Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

elävää kalaa ravintona thaimaassa.

camica.

katsoitteko te kymppiuutisten loppukevennystä,siellä oli nimittäin aikas hurjaa nähtävää koska thaimaalaisissa ravinteleissa tarjotaan elävää kalaa annoksissa.tarkoitan tällä sitä.että kun takapäästä kalaa nautitaan niin etupää haukkoo henkeä.ei heikkohermoisille..extremeä vai mitä.

30

7004

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loppukevennystä..

      en voi käsittää näitä uutisten loppukevennyksiä. tässäkin tapauksessa oli kyseessä perverssiä eläinrääkkäystä. no, tämäkin kertonee jotain suomalaisistakin saati sitten noista alkukantaisista keltaisista. jokatapauksessa uskomattoman sairasta touhua. enpä tule koskaan turistina vierailemaan tuolla maailmankolkalla..

      • cecilia

        Hyvä kun näyttivä en olisi uskonut tällaista olevan. Nyt tarvitaan eläinsuojelijoita tämän kalan turvaksi.


    • kinkkupasteija

      loppukevennyshän oli se ikivanha fillari, jonka joku mies oli löytäny jostakin kellarista, ei suinkaan tämä kalajuttu.
      mutta, kyllä se oli julmaa katsottavaa.. kala haukkoo tarjottimella henkeään, ja jotkut tunteettomat syöpöt vetelee siitä ihan tyynesti palasia suuhunsa o_O ..ja se kalan valmistus.. kauheeta oli katsoa :(
      enkä ymmärrä niiden ihmisten ajatusmaailmaa, en mä henkilökohtasesti pystyisi syömään sellaista ruokaa, joka vielä haukkoo henkeä viimeisillä rippeillään..

      • turhuudenjumala

        haukkaat sitä, mikä lojuu kiltisti kylmäaltaan pohjalla.
        en nähnyt kyseistä "kevennystä", mutta juurikin aamupalan syötyäni: tuoretta kalmaria, kasviksia, minuutin sitten tapettu kala, chiliä ja nuudeleita. en oikein ymmärrä teidän juttua. täällä päin maailmaa on pakko syödä kala tuoreena. ei tulisi mieleenkään syödä sitä päivän vanhana,se olisi jo pilalla... tossa naapurimaassa, siellä sai ostaa oman pienen koiranpennun, jos oli nälkä. se valmistettiin just siihen tapaan kuin halusi(n)/t)... perussa käydessäni olin siilimetsällä. ja illalla paistelimme siilejä ja lihavia marsuja nuotiolla ruuaksi. suomessahan jollain eewokilla räjähtää pää kun "lemmikkieläimiä", mitä eteläamerikassa ollaan syöty vuosisatoja, tapetaan. samoin kanit ovat riistaa... kalan syönti raakana tai elävänä on aika pieni juttu...


      • vanha kokki
        turhuudenjumala kirjoitti:

        haukkaat sitä, mikä lojuu kiltisti kylmäaltaan pohjalla.
        en nähnyt kyseistä "kevennystä", mutta juurikin aamupalan syötyäni: tuoretta kalmaria, kasviksia, minuutin sitten tapettu kala, chiliä ja nuudeleita. en oikein ymmärrä teidän juttua. täällä päin maailmaa on pakko syödä kala tuoreena. ei tulisi mieleenkään syödä sitä päivän vanhana,se olisi jo pilalla... tossa naapurimaassa, siellä sai ostaa oman pienen koiranpennun, jos oli nälkä. se valmistettiin just siihen tapaan kuin halusi(n)/t)... perussa käydessäni olin siilimetsällä. ja illalla paistelimme siilejä ja lihavia marsuja nuotiolla ruuaksi. suomessahan jollain eewokilla räjähtää pää kun "lemmikkieläimiä", mitä eteläamerikassa ollaan syöty vuosisatoja, tapetaan. samoin kanit ovat riistaa... kalan syönti raakana tai elävänä on aika pieni juttu...

        Että, eipä nuo kanitkaan ole aina olleet pelkästään lemmikkejä. Muistan omasta pentuiästäni, kuinka meidän mummolassa oli häkit ulkorakennuksen seinustalla, jonne noita pitkäkorvia ruokittiin heinällä ja apilalla. Silloin tällöin joku niistä katosi selittämättömällä tavalla ja mummolla oli tosi maukasta lihapataa tarjolla. Tämä tapahtui neljäkymmentäluvun puolella. Viimeksi törmäsin kaniiniin, niinkuin ennen sanottiin, 70 luvun puolivälissä, kun eräs maalaismies kauppasi ravintolaani ns. broilerikania. Muutamia kokeilinkin ja hyviähän ne olivat, mutta ilmeisesti ihmisten asenne oli jo kanien puolella, koska ei siitä menestysartikkelia kehittynyt.
        Luonnonvaraisten eläinten, varsinkin oudompien kanssa kannattaa olla varovainen ja huolehtia hyvin riistan kypsyydestä, muuten ne saattavat olla jopa hengelle hupaa syötävää pelkästään salmonellavaarankin vuoksi.


      • Cyrano de Gerard
        turhuudenjumala kirjoitti:

        haukkaat sitä, mikä lojuu kiltisti kylmäaltaan pohjalla.
        en nähnyt kyseistä "kevennystä", mutta juurikin aamupalan syötyäni: tuoretta kalmaria, kasviksia, minuutin sitten tapettu kala, chiliä ja nuudeleita. en oikein ymmärrä teidän juttua. täällä päin maailmaa on pakko syödä kala tuoreena. ei tulisi mieleenkään syödä sitä päivän vanhana,se olisi jo pilalla... tossa naapurimaassa, siellä sai ostaa oman pienen koiranpennun, jos oli nälkä. se valmistettiin just siihen tapaan kuin halusi(n)/t)... perussa käydessäni olin siilimetsällä. ja illalla paistelimme siilejä ja lihavia marsuja nuotiolla ruuaksi. suomessahan jollain eewokilla räjähtää pää kun "lemmikkieläimiä", mitä eteläamerikassa ollaan syöty vuosisatoja, tapetaan. samoin kanit ovat riistaa... kalan syönti raakana tai elävänä on aika pieni juttu...

        "First, you shove a pump up its arse and blow it up to remove the spikes."
        http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2005/10/31/wdep31.xml


    • cecilia

      Voi hirvittävää. En koskaan söisi kalaa joka haukoo henkeä. Miksi ihmisellä on oikeus muka syödä elävää kalaa ja valmistaa se noin kiduttaen. Kuka ihmeessä syö vielä tuota. Ihminen on peto toiselle sehän tiedetään. Ehkä seuraavassa elämässä syöjä onkin itse haukova kala. Sitä sopii miettiä ;(. Tämä ei ole puolusteltavissa. En mene kyseiseen maahan koskaan.

      • hurskastelua

        Luonnossa elimät ja kalat kohtaavat pääsääntöiseti väkivaltaisen lopun, jossa aterian kohde usein on vielä hengissä ruokailun alkaessa. Ja toisekseen kaloilla ei ole aivokuorta, mikä mahdollistaa kipuaistimuksen siinä mielessä kuin nisäkkäät sen tuntevat.


    • ennen

      ensinnäkin se ei ollut thaimaassa ja toiseksi se ei edes ollut loppukevennys...vaan uutinen!

    • Josuli

      eikos kaikki kalastaminen ole tavallaan kalan kiduttamista vaikkei sita syodakaan kalan viela ollessa elossa? Kalahan elaa ja hauhkoo henkea viela pitkaan kalastuksen jalkeen jollei sita heti tapa, ja kaikki eivat sita tee...

      • kiehuvassa wedessä

        hyi sna..


      • Josuli
        kiehuvassa wedessä kirjoitti:

        hyi sna..

        Rapujen raakkaysta...


      • kuitenkin

        kalalla ei ole tuntoa suussa, joten sillä ei käy kipeää kun se haukkaa koukusta.


    • ...

      Se oli Taiwanissa.

    • Larry The Chef

      Japanissa sushi-ravintoloissa tarjoillaan ruokalajia nimeltä "Tanssiva Rapu".
      Ko. annos valmistetaan isohkosta katkarapulajista erittäin terävällä veitsellä.
      Muutamalla vedolla kokki perkaa katkan ja tarjoilee sen asiakkaalle yhä kipristelevänä.
      80-luvulla oli useissa baareissa tarjolla drinkki joka sisälsi kirkkaita viinoja ja pienen elävän kultakalan.
      Juoma juotiin ns. shottina kalan vielä eläessä.
      Juoman valmistus kiellettiin ainakin USA.ssa ja Britanniassa eläinrääkkäyksenä.

      • keittotaitoa

    • syödään elävänä.

      Ihan täällä Euroopassa. Ja siellä ne sitten lilluvat mahahappojen syövyttäminä jopa tuntikausia. Eli ei mikään uusi juttu.

      Jos ei kestä eläinten kärsimystä, niin kannattaa alkaa vegaaniksi. Paljon kärsivät elämänsä aikana monet niistäkin eläimistä, jotka loppujen lopuksi syödään "asiallisesti tapettuina".

      • Kalamies

        Ankeriaat tapetaan suomessa niin, että niiltä leikataan häntä poikki ja ne laitetaan uimaan saaviin, jossa vuotavat kuiviin. Sitten vielä sätkivinä laitetaan suolaantumaan. Ankeriaasta kun on niin vaikea saada hengiltä. Raakaa touhua, mutta maistuvaa...


      • vanha kokki
        Kalamies kirjoitti:

        Ankeriaat tapetaan suomessa niin, että niiltä leikataan häntä poikki ja ne laitetaan uimaan saaviin, jossa vuotavat kuiviin. Sitten vielä sätkivinä laitetaan suolaantumaan. Ankeriaasta kun on niin vaikea saada hengiltä. Raakaa touhua, mutta maistuvaa...

        Mistä moinen uskomus. Kyllä ne ankeriaat laitetaan ihan leikkaamattomina ja elävinä puiseen astiaan. Karkeaa suolaa heitetään kouralline kerppua* kohti ja joka kymmenenteen kerppuun ylimääräinen kourallinen. Puisella melalla sekoitellaan ja hierotaan nahkiaisia, kunnes verinen vaahto irtoaa ja ympyräsuiset heittäväthenkensä. Jos verta jää nahkiaiseen se maistuu kitkerältä. Nakkilalla ja Ulvilalla on vanhat perinteet nahkiaisen valmistuksessa.
        * Kerppu on kolmekymmetä kpl yksi siteenä


      • eri lajeja
        vanha kokki kirjoitti:

        Mistä moinen uskomus. Kyllä ne ankeriaat laitetaan ihan leikkaamattomina ja elävinä puiseen astiaan. Karkeaa suolaa heitetään kouralline kerppua* kohti ja joka kymmenenteen kerppuun ylimääräinen kourallinen. Puisella melalla sekoitellaan ja hierotaan nahkiaisia, kunnes verinen vaahto irtoaa ja ympyräsuiset heittäväthenkensä. Jos verta jää nahkiaiseen se maistuu kitkerältä. Nakkilalla ja Ulvilalla on vanhat perinteet nahkiaisen valmistuksessa.
        * Kerppu on kolmekymmetä kpl yksi siteenä

        Tarkennusta hieman. Nahkiainen ja ankerias ovat aivan eri lajeja. Eikä nahkiainen varsinaisesti ole oikea kala, vaan ympyräsuinen.

        Nahkiaisten valmistuksella on toki pitkät perinteet Satakunnassa, mutta määrällisesti varsinainen nahkiaissaalis pyydetään Pohjois-Pohjanmaan suurten jokien apajilta.

        Lisätietoa esim. http://www.rktl.fi/kala/tietoa_kalalajeista/nahkiainen/
        http://www.rktl.fi/kala/tietoa_kalalajeista/ankerias/
        http://www.prokala.fi/default.asp?docId=11927


      • vanha kokki
        eri lajeja kirjoitti:

        Tarkennusta hieman. Nahkiainen ja ankerias ovat aivan eri lajeja. Eikä nahkiainen varsinaisesti ole oikea kala, vaan ympyräsuinen.

        Nahkiaisten valmistuksella on toki pitkät perinteet Satakunnassa, mutta määrällisesti varsinainen nahkiaissaalis pyydetään Pohjois-Pohjanmaan suurten jokien apajilta.

        Lisätietoa esim. http://www.rktl.fi/kala/tietoa_kalalajeista/nahkiainen/
        http://www.rktl.fi/kala/tietoa_kalalajeista/ankerias/
        http://www.prokala.fi/default.asp?docId=11927

        Olet aivan oikeassa ja minä aivan hakoteillä. Kyllähän minun pitäisi ankerias tuntea, onhan se hiton paljon isompikin kuin nahkiainen. Ja senkin tiedän että se on hankala tapettava. Näköjään minua vaivaa jonkinasteinen lukihäitiö. Pyydän anteeksi vilpittömästi sekoiluani. Kiitos oikaisusta.


      • tietäjä55

        Osterien hermostojärjestelmä on todella alkeellinen.


      • edellinen
        tietäjä55 kirjoitti:

        Osterien hermostojärjestelmä on todella alkeellinen.

        No jopas oletkin tietäjä!


      • surinda
        Kalamies kirjoitti:

        Ankeriaat tapetaan suomessa niin, että niiltä leikataan häntä poikki ja ne laitetaan uimaan saaviin, jossa vuotavat kuiviin. Sitten vielä sätkivinä laitetaan suolaantumaan. Ankeriaasta kun on niin vaikea saada hengiltä. Raakaa touhua, mutta maistuvaa...

        No kerran näistäkin joutuu maksamaan jumalan edessä,kun kirjat avataan.Niin siellä on pieninkin vääryys mitä on tehty ja tuomio tulee ja henkilöön ei katsota.


      • turhuudenjumala
        surinda kirjoitti:

        No kerran näistäkin joutuu maksamaan jumalan edessä,kun kirjat avataan.Niin siellä on pieninkin vääryys mitä on tehty ja tuomio tulee ja henkilöön ei katsota.

        uskonasioita ruokaan!!! niille on ihan oma palsta olemassa. voit mennä jumalines ja kirjoines sinne messuamaan!


    • globetrotterfinland

      Vietnamissa käydessäni useammassakin paikassa ruoka teurastetaan asiakkaan silmien edessä. Elävältä kobralta leikataan sydän, joka syötetään sykkivänä asiakkaalle riisiviinan kera. Käärme on tosin kuollut siinä vaiheessa, kun se joutuu pataan.

      • vemp

        Koreassa Myong Dongin markkinakaduilla on kujanpätkä, missä on ns. käärmekojuja. Asiakkaan valittua sopivan käärmeen kiemurtelevasta vyyhdestä ravintoloitsija vetäisee mahan auki ja kaivaa esiin pääverisuonen, katkaisee sen alapäästään ja käärme pumppaa verensä juomalasiin.

        Vereen sekoitetaan paikallista vodkaa - jinroa. Nostaa potenssin pilviin - isot pojat puhuvat.

        Kuppauksen jälkeen käärme pannaankin pataan - nam!


      • honikkeri
        vemp kirjoitti:

        Koreassa Myong Dongin markkinakaduilla on kujanpätkä, missä on ns. käärmekojuja. Asiakkaan valittua sopivan käärmeen kiemurtelevasta vyyhdestä ravintoloitsija vetäisee mahan auki ja kaivaa esiin pääverisuonen, katkaisee sen alapäästään ja käärme pumppaa verensä juomalasiin.

        Vereen sekoitetaan paikallista vodkaa - jinroa. Nostaa potenssin pilviin - isot pojat puhuvat.

        Kuppauksen jälkeen käärme pannaankin pataan - nam!

        Toimii varmaan yhtä hyvin kuin 1/10 pala viagraa...


    • TAIWANISSA

      ... joko ymmärsit?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe