosipulin lisäksi hieroin pintaan aavistuksen rosmariinia ja oreganoa.
Hieman epäilin tuota 125:n lämpötilaa, mutta hyvin tuntuu kypsyvän. Jos maku vastaa ollenkaan tuoksua, paistista on tulossa kerrassaan herkullinen.sopivat erinomaisesti lampaanlihalle. Jos omistat lihalämpömittarin, tökkää se paistin paksuimpaan kohtaan. Kun lukema on 75 ota paisti uunista. Voit jatkaa muussa tapauksessa tunnilla, ehdottamani kolmen tunnin sijaan, toivottavasti luet tämän ennenkuin otat paistin pois uunista. Hyvää Pääsiäistä sinulle, toivoo Vanha Kokki
- kiitoksia
vanha kokki kirjoitti:
sopivat erinomaisesti lampaanlihalle. Jos omistat lihalämpömittarin, tökkää se paistin paksuimpaan kohtaan. Kun lukema on 75 ota paisti uunista. Voit jatkaa muussa tapauksessa tunnilla, ehdottamani kolmen tunnin sijaan, toivottavasti luet tämän ennenkuin otat paistin pois uunista. Hyvää Pääsiäistä sinulle, toivoo Vanha Kokki
Hei,
vieraat olivat sopivasti myöhässä, joten paisti oli uunissa yhteensä n. 3 tuntia 40 minuuttia. Liha onnistui erinomaisesti. Eritoten liemi oli uskomattoman herkullista. Kiitoksia kovasti vinkeistäsi, ilman niitä olisin todennäköisesti yrittänyt valmistaa paistin, kuten karitsan, jolloin tuloksena olisi varmaankin ollut melko sitkasta höttöä. - Lampaansyöjä
Haasteena olisi saada 500 gramman lampaan sisäfileestä syötävää huomeniltana. Paketissa tosin lukee "karitsa". Jäinen File-kalikka on sulamassa jääkaapissa ja aamulla ajattelin tehdä merisuolauksen Vanhan kokin tapaan. Illalla sitten maustaminen, paisto pannulla ja kypsennys matalassa 125:ssa asteessa, kunnes lihamittari on vähän alle 70 astetta. En usko, että sisäfile vaatii pitkää kypsennystä, vaikka kyseessä on juuri tällainen Uusi-Seelantilainen pakasteliha. Saapa nähdä miten käy.
- vanha kokki
Lampaansyöjä kirjoitti:
Haasteena olisi saada 500 gramman lampaan sisäfileestä syötävää huomeniltana. Paketissa tosin lukee "karitsa". Jäinen File-kalikka on sulamassa jääkaapissa ja aamulla ajattelin tehdä merisuolauksen Vanhan kokin tapaan. Illalla sitten maustaminen, paisto pannulla ja kypsennys matalassa 125:ssa asteessa, kunnes lihamittari on vähän alle 70 astetta. En usko, että sisäfile vaatii pitkää kypsennystä, vaikka kyseessä on juuri tällainen Uusi-Seelantilainen pakasteliha. Saapa nähdä miten käy.
Sulanut paketti voi tuoda sinulle pikku yllätyksen. Yhden fileen sijasta sinulla onkin niitä nippu, todennäköisesti 6-8 kpl. Kehottaisin valmistamaan jotain muuta, koska ne kypsyvät erittäin nopeasti. Itse pidän tavattomasti grillattuina joko kokonaisina, tahi teräsvartaaseen pujoteltuna n. 2x2 sm. kuutioina. Siis anna paketin sulaa ja mausta sitten suolalla oreganolla ja mustapippurirouheella. Tai tee edellämainituista sekoitus oliiviöljyyn, johon laitat lihakuutiot marinoitumaan.
- 1 dl. oliiviöljyä
- 1 runsas tl. suolaa
- 1 tl oreganoa
- 1/2 tl. mustapippurirouhetta
- 1/2 sitruunan mehu - Lampaansyöjä
vanha kokki kirjoitti:
Sulanut paketti voi tuoda sinulle pikku yllätyksen. Yhden fileen sijasta sinulla onkin niitä nippu, todennäköisesti 6-8 kpl. Kehottaisin valmistamaan jotain muuta, koska ne kypsyvät erittäin nopeasti. Itse pidän tavattomasti grillattuina joko kokonaisina, tahi teräsvartaaseen pujoteltuna n. 2x2 sm. kuutioina. Siis anna paketin sulaa ja mausta sitten suolalla oreganolla ja mustapippurirouheella. Tai tee edellämainituista sekoitus oliiviöljyyn, johon laitat lihakuutiot marinoitumaan.
- 1 dl. oliiviöljyä
- 1 runsas tl. suolaa
- 1 tl oreganoa
- 1/2 tl. mustapippurirouhetta
- 1/2 sitruunan mehuHeh heh, vanha kokki oli oikeassa! Liha hajosi yhteentoista pieneen sisäfilekappaleeseen. Tämä tietysti muutti suunnitelmia. Marinoin lihat muutoin ohjeistamallasi öljyllä, mutta oreganon sijasta käytin Provencen mix mausteseosta, jossa on myös tinjamia, rosmariinia ja salviaa. Nopea paisto pannulla ja herkku on valmista. On muuten niin hyvää, että tätä on pakko ostaa lisää. Erittäin hyvä idea on grillata näitä kesällä vartaissa. Kyllä karitsan liha osaa olla hyvää..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työttömyys on kasvussa - Hallitus halusi kannustaa työttömät töihin leikkaamalla sosiaaliturvaa
Hallitus halusi kannustaa työttömät töihin leikkaamalla sosiaaliturvaa. Työttömyys on kuitenkin kasvussa. Mitä itse aja3542834Mikä piirre on kasvoissa tärkein?
Mikä piirre on kasvoissa tärkein kun valitset seuraa itsellesi?1201559Suurimman myrskyilyn jälkeen
vakiintuu tyynenpi tunne. Entistä vakaampi, entistä varmempi. Aina vaikealla hetkellä auttaa, kun ajattelen sinua. Minul481380Ruumis kanavassa
Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan151078Mikä häpeä Haapaveden kaupungille
Avin huomautuksen mukaa hoitoyksikkö on ollut monin osin lainvastainen. Huomautettavaa on monista asioista. Miten Haa571007Tojotamies törttöili taas auton eteen
Ja taas joku Tojotapappa vähät välitti liikennesäännöistä ja kääntyi viitostietä ajaneen auton eteen tänään, tällä kerta28978En sano tätä pahalla
Mutta olihan meillä aika reippaasti ikäeroa ja aivan erilaiset elämäntilanteetkin. En vaan jotenkin tajunnut sitä aiemm82943- 80918
Ei mitään menetettävää
Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo149908Tiedättekö miksi mies on olemassa?
Lisääntymistä varten. Ei mitään muuta hyötyä. Jos nainen voisi lisääntyä ilman miestä, luuletteko miehet että naiset tar205849