kaasugrilli tasolle?

Palmu

Kesäkeittiöni alkaa olla uusimisen tarpeessa. Tällä hetkellä keittiön grilli on perinteinen avogrilli eli keittiöön on muurattu tulipesä, johon laitetaan hiilet ja siihen ritilä päälle. Suunnittelin romuttavani tämän avogrillin ja tekeväni siihen tilalle tason, johon voisi laittaa kaasugrillin. Muistanko aivan väärin, että markkinoilla olisi tällaisia tasolle asennettavia kaasugrillejä eli periaatteessa samantyyppisiä, kuin on niissä vaunuissa, mutta siis ilman vaunua. Otan mielelläni muitakin hyviä ehdotuksia vastaan suunnitelmani toteuttamiseksi.

5

1339

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lihaamies

      Heipparallaa

      Kuulostat kunnon grillaajalta, koska sinulla on ollut toistaiseksi muurattu grilli hiiliä varten. Älä hyvä mies mene pilaamaan grillituotteittesi laatua hommaamalla kaasugrilliä, jos olet jo oppinut grillaamaan hiilillä/puulla. Itselläni on kaasugrilli paniikkitilanteita varten, jos pitää lapsille tai muille lapsenmielisille saada nopeasti makkaraa kuumaksi, mutta todellisen ruokanautinnon varaan aina kunnon grillille. Itse en käytä hiiliä vaan oikeaa puuta, joko koivua tai todella lempeällä liekillä palavaa leppää. Näillä eväillä ja tarkkaavaisuudella kuumuuden suhteen saa valmistettua huomattavasti kaasugrillin voittanutta ruokaa.

      Osta silti se kaasu varalle, pitäähän rautakauppiaankin elää.......

      Terveisin

      Lihamies

      • vanha kokki

        Kaasulaite on hyvä, hellan muodossa, se on nopeampi kuin sähkö. Grillaamiseen siitä ei ole. Amerikkalaisetkin lisäävät hiiliä kaasulaitteeseen saadakseen oikean aromin grillattaviinsa. Oikeanlaisen ritilän voit tehdä, tai teettää ohjeideni mukaan, jotka annoin aikaisemmin kysyjälle otsakkeella "Hiiligrilli". En jaksa ymmärtää, miksi valmistajat eivät hyödynnä kikkoja joita on saatavilla, kun hiukan katselee ympärilleen. He valmistavat sinnikkäästi lankaritilöitä kromattuina, tai valurautaisia, jotka tosin kestävät paremmin. Joskus ne vanhat keinot ovat parempia kuin pussillinen uusia. Tuon suosittelemani ritilämallin toin aikoinaan Turkista. Uskon siellä hiiligrillauksen olevan hieman vanhempaa perua kuin Jenkkilässä konsanaan. Ritilän salat selviävät nopeasti käyttäjälle, koska karsinogeenejä synnyttävät liekit, jotka koskettavat grillattavaa, jäävät esittämässäni mallissa minimiin. Toinen asia, joka on selvittämisen arvoinen on se, että jos käytetään valurautaista tai mitä tahansa umpinaista levyä joko hiilien, sähkölähteen tai kaasuliekin päällä, ei puhuta enää grillaamisesta vaan pariloinnista, joka on aivan eri asia. Jos siihen lisätään rasvaa, onkin kyse taas ihan tavallisesta paistamisesta. Jos käytetään puuta, kannattaa odottaa että puu on hiiltynyt, eikä se pala enää avoliekillä. Mitä pehmeämpi puuaines, sen lyhyempi hehkumisaika. Paras olisi pyökki tai tammi, mutta ne ovat meillä jalopuita, ei niitä malta hiillostaa grillikäyttöön. Yleensäkin hiiligrillauksessa hätäillään, toisin sanoen, ruoka on tehty ja usein jopa syötykin, ennen parasta grillauslämpöä. Mallttia mukaan, grillaus aloitetaan vasta, kun hiiliin muodostuu harmaa tuhkapinta, joka leijuu punaisen hehkun päällä.


