Osallistu kyselyyn!

einesten ystävä

1. Mikä kebab on paras?
2. Mitä tilaat täytteeksi pitsaan?
3. Kumpi parempi McDonalds vai Hese?
4. Mitä tilaat Hesessä/Mäkissä?
5. Kebab, hampurilainen vai pizza?

Omasta mielestäni:
1. Iskender
2. kinkku, salami, jalopeno, kebab
3. Mäkki
4. Kerrosateria
5. Pizza

Kiitos kaikille jotka vaivautuu vastaamaan!!!

24

1663

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NainenVantaa

      Yritetääs:

      1. Mikä kebab on paras?
      - ei aavistustakaan
      2. Mitä tilaat täytteeksi pitsaan?
      - kinkku, ananas, aurajuusto, salami
      3. Kumpi parempi McDonalds vai Hese?
      - aika sama (olin ehdoton Carrol's-kannattaja)
      4. Mitä tilaat Hesessä/Mäkissä?
      - Hese: Mega (ennen oli Mini-Mega), Mäkki: McFeast
      5. Kebab, hampurilainen vai pizza?
      - pizza

    • Korvista ulos

      Pizza on niin totaalisen loppuunkulunut ruokalaji tässä maassa, että oikein ällöttää. Todella ihmetyttää, että näilläkin palstoilla ihmiset jaksavat loputtomasti jauhaa pizzasta sinne ja pizzasta tänne.
      Hankkikaa itsellenne ruokamaku!
      Jos on pakko syödä pikaruokaa, syötäköön edes hampurilaisia tai kebabia.
      Parasta on kuitenkin kiinalainen ja thaimaalainen ruoka.

      • jopjop

        Jos sinä inhoat pizzaa, miksi meidän muiden palstalaisten pitää hankkia ruokamaku? (mitä termi sitten tarkoittaakin)


      • Carlos Sainz
        jopjop kirjoitti:

        Jos sinä inhoat pizzaa, miksi meidän muiden palstalaisten pitää hankkia ruokamaku? (mitä termi sitten tarkoittaakin)

        Inkoolainen rallikuski Marcus Grönholm, muutamankertainen maailmanmestarikin, kertoi tv-ohjelmassa syövänsä ulkomailla yleensä pizzaa...
        "Se on hyvää, ja tietää mitä saa", oli hanen perustelunsa...
        Kyllä putosi nollaan arvostukseni Bossea kohtaan.

        Toinen esimerkki: päälle kaksikymppiset puolisukulaiset Ruotsista tulivat kyläilemään. Nuorukainen ja neitokainen. Yhtenä iltana halusivat mennä ulos syömään, "katsastamaan suomalaista ravintolaruokaa". Kysyivät, missä lähistöllä löytyisi hyvä pizzeria... Palattuaan olivat vielä nyreissää, kun calzone oli ollut "erilainen" kuin mihin olivat tottuneet kotona Tukholmassa.

        Ja mitä suomalaiset turistit (ainakin nuoret) yleensä syövät päivästä toiseen lähes missä tahansa Välimeren maan lomakohteessa? Tietenkin pizzaa! Tietää mitä saa...

        "Hanki itsellesi ruokamaku" tarkoittaa vastaavaa, kuin sanottaessa "hanki itsellesi elämä". Eli yritä laajentaa makuaistiasi, että voit kokea intohimoa myös jonkin muun ruoan kuin pizzan suhteen.


    • vanha kokki

      tiedonhaluani. Minkälainen on syömäsi Iskender kebap ja missä olet sen syönyt. Yritä kuvailla ruoka mahdollisimman tarkasti. Voisitko vastata, ole hyvä.

      • Kokkikolmemiljoonaa

        Iskender: Pita leipä kuutioituna pohjalla, päälle lihat, kastikkeet mitä tulee tavallisesti kebabiin.

        Toisenlainen iskender: Pitaleipä kuutioina, riisiä ja ranskalaisia päälle lihat ja kastikkeet.

        Itse pidän pelkästä kuutioidusta pitaleivästä, kun tuo 2 vaihtoehto kuulostaa sekasorrolta....


      • Manselainen
        Kokkikolmemiljoonaa kirjoitti:

        Iskender: Pita leipä kuutioituna pohjalla, päälle lihat, kastikkeet mitä tulee tavallisesti kebabiin.

