Onko tämä epäterveellisintä?

::--::

Onkohan tämä epäterveellisintä (nykynormien mukaan), mutta kuitenkin syötävää?

Ostin porsaan kylkisiivuja (n. 450 g). Paistoin niitä kuumalla pannulla (valurautapannu) niin paljon, että ne osittain mustuivat. Lisäsin suolaa oiken riittävästi, niin että huulia kirveli. Söin siivut hieman jäähtyneenä ja dippasin vaaleaa leipää pannuun suleneeseen rasvaan.

Siis suolaa oli varmasti koko viikon edestä, rasvaa riittävästi. Lisäksi sain varmasti karsinogeenejä niin paljon, että jos olisin kuollut, olisi kehoni varmasti julistettu ongelmajätteeksi!

Mutta kaikesta huolimatta HYVÄÄ OLI!!

Löytyykö älyttömämpää, kuitenkin oikeaa syötävää?

10

2945

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehkä maailmassa

      parasta mitä voi olla!

    • Verenneito

      Onhan tuo aika epäterveellinen pommi syötäväksi, mutta kunhan et joka päivä noin syö niin ehkä tuo menee. Muina päivinä sitten vähän terveellisemmin ja enemmän kasviksia sekä tummaa leipää.

      • ::-::

        Siis nythän ei ollut mukana yhtään kasviksia, ellei joku halua nimetä vaaleaa leipää kasvikseksi.

        Tuskin tällaista pystyisikään joka päivä syömään, tosin Englantilaisten ja Amerikkalaisten aamupaloihin kuuluu usein pekoni.

        Jotenkin vaan tuli mieleen sanonta, että voissa paistettu rasva on parasta mitä voi kuvitella! Täytyykin seuraavan kerran muistaa lisätä voita nyrkillinen pannulle!!


      • vanha kokki
        ::-:: kirjoitti:

        Siis nythän ei ollut mukana yhtään kasviksia, ellei joku halua nimetä vaaleaa leipää kasvikseksi.

        Tuskin tällaista pystyisikään joka päivä syömään, tosin Englantilaisten ja Amerikkalaisten aamupaloihin kuuluu usein pekoni.

        Jotenkin vaan tuli mieleen sanonta, että voissa paistettu rasva on parasta mitä voi kuvitella! Täytyykin seuraavan kerran muistaa lisätä voita nyrkillinen pannulle!!

        Tirripaistin tapaista, hyvää aivan takuulla. Terveysjutut onkin sitten eriasia.


      • Tiedosta kiitollinen!
        vanha kokki kirjoitti:

        Tirripaistin tapaista, hyvää aivan takuulla. Terveysjutut onkin sitten eriasia.

        Kerrotko vielä, mitä on se 'oikea' Tirripaisti! Mitä aloittajan reseptistä puuttui? Oliko valmistustavassa jotain, mitä pitää muuttaa?

        Kiitos hyvistä vinkeistäsi!!


      • sannanen
        Tiedosta kiitollinen! kirjoitti:

        Kerrotko vielä, mitä on se 'oikea' Tirripaisti! Mitä aloittajan reseptistä puuttui? Oliko valmistustavassa jotain, mitä pitää muuttaa?

        Kiitos hyvistä vinkeistäsi!!

        Mulla on sellainen ohje, jossa tirripaistiin tulee pippuria ja sipulia. Kun lihat on paistettu rapeiksi, lisätään mausteet sekä vettä sen verran että lihat juuri ja juuri peittyvät. Sitten haudutetaan lihat mureiksi.

        En kyllä tiedä onko tämäkään "se oikea tirripaisti" mutta hyvää kuitenkin, varsinkin muussin kanssa :)


      • vanha kokki
        sannanen kirjoitti:

        Mulla on sellainen ohje, jossa tirripaistiin tulee pippuria ja sipulia. Kun lihat on paistettu rapeiksi, lisätään mausteet sekä vettä sen verran että lihat juuri ja juuri peittyvät. Sitten haudutetaan lihat mureiksi.

        En kyllä tiedä onko tämäkään "se oikea tirripaisti" mutta hyvää kuitenkin, varsinkin muussin kanssa :)

        Karjalaiseen tapaan Tirrikastikkeeseen (nappavesi) tulee sipulia ja pippuria sekä hieman vettä ja se syödään perunamuusin kanssa. Astian pohjalle jääneessä rasvassa kastetaan piirakkaa tai leipää. Siitä nimi Nappavesi tai pistinvesi.
        Savolainen Tirripaesti tai Tärräpaesti tarjotaan tavallisimmin talkkunan kera. Savolaiseen tirriin ei lisätty pippuria ja vain harvoin sipuliakaan. Nautittiin leivän tai rieskan keraa niitä kastamalla. Joskus lisätiin paistiin vettä ja leivän muruja.
        Lähteet: Savolainen ja Karjalainen keittokirja


      • :-:
        vanha kokki kirjoitti:

        Karjalaiseen tapaan Tirrikastikkeeseen (nappavesi) tulee sipulia ja pippuria sekä hieman vettä ja se syödään perunamuusin kanssa. Astian pohjalle jääneessä rasvassa kastetaan piirakkaa tai leipää. Siitä nimi Nappavesi tai pistinvesi.
        Savolainen Tirripaesti tai Tärräpaesti tarjotaan tavallisimmin talkkunan kera. Savolaiseen tirriin ei lisätty pippuria ja vain harvoin sipuliakaan. Nautittiin leivän tai rieskan keraa niitä kastamalla. Joskus lisätiin paistiin vettä ja leivän muruja.
        Lähteet: Savolainen ja Karjalainen keittokirja

        Olen se alkuperäinen viestiketjun aloittaja.

        Luulin tekeväni erittäinkin epäterveellistä (siis nykynormien mukaan) "ruokaa", mutta näyttääkin siltä, että olen vaalinut suorastaan kansallisperinteitä ja katoavaa Suomalaista ruokakulttuuria! Hienoahan se tietenkin vain on, joten odottelen, milloin tasavallan presidentti palkitsee minut esim Suomalaisen työn mitallilla!

        Olisi ihan kiva kuulla muistakin perinneruuista, joille terveysfasistit antaisivat ns. "savua korvaan" ja julistaisivat ne pannaan, mutta jotka silti ovat oikeinkin suun mukaisia.


      • nälkääääää
        vanha kokki kirjoitti:

        Karjalaiseen tapaan Tirrikastikkeeseen (nappavesi) tulee sipulia ja pippuria sekä hieman vettä ja se syödään perunamuusin kanssa. Astian pohjalle jääneessä rasvassa kastetaan piirakkaa tai leipää. Siitä nimi Nappavesi tai pistinvesi.
        Savolainen Tirripaesti tai Tärräpaesti tarjotaan tavallisimmin talkkunan kera. Savolaiseen tirriin ei lisätty pippuria ja vain harvoin sipuliakaan. Nautittiin leivän tai rieskan keraa niitä kastamalla. Joskus lisätiin paistiin vettä ja leivän muruja.
        Lähteet: Savolainen ja Karjalainen keittokirja

        Meillä kotona laitettiin kesäisin uusien perunoiden ja sillin kera hyvin muhinutta "nappavettä" = uutta sipulia varsineen, kuohukerma (köyhän versioon maito) ja paljon suolaa. Tirripaisti on taas voissa ruskistettua vehnäjauhoa ja vettