Missä hyvä ruokapaikka/Turku

Etsivä

Voisiko joku kertoa missä Turussa olisi HYVÄ ruokapaikka? Ruoka hyvää ja kunnollinen annos. Mikä hintataso? Rosso on kiva paikka, mutta annokset kovin pieniä.
Paikka saisi sijaita Turun keskustassa. Mielellään suomalainen ruokapaikka.

32

14268

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • montakin

      trattoria romano/hämeemkatu,svarte rudolf/aurajoki,kellariravintolat/linnankatu ja kotiruuan ystäville tähtibaari puutarhankadulla.merihenkinen hetki m//s rudolfina lähtöpaikka läntiseltä rantakadulta,martinsillan läheltä

      • jopjop

        Hyviä vinkkejä jo edellinenkin antoi, kriteerisi oli hyvä ruoka ja reilu annos. Hyvä ruoka on suhteellinen käsite toinen tykkää jostain ja toinen taas jostain muusta, joten sitä on vaikea määritellä yksittäistapauksessa.

        Hyvän kokoinen ja runsas ruoka-annos löytyy esim. Pippurimyllystä, osoitteen ja muut tiedot löydät googlaamalla.


      • huhhuhhuh
        jopjop kirjoitti:

        Hyviä vinkkejä jo edellinenkin antoi, kriteerisi oli hyvä ruoka ja reilu annos. Hyvä ruoka on suhteellinen käsite toinen tykkää jostain ja toinen taas jostain muusta, joten sitä on vaikea määritellä yksittäistapauksessa.

        Hyvän kokoinen ja runsas ruoka-annos löytyy esim. Pippurimyllystä, osoitteen ja muut tiedot löydät googlaamalla.

        yleensä isot annokset eivät viittaa hyvään laatuun.....vaan puolivalmiste moskaan.


    • täkkäri

      kesäisin ainakin maistamisen arvoinen grillipihvi löytyy laivaravintola Brunosta aurajoen itärannalta.

      • Joke_45

        Brunon grillipihi on klassikko isolla K:lla. Sitä voisi verrata japanilaiseen kobe-pihvilihan laatuun. En tiedä käyttävätkö tätä, brassia, herefordia mutta jostain ovat hyvää läskiä löytäneet. On solvaus kokille tilata pihvi well done! Tosin sen verran arvostavat herkkuaan Brunossa että eivät tohdi pihviä täysin kypsäksi paistaa vaikka asiakas näin toivookin. En ole kuulut että kukaan on takaisin lähettänyt. Pihvin seurana tulee huippu lisukkeet. En tiedä miten ovat saaneet katteet kohdalleen. Lisäksi kauniiden nuorten naisten palvelua kannella kuin suoraan oppikirjasta. Pihviä syödessä mukava seurata förin vilkasta liikennettä. jollet ole brunossa pihviä syönyt on turha luulla että tietää grillipihvistä mitää. Toinen huippu sisukka paikka on Bossa Kauppiaskadulla. Kokki mainosti kerran erikseen että heillä on pihvissä tuoreen lihan maku. Voittajat asettavat standardit ja muut seuraa perässä.


      • täkkäri
        Joke_45 kirjoitti:

        Brunon grillipihi on klassikko isolla K:lla. Sitä voisi verrata japanilaiseen kobe-pihvilihan laatuun. En tiedä käyttävätkö tätä, brassia, herefordia mutta jostain ovat hyvää läskiä löytäneet. On solvaus kokille tilata pihvi well done! Tosin sen verran arvostavat herkkuaan Brunossa että eivät tohdi pihviä täysin kypsäksi paistaa vaikka asiakas näin toivookin. En ole kuulut että kukaan on takaisin lähettänyt. Pihvin seurana tulee huippu lisukkeet. En tiedä miten ovat saaneet katteet kohdalleen. Lisäksi kauniiden nuorten naisten palvelua kannella kuin suoraan oppikirjasta. Pihviä syödessä mukava seurata förin vilkasta liikennettä. jollet ole brunossa pihviä syönyt on turha luulla että tietää grillipihvistä mitää. Toinen huippu sisukka paikka on Bossa Kauppiaskadulla. Kokki mainosti kerran erikseen että heillä on pihvissä tuoreen lihan maku. Voittajat asettavat standardit ja muut seuraa perässä.

