Kesäkeittiöni alkaa olla uusimisen tarpeessa. Tällä hetkellä keittiön grilli on perinteinen avogrilli eli keittiöön on muurattu tulipesä, johon laitetaan hiilet ja siihen ritilä päälle. Suunnittelin romuttavani tämän avogrillin ja tekeväni siihen tilalle tason, johon voisi laittaa kaasugrillin. Muistanko aivan väärin, että markkinoilla olisi tällaisia tasolle asennettavia kaasugrillejä eli periaatteessa samantyyppisiä, kuin on niissä vaunuissa, mutta siis ilman vaunua. Otan mielelläni muitakin hyviä ehdotuksia vastaan suunnitelmani toteuttamiseksi.
kaasugrilli tasolle?
5
1339
Vastaukset
- lihaamies
Heipparallaa
Kuulostat kunnon grillaajalta, koska sinulla on ollut toistaiseksi muurattu grilli hiiliä varten. Älä hyvä mies mene pilaamaan grillituotteittesi laatua hommaamalla kaasugrilliä, jos olet jo oppinut grillaamaan hiilillä/puulla. Itselläni on kaasugrilli paniikkitilanteita varten, jos pitää lapsille tai muille lapsenmielisille saada nopeasti makkaraa kuumaksi, mutta todellisen ruokanautinnon varaan aina kunnon grillille. Itse en käytä hiiliä vaan oikeaa puuta, joko koivua tai todella lempeällä liekillä palavaa leppää. Näillä eväillä ja tarkkaavaisuudella kuumuuden suhteen saa valmistettua huomattavasti kaasugrillin voittanutta ruokaa.
Osta silti se kaasu varalle, pitäähän rautakauppiaankin elää.......
Terveisin
Lihamies- ja grillaaminen
http://www.yhteishyva.fi/yhteishyva/vapaaaika/hauskaa_yhdessa/grillaaminen_tuo_kesan/fi_FI/grillaaminen_tuo_kesan/
http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/726DB1DB4C0690C0C2256F31003DD0B4?opendocument&ryhma=2
puun kannattajat
http://puutarha.net/index.asp?s=/keskustelu/keskustelu.asp?id=2864&vnro=&alaala=1&vms=
ja pöytä http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000369&posting=22000000008364328
kalliollew kukkulalle
http://www.apuri.fi/frontend/tuote.aspx?intProductCategoryID=249&intProductID=1837
ja ih hauska
http://www.finnishdesignshop.com/newsletter.php?id=7&art=1
kaikkea sitä mökille keksitäänkin http://www.vapaa-aika.com/asp_sivut/156G.asp
ja sit sähköllä http://finca.fi/Ruuanvalmistus.shtml - vanha kokki
Kaasulaite on hyvä, hellan muodossa, se on nopeampi kuin sähkö. Grillaamiseen siitä ei ole. Amerikkalaisetkin lisäävät hiiliä kaasulaitteeseen saadakseen oikean aromin grillattaviinsa. Oikeanlaisen ritilän voit tehdä, tai teettää ohjeideni mukaan, jotka annoin aikaisemmin kysyjälle otsakkeella "Hiiligrilli". En jaksa ymmärtää, miksi valmistajat eivät hyödynnä kikkoja joita on saatavilla, kun hiukan katselee ympärilleen. He valmistavat sinnikkäästi lankaritilöitä kromattuina, tai valurautaisia, jotka tosin kestävät paremmin. Joskus ne vanhat keinot ovat parempia kuin pussillinen uusia. Tuon suosittelemani ritilämallin toin aikoinaan Turkista. Uskon siellä hiiligrillauksen olevan hieman vanhempaa perua kuin Jenkkilässä konsanaan. Ritilän salat selviävät nopeasti käyttäjälle, koska karsinogeenejä synnyttävät liekit, jotka koskettavat grillattavaa, jäävät esittämässäni mallissa minimiin. Toinen asia, joka on selvittämisen arvoinen on se, että jos käytetään valurautaista tai mitä tahansa umpinaista levyä joko hiilien, sähkölähteen tai kaasuliekin päällä, ei puhuta enää grillaamisesta vaan pariloinnista, joka on aivan eri asia. Jos siihen lisätään rasvaa, onkin kyse taas ihan tavallisesta paistamisesta. Jos käytetään puuta, kannattaa odottaa että puu on hiiltynyt, eikä se pala enää avoliekillä. Mitä pehmeämpi puuaines, sen lyhyempi hehkumisaika. Paras olisi pyökki tai tammi, mutta ne ovat meillä jalopuita, ei niitä malta hiillostaa grillikäyttöön. Yleensäkin hiiligrillauksessa hätäillään, toisin sanoen, ruoka on tehty ja usein jopa syötykin, ennen parasta grillauslämpöä. Mallttia mukaan, grillaus aloitetaan vasta, kun hiiliin muodostuu harmaa tuhkapinta, joka leijuu punaisen hehkun päällä.
