Hei!
Näin telkassa Alaston kokki ohjelmassa, että vihreää parsaa voisi paistaa sellaisenaan. Kaikissa kotimaisissa ohjeissa keittokirjoissa kuitenkin aina parsa kehoitetaan keittämään. Miten on - voiko parsaa nauttia paistettuna tai jopa sellaisenaan keittämättä?
Auttakaa parsatietämätöntä
7
4303
Vastaukset
- stb
parsakaalia? mika on parsan ja parsakaalin ero? jos tarkoitit parsakaalta, sen voi syoda raakana. niin se on terveellisempaa.
- bts
Parsa ja parsakaali ovat aivan eri asia. Parsa on sellaista pitkulaista ja parsakaali taas kukkakaalin näköistä.
P.S. Ja se taipuu muuten parsakaalia, ei parsakaalta...
- Tipi
Parsa ja parsakaali eivät todellakaan ole sama asia, samankaltaisista nimistään huolimatta.
Parsaa on keitettävä, sillä keittämättä se on kovaa, miltei puumaista. Myös herkullinen maku kehittyy keitettäessä. Paksuvartisia parsoja tulee myös kuoria. Esimerkiksi vihreitä parsoja keitetään niiden paksuudesta riippuen 6-10 minuuttia.
Vinkki: Parsan keitinliemi kannattaa ehdottomasti säästää, sillä siihen irtoaa parsoista herkullisia aromeja. Keitinliemestä saa esimerkiksi ihanaa kasvis- tai katkarapukeittoa.
Hyviä herkutteluhetkiä! - fatchef
Vihreää tankoparsaa voi paistaa, mutta se kannattaa keittää ensin. Koska parsa jatkaa kypsymistään paistettaessa, sopiva keittoaika vihreälle parsalle (jos parsa on keskipaksuista eli keskisormen paksuista) on 2-3 minuuttia. Näin parsa "esikypsyy" sopivasti. Älä heitä lientä pois, sillä paistettuasi parsat lisää pannulle nokare voita, vähän puolikuivaa valkoviiniä ja parsan keitinlientä, jonka suurustettuasi saat loistavan kastikkeen.
Ja muista, että parsa on parasta keittää pystyssä. Jos sinulla ei ole sopivaa kattilaa, sido parsa esmes puuvillanarulla nipuksi ja narunpäät kattilan kahvoihin, jolloin nippu pysyy pystyssä ja kypsyy tasaisesti.
Raakana saat syödä jos haluat, mutta ei maistu hyvältä ja 20 tunnin kuluttua istuessasi kadut koko hommaa...
BA - Kevätesikko
Tuhannet kiitokset asiallisista ja
hyvistä vinkeistä!
Kaunista keväänjatkoa molemmille ja
hyviä parsahetkiä teillekin.- auflauf
Parsa on tämä vaalea pitkä pötkyle. Parsakaali taas vihreä, jossa on kukintoa. Kumpaakaan en suosittele syömään raakana.
Täällä Saksassa on juuri tällähetkellä uuden parsan aika. On jopa parsa festivaleja.
Parsan keittäminen pystyasennossa on tietysti se oikea tapa. Sitävarten on olemassa erikseen katiloita. Ne maksavat kuitenkin niin paljon, että keitän parsat miedosti suolatussa vedessä.
Ensin kuorin parsat juustohöylällä tai perunankuorimisveitsellä.
Kokeilen haarukalla, (ikäänkuin perunoita) onko ne jo kypsiä.
Yleensä täällä tarjoillaan parsa, tietysti parsakastikkeen kanssa, sekä Italialaisen Parmakinkun kanssa.
Se on tietysti kaikkein kallein muoto.
Kyllä siihen kelpaa muutkin ilmakypsennetyt kinkut. Tarkoitan näillä ohuita, ilmakypsennettyjä kinkkusiivuja. - sinivuokko
auflauf kirjoitti:
Parsa on tämä vaalea pitkä pötkyle. Parsakaali taas vihreä, jossa on kukintoa. Kumpaakaan en suosittele syömään raakana.
Täällä Saksassa on juuri tällähetkellä uuden parsan aika. On jopa parsa festivaleja.
Parsan keittäminen pystyasennossa on tietysti se oikea tapa. Sitävarten on olemassa erikseen katiloita. Ne maksavat kuitenkin niin paljon, että keitän parsat miedosti suolatussa vedessä.
Ensin kuorin parsat juustohöylällä tai perunankuorimisveitsellä.
Kokeilen haarukalla, (ikäänkuin perunoita) onko ne jo kypsiä.
Yleensä täällä tarjoillaan parsa, tietysti parsakastikkeen kanssa, sekä Italialaisen Parmakinkun kanssa.
Se on tietysti kaikkein kallein muoto.
Kyllä siihen kelpaa muutkin ilmakypsennetyt kinkut. Tarkoitan näillä ohuita, ilmakypsennettyjä kinkkusiivuja.Tulipa täydentävä vastaus.
Kiitos!Sitten vain festareille Saksaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723053
- 552715
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322335- 792178
- 951996
- 541906
- 121576
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171537Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301380Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?291349