        Toisenlainen iskender: Pitaleipä kuutioina, riisiä ja ranskalaisia päälle lihat ja kastikkeet.

        Itse pidän pelkästä kuutioidusta pitaleivästä, kun tuo 2 vaihtoehto kuulostaa sekasorrolta....

        Tampereella mielestäni parhaan Iskeder -kebabin saa Galata Kebab Housesta (entinen Bosbori, entinen Istanbul).

        Leipäkuutiot alla, lihaa ja salaattia niiden päällä ja kastikkeet, unohtamatta jougurttikastiketta. Myös leipäkuutiot on maustettu kastikkeella, eli ei ole kuivaa pullaa.

        Vielä kun pyytää päälle kuivamausteet (pääasiassa chiliä, ei kuitenkaan jalapenoa, mutta toisaalta ei myöskään habaneroa), niin kerran kuussa on hyvä mieli!


      • vanha kokki
        Manselainen kirjoitti:

        Tampereella mielestäni parhaan Iskeder -kebabin saa Galata Kebab Housesta (entinen Bosbori, entinen Istanbul).

        Leipäkuutiot alla, lihaa ja salaattia niiden päällä ja kastikkeet, unohtamatta jougurttikastiketta. Myös leipäkuutiot on maustettu kastikkeella, eli ei ole kuivaa pullaa.

        Vielä kun pyytää päälle kuivamausteet (pääasiassa chiliä, ei kuitenkaan jalapenoa, mutta toisaalta ei myöskään habaneroa), niin kerran kuussa on hyvä mieli!

        lähinnä oikeammalta. Alkuperäiseen ei kuulu milloinkaan enempää riisiä, kuin ranskalaisiakaan.
        Työskennellessäni Turkissa, teimme sen seuraavasti:
        Vaalea leipä leikattiin sentti kertaa sentti paloiksi jotka käytettiin kuumassa oljyssä, näin saatiin rapeita krutonkeja. Vadille tai lautaselle levitettiin cacik
        eli valkosipulijogurtti. Jogurtin joukkoon ripoteltiin reilusti leipäkrutonkeja. Sitten leikkasimme hiilillä toimivasta grillistä döner kebapia ohuina siivuina, jotka aseteltiin leipien päälle. Lihojen päälle lusikoitiin vahvaa tomaattikastiketta, en muista enää nimeä, mutta koska soosi on tosi hyvää, kerron miten se tehdään. Sulatetaan 50 gr. voita, sulaneen voin joukkoon sekoitetaan saman verran hyvänlaatuista tomaattipyreetä. Hyppysellinen suolaa, rouhittua mustaa pippuria ja chilijauhetta ja ripaus cayennepippuria. Kiehutetaan, koko ajan
        voimakkaasti sekoittaen vispilällä. (roiskii mielellään,joten varovaisuutta) Muutaman minuutin keittämisen jälkeen lisätään vettä, sekoittaen koko ajan. Kastikkeen tulee olla noin ketsupin paksuista ja melko tulista, ei siltisuuta polttavaa. Aika harva Turkkilainenkaan, edes keittiöhommissa kotimaassaankaan olleet, saati tavalliset pystymetsän kebapyrittäjät, meillä täällä on selvillä tämän kastikkeen oikeasta koostumuksesta. Mutta kysymyksessä on alkuperäinen Iskender kastike. Tämän vakuutti minulle vanha opettajani Ilhan Kayhan Istanbulissa, 1978. Kastikkeen päälle voidaan lisätä ohuesta, grillillä paahdetusta paprikasta (biber)leikattuja pätkiä sekä silputtua persiljaa koristeeksi. Halusin tämän tietää siitä syystä, että usein sekoitetaan samantapainen ruoka Iskenderiin ja sen toisen nimi on Jogurtlu kebap. On muuten kummallinen käsitys Suomessa, että kebapin tulee olla tulista. Harvoja tulisia kebapeja on kuitenkin oikeastaan Adana, johon lisätään tabascoa. Lisäkkeet, jota kebapin ohessa tarjotaan saattavat sitävastoin olla hyvinkin "tömäköitä".


      • Huono karttasuunnistaja...
        Manselainen kirjoitti:

        Tampereella mielestäni parhaan Iskeder -kebabin saa Galata Kebab Housesta (entinen Bosbori, entinen Istanbul).