        kerran syödessä bossas olin maistavani että liha on hapanta,mutta tosiaan kokki oikaisi sen olevan tuoreen lihan maku.uskottavahan se oli:)


      • jos oisin
        Joke_45 kirjoitti:

        Brunon grillipihi on klassikko isolla K:lla. Sitä voisi verrata japanilaiseen kobe-pihvilihan laatuun. En tiedä käyttävätkö tätä, brassia, herefordia mutta jostain ovat hyvää läskiä löytäneet. On solvaus kokille tilata pihvi well done! Tosin sen verran arvostavat herkkuaan Brunossa että eivät tohdi pihviä täysin kypsäksi paistaa vaikka asiakas näin toivookin. En ole kuulut että kukaan on takaisin lähettänyt. Pihvin seurana tulee huippu lisukkeet. En tiedä miten ovat saaneet katteet kohdalleen. Lisäksi kauniiden nuorten naisten palvelua kannella kuin suoraan oppikirjasta. Pihviä syödessä mukava seurata förin vilkasta liikennettä. jollet ole brunossa pihviä syönyt on turha luulla että tietää grillipihvistä mitää. Toinen huippu sisukka paikka on Bossa Kauppiaskadulla. Kokki mainosti kerran erikseen että heillä on pihvissä tuoreen lihan maku. Voittajat asettavat standardit ja muut seuraa perässä.

        niin soisin Ricossa joka päivä. Pidän pihveistä ja täältä löytyy jokaiseen makuun. Lisäksi lapsille hyvät lihapullat. Niissä on jotenkin tuttu hieman einesmäinen maku eli muksut on aivan pähkinöinä. Palvelu tuttua S-laatua.


      • jenni's
        jos oisin kirjoitti:

        niin soisin Ricossa joka päivä. Pidän pihveistä ja täältä löytyy jokaiseen makuun. Lisäksi lapsille hyvät lihapullat. Niissä on jotenkin tuttu hieman einesmäinen maku eli muksut on aivan pähkinöinä. Palvelu tuttua S-laatua.

        hyvästä palvelusta tuli mieleen takavuosien kokemus Denniksestä. kiireinen lördag ja kun kysyin miksei lapsille tuotu kaalisalaattia alkuun niin luova tarjoilijatar sanoi ettei ne kuitenkaan syö niin säästän takaisin kuskaamiseen menevän ajan asiakkaiden palveluun.


      • täkkäri
        jos oisin kirjoitti:

        niin soisin Ricossa joka päivä. Pidän pihveistä ja täältä löytyy jokaiseen makuun. Lisäksi lapsille hyvät lihapullat. Niissä on jotenkin tuttu hieman einesmäinen maku eli muksut on aivan pähkinöinä. Palvelu tuttua S-laatua.

        et ole rikas mies.riccoon sopii sama kuin erääseen puolueeseen,että pettää aina.


      • jos siel
        täkkäri kirjoitti:

        et ole rikas mies.riccoon sopii sama kuin erääseen puolueeseen,että pettää aina.

        ei ookkaan muilla kuin rikkailla varaa haaskata rahaa syömiseen :-?


      • Joke_45
        jos oisin kirjoitti:

        niin soisin Ricossa joka päivä. Pidän pihveistä ja täältä löytyy jokaiseen makuun. Lisäksi lapsille hyvät lihapullat. Niissä on jotenkin tuttu hieman einesmäinen maku eli muksut on aivan pähkinöinä. Palvelu tuttua S-laatua.

        joo tuttua laatua, aina yhtä tasaisen huonoa.


      • jepjepjei
        jos siel kirjoitti:

        ei ookkaan muilla kuin rikkailla varaa haaskata rahaa syömiseen :-?

        En ole rikas, mutta haaskaan rahaa helposti 200 euroa yhteen ruokailuun. Kyse on valinnasta. En osta vaatteita niinkään paljoa tai kalliita meikkejä.


    • joke_45

      en tiedä mahtaakohan eikan grilliä enää olla runosmäessä mutta siellä on hyvää mättöä edullisesti. Eikka teki ketsupitkin itse!

      • tamperelainen turkulainen

        asuin joskus eikan grillin edessä ja täytyypi sanoa että siellä oli pirun loistavaa mättöä! omistaja vaan joskus vuosia sitten ajatteli myydäpaikan joten en tiedä mahtaakohan se olla siellä vielä?


