tulisin mauste päällä maan ?
mikä ois tulista?
34
8308
Vastaukset
- Oliskohan?
Habanero on ainakin maailman tulisin chili.
- slarti
Elikkäs taitaa olla Dorset Naga tällä hetkellä tulisin chili mitä on.
Juttu siitä netissä:
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/04/01/nchilli01.xml
Ja jos chilit ja niiden kasvatus ja käyttö ruoan valmistuksessa kiinnostaa, suosittelen tutustumaan:
http://javu.kapsi.fi/inferno/ - TattoBiatch
slarti kirjoitti:
Elikkäs taitaa olla Dorset Naga tällä hetkellä tulisin chili mitä on.
Juttu siitä netissä:
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/04/01/nchilli01.xml
Ja jos chilit ja niiden kasvatus ja käyttö ruoan valmistuksessa kiinnostaa, suosittelen tutustumaan:
http://javu.kapsi.fi/inferno/Siinä on viljelijöillä käyny joko onni tai kämmi:D
Kukaan pysty sitä syömällä syömään, avaruuspuku (melkein) päällä pitää sitä pilkkoa ja silmät vuotaa lähistöllä vaikkei ole kosketuksissa chiliin.
Pidättäydyn kiitos punaisessa habanerossa! - hygtfr
slarti kirjoitti:
Elikkäs taitaa olla Dorset Naga tällä hetkellä tulisin chili mitä on.
Juttu siitä netissä:
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2006/04/01/nchilli01.xml
Ja jos chilit ja niiden kasvatus ja käyttö ruoan valmistuksessa kiinnostaa, suosittelen tutustumaan:
http://javu.kapsi.fi/inferno/ei sanaakaan chileistä
- valmiita
"maustekastikkeita": http://www.chez-williams.com/Hot Sauce/hothome.htm
- miksiköhän..
Miten/miksi te haluatte syödä tulisia mausteita.
- ihmetyttää
tuollainen tulisuuspelleily. Taitaa olla keskenkasvuisten (ainakin henkisesti) puberteettipoikien uhoilua: "´MINÄ voin syödä NÄIN tulista chiliä, MINÄ olen KOVA JÄTKÄ...".
Lapsellista touhua yhtä kaikki. Miksi pilata makunystyränsä ja -aistinsa? - tulistako.
ihmetyttää kirjoitti:
tuollainen tulisuuspelleily. Taitaa olla keskenkasvuisten (ainakin henkisesti) puberteettipoikien uhoilua: "´MINÄ voin syödä NÄIN tulista chiliä, MINÄ olen KOVA JÄTKÄ...".
Lapsellista touhua yhtä kaikki. Miksi pilata makunystyränsä ja -aistinsa?syö vaa sinä sitä kaurapuuroas se ei varmaa oo tulista
- Ihmetyttää
tulistako. kirjoitti:
syö vaa sinä sitä kaurapuuroas se ei varmaa oo tulista
Huono kirjoitustaitokin paljastaa, että koulunkäynti on vielä pahasti kesken...
- kestäisikään
ihmetyttää kirjoitti:
tuollainen tulisuuspelleily. Taitaa olla keskenkasvuisten (ainakin henkisesti) puberteettipoikien uhoilua: "´MINÄ voin syödä NÄIN tulista chiliä, MINÄ olen KOVA JÄTKÄ...".
Lapsellista touhua yhtä kaikki. Miksi pilata makunystyränsä ja -aistinsa?Miksi se tulisuus niitä makunystyröitä tai aisteja tuhoaisi tai pilaisi?
- olen aika
kestäisikään kirjoitti:
Miksi se tulisuus niitä makunystyröitä tai aisteja tuhoaisi tai pilaisi?
varma etteivät nuo muutkaan todellakaan "nauti", vaan se on vain jokin typerä urheilulaji "pystyä" syömään mahdollisimman tulista.
Kyllä minäkin syön "tavallista" chiliä, mutta se onkin eri asia.
Ainakin habanero turruttaa makuaistin syöntihetkellä kaikilta muilta mauilta, ja pitemmän päälle kun siihen itsensä totuttaa, ei mikään muu "enää maistu miltään". - Manselainen
ihmetyttää kirjoitti:
tuollainen tulisuuspelleily. Taitaa olla keskenkasvuisten (ainakin henkisesti) puberteettipoikien uhoilua: "´MINÄ voin syödä NÄIN tulista chiliä, MINÄ olen KOVA JÄTKÄ...".
Lapsellista touhua yhtä kaikki. Miksi pilata makunystyränsä ja -aistinsa?Chileissä oleva kaspaisiini niminen aine on se joka on tulista. Kaspaisiini reagoi ihmisen suussa siten, että aivot vapauttavat endorfiinejä, jotka taas tuottavat "hyvää oloa". Endorfiinit ovat muistaakseni morfiinin kaltaisia yhdisteitä, joita vapautuu mm. urheilusuorituksen yhteydessä.