        Leipäkuutiot alla, lihaa ja salaattia niiden päällä ja kastikkeet, unohtamatta jougurttikastiketta. Myös leipäkuutiot on maustettu kastikkeella, eli ei ole kuivaa pullaa.

        Vielä kun pyytää päälle kuivamausteet (pääasiassa chiliä, ei kuitenkaan jalapenoa, mutta toisaalta ei myöskään habaneroa), niin kerran kuussa on hyvä mieli!

        Eli missä tämmöinen mainostamasi kebab baari oikein on? En tunne tamperetta enää ollenkaan enkä muista katujen nimiä ollenkaa.... mut hei käy ylöjärvellä Halic nimisessä paikassa syömässä, meinaa siä on tod hyvät sapuskat pizzat ja kebsut!!!


      • Manselainen
        Huono karttasuunnistaja... kirjoitti:

        Eli missä tämmöinen mainostamasi kebab baari oikein on? En tunne tamperetta enää ollenkaan enkä muista katujen nimiä ollenkaa.... mut hei käy ylöjärvellä Halic nimisessä paikassa syömässä, meinaa siä on tod hyvät sapuskat pizzat ja kebsut!!!

        Galata Kebab -house on muistaakseni osoitteessa Näsilinnakatu (oliskohan nro 31), eli Sokoksen takana


    • jopjop

      1. Ei ehdotonta ykkössuosikkia
      2. Salami, pekoni, suolakurkku
      3. Hese
      4. Kerroshampurilaisen
      5. Pizza

    • vastausta

      1. Mikä kebab on paras?

      kasviskebab- naan leipä, 2 intialais tyylistä kasvis "pihviä", paljon salaattia, jalapenoja, jugurtti,mango ja chilli kastiketta

      2. Mitä tilaat täytteeksi pitsaan?

      aura, ananas, tomatti, sipuli, paprika ja ehkä vielä oliivi ku näin ahneeks ruvettiin :)

      3. Kumpi parempi McDonalds vai Hese?

      ehdottomasti hese

      4. Mitä tilaat Hesessä/Mäkissä?

      kasvis burgerin ja mansikka pirtelön

      5. Kebab, hampurilainen vai pizza?

      kebab tai pizza, tai ehkä taidan kallistua sittenkin kebabin puolelle... hankala :)

    • kyselyvastailija

      1. En syö mitään kebabia.

      2. Pizzaan tilaan niinkin antiautenttisia aineksia kuin esimerkiksi ananasta, paprikaa, oliivia, sipulia, jalapenoa, fetaa... Yleensä 3-4 noista tietysti, lisätäytteitä en sentään tilaile. :P

      3. Mäkkärissä en käy, joten Hese (vaikken ole erityisen tyytyväinen sen tarjontaan).

      4. Kasvis- tai lohirouheisen tai joskus kreikkalaisen salaatin. Salaatit vaan on mun mielestä ihan liian kalliita laatuunsa nähden...

      (Onko siellä oikeasti kasvisburgereitakin?! Koskaan en ole nähnyt enkä kuullut puhuttavankaan. Voiko sellaisen saada jos pyytää erikseen? Vai oliko kyseessä lapsus, sekoittuminen rouheiseen tms.)

      5. Hampurilaiset on pahvia, joten hyvä pizza hyvästä pizzeriasta, suoraan uunista tietty. Aaaah.

      Enkä sitten todellakaan tilaa ulkomailla pizzaa vaan haluan paikallista ruokaa. Eikä pikaruoka muutenkaan ole lempparia. Ihan siltä varalta että joku haluaa tästäkin valittaa!

    • minun mielipiteeni:

      1. Oikea (ulkomainen) kebab (joita ei siis saa suomesta) riisillä.
      2. En mitään, koska inhoan pizzaa yli kaiken.
      3. Hese - EHDOTTOMASTI paras majoneesi ja ketsuppi, muut ainekset ovat samat koko maailmassa...
      4. Kerros- tai mega-aterian.
      5. Hampurilainen, kebab - pizza on kaatopaikkakamaa.

    • Huomauttaja taas kerran

      Kebab, pizza ja hampurilainen EIVÄT ole eineksiä - etenkään pikaruokaloista ostettuina. Eli koko kysymyksesi perusta on totaalisen väärä - olettaen, että nimimerkkisi "einesten ystävä" perusteella viittaat kysymyksessäsikin eineksiin.
      Suosittelen joka tapauksessa, että siirryt oikean ruoan syömiseen.
      Entä minkähän ikäinen tämä pieni kysyjämussukka on??? Kysymyksen älytason perusteella arvioituna ehkä 12 v.?

      • aloittaja

        En takerru pikkuseikkoihin, en ole sitä maata.... et jos ei kiinnosta ni ei tarvii ja kyllä kouluni käyny 21 vuotias "mussukka" tääl kirjottelee ja kyselee.. en aatellu pidemmälle joten olen todella pahoillani jos vein joltain ihmiseltä yöunet kun kirjoitin EINES!!!
        kiitos muuten vanha kokki!!! Tarvii kokeilla joskus kastiketta, mutta et sattuisi tietämään mikä sen jugurtti kastikkeen salaisuus on?? Se on älyttömän hyvää!!!


      • vanha kokki
        aloittaja kirjoitti:

        En takerru pikkuseikkoihin, en ole sitä maata.... et jos ei kiinnosta ni ei tarvii ja kyllä kouluni käyny 21 vuotias "mussukka" tääl kirjottelee ja kyselee.. en aatellu pidemmälle joten olen todella pahoillani jos vein joltain ihmiseltä yöunet kun kirjoitin EINES!!!
        kiitos muuten vanha kokki!!! Tarvii kokeilla joskus kastiketta, mutta et sattuisi tietämään mikä sen jugurtti kastikkeen salaisuus on?? Se on älyttömän hyvää!!!

        sen sinulle neuvonkin, jos haluat sitä valmistaa.
        Kyseessä on joskus, paikasta riippuen, ihan pelkkä maustamaton jogurtti, yleensä kuitenkin hiukan suolattuna. Tai sitten ns. paremmissa paikoissa kyseinen cacik. Cacik taas on Turkinkielinen nimi meidän tuntemallemme tzazikille, eli valkosipuli jogurtille. Tämän ruokalajin yhteydessä se kuitenkin on löysempää, tarkoitan juoksevampaa.
        Voit valmistaa sitä tavallisesta maustamattomasta luonnonjogurtista.
        - 1/2 ltr. jogurttia
        - 1/2 tl. suolaa
        - 1 tl. punaviinietikkaa
        - 1 rkl. oliiviöljyä
        - 1 valkosipulin murskattu kynsi
        - silputtua minttua tai tilliä
        - Raastettua kurkkua, mahdollisimman kuivaksi puristettuna. Ainekset sekoitetaan ja annetaan vetäytyä muutama tunti.


      • vanha kokki

        Valitetavasti asia on lähes sataprosenttisesti nykyään siten, että niin hampurilais, kuin kebab yrityksetkin käyttävät einesteollisuuden valmistamia pihvejä ja kebap-vartaita, jolloin pelkkä kypsennys jää myyntipaikkojen toimeksi. Sama suuntaus näyttää siirtyvän myös pieniin lounasravintoloihin, kohta ei ravintolalaitteistakaan keittiössä tarvita kuin mikroaaltouuni, jolla teolliset einekset lämmitetään. Mielestäni voidaan kutsua nykyisiä pikaruokapaikkoja hyvällä syyllä einespaikoiksi ja tuotteita eineksiksi.


    • kysymykseesi:

      1. Mikä kebab on paras?
      - kebab juustolla (kebablihan päällä juustoraastetta, alla lohkoperunat, kastikkeet, salaatit muut tilpehöörit)tai kebab valkosipuliperunoilla
      2. Mitä tilaat täytteeksi pitsaan?
      - Salami, ananas, aurajuusto 5 euroa tai
      - Salami, kinkku, tonnikala tähän valkosipuli 5e
      3. Kumpi parempi McDonalds vai Hese?
      - Ei väliä, tasapuolisesti käyn.
      4. Mitä tilaat Hesessä/Mäkissä?
      - Hese: Kerros tai Mega-ateria
      - McD : Joku Premium aterioista tai McFeast
      5. Kebab, hampurilainen vai pizza?
      - Vaihtelee, ehkä kebab eniten

    • DarkFly

      1. Ei paljoa ol kokemusta kebusta..

      2. Täytteeksi tonnikalaa, katkarapua, ananasta ja herkkusientä sekä EHKÄ kinkkua :D

      3. Hese mättö parempaa. Mäkissä en käy enää, kun niitte safka ainaki tääl Poris päi kauhee kuivaa ja mitättömä näköstä

      4. Hesestä perinteinen juustoateria(juomaksi vesi) sekä jälkkäriks mansikkapirtelö. Nams. Jos kevyemmi haluun vedel ni sit katkarapusalaatti.