      • vanha kokki
        vanha kokki kirjoitti:

        Kaasulaite on hyvä, hellan muodossa, se on nopeampi kuin sähkö. Grillaamiseen siitä ei ole. Amerikkalaisetkin lisäävät hiiliä kaasulaitteeseen saadakseen oikean aromin grillattaviinsa. Oikeanlaisen ritilän voit tehdä, tai teettää ohjeideni mukaan, jotka annoin aikaisemmin kysyjälle otsakkeella "Hiiligrilli". En jaksa ymmärtää, miksi valmistajat eivät hyödynnä kikkoja joita on saatavilla, kun hiukan katselee ympärilleen. He valmistavat sinnikkäästi lankaritilöitä kromattuina, tai valurautaisia, jotka tosin kestävät paremmin. Joskus ne vanhat keinot ovat parempia kuin pussillinen uusia. Tuon suosittelemani ritilämallin toin aikoinaan Turkista. Uskon siellä hiiligrillauksen olevan hieman vanhempaa perua kuin Jenkkilässä konsanaan. Ritilän salat selviävät nopeasti käyttäjälle, koska karsinogeenejä synnyttävät liekit, jotka koskettavat grillattavaa, jäävät esittämässäni mallissa minimiin. Toinen asia, joka on selvittämisen arvoinen on se, että jos käytetään valurautaista tai mitä tahansa umpinaista levyä joko hiilien, sähkölähteen tai kaasuliekin päällä, ei puhuta enää grillaamisesta vaan pariloinnista, joka on aivan eri asia. Jos siihen lisätään rasvaa, onkin kyse taas ihan tavallisesta paistamisesta. Jos käytetään puuta, kannattaa odottaa että puu on hiiltynyt, eikä se pala enää avoliekillä. Mitä pehmeämpi puuaines, sen lyhyempi hehkumisaika. Paras olisi pyökki tai tammi, mutta ne ovat meillä jalopuita, ei niitä malta hiillostaa grillikäyttöön. Yleensäkin hiiligrillauksessa hätäillään, toisin sanoen, ruoka on tehty ja usein jopa syötykin, ennen parasta grillauslämpöä. Mallttia mukaan, grillaus aloitetaan vasta, kun hiiliin muodostuu harmaa tuhkapinta, joka leijuu punaisen hehkun päällä.

        Otsake oli Hiiliritilä, kysyjänä Lampivimpa 30.3


      • lexander
        vanha kokki kirjoitti:

        Kaasulaite on hyvä, hellan muodossa, se on nopeampi kuin sähkö. Grillaamiseen siitä ei ole. Amerikkalaisetkin lisäävät hiiliä kaasulaitteeseen saadakseen oikean aromin grillattaviinsa. Oikeanlaisen ritilän voit tehdä, tai teettää ohjeideni mukaan, jotka annoin aikaisemmin kysyjälle otsakkeella "Hiiligrilli". En jaksa ymmärtää, miksi valmistajat eivät hyödynnä kikkoja joita on saatavilla, kun hiukan katselee ympärilleen. He valmistavat sinnikkäästi lankaritilöitä kromattuina, tai valurautaisia, jotka tosin kestävät paremmin. Joskus ne vanhat keinot ovat parempia kuin pussillinen uusia. Tuon suosittelemani ritilämallin toin aikoinaan Turkista. Uskon siellä hiiligrillauksen olevan hieman vanhempaa perua kuin Jenkkilässä konsanaan. Ritilän salat selviävät nopeasti käyttäjälle, koska karsinogeenejä synnyttävät liekit, jotka koskettavat grillattavaa, jäävät esittämässäni mallissa minimiin. Toinen asia, joka on selvittämisen arvoinen on se, että jos käytetään valurautaista tai mitä tahansa umpinaista levyä joko hiilien, sähkölähteen tai kaasuliekin päällä, ei puhuta enää grillaamisesta vaan pariloinnista, joka on aivan eri asia. Jos siihen lisätään rasvaa, onkin kyse taas ihan tavallisesta paistamisesta. Jos käytetään puuta, kannattaa odottaa että puu on hiiltynyt, eikä se pala enää avoliekillä. Mitä pehmeämpi puuaines, sen lyhyempi hehkumisaika. Paras olisi pyökki tai tammi, mutta ne ovat meillä jalopuita, ei niitä malta hiillostaa grillikäyttöön. Yleensäkin hiiligrillauksessa hätäillään, toisin sanoen, ruoka on tehty ja usein jopa syötykin, ennen parasta grillauslämpöä. Mallttia mukaan, grillaus aloitetaan vasta, kun hiiliin muodostuu harmaa tuhkapinta, joka leijuu punaisen hehkun päällä.

        asuesani aikoinani Afrikassa käytin siellä grillihiilinä vain mahonkia. Antaa tosi mahtavan aromin grillattavalle. Ja mahongin lämpöarvo on suurempi kuin vaikkapa koivun. JÄtemahonkia sain lähistöllä olevan sahalaitoksen jätepuusta ilmaiseksi. Suomessa tämä olisi varmaankin kallista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      204
      3085
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1590
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      92
      1442
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      88
      1342
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1304
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      148
      1206
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1168
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      120
      992
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      912
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      793
    Aihe