      • joke_45
        tamperelainen turkulainen kirjoitti:

        asuin joskus eikan grillin edessä ja täytyypi sanoa että siellä oli pirun loistavaa mättöä! omistaja vaan joskus vuosia sitten ajatteli myydäpaikan joten en tiedä mahtaakohan se olla siellä vielä?

        muistaakseni itse grand old man Eikka antoi lähtölaukauksen uudelle omistajuudelle mutta en tiedä miten kävi vanhan ajan grilliperinteiden. Hese Salmelan Naantalin nakkikioski oli ihan Kebabkioskiosastoa Eikan keltaiseen aaltopelti kopperoon verrattuna. Täytyy tehdä joskus pyhiinvaellusmatka.


      • täkkäri

        eikan grilli oli runosmäen ensimmäisiä liikkeitä.avattin muistaakseniv.1974.eikka jäi ansiokkaalle eläkkeelle 90-luvulla.grilliä jatkoi semi-grilli.nykyistä tilannetta en tiedä.eikalla oli tosi terävä kebakkokastike jonka reseptin oli tehnyt k.o.lähiössä asustellut keittiömestari.sen verran tulinen ,että lisäsi juomien menekkiä.no,aika kultaa muistot.


      • joke_45
        täkkäri kirjoitti:

        eikan grilli oli runosmäen ensimmäisiä liikkeitä.avattin muistaakseniv.1974.eikka jäi ansiokkaalle eläkkeelle 90-luvulla.grilliä jatkoi semi-grilli.nykyistä tilannetta en tiedä.eikalla oli tosi terävä kebakkokastike jonka reseptin oli tehnyt k.o.lähiössä asustellut keittiömestari.sen verran tulinen ,että lisäsi juomien menekkiä.no,aika kultaa muistot.

        Runosmäki ja Sinikan Grilli! Siellä oli härskin grilli eväs mitä on vastaan tullut, "Tampun erikoinen" Jättisuuren lihapiirakan väliin laitetaan makkaraperunoiden makkarat. siis ainoastaan ne upporasvassa paistettut HK sinisen palaset ja kaikki mausteet. se satsi luetaan öljy tuotteeksi kaikkien normien mukaan mutta pysy jätkät tolpillaan pitkänkin metsäkeikan verran.


      • tuon niminen
        joke_45 kirjoitti:

        Runosmäki ja Sinikan Grilli! Siellä oli härskin grilli eväs mitä on vastaan tullut, "Tampun erikoinen" Jättisuuren lihapiirakan väliin laitetaan makkaraperunoiden makkarat. siis ainoastaan ne upporasvassa paistettut HK sinisen palaset ja kaikki mausteet. se satsi luetaan öljy tuotteeksi kaikkien normien mukaan mutta pysy jätkät tolpillaan pitkänkin metsäkeikan verran.

        tuo oli muistaakseni raffen erikoinen


      • jarrski75
        täkkäri kirjoitti:

        eikan grilli oli runosmäen ensimmäisiä liikkeitä.avattin muistaakseniv.1974.eikka jäi ansiokkaalle eläkkeelle 90-luvulla.grilliä jatkoi semi-grilli.nykyistä tilannetta en tiedä.eikalla oli tosi terävä kebakkokastike jonka reseptin oli tehnyt k.o.lähiössä asustellut keittiömestari.sen verran tulinen ,että lisäsi juomien menekkiä.no,aika kultaa muistot.

        Legenda kertoo, että kyseinen Runkkumäkeläinen keittiömestari muuten tekaisi maailman parasta pikkselsiäkin mutta oli sen verran kännissä tehnyt, ettei muistanut mitä kaikkea oli reseptissä käyttänyt. AIka kultaa tämänkin muiston.


      • Nimetön
        jarrski75 kirjoitti:

        Legenda kertoo, että kyseinen Runkkumäkeläinen keittiömestari muuten tekaisi maailman parasta pikkselsiäkin mutta oli sen verran kännissä tehnyt, ettei muistanut mitä kaikkea oli reseptissä käyttänyt. AIka kultaa tämänkin muiston.

        mutta kuka muistaa mr majoneesin kasari runosmäestä?


      • muistetaan
        Nimetön kirjoitti:

        mutta kuka muistaa mr majoneesin kasari runosmäestä?

        jos tarkotat big macia alias paksu*****,niin muistetaan.teki enkat eikan grillil ja veti huuliin litran sitä tulista kepakkosoosii


      • takapöytä

        jos runosmäestä puhutaan niin 80-luvun baariruokaa ei voi sivuuttaa. jauhelihapihvi ranskalaisilla 10fim. siinä olisi hyvää huttua kaiken maailman persiljatupsun asettelijoille. Lisukkeena sotaveteraanien tarinat ja tukeva humala.


