pizzaa vai piirakkaa ?

kunmpi kevyempää ?

eli jos päättää herkutella,niin kumpi on vähäkalorisempaa
1.normaali pizza (eli pohja,ketsuppi,ja sitten täytteksi vaikka tonnikalaa ja kasviksia,juustoraaste)

2.suolainen piirakka (eli piirakkapohja,täytteenä taas sitä tonniklaa ja kasviksia ja sitten juustoraaste)

kumpi näistä on kevyempää ? kun kuitenkin ovat aika saman tyyppisiä....

osaako kukaan muuten kertoa kevyttä piirakka pohjan reseptiä ?? :)

en tarvitse vhh-apua

17

3596

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • molemmat...

      No jos meinaat laihtua, niin unohda molemmat. P....a ruokaa kumpikin ja liikaa kaloreita. Syö vaikka hedelmiä, kun tunnet tarvetta herkutella.

      • ja ne

        hedelmät sen herkkuhimon pitääkin poissa..voiko enää typerämpää ohjetta antaa..?


    • Maaikkiss

      Höpsistä :)

      Vaikka olisikin laihiksella niin ei sitä herkuttelua
      tarvitse unohtaa.

      Tuossa linkissä muutama hyvä ohje sekä tietenkin pizza ohje.
      Toi on vähän piirakan ja pizzan välimuoto mutta, vähäkalorinen ja hyvä... suosittelen.

      http://www.ihme.org/~riffi/laihis/reseptit.html

      • ei herkuttelua

        tarvitse unohtaa.
        ja en edes varsinaisesti laihduta.hiukan yritän terveelisemmin syödä :D
        joka tapauksessa...eikö pizzalla ja piirakalla muka ole huomattavaa eroa ?
        kun aina saarnataan että pizza,hyihyi.
        mutta entäs suolanen piirakka ?
        ainut ero on se pohja....
        joten onko piirakan pohja terveellisempi ?


      • pitää...

        Kyllä pitää ajattelunsa muutta niin, ettei pitsa tai piirakka tarkoita herkuttelua! Takuuvarmasti pieleen menee, jos nuo mainitut ruuat tarkoittavat hyvää ja haluttavaa ruokaa. Nehän on täyttä p...aa, joita ei kenenkään itsestään huoltapitävän ihmisen pidä himoita.

        Ala vain miettiä ihan toisenlaisia ruokia herkutteluhetkiä varten. Suosittelen edelleen niitä hedelmiä. Ne ovat todellista herkkua.


      • AnnaLinnea
        ei herkuttelua kirjoitti:

        tarvitse unohtaa.
        ja en edes varsinaisesti laihduta.hiukan yritän terveelisemmin syödä :D
        joka tapauksessa...eikö pizzalla ja piirakalla muka ole huomattavaa eroa ?
        kun aina saarnataan että pizza,hyihyi.
        mutta entäs suolanen piirakka ?
        ainut ero on se pohja....
        joten onko piirakan pohja terveellisempi ?

        mun mielestä piirakkapohja on PALJON rasvaisempi kuin pizzapohja. Oletko koskaan tehnyt pohjaa itse? Minun ohjeeseen (normaali ohje, ei laihdutusjuttu) tulee 1 rkl öljyä pellilliseen pizzaa. Piirakkaohjeitahan on monenlaisia, mutta yleensä niihin tulee rasvaa paljon enemmän. Jauhoja kumpaankin tulee suurinpiirtein saman verran. Pizzapohjaan tulee vielä vähän suolaa ja nesteeksi vettä, piirakkapohjaan vaikka mitä (maitoa, piimää, rahkaa, munia - ihan terveellisiä, mutta kaloripitoisia).


      • että te jotkut
        pitää... kirjoitti:

        Kyllä pitää ajattelunsa muutta niin, ettei pitsa tai piirakka tarkoita herkuttelua! Takuuvarmasti pieleen menee, jos nuo mainitut ruuat tarkoittavat hyvää ja haluttavaa ruokaa. Nehän on täyttä p...aa, joita ei kenenkään itsestään huoltapitävän ihmisen pidä himoita.

        Ala vain miettiä ihan toisenlaisia ruokia herkutteluhetkiä varten. Suosittelen edelleen niitä hedelmiä. Ne ovat todellista herkkua.

        ootte ääliöitä ! murr.
        kyllä saa joskus tehä pizzaa tai piirakkaa !
        varsinkin jos ei edes laihduta ! yrittää vaan ettei enempää liho.murr.

        joku(kiva) täällä tosiaan sanoi että piiraaseen tungetaan vaikka mitä muuta...sehän on totta.
        mutta silti mietin että kummassa on enmmän kaloreita...hmm...


