Ostin kilon broilerifileitä, mutta lasten pyöriessä jaloissa jne jne. ne jäivät keittiön pöydälle ja olivat siinä kolmisen tuntia ennen kuin pääsin laittamaan marinadia tämän päivän tilaisuutta varten. Nyt hirvittää, menivätkö ne pilalle, pitääkö tänään ostaa uudet broilerit ja tehdä uudet marinadit tai keksiä kokonaan uusi resepti - vai jos kypsennän uunissa 200-asteessa noin 15 min. mahd. bakteerit kuolevat.
Harmittaa ja toisaalta huolestuttaa...
broilerin pilaantuminen lämmössä
4
15849
Vastaukset
- vanha kokki
Jos broiskusi ovat olleet keittiön pöydällä huoneenlämmössä 3 tuntia, ei taatusti ole mitään hälyyttävää tapahtunut. Sinuakaan ei olisi, jos se olisi hengenvaarallista, sillä tuskimpa isovanhemmillasi oli vielä nuoruudessaan jääkaappia, silti kana ja kalaruokia tehtiin ja hengissä ja sairastumatta selvittiin.
Minun nuoruudessani, lomailin kerran paikkakunnalla, jossa kävi kalakauppias parikertaa viikossa myymässä
"tuoreita" kaloja. Hän ajoi aamulla kalarantaan, osti kalastajilta kalat. Lastasi ne avonaiseen puulaatikkoon ja laatikko polkupyörän tarakalle.
Sen jälkeen kauppias poljeskeli auringon heloittaessa nelisenkymmentä kilometriä maaseudulle, jossa alkoi myyntityö. Talosta taloon kiertelemällä ja emännille kaloja kaupitellen, joskus iltamyöhään. Joten kalat eivät siinä vaiheessa varmaankaan ihan freesejä olleet, mutta niin se vain kauppa kävi. Koskaan en kuullut kenenkään saaneen myrkytyksiä hänen kaloistaan. Mainittakoon, että jäitä ei laatikossa milloinkaan ollut.
Tarkoitan tällä sitä, että nykyajan ihmiset ovat ehkä turhankin tarkkoja ja hygienisiä syötäviensä ja ympäristönsäkin suhteen, sitä todistaa lisääntyneet allergiatkin.- tosiaan!
Totta tosiaan, tarvitseeko tuollaista nyt edes kysyä?!? Ei kai ne nyt muutamassa tunnissa miksikään mene! Muutenkin mielestäni Suomessa ollaan ihan yliherkkiä siitä, onko jokin kunnossa vai pilaantunutta.
Minä ainakin jätän joskus pöydälle koko yöksi jäähtymään jonkun illalla valmistetun ruoan, jonka aioin ottaa seuraavana päivänä töihin evääksi (kun ei keskellä yötä kiinnosta lähteä hyppimään keittiöön, ja lämmintä ruokaa en jääkaappiin energian säästämiseksi ja muiden ruokatarvikkeiden suojelemiseksi halua laittaa). Ja myös lihat ja kanat ovat toki huoneenlämmössä usein muutamankin tunnin ennen valmistusta. Enkä vielä ainakaan ole saanut minkäänlaista myrkytystä.
Ei kannata totuttaa mahaansa liian bakteerittomaan, muuten tulee ongelmia, jos ruoka ei joskus olekaan ihan priimatuoretta. - allerginen_nainen
tosiaan! kirjoitti:
Totta tosiaan, tarvitseeko tuollaista nyt edes kysyä?!? Ei kai ne nyt muutamassa tunnissa miksikään mene! Muutenkin mielestäni Suomessa ollaan ihan yliherkkiä siitä, onko jokin kunnossa vai pilaantunutta.
Minä ainakin jätän joskus pöydälle koko yöksi jäähtymään jonkun illalla valmistetun ruoan, jonka aioin ottaa seuraavana päivänä töihin evääksi (kun ei keskellä yötä kiinnosta lähteä hyppimään keittiöön, ja lämmintä ruokaa en jääkaappiin energian säästämiseksi ja muiden ruokatarvikkeiden suojelemiseksi halua laittaa). Ja myös lihat ja kanat ovat toki huoneenlämmössä usein muutamankin tunnin ennen valmistusta. Enkä vielä ainakaan ole saanut minkäänlaista myrkytystä.
Ei kannata totuttaa mahaansa liian bakteerittomaan, muuten tulee ongelmia, jos ruoka ei joskus olekaan ihan priimatuoretta.kaikki pakataan vakuumiin tai muuten työnnetään täyteen E sitä ja E tätä.. ei ihme että herkemmät sitten ovat hysteerisiä...
ja sitten että kaikki paikat pitää siivota bakteerit tappavalla aineella. PAH! peseekö ihmiset pyykkinsäkin varmuuden vuoksi kloriitilla?????
- orvokki76
mulla usein lihan kanssa samoin ja välillä lämpimässä autossakin useempi tunti...eikä ole koko porukalle koskaan mitään tullut....
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan
Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam3541431- 741395
Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten3101175Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin
Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀461097Aika pieni se on
Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht32916Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin
Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆231904vinkki miehille
Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli163878Kiitos siitä
Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak40835Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa
Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso20817Pelekäätkönä mua?
Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te42804