- vanha kokki
vanha kokki kirjoitti:
Kaasulaite on hyvä, hellan muodossa, se on nopeampi kuin sähkö. Grillaamiseen siitä ei ole. Amerikkalaisetkin lisäävät hiiliä kaasulaitteeseen saadakseen oikean aromin grillattaviinsa. Oikeanlaisen ritilän voit tehdä, tai teettää ohjeideni mukaan, jotka annoin aikaisemmin kysyjälle otsakkeella "Hiiligrilli". En jaksa ymmärtää, miksi valmistajat eivät hyödynnä kikkoja joita on saatavilla, kun hiukan katselee ympärilleen. He valmistavat sinnikkäästi lankaritilöitä kromattuina, tai valurautaisia, jotka tosin kestävät paremmin. Joskus ne vanhat keinot ovat parempia kuin pussillinen uusia. Tuon suosittelemani ritilämallin toin aikoinaan Turkista. Uskon siellä hiiligrillauksen olevan hieman vanhempaa perua kuin Jenkkilässä konsanaan. Ritilän salat selviävät nopeasti käyttäjälle, koska karsinogeenejä synnyttävät liekit, jotka koskettavat grillattavaa, jäävät esittämässäni mallissa minimiin. Toinen asia, joka on selvittämisen arvoinen on se, että jos käytetään valurautaista tai mitä tahansa umpinaista levyä joko hiilien, sähkölähteen tai kaasuliekin päällä, ei puhuta enää grillaamisesta vaan pariloinnista, joka on aivan eri asia. Jos siihen lisätään rasvaa, onkin kyse taas ihan tavallisesta paistamisesta. Jos käytetään puuta, kannattaa odottaa että puu on hiiltynyt, eikä se pala enää avoliekillä. Mitä pehmeämpi puuaines, sen lyhyempi hehkumisaika. Paras olisi pyökki tai tammi, mutta ne ovat meillä jalopuita, ei niitä malta hiillostaa grillikäyttöön. Yleensäkin hiiligrillauksessa hätäillään, toisin sanoen, ruoka on tehty ja usein jopa syötykin, ennen parasta grillauslämpöä. Mallttia mukaan, grillaus aloitetaan vasta, kun hiiliin muodostuu harmaa tuhkapinta, joka leijuu punaisen hehkun päällä.
Otsake oli Hiiliritilä, kysyjänä Lampivimpa 30.3
- lexander
vanha kokki kirjoitti:
Kaasulaite on hyvä, hellan muodossa, se on nopeampi kuin sähkö. Grillaamiseen siitä ei ole. Amerikkalaisetkin lisäävät hiiliä kaasulaitteeseen saadakseen oikean aromin grillattaviinsa. Oikeanlaisen ritilän voit tehdä, tai teettää ohjeideni mukaan, jotka annoin aikaisemmin kysyjälle otsakkeella "Hiiligrilli". En jaksa ymmärtää, miksi valmistajat eivät hyödynnä kikkoja joita on saatavilla, kun hiukan katselee ympärilleen. He valmistavat sinnikkäästi lankaritilöitä kromattuina, tai valurautaisia, jotka tosin kestävät paremmin. Joskus ne vanhat keinot ovat parempia kuin pussillinen uusia. Tuon suosittelemani ritilämallin toin aikoinaan Turkista. Uskon siellä hiiligrillauksen olevan hieman vanhempaa perua kuin Jenkkilässä konsanaan. Ritilän salat selviävät nopeasti käyttäjälle, koska karsinogeenejä synnyttävät liekit, jotka koskettavat grillattavaa, jäävät esittämässäni mallissa minimiin. Toinen asia, joka on selvittämisen arvoinen on se, että jos käytetään valurautaista tai mitä tahansa umpinaista levyä joko hiilien, sähkölähteen tai kaasuliekin päällä, ei puhuta enää grillaamisesta vaan pariloinnista, joka on aivan eri asia. Jos siihen lisätään rasvaa, onkin kyse taas ihan tavallisesta paistamisesta. Jos käytetään puuta, kannattaa odottaa että puu on hiiltynyt, eikä se pala enää avoliekillä. Mitä pehmeämpi puuaines, sen lyhyempi hehkumisaika. Paras olisi pyökki tai tammi, mutta ne ovat meillä jalopuita, ei niitä malta hiillostaa grillikäyttöön. Yleensäkin hiiligrillauksessa hätäillään, toisin sanoen, ruoka on tehty ja usein jopa syötykin, ennen parasta grillauslämpöä. Mallttia mukaan, grillaus aloitetaan vasta, kun hiiliin muodostuu harmaa tuhkapinta, joka leijuu punaisen hehkun päällä.
asuesani aikoinani Afrikassa käytin siellä grillihiilinä vain mahonkia. Antaa tosi mahtavan aromin grillattavalle. Ja mahongin lämpöarvo on suurempi kuin vaikkapa koivun. JÄtemahonkia sain lähistöllä olevan sahalaitoksen jätepuusta ilmaiseksi. Suomessa tämä olisi varmaankin kallista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2043085Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391590Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus921442- 881342
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461304Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1481206Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121168Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze120992Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89912Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44793