      • Suklaapupu
        että te jotkut kirjoitti:

        ootte ääliöitä ! murr.
        kyllä saa joskus tehä pizzaa tai piirakkaa !
        varsinkin jos ei edes laihduta ! yrittää vaan ettei enempää liho.murr.

        joku(kiva) täällä tosiaan sanoi että piiraaseen tungetaan vaikka mitä muuta...sehän on totta.
        mutta silti mietin että kummassa on enmmän kaloreita...hmm...

        Jos ihan vain pohjista puhutaan, niin kyllä pizzapohja varmaan on vähäkalorisempi kuin piirakkapohja, joka monesti on todella rasvainen, kun taas pizzapohjaan piisaa pikku tilkka öljyä, kuten joku täällä mainitsikin.

        Pizzaa (ja piirakkaa) saa myös melko huomaamattomasti kevennettyä, kun ei tosiaan laita täytteeksi salamia tms. vaan alkuperäisen kirjoittajan ehdottamaa tonnikalaa ja vihanneksia yms. Pizzajuustoakin kannattaa ripotella hiukan normaalia vähemmän ja kenties kevyempää juustoa (jos pelkää, että kevytjuustolla tulee sitkeä kuorrute, niin sekaan voi heittää vähän tavallista juustoa). Kaupassa myytävä kevyt pizzajuusto -nimellä kulkeva tuote ainakin toimii rasvaisen juuston tavoin.

        Tottahan toki välillä saa epäterveellisemminkin herkuin herkutella! Mutta tosiaan niitäkin voi hieman kevennellä maun yhtään heikentymättä. Pizzeriatkin ottavat hyvin toivomuksia vastaan ja olen saanut herkkuni vähemmällä juustolla. Hyvää on ollut :)

        Suosittelen myös lämpimästi kokeilunhaluisille (ja vähän epäilevämmillekin) hyvin varustettujen ruokakauppojen pakasteesta löytyvää Valsoia-vegaanipizzaa. Tämmöinen skeptinen lihansyöjäkin ihastui keveään kasvispizzaan ikihyviksi. Aluksi juuston korvaaminen soijavalmisteella kuulosti huolestuttavalta, mutta parin haukkapalan jälkeen ainakin tämä pizzafani oli myyty. En väitä, että kaikille kelpaa, mutta laitticolan kera vie pizzanhimot ainakin yhdeltä keventäjältä :)


      • Bamboocha
        Suklaapupu kirjoitti:

        Jos ihan vain pohjista puhutaan, niin kyllä pizzapohja varmaan on vähäkalorisempi kuin piirakkapohja, joka monesti on todella rasvainen, kun taas pizzapohjaan piisaa pikku tilkka öljyä, kuten joku täällä mainitsikin.

        Pizzaa (ja piirakkaa) saa myös melko huomaamattomasti kevennettyä, kun ei tosiaan laita täytteeksi salamia tms. vaan alkuperäisen kirjoittajan ehdottamaa tonnikalaa ja vihanneksia yms. Pizzajuustoakin kannattaa ripotella hiukan normaalia vähemmän ja kenties kevyempää juustoa (jos pelkää, että kevytjuustolla tulee sitkeä kuorrute, niin sekaan voi heittää vähän tavallista juustoa). Kaupassa myytävä kevyt pizzajuusto -nimellä kulkeva tuote ainakin toimii rasvaisen juuston tavoin.

        Tottahan toki välillä saa epäterveellisemminkin herkuin herkutella! Mutta tosiaan niitäkin voi hieman kevennellä maun yhtään heikentymättä. Pizzeriatkin ottavat hyvin toivomuksia vastaan ja olen saanut herkkuni vähemmällä juustolla. Hyvää on ollut :)

        Suosittelen myös lämpimästi kokeilunhaluisille (ja vähän epäilevämmillekin) hyvin varustettujen ruokakauppojen pakasteesta löytyvää Valsoia-vegaanipizzaa. Tämmöinen skeptinen lihansyöjäkin ihastui keveään kasvispizzaan ikihyviksi. Aluksi juuston korvaaminen soijavalmisteella kuulosti huolestuttavalta, mutta parin haukkapalan jälkeen ainakin tämä pizzafani oli myyty. En väitä, että kaikille kelpaa, mutta laitticolan kera vie pizzanhimot ainakin yhdeltä keventäjältä :)