      5. Kaikissa noissa hyvät ja huonot puolensa mut kyl mä kääntyisin ton pizzan puoleen :)

    • neljäskerta

      1. Tshelo kebab Teheranissa (riisiä, voita, kermaa, jogurttia, sipulia, suolakurkkua, lammasta vartaassa), voi kun sais täältäkin jostain semmoista.

      2. Anjoviksia, kapriksia, valkosipulia, salamia, sinihomejuustoa, rucolaa, ehkä oliiveja, artisokkaa tai paprikaa (en tosin noita kaikkia samaan pizzaan)

      3. Hese, kunhan muistaa pyytää jättämään majoneesin pois

      4. Pekoniateria, tai sitten ihan vaan ranskikset

      5. Suomessa yleensä pizza.

    • Me, myself and I

      1. Mikä kebab on paras?
      -iso kebab ranskiksilla ja miedolla kastikkeella
      2. Mitä tilaat täytteeksi pitsaan?
      -Kinkku-ananas-aurajuusto
      3. Kumpi parempi McDonalds vai Hese?
      -Hese, isommat purilaiset
      4. Mitä tilaat Hesessä/Mäkissä?
      -Mega/kerros/pekoni ateria (käytän ensin kaikki kupongit)
      5. Kebab, hampurilainen vai pizza?
      -Kaikki hyvii mut hamppari.

      • klinggg

        1. Mikä kebab on paras?
        2. Mitä tilaat täytteeksi pitsaan?
        3. Kumpi parempi McDonalds vai Hese?
        4. Mitä tilaat Hesessä/Mäkissä?
        5. Kebab, hampurilainen vai pizza?

        1. Rullakebab Porin Mevlanasta... nami..
        2. kinkku, salami, ananas, herkkusieni
        3. Hese on sen verran kallis, että McD
        4. El Maco / BigMac
        5. Kebab. Rullakebab. Fantasticó!


    • Anonyymi

      Ei mitään mössö kerrosateriaa Heseltä vaan ainoa kunnon Kebabhampurilainen, mitä viitsii syödä hamppareista. Ottais takas valikoimaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Purra sössi kaiken 2 vuodessa, itkee nyt Marinin perään

      Nyt on taas sama vanha itkuvirsi, kun ei omat taidot riittänee. Kaikki on taas muiden syytä. No miten sen "Tunnin juna"
      Maailman menoa
      64
      8864
    2. Ikuiset kaipaajat

      Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo
      Ikävä
      154
      5544
    3. Nyt se on selvitetty: Sanna Marinin hallitus lisäsi menoja 41 miljardilla

      ”vasemmistohallitus oli katastrofaalisen huono”, sanoo kokoomus. Sanna Marinin (sd.) hallituksen tekemät menolisäykset
      Maailman menoa
      127
      4986
    4. Orpon hallitus runnoi Tunnin junan ilman tarvetta

      Näinkö valtiontaloutta hoidetaan? Siis asiantuntijoidenkin aikoja sitten kannattamattomaksi laskema Tunnin juna tehdään
      Maailman menoa
      9
      3851
    5. Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle

      Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m
      Maailman menoa
      85
      3460
    6. Lindtman ylivoimainen suosikki pääministeriksi

      Lindtmania kannattaa pääministeriksi peräti 50 prosenttia useampi kuin toiseksi suosituinta Kaikkosta. https://www.ilta
      Maailman menoa
      53
      3369
    7. Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla

      Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä
      Yrittäjyys
      36
      2711
    8. En tiedä ymmärrätkö

      Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk
      Ikävä
      10
      2661
    9. Sanna Marin - Maailman paras talousasiantuntija?

      PersKeKoa pukkaa? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011636623.html
      Maailman menoa
      39
      2603
    10. Kenenkä halli se on tulessa nelostiellä

      11 yksikköä paikalla
      Pyhäjärvi
      24
      1727
    Aihe