Kyse on siis jossain määrin huumausaineista saatavaan kokemukseen verrattavasta kokemuksesta; eli ns. "turvallinen trippi"
Kirjoitukseni on vähän kökkökieltä, kun en oiken ehtinyt valmistautua kunnolla, mutta toivottavasti tämä vähän avaa aihetta. - Kiitos,,
Manselainen kirjoitti:
Chileissä oleva kaspaisiini niminen aine on se joka on tulista. Kaspaisiini reagoi ihmisen suussa siten, että aivot vapauttavat endorfiinejä, jotka taas tuottavat "hyvää oloa". Endorfiinit ovat muistaakseni morfiinin kaltaisia yhdisteitä, joita vapautuu mm. urheilusuorituksen yhteydessä.
Kyse on siis jossain määrin huumausaineista saatavaan kokemukseen verrattavasta kokemuksesta; eli ns. "turvallinen trippi"
Kirjoitukseni on vähän kökkökieltä, kun en oiken ehtinyt valmistautua kunnolla, mutta toivottavasti tämä vähän avaa aihetta.Kiitos. Jotain tälläista minäkin olen kuullut.
- Chilitär
Rakastan chilin tuomaa poltetta. Sen sietokyky on kasvanut vuosien varrella ja kykenen maistamaan maut chilinkin läpi.
Suuri osa maapallon väestöstä käyttää chiliä normaalina osana ruuanvalmistustaan, miksi siis en minäkin saisi?
Olkoon sitten joitan keskenkasvusen 40-vuotiaan naisen henkistä kehittämättömyyttä. - Aurinkotuuli
olen aika kirjoitti:
varma etteivät nuo muutkaan todellakaan "nauti", vaan se on vain jokin typerä urheilulaji "pystyä" syömään mahdollisimman tulista.
Kyllä minäkin syön "tavallista" chiliä, mutta se onkin eri asia.
Ainakin habanero turruttaa makuaistin syöntihetkellä kaikilta muilta mauilta, ja pitemmän päälle kun siihen itsensä totuttaa, ei mikään muu "enää maistu miltään".Tulisesta ruuasta: makuni on sen verran vuosien varrella muuttunut (tai kehittynyt?), että intialaiset tuliset ruuat, chilipaprikat jne eivät enää tunnu polttavailta suussani vaan maistuvat todella hyvältä. Kyllä niihin jonkinlainen himokin taitaa tulla, mutta aina ei ruuan tarvitse maistua samalta, vaan vaihtelu virkistää. En pidä "urheilulajina", enkä muuten ole ihan eilisen teeren tyttöjäkään...
- Jörn Döner
Kiitos,, kirjoitti:
Kiitos. Jotain tälläista minäkin olen kuullut.
se on kapsaisiini, ei kaspaisiini.
- Mia_1985
Manselainen kirjoitti:
Chileissä oleva kaspaisiini niminen aine on se joka on tulista. Kaspaisiini reagoi ihmisen suussa siten, että aivot vapauttavat endorfiinejä, jotka taas tuottavat "hyvää oloa". Endorfiinit ovat muistaakseni morfiinin kaltaisia yhdisteitä, joita vapautuu mm. urheilusuorituksen yhteydessä.
Kyse on siis jossain määrin huumausaineista saatavaan kokemukseen verrattavasta kokemuksesta; eli ns. "turvallinen trippi"
Kirjoitukseni on vähän kökkökieltä, kun en oiken ehtinyt valmistautua kunnolla, mutta toivottavasti tämä vähän avaa aihetta.Maailman tällä hetkellä tulisin chili julkaistiin ihan tässä hiljattain.. Se tulee intiasta ja on nimeltään "ghost chili". Sen tulisuus ylittää 1.000.000 SHU:ta! (Tulisuuden eräänlaiseksi standardiksi on kehitetty ns. Scoville Heat Unit (SHU). "Vertailun vuoksi: Jalapeño on tyypillisesti vahvuudeltaan noin 10 000 SHU ja Tabasco-kastike siitäkin vain puolet.´."
- dfyjkjkghuiyuki
Mia_1985 kirjoitti:
Maailman tällä hetkellä tulisin chili julkaistiin ihan tässä hiljattain.. Se tulee intiasta ja on nimeltään "ghost chili". Sen tulisuus ylittää 1.000.000 SHU:ta! (Tulisuuden eräänlaiseksi standardiksi on kehitetty ns. Scoville Heat Unit (SHU). "Vertailun vuoksi: Jalapeño on tyypillisesti vahvuudeltaan noin 10 000 SHU ja Tabasco-kastike siitäkin vain puolet.´."
2008 Jolokia "Ghost" Pepper Edition
Vuoden 2008 Dave on höystetty vieläkin tulisemmalla Naga Jolokia Chilillä jonka Scoville luokitus on yli 1.000.000 SHU ja näin ollen melkein tuplasti tulisempaa kuin vanha ennätyksen haltija Red Savina. - Extrahot
Chilitär kirjoitti:
Rakastan chilin tuomaa poltetta. Sen sietokyky on kasvanut vuosien varrella ja kykenen maistamaan maut chilinkin läpi.
Suuri osa maapallon väestöstä käyttää chiliä normaalina osana ruuanvalmistustaan, miksi siis en minäkin saisi?
Olkoon sitten joitan keskenkasvusen 40-vuotiaan naisen henkistä kehittämättömyyttä."Sen sietokyky on kasvanut vuosien varrella ja kykenen maistamaan maut chilinkin läpi."
Itseasiassa vahvan kapsaisiinsietokyvyn ansiosta pystyy tulisesta ruoasta maistamaan aromit paljon selvemmin. Kapsaisiini ei siis turruta makuaistia vaan täysin päinvastoin. Ruoasta saat kaikkein eniten "irti" kasvattamalla chilinsietokykyäsi ja syömällä ruoan mahdollisimman tulisena.
T. keskenkasvuinen 50-vuotias mies - Gsus7
olen aika kirjoitti:
varma etteivät nuo muutkaan todellakaan "nauti", vaan se on vain jokin typerä urheilulaji "pystyä" syömään mahdollisimman tulista.
Kyllä minäkin syön "tavallista" chiliä, mutta se onkin eri asia.
Ainakin habanero turruttaa makuaistin syöntihetkellä kaikilta muilta mauilta, ja pitemmän päälle kun siihen itsensä totuttaa, ei mikään muu "enää maistu miltään".ruokaa syödään maun takia, siispä mausteita laitetaan siksi. itse lisään mm tabascoa ruokiin antamaan makua mutta laitan sen verran vähän ettei siitä tule polttavan tulista. päättele tuosta sitten itse pilaako se makuaistin.
- rajansa_kaikella
ihmetyttää kirjoitti:
tuollainen tulisuuspelleily. Taitaa olla keskenkasvuisten (ainakin henkisesti) puberteettipoikien uhoilua: "´MINÄ voin syödä NÄIN tulista chiliä, MINÄ olen KOVA JÄTKÄ...".
Lapsellista touhua yhtä kaikki. Miksi pilata makunystyränsä ja -aistinsa?voi käydä näin
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/mies-soi-maailman-tulisimman-nuudeliannoksen-rajut-seuraukset/6055810
http://www.etlehti.fi/artikkeli/terveys/mausteet_narastavat_refluksitauti_vai_harmittomia_happoja
- Enkeliiina
Mun mielestä ihan tarpeeksi tulinen on portugalin Piri Piri.Sitä kun riittävästi laittaa, niin...
- make11
habanero,bhut jolokia on äkäsin maailmassa ja sitte jos pystyy niin voi kokeilla vaikka red savinaa.varovasti kyllä suosittelen jos ei ole chilien ystävä!
- chili-pää
Tuolta sitä saa:
http://chilikauppa.fi/product_info.php?cPath=36&products_id=268
periaatteessa samaa kamaa ovat ainakin
bih jolokia, bhut jolokia, naga jolokia ja naga morich
Nimet vaihtelevat kasvatuspaikan ja kasvattajan / myyjän mukaan, mutta tulista on! - huh heijakkaa
chili-pää kirjoitti:
Tuolta sitä saa:
http://chilikauppa.fi/product_info.php?cPath=36&products_id=268
periaatteessa samaa kamaa ovat ainakin
bih jolokia, bhut jolokia, naga jolokia ja naga morich
Nimet vaihtelevat kasvatuspaikan ja kasvattajan / myyjän mukaan, mutta tulista on!Itse maistoin vähän aikaa sitte Chilikaupasta tilattua Megadeth-kastiketta ja kyllä ainaki se ylitti mun sietokynnyksen.
Oot kyllä varmaan oikeessa et noi chilit mitä mainitsit on sinänsä tulisimpia.
Joooskus sitä kyl miettii et pitääks olla niin kauheen tulista....mut paheensa kullakin.
Mulle riittää nykyään ihan sellanen Pirkka-sarjan tulisin salsakastike. Aikoinaan söin niin tulisia ruokia et kylmä hiki tuli ottalle, mut epäterveiden muiden elämäntapojen johdosta (chilihän ei yleensä tärvää elimistöä) sain jonku ruokatorven tulehduksen ja oon sittemmin syöny aika mietoa kaikkee, yks lemppareitani on Amazon-sarjan mangochilikastike, miedohko, ihana. Sori, meni vähän off-topic.
- tulta munille
puhdas capsisiini on noin. 16 0000 00 scoville asteikolla et repikää siitä
- Bhut Jolokia
tulista chiliä Piprapood Tallinn
- Akindyros
Habaneiro on kyllä hyvin tulista. Tein Mojo Rojo kastiketta ja leikkasin Habaneiroa ilman hanskoja. Käsiä on nyt poltellut koko päivän. Mikähän auttaisi ?
- väärinkäyttöä.se
Raaka viina, siis etanoli. Esimerkiksi Finlandia vodka, jossa ei ole sokeria.
- nuortenpuolesta
tabascot erilaiset ja varsinkin cayanne sellaisia että tuhoavat makuaistin, jos varomattomasti laittaa.
- Tabasco.vapauttaa
Ei ne tuhoa kuin mauttoman makuaistin. Sen jälkeen kaikki maistuu paremmalta. Ikään kuin kondomi olisi otettu kielen päältä pois.
- T.A.Basko
Tabascot on sellasta lasten maustetta....
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003