        Valsoia on ihan hyvää tavaraa, tosin melko kallista. Vaikka itse tykkään käyttää tofupohjaisia "juusto"valmisteita, hyvä pizza ei tarvitse juustoa lainkaan: jujunhan kuuluisi olla pohjassa sekä aidossa tomaattikastikkeessa (johon ei ö-luokan tomaattimurskat kuulu). Kohtuudella täytteitä, päälle pieni loraus laadukasta oliiviöljyä. Takuulla terveellistä (ellei ole VHH), edullista, itsetehtyä ja hyvän, mehevän makuista


      • epäterveellisyydestä:
        AnnaLinnea kirjoitti:

        mun mielestä piirakkapohja on PALJON rasvaisempi kuin pizzapohja. Oletko koskaan tehnyt pohjaa itse? Minun ohjeeseen (normaali ohje, ei laihdutusjuttu) tulee 1 rkl öljyä pellilliseen pizzaa. Piirakkaohjeitahan on monenlaisia, mutta yleensä niihin tulee rasvaa paljon enemmän. Jauhoja kumpaankin tulee suurinpiirtein saman verran. Pizzapohjaan tulee vielä vähän suolaa ja nesteeksi vettä, piirakkapohjaan vaikka mitä (maitoa, piimää, rahkaa, munia - ihan terveellisiä, mutta kaloripitoisia).

        Minustakaan pizza itsessään ei ole mitenkään epäterveellistä tai sisällä sen enempää kaloreita kuin muutkaan itsetehdyt ruoat. Pizzapohjaan tulee tosiaan vain vähän öljyä, ja sen voi myös tehdä kuitupitoisemmaksi vaikka korvaamalla osan vehnäjauhoista leseillä. Päälle tomaattikastiketta ja mausteita (basilikaa, oreganoa, mustapippuria. Ja täytteeksi vaikkapa parsaa, artisokkaa, herkkusieniä, maissia, ananasta, tomaattia tai vähärasvaista kinkkua. Ja tietenkin vain niukasti juustoa!

        Suuri osa pizzan epäterveellisestä maineesta johtuu varmaankin siitä, että monesti ravintolassa (ja erityisesti näissä halpiskebab-pizzerioissa) valmistettu peruspizza sisältää salamia tai muuta superrasvaista täytettä, ja lisäksi vielä oikein ui rasvaisessa juustossa.


      • Kiril
        epäterveellisyydestä: kirjoitti:

        Minustakaan pizza itsessään ei ole mitenkään epäterveellistä tai sisällä sen enempää kaloreita kuin muutkaan itsetehdyt ruoat. Pizzapohjaan tulee tosiaan vain vähän öljyä, ja sen voi myös tehdä kuitupitoisemmaksi vaikka korvaamalla osan vehnäjauhoista leseillä. Päälle tomaattikastiketta ja mausteita (basilikaa, oreganoa, mustapippuria. Ja täytteeksi vaikkapa parsaa, artisokkaa, herkkusieniä, maissia, ananasta, tomaattia tai vähärasvaista kinkkua. Ja tietenkin vain niukasti juustoa!

        Suuri osa pizzan epäterveellisestä maineesta johtuu varmaankin siitä, että monesti ravintolassa (ja erityisesti näissä halpiskebab-pizzerioissa) valmistettu peruspizza sisältää salamia tai muuta superrasvaista täytettä, ja lisäksi vielä oikein ui rasvaisessa juustossa.

        on se hiilihydraattipitoinen, vehnäjauhoista tehty pohja. Hiilihydraatit muuttuvat elimistössä sokeriksi ja sokeri ei ole kevyttä eikä terveellistä.


      • selvästi...
        Kiril kirjoitti:

        on se hiilihydraattipitoinen, vehnäjauhoista tehty pohja. Hiilihydraatit muuttuvat elimistössä sokeriksi ja sokeri ei ole kevyttä eikä terveellistä.

        ...ilmaisi: "en tarvitse vhh-apua", niin voit varmaan sen verran kunnioittaa hänen toivomustaan, ettet tule tänne saarnaamaan sokerittomuuttasi.