      • Kyly
        takapöytä kirjoitti:

        jos runosmäestä puhutaan niin 80-luvun baariruokaa ei voi sivuuttaa. jauhelihapihvi ranskalaisilla 10fim. siinä olisi hyvää huttua kaiken maailman persiljatupsun asettelijoille. Lisukkeena sotaveteraanien tarinat ja tukeva humala.

        Vanha Eikka grilli eli "keltanen kioski" on kyllä pystyssä, nykyään erikoisuutena itse tehty valkosipulimajoneesi, siihen pilkotaan käsin muutama kymmenen valkosipulia ja sellaista makkaraperunoilla, kannattaa tulla kauempaakin T:Kansanluokan kuningas


    • herr wiklund

      kauppiaskadulla wikken sisäpihalla on hyvä kiinalainen, ainakin muutama vuosi sitten. Monipuolisesti kasattua kantonin kiinalaista. edulliset hinnat ja suuret annokset. Lista uudistui melkein päivittäin mikä kertoo kokin innovatiivisuudesta ja motivaatiosta. paljon kauden kasviksia ja hyvin riiputettua lihaa. annokset aika mausteisia ehkä vähän liikaakin kun tuoreus jää mausteiden alle.

      • täkkäri

        kyllä silloin lista vaihtui päivittäin,kun raaka-aineiden saannossa oli riippuvainen wiklundin roskiksesta.niissä safkois ei kyllä erota mistä ne on kotoisin,mut makunsa kullakin.


      • Joke_45
        täkkäri kirjoitti:

        kyllä silloin lista vaihtui päivittäin,kun raaka-aineiden saannossa oli riippuvainen wiklundin roskiksesta.niissä safkois ei kyllä erota mistä ne on kotoisin,mut makunsa kullakin.

        joo sille kokille olisi pitänyt antaa spede keksintö-, kierrätys- ja kusetuspalkinto. mutta tupa oli täynnä mikä kertoo paljon suomalaisen asiakaskunnan mausta ja arvostuksesta ruokakulttuuria kohtaan. Kun on halpaa roskaa paljon lautasella niin ei sen niin väliä mistä kopasta aineet on lähtösin. Sama ilmiö näkyy kaupan eineslaatikoilla. nöf nöf niis ja eineslihapullia haarukoimaan.


      • Jarrski75
        Joke_45 kirjoitti:

        joo sille kokille olisi pitänyt antaa spede keksintö-, kierrätys- ja kusetuspalkinto. mutta tupa oli täynnä mikä kertoo paljon suomalaisen asiakaskunnan mausta ja arvostuksesta ruokakulttuuria kohtaan. Kun on halpaa roskaa paljon lautasella niin ei sen niin väliä mistä kopasta aineet on lähtösin. Sama ilmiö näkyy kaupan eineslaatikoilla. nöf nöf niis ja eineslihapullia haarukoimaan.

        Kotikeittiö suosittelee mantun grillistä jättilihistä-kebablihalla suolakurkun fliisut sekaan. Niskaan valkosipulimajoneesit. (Mr. Majonees ei vihanneksia syö periaatteella.)

        Yöllä ei kandee käydä koska jonot on isot. Tosin liikuntaa ja ajanvietettä on helppo järjestää turkulaiseen tyyliin tässäkin snagarijonossa.


    • l-boro

      Siivet ristikot, niin tulee maha täyteen. Erinomaisen hyvää ja suht edullista. Puistokatu 5, lähellä poliisiasemaa.

      www.siipiravintola.fi

      • wereh

        Käväsin siipiravintolan kymppikeskiviikossa. Mainiota sanon minä.


    • melkein kaikki
    • huhhuhhuhhei

      vai on Rosso sinun mielestäsi ruokapaikka. Mielenkiintoista. Puolivalmistemoskapaikka se on eikä mitään muuta. Oikein harmittaa niiden ravintoloiden puolesta, joissa on oikeaa ruokaa(eipä niitä paljoa ole).

    • Niko3344

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2102
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      171
      1630
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1557
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1312
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1172
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      134
      1058
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1013
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      882
    Aihe