pihville herkullinen maustevoin ohje?

kunnon pihvi se olla pitää

Terve!
Ravintoloissa saa aina mm. lehtipihvin päällä ihanaa maustevoita. Koitin tuossa yksi päivä tehdä lehtipihvin, joka onnistuikin, mutta maustevoista ei tullut kummoistakaan.. Joten oisko jollain bravuurina hyvän maustevoin teko ohjetta?

8

13671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voista

      Elikkä hyvin simppeli ohje, pehmoiseen voihin puristan valkosipulia ja hakattua persiljaa, ei sen kummosempaa ja maistuu. Myös kaupan valmiit maustevoit on hyviä, ostan välillä juuri lehtipihville sellaisen pikkuisen pötkön grillimaustevoita. Aina ei ole aikaa alkaa itse tekemään.

      • lisäksi..

        Maustevoi
        voita
        pippuria
        Worchester-kastiketta
        kahvia
        grillimaustetta
        soijaa
        sitruunamehua
        persiljaa


        Pehmitä voi huoneenlämmössä pehmoiseksi.
        Sekoita mausteet, hieman vatkaamalla voista saa kuohkeamman.
        Laita jääkaappiin (odottamaan pihvien) valmistumista. Makupalat


        Valkosipulinen maustevoi
        Ainekset
        200 g voita
        n. 50 g tuoretta persijaa
        4 valkosipulinkynttä
        Valmistus
        1. Ota voi huoneenlämpöön.
        2. Hienonna persilja. Notkista voi haarukalla kulhossa.
        3. Lisää voihin persilja ja puristetut valkosipulinkynnet. Sekoita.
        4. Nosta voi leivinpaperille, kelmuun tai folioon. Muotoile tangoksi. Pane jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
        (5. Leikkaa pötköstä viipaleita ja laita kuuman pihvin päälle.)

        Lähde: reetta.net


        Maustevoi:
        100 g voita
        2 tl piparjuuriraastetta
        1 tl sitruunamehua
        Vaivaa rasva notkeaksi ja sekoita siihen piparjuuri ja sitruunamehu. Pane maustevoi tarjolle pieneen kulhoon ja pidä kylmässä tarjoiluun asti. (Tarjoillaan kuuman ruoan päällä, jolloin voi sulaa.)
        Pirkka.fi

        Maustevoit kesäkeittiöön

        25 - 30 nappia
        250 g Valio voita

        Maustevoi grillatulle kalalle tai kesävihanneksille:
        2 dl hienonnettua persiljaa, tilliä ja ruohosipulia tai basilikaa ja sitruunamelissaa
        1 tl limetin kuorta
        3 rkl limetti- tai sitruunamehua
        1 tl sokeria
        ripaus suolaa

        Maustevoi pihveille:
        2 - 3 rkl pippurisekoitusta tai rouhittua roseepippuria
        1 dl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

        Sillimaustevoi uusille perunoille ja kasviksille:
        2 dl (180 g) pieniksi kuutioiksi leikattua matjessilliä (esim. Boy)
        1 - 2 dl tuoretta, hienonnettua tilliä
        1 rkl sitruunamehua

        Ota voi etukäteen huoneenlämpöön, jotta se pehmiää tai pehmitä voi mikrossa. Sekoita siihen haluamasi mausteet. Ota leivinpaperista uunipellin kokoinen pala. Kaada maustevoi sen keskelle. Taita paperi kahtia. Pidä alemman paperin reunasta kiinni ja työnnä muovilastalla tai isolla viivoittimella voi tangoksi. Kääri paperi rullalle ja sulje paperin päät tiukasti. Pane tanko jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. Leikkaa napeiksi ja pane kulhoon tarjolle.


      • vanha kokki
        lisäksi.. kirjoitti:

        Maustevoi
        voita
        pippuria
        Worchester-kastiketta
        kahvia
        grillimaustetta
        soijaa
        sitruunamehua
        persiljaa


        Pehmitä voi huoneenlämmössä pehmoiseksi.
        Sekoita mausteet, hieman vatkaamalla voista saa kuohkeamman.
        Laita jääkaappiin (odottamaan pihvien) valmistumista. Makupalat


        Valkosipulinen maustevoi
        Ainekset
        200 g voita
        n. 50 g tuoretta persijaa
        4 valkosipulinkynttä
        Valmistus
        1. Ota voi huoneenlämpöön.
        2. Hienonna persilja. Notkista voi haarukalla kulhossa.
        3. Lisää voihin persilja ja puristetut valkosipulinkynnet. Sekoita.
        4. Nosta voi leivinpaperille, kelmuun tai folioon. Muotoile tangoksi. Pane jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
        (5. Leikkaa pötköstä viipaleita ja laita kuuman pihvin päälle.)

        Lähde: reetta.net


        Maustevoi:
        100 g voita
        2 tl piparjuuriraastetta
        1 tl sitruunamehua
        Vaivaa rasva notkeaksi ja sekoita siihen piparjuuri ja sitruunamehu. Pane maustevoi tarjolle pieneen kulhoon ja pidä kylmässä tarjoiluun asti. (Tarjoillaan kuuman ruoan päällä, jolloin voi sulaa.)
        Pirkka.fi

        Maustevoit kesäkeittiöön

        25 - 30 nappia
        250 g Valio voita

        Maustevoi grillatulle kalalle tai kesävihanneksille:
        2 dl hienonnettua persiljaa, tilliä ja ruohosipulia tai basilikaa ja sitruunamelissaa
        1 tl limetin kuorta
        3 rkl limetti- tai sitruunamehua
        1 tl sokeria
        ripaus suolaa

        Maustevoi pihveille:
        2 - 3 rkl pippurisekoitusta tai rouhittua roseepippuria
        1 dl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

        Sillimaustevoi uusille perunoille ja kasviksille:
        2 dl (180 g) pieniksi kuutioiksi leikattua matjessilliä (esim. Boy)
        1 - 2 dl tuoretta, hienonnettua tilliä
        1 rkl sitruunamehua

        Ota voi etukäteen huoneenlämpöön, jotta se pehmiää tai pehmitä voi mikrossa. Sekoita siihen haluamasi mausteet. Ota leivinpaperista uunipellin kokoinen pala. Kaada maustevoi sen keskelle. Taita paperi kahtia. Pidä alemman paperin reunasta kiinni ja työnnä muovilastalla tai isolla viivoittimella voi tangoksi. Kääri paperi rullalle ja sulje paperin päät tiukasti. Pane tanko jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan. Leikkaa napeiksi ja pane kulhoon tarjolle.

        Mutta minä lisään vielä vettä noihin voihin, siten niistä tulee keveämpiä. Veden lisäys onnistuu vain suurella nopeudella, eli voi sekoitetaan yleiskoneen kutterilla ja sitten siihen lisätään vettä pikkuhiljaa norona noin 1/5 voin määrästä. Käsin sekoitettaessa se ei onnistu. Maustevoille ei aseta kuin mielikuvitus rajoja, kokeilkaa omia makumieltymyksiänne.


      • fefef
        vanha kokki kirjoitti:

        Mutta minä lisään vielä vettä noihin voihin, siten niistä tulee keveämpiä. Veden lisäys onnistuu vain suurella nopeudella, eli voi sekoitetaan yleiskoneen kutterilla ja sitten siihen lisätään vettä pikkuhiljaa norona noin 1/5 voin määrästä. Käsin sekoitettaessa se ei onnistu. Maustevoille ei aseta kuin mielikuvitus rajoja, kokeilkaa omia makumieltymyksiänne.

        Voisi ajatella kermaa, tai jotain kastiketta.


    • alkuperäinen kirjoittaja!!

      Lehtipihvit odottavat jääkaapissa, kiva että sain vinkkejä tuon maustevoin tekoon! Kiitos kaikille vastauksista! ;)

    • vielä.........................

      kysäisen, että voiko maustevoita tehdä pakkaseen? Kun sinkkutaloudessa sitä ei niin suuria määriä lyhyessä ajassa kuitenkaan kulu...

      • vanha kokki

        Kannattaa pätkiä sopiviin paloihin ja pakastaa, niin ei tarvitse koko pötköä sulattaa. Muuten omatekoinen voi pilaantuu suht. nopeasti, koska siinä ei ole säilöntäaineita, jääkaappisäilytys n.viikko. Pakasteessa useampi kuukausi.


    • rotissööri

      maustevoita myydään pötköissä valmiinakin; pihvin päälle sopii hyvin cafe de paris. On myös valkosipuli- ja persiljavoita. Lieksan meijerin tuotteita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3073
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      55
      2735
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2345
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2188
    5. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      2006
    6. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      57
      1949
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1586
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1547
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1390
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      30
      1361
    Aihe