      • Tepi.
        Kiril kirjoitti:

        on se hiilihydraattipitoinen, vehnäjauhoista tehty pohja. Hiilihydraatit muuttuvat elimistössä sokeriksi ja sokeri ei ole kevyttä eikä terveellistä.

        Kumpi olet, kysyjä mainitsi, ettei halua vhh-pellejen vastausta!

        Ja muuten, ei yhden pitsapohjan kalorit paljoa tunnu, kun pläjäyttää päälle 100 kiloa voita täytteeksi...


    • hoikkeliini

      tortilla pohjan päälle tomaattisose, sitten 15% juustoraaste, täytteeksi tonnaria , tomaattia, sipulia, keittokinkkua ja paljon mausteita. Sain n. 400 kc laskiessani, ei paha.

    • leipuriksi keväällä valmistuva

      Piirakkapohjaan yleensä tulee voita ja se on todella rasvainen. Itse korvaan osan voista maitorahkalla jos teen kotona piirakkaa ja sekoitan vehnäjauhojen sekaan hiivaleipäjauhoja tai vaikka kaurahiutaleita joista tulee muuten yllättävän hyvä maku taikinaan kuin taikinaan. (Jopa puolenlitran pullataikinaan voi lisätä desin kaurahiutaletta makua ja kuitua antamaan)

      Juusta kannattaa tosiaan korvata kevyellä. Itse teen niin kun valmistan pizzaa että laitan kevyttä juustoa (esim. pohjanpoika 16%) tomaattimurskan päälle täytteiden alle. Sitten ripottelen vielä hiemän tavallista juustoa hieman täytteiden päälle. Niin pitsa pysyy myös paremmin koossa kun alla oleva juusto sitoo täytteet kiinni pitsaan.

      Pitsatäytteinä käytän kinkkua, ananasta, punasipulia, vähärasvaista jauhelihaa, tonnikalaa (vedessä), tomaattia..

      Piirakkapravuurini on taas sellainen mihin tulee vähärasvaista jauhelihaa, kevyt ruokakermaa (5%), 1 muna (raakana sitomaan täytteet) sipulia, tomaattimurskaa, ja joku Crème Bonjour Cuisine (13%) oman maun mukaan, esim. valkosipuli ja mausteita, esim mustapippuria, aromisuolaa, paprikamaustetta.

      Kyllä sitä joskus täytyy herkutella vaikka laihiksella olisikin, kohtuus vaan kaikessa! :D

    • pizza ehkä

      Koska pizzassa on vähemmän rasvaa. Itse teen pizzan täysjyväjauhoihin joten siitä tulee maukkaampi. Ja samoin piirakan, täysjyväjauhoihin ja kauraleseitä joukkoon niin saa enemmän makua ja on pikkaisen terveellisempi kuin valkoiset jauhot.

      • aloittaja

        löysin tälläisen ohjeen :
        1prk maitorahkaa
        2 kanamunaa
        suolaa
        n.3 dl jauhoja
        3 tl leivinjauhetta

        tollanen piiraspohja.
        miltä kuulostaa ? ei ainakaan yhtään rasvaa...

        sitten tohon sitä tonnikalaa ja kasviksia.
        päälle juustoraastetta.täytiiipi koklaa jokunen kerta....en tiedä onko hyväää.
        pitääkö muuten piirakassa olla aina se maito/kerma seos ??


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kaksi tyttöä putosi

      Minkä takia ne tytöt katolle oli kiivenny?
      Helsinki
      106
      3761
    2. Nyt tajusin mitä haet takaa

      En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä
      Ikävä
      41
      3193
    3. Mitä haluaisit tänään sanoa kaivatullesi?

      Onko sydämelläsi jotain?
      Ikävä
      230
      2809
    4. Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?

      En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?
      Suomussalmi
      39
      2366
    5. Kiitos kun sanoit ikävästi minulle, herkälle

      Sait kesälomani pilattua😔
      Ikävä
      35
      1676
    6. Naiselle mieheltä

      Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?
      Ikävä
      24
      1486
    7. Salilla oli toissapäivänä söpö tumma

      Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen
      Ikävä
      41
      1476
    8. Kaipaan niin....

      Aaawww mikä kaipuun tunne iski ja lujaa🥺😭❤️
      Ikävä
      14
      1361
    9. Eiii...

      Etkä! 😘
      Ikävä
      18
      1335
    10. Mikset vain

      Unohtaisi?
      Ikävä
      22
      1271
    Aihe