katsoitteko te kymppiuutisten loppukevennystä,siellä oli nimittäin aikas hurjaa nähtävää koska thaimaalaisissa ravinteleissa tarjotaan elävää kalaa annoksissa.tarkoitan tällä sitä.että kun takapäästä kalaa nautitaan niin etupää haukkoo henkeä.ei heikkohermoisille..extremeä vai mitä.
elävää kalaa ravintona thaimaassa.
30
7057
Vastaukset
- loppukevennystä..
en voi käsittää näitä uutisten loppukevennyksiä. tässäkin tapauksessa oli kyseessä perverssiä eläinrääkkäystä. no, tämäkin kertonee jotain suomalaisistakin saati sitten noista alkukantaisista keltaisista. jokatapauksessa uskomattoman sairasta touhua. enpä tule koskaan turistina vierailemaan tuolla maailmankolkalla..
- cecilia
Hyvä kun näyttivä en olisi uskonut tällaista olevan. Nyt tarvitaan eläinsuojelijoita tämän kalan turvaksi.
- kinkkupasteija
loppukevennyshän oli se ikivanha fillari, jonka joku mies oli löytäny jostakin kellarista, ei suinkaan tämä kalajuttu.
mutta, kyllä se oli julmaa katsottavaa.. kala haukkoo tarjottimella henkeään, ja jotkut tunteettomat syöpöt vetelee siitä ihan tyynesti palasia suuhunsa o_O ..ja se kalan valmistus.. kauheeta oli katsoa :(
enkä ymmärrä niiden ihmisten ajatusmaailmaa, en mä henkilökohtasesti pystyisi syömään sellaista ruokaa, joka vielä haukkoo henkeä viimeisillä rippeillään..- turhuudenjumala
haukkaat sitä, mikä lojuu kiltisti kylmäaltaan pohjalla.
en nähnyt kyseistä "kevennystä", mutta juurikin aamupalan syötyäni: tuoretta kalmaria, kasviksia, minuutin sitten tapettu kala, chiliä ja nuudeleita. en oikein ymmärrä teidän juttua. täällä päin maailmaa on pakko syödä kala tuoreena. ei tulisi mieleenkään syödä sitä päivän vanhana,se olisi jo pilalla... tossa naapurimaassa, siellä sai ostaa oman pienen koiranpennun, jos oli nälkä. se valmistettiin just siihen tapaan kuin halusi(n)/t)... perussa käydessäni olin siilimetsällä. ja illalla paistelimme siilejä ja lihavia marsuja nuotiolla ruuaksi. suomessahan jollain eewokilla räjähtää pää kun "lemmikkieläimiä", mitä eteläamerikassa ollaan syöty vuosisatoja, tapetaan. samoin kanit ovat riistaa... kalan syönti raakana tai elävänä on aika pieni juttu... - vanha kokki
turhuudenjumala kirjoitti:
haukkaat sitä, mikä lojuu kiltisti kylmäaltaan pohjalla.
en nähnyt kyseistä "kevennystä", mutta juurikin aamupalan syötyäni: tuoretta kalmaria, kasviksia, minuutin sitten tapettu kala, chiliä ja nuudeleita. en oikein ymmärrä teidän juttua. täällä päin maailmaa on pakko syödä kala tuoreena. ei tulisi mieleenkään syödä sitä päivän vanhana,se olisi jo pilalla... tossa naapurimaassa, siellä sai ostaa oman pienen koiranpennun, jos oli nälkä. se valmistettiin just siihen tapaan kuin halusi(n)/t)... perussa käydessäni olin siilimetsällä. ja illalla paistelimme siilejä ja lihavia marsuja nuotiolla ruuaksi. suomessahan jollain eewokilla räjähtää pää kun "lemmikkieläimiä", mitä eteläamerikassa ollaan syöty vuosisatoja, tapetaan. samoin kanit ovat riistaa... kalan syönti raakana tai elävänä on aika pieni juttu...Että, eipä nuo kanitkaan ole aina olleet pelkästään lemmikkejä. Muistan omasta pentuiästäni, kuinka meidän mummolassa oli häkit ulkorakennuksen seinustalla, jonne noita pitkäkorvia ruokittiin heinällä ja apilalla. Silloin tällöin joku niistä katosi selittämättömällä tavalla ja mummolla oli tosi maukasta lihapataa tarjolla. Tämä tapahtui neljäkymmentäluvun puolella. Viimeksi törmäsin kaniiniin, niinkuin ennen sanottiin, 70 luvun puolivälissä, kun eräs maalaismies kauppasi ravintolaani ns. broilerikania. Muutamia kokeilinkin ja hyviähän ne olivat, mutta ilmeisesti ihmisten asenne oli jo kanien puolella, koska ei siitä menestysartikkelia kehittynyt.
Luonnonvaraisten eläinten, varsinkin oudompien kanssa kannattaa olla varovainen ja huolehtia hyvin riistan kypsyydestä, muuten ne saattavat olla jopa hengelle hupaa syötävää pelkästään salmonellavaarankin vuoksi. - Cyrano de Gerard
turhuudenjumala kirjoitti:
haukkaat sitä, mikä lojuu kiltisti kylmäaltaan pohjalla.
en nähnyt kyseistä "kevennystä", mutta juurikin aamupalan syötyäni: tuoretta kalmaria, kasviksia, minuutin sitten tapettu kala, chiliä ja nuudeleita. en oikein ymmärrä teidän juttua. täällä päin maailmaa on pakko syödä kala tuoreena. ei tulisi mieleenkään syödä sitä päivän vanhana,se olisi jo pilalla... tossa naapurimaassa, siellä sai ostaa oman pienen koiranpennun, jos oli nälkä. se valmistettiin just siihen tapaan kuin halusi(n)/t)... perussa käydessäni olin siilimetsällä. ja illalla paistelimme siilejä ja lihavia marsuja nuotiolla ruuaksi. suomessahan jollain eewokilla räjähtää pää kun "lemmikkieläimiä", mitä eteläamerikassa ollaan syöty vuosisatoja, tapetaan. samoin kanit ovat riistaa... kalan syönti raakana tai elävänä on aika pieni juttu..."First, you shove a pump up its arse and blow it up to remove the spikes."
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2005/10/31/wdep31.xml
- cecilia
Voi hirvittävää. En koskaan söisi kalaa joka haukoo henkeä. Miksi ihmisellä on oikeus muka syödä elävää kalaa ja valmistaa se noin kiduttaen. Kuka ihmeessä syö vielä tuota. Ihminen on peto toiselle sehän tiedetään. Ehkä seuraavassa elämässä syöjä onkin itse haukova kala. Sitä sopii miettiä ;(. Tämä ei ole puolusteltavissa. En mene kyseiseen maahan koskaan.
- hurskastelua
Luonnossa elimät ja kalat kohtaavat pääsääntöiseti väkivaltaisen lopun, jossa aterian kohde usein on vielä hengissä ruokailun alkaessa. Ja toisekseen kaloilla ei ole aivokuorta, mikä mahdollistaa kipuaistimuksen siinä mielessä kuin nisäkkäät sen tuntevat.
- ennen
ensinnäkin se ei ollut thaimaassa ja toiseksi se ei edes ollut loppukevennys...vaan uutinen!
- Josuli
eikos kaikki kalastaminen ole tavallaan kalan kiduttamista vaikkei sita syodakaan kalan viela ollessa elossa? Kalahan elaa ja hauhkoo henkea viela pitkaan kalastuksen jalkeen jollei sita heti tapa, ja kaikki eivat sita tee...
- kiehuvassa wedessä
hyi sna..
- Josuli
kiehuvassa wedessä kirjoitti:
hyi sna..
Rapujen raakkaysta...
- kuitenkin
kalalla ei ole tuntoa suussa, joten sillä ei käy kipeää kun se haukkaa koukusta.
- ...
Se oli Taiwanissa.
- Larry The Chef
Japanissa sushi-ravintoloissa tarjoillaan ruokalajia nimeltä "Tanssiva Rapu".
Ko. annos valmistetaan isohkosta katkarapulajista erittäin terävällä veitsellä.
Muutamalla vedolla kokki perkaa katkan ja tarjoilee sen asiakkaalle yhä kipristelevänä.
80-luvulla oli useissa baareissa tarjolla drinkki joka sisälsi kirkkaita viinoja ja pienen elävän kultakalan.
Juoma juotiin ns. shottina kalan vielä eläessä.
Juoman valmistus kiellettiin ainakin USA.ssa ja Britanniassa eläinrääkkäyksenä.- keittotaitoa
Tässä taas japanilaiskokki valmistaa sushin kalasta ja pistää lopun puolikkaan takaisin akvaarioon uiskentelemaan.
http://www.youtube.com/watch?v=hyBYyxUe59c
- syödään elävänä.
Ihan täällä Euroopassa. Ja siellä ne sitten lilluvat mahahappojen syövyttäminä jopa tuntikausia. Eli ei mikään uusi juttu.
Jos ei kestä eläinten kärsimystä, niin kannattaa alkaa vegaaniksi. Paljon kärsivät elämänsä aikana monet niistäkin eläimistä, jotka loppujen lopuksi syödään "asiallisesti tapettuina".- Kalamies
Ankeriaat tapetaan suomessa niin, että niiltä leikataan häntä poikki ja ne laitetaan uimaan saaviin, jossa vuotavat kuiviin. Sitten vielä sätkivinä laitetaan suolaantumaan. Ankeriaasta kun on niin vaikea saada hengiltä. Raakaa touhua, mutta maistuvaa...
- vanha kokki
Kalamies kirjoitti:
Ankeriaat tapetaan suomessa niin, että niiltä leikataan häntä poikki ja ne laitetaan uimaan saaviin, jossa vuotavat kuiviin. Sitten vielä sätkivinä laitetaan suolaantumaan. Ankeriaasta kun on niin vaikea saada hengiltä. Raakaa touhua, mutta maistuvaa...
Mistä moinen uskomus. Kyllä ne ankeriaat laitetaan ihan leikkaamattomina ja elävinä puiseen astiaan. Karkeaa suolaa heitetään kouralline kerppua* kohti ja joka kymmenenteen kerppuun ylimääräinen kourallinen. Puisella melalla sekoitellaan ja hierotaan nahkiaisia, kunnes verinen vaahto irtoaa ja ympyräsuiset heittäväthenkensä. Jos verta jää nahkiaiseen se maistuu kitkerältä. Nakkilalla ja Ulvilalla on vanhat perinteet nahkiaisen valmistuksessa.
* Kerppu on kolmekymmetä kpl yksi siteenä - eri lajeja
vanha kokki kirjoitti:
Mistä moinen uskomus. Kyllä ne ankeriaat laitetaan ihan leikkaamattomina ja elävinä puiseen astiaan. Karkeaa suolaa heitetään kouralline kerppua* kohti ja joka kymmenenteen kerppuun ylimääräinen kourallinen. Puisella melalla sekoitellaan ja hierotaan nahkiaisia, kunnes verinen vaahto irtoaa ja ympyräsuiset heittäväthenkensä. Jos verta jää nahkiaiseen se maistuu kitkerältä. Nakkilalla ja Ulvilalla on vanhat perinteet nahkiaisen valmistuksessa.
* Kerppu on kolmekymmetä kpl yksi siteenäTarkennusta hieman. Nahkiainen ja ankerias ovat aivan eri lajeja. Eikä nahkiainen varsinaisesti ole oikea kala, vaan ympyräsuinen.
Nahkiaisten valmistuksella on toki pitkät perinteet Satakunnassa, mutta määrällisesti varsinainen nahkiaissaalis pyydetään Pohjois-Pohjanmaan suurten jokien apajilta.
Lisätietoa esim. http://www.rktl.fi/kala/tietoa_kalalajeista/nahkiainen/
http://www.rktl.fi/kala/tietoa_kalalajeista/ankerias/
http://www.prokala.fi/default.asp?docId=11927 - vanha kokki
eri lajeja kirjoitti:
Tarkennusta hieman. Nahkiainen ja ankerias ovat aivan eri lajeja. Eikä nahkiainen varsinaisesti ole oikea kala, vaan ympyräsuinen.
Nahkiaisten valmistuksella on toki pitkät perinteet Satakunnassa, mutta määrällisesti varsinainen nahkiaissaalis pyydetään Pohjois-Pohjanmaan suurten jokien apajilta.
Lisätietoa esim. http://www.rktl.fi/kala/tietoa_kalalajeista/nahkiainen/
http://www.rktl.fi/kala/tietoa_kalalajeista/ankerias/
http://www.prokala.fi/default.asp?docId=11927Olet aivan oikeassa ja minä aivan hakoteillä. Kyllähän minun pitäisi ankerias tuntea, onhan se hiton paljon isompikin kuin nahkiainen. Ja senkin tiedän että se on hankala tapettava. Näköjään minua vaivaa jonkinasteinen lukihäitiö. Pyydän anteeksi vilpittömästi sekoiluani. Kiitos oikaisusta.
- tietäjä55
Osterien hermostojärjestelmä on todella alkeellinen.
- edellinen
tietäjä55 kirjoitti:
Osterien hermostojärjestelmä on todella alkeellinen.
No jopas oletkin tietäjä!
- surinda
Kalamies kirjoitti:
Ankeriaat tapetaan suomessa niin, että niiltä leikataan häntä poikki ja ne laitetaan uimaan saaviin, jossa vuotavat kuiviin. Sitten vielä sätkivinä laitetaan suolaantumaan. Ankeriaasta kun on niin vaikea saada hengiltä. Raakaa touhua, mutta maistuvaa...
No kerran näistäkin joutuu maksamaan jumalan edessä,kun kirjat avataan.Niin siellä on pieninkin vääryys mitä on tehty ja tuomio tulee ja henkilöön ei katsota.
- turhuudenjumala
surinda kirjoitti:
No kerran näistäkin joutuu maksamaan jumalan edessä,kun kirjat avataan.Niin siellä on pieninkin vääryys mitä on tehty ja tuomio tulee ja henkilöön ei katsota.
uskonasioita ruokaan!!! niille on ihan oma palsta olemassa. voit mennä jumalines ja kirjoines sinne messuamaan!
- globetrotterfinland
Vietnamissa käydessäni useammassakin paikassa ruoka teurastetaan asiakkaan silmien edessä. Elävältä kobralta leikataan sydän, joka syötetään sykkivänä asiakkaalle riisiviinan kera. Käärme on tosin kuollut siinä vaiheessa, kun se joutuu pataan.
- vemp
Koreassa Myong Dongin markkinakaduilla on kujanpätkä, missä on ns. käärmekojuja. Asiakkaan valittua sopivan käärmeen kiemurtelevasta vyyhdestä ravintoloitsija vetäisee mahan auki ja kaivaa esiin pääverisuonen, katkaisee sen alapäästään ja käärme pumppaa verensä juomalasiin.
Vereen sekoitetaan paikallista vodkaa - jinroa. Nostaa potenssin pilviin - isot pojat puhuvat.
Kuppauksen jälkeen käärme pannaankin pataan - nam! - honikkeri
vemp kirjoitti:
Koreassa Myong Dongin markkinakaduilla on kujanpätkä, missä on ns. käärmekojuja. Asiakkaan valittua sopivan käärmeen kiemurtelevasta vyyhdestä ravintoloitsija vetäisee mahan auki ja kaivaa esiin pääverisuonen, katkaisee sen alapäästään ja käärme pumppaa verensä juomalasiin.
Vereen sekoitetaan paikallista vodkaa - jinroa. Nostaa potenssin pilviin - isot pojat puhuvat.
Kuppauksen jälkeen käärme pannaankin pataan - nam!Toimii varmaan yhtä hyvin kuin 1/10 pala viagraa...
- TAIWANISSA
... joko ymmärsit?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 854022
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t353071Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä992263Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?312038Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian271811- 311790
Miksi olet riittämätön kaivatullesi?
Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell701790Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271557Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni91517- 281501