Hei!
Otin äsken pakastimesta sulamaan kolme hirvenliha könttiä eli selkälihaa, kylkeä ja paistin kärkiosaa ja huomenna pitäisi loihtia niistä jotain hyvää syötävää.
Nyt nopeasti kehiin hyviä ja helppoja hirven selkä- ja kylkiliha reseptejä. Pataa, käristystä tms.
HIRVENLIHA VINKKEJÄ
8
10248
Vastaukset
- vanha kokki
mutta kenties seuraavaan kertaan. Katsoin eilen TV:ssa Matkapassi ohjelmaa ja siinä käsiteltiin hirvenlihaa Ruotsalaisittain. Saattaa olla hyväkin ohje. Leikkaa lihoista poikkisyin viipaleita jotka nuijit kevyesti, aseta pekoniviipale ja pari coctailkurkkua keskelle ja kääri rullalle, kiinnitä hammastikulla.
Ruskista voissa ja mausta samalla kääryleet. Tee kermasta ja vehnäjauhoista suurus jonka lisäät pannulle. Keitä kypsäksi,tarkista maku ja tarjoa perunoiden ja lakkahillon ja puolukoiden kera. Minusta ohje tuntui kokeilemisen arvoiselta, vaikka en ole itse noin koskaan menetellyt.- mutta
pitäisköhän noissa rullissa olla "parempaa" lihaa kuin selkä tai kylki?
Vielä ehtii niitä ohjeita kertoa sillä leivinuuniakaan ei ole vielä lämmitetty... - vanha kokki
mutta kirjoitti:
pitäisköhän noissa rullissa olla "parempaa" lihaa kuin selkä tai kylki?
Vielä ehtii niitä ohjeita kertoa sillä leivinuuniakaan ei ole vielä lämmitetty...Rullat vaativat pitkää hauduttelua ja sitkeämmät ruhonosat ovat juuri hauduttamiseen sopivia, koska ne nimenomaa vaativat pitkää kypsytysaikaa.On jokseenkin hölmöä käyttää seläkkeitä tai esim. sisäpaistia haudutettaviin ruokiin. Kokeile pois, en usko että epäonnistut. Helpompi vaihtoehto on tietenkin valmistaa se liha palapaistina, eli kuutioitu liha ruskistetaan sipulin kera ja maustetaan suolalla ja maustepippurilla. Lisätään pataan vettä ja keitetään lihat mureaksi, saostetaan kastike kuten Ruotsalaisessa ohjeessa. Jotkut lisäävät myös porkkanaa pataan, mutta se on makuasia.
- Sian grillaaja
vanha kokki kirjoitti:
Rullat vaativat pitkää hauduttelua ja sitkeämmät ruhonosat ovat juuri hauduttamiseen sopivia, koska ne nimenomaa vaativat pitkää kypsytysaikaa.On jokseenkin hölmöä käyttää seläkkeitä tai esim. sisäpaistia haudutettaviin ruokiin. Kokeile pois, en usko että epäonnistut. Helpompi vaihtoehto on tietenkin valmistaa se liha palapaistina, eli kuutioitu liha ruskistetaan sipulin kera ja maustetaan suolalla ja maustepippurilla. Lisätään pataan vettä ja keitetään lihat mureaksi, saostetaan kastike kuten Ruotsalaisessa ohjeessa. Jotkut lisäävät myös porkkanaa pataan, mutta se on makuasia.
Moro
Muistelin Metsästäjä-lehden olut vinkkiä ja kehittelin reseptin omasta päästä.
Suikaloin lihat ohuiksi suikaleiksi ja poistin kaikki kalvot sun muut epämiellyttävät kohdat.
Paistoin silputun pekonipaketin kunnon valurautapannulla runsaassa voissa. Pekonit rasva pataan ja hirvenlihat sipulilohkot pannuun. Lihat ja runsas pannun huuhdeliemi pataan ja parin ison porkkanan reilut siivut perään. Päälle vajaa pullo kaljaa, suolat ja mustapippururouhetta ja pari reilua ruokalusikallista vehnäjauhoa.
Sekoitus ja sitten vain kokkipata leivinuuniin ja annoin muhia reilut 2,5 tuntia välillä sekoitellen.
Hyvää ja mureaa tosiaan tuli vaikka oli sitä "huonompaa" paikkaa. - vanha kokki
Sian grillaaja kirjoitti:
Moro
Muistelin Metsästäjä-lehden olut vinkkiä ja kehittelin reseptin omasta päästä.
Suikaloin lihat ohuiksi suikaleiksi ja poistin kaikki kalvot sun muut epämiellyttävät kohdat.
Paistoin silputun pekonipaketin kunnon valurautapannulla runsaassa voissa. Pekonit rasva pataan ja hirvenlihat sipulilohkot pannuun. Lihat ja runsas pannun huuhdeliemi pataan ja parin ison porkkanan reilut siivut perään. Päälle vajaa pullo kaljaa, suolat ja mustapippururouhetta ja pari reilua ruokalusikallista vehnäjauhoa.
Sekoitus ja sitten vain kokkipata leivinuuniin ja annoin muhia reilut 2,5 tuntia välillä sekoitellen.
Hyvää ja mureaa tosiaan tuli vaikka oli sitä "huonompaa" paikkaa.tuo pekonin lisääminen, se unohtui minun ohjeestani. Koska hirvenliha on varsin karkeaa, pitkäsyistä ja kuivaa (rasvatonta) se yleensä silavoidaan. Patasi oli aineksista päätellen todella maukas, pistänpä vinkin korvan taakse, kiitos.
- Hirvi
mutta kirjoitti:
pitäisköhän noissa rullissa olla "parempaa" lihaa kuin selkä tai kylki?
Vielä ehtii niitä ohjeita kertoa sillä leivinuuniakaan ei ole vielä lämmitetty...Kylki ei ole huonoa, se on erittäin mureaa lihaa. Kun vain viitsii poistaa kalvot, siitä tulee hyvääsuikaloitua/palaoiteltua paistia.
- pataa!!!
Lohko pari sipulia, hienonna muutamia valkosipulin kynsiä ja kolme porkkanaa. Kuullota paistinpannulla öljyssä. Siirrä suurehkoon uunipataan.
Leikkaa sulatettu paisti parin sentin paloiksi ja paista pienissä erissä kauniinruskea pinta öljyssä paistinpannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää viimeiseen lihaerään pari rkl vehnäjauhoa.
Heitä lihapalat sipuleiden ja porkkanoiden seuraksi pataan.
Heitä pataan maun mukaan muutamia desejä punaviiniä, pari dl vahvaa lihalientä, 1 tlk tomattimurskaa, vettä lisäksi sen verran että lihat ja juurekset peittyvät. lisäksi voit ripsutella vielä mustapippuria, pari laakerinlehteä ja timjamia.
Lykkää pata 150-asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi. Lisää paistamisen aikana pataan vettä, jos neste meinaa liiaksi haihtua.
On muuten hyvää pataa!!! - 5-6 vuotta
Et sitten yhtään vanhempaa ketjua löytänyt ?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 445795
- 455305
- 483698
- 133653
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise903211- 313126
- 592874
- 572720
- 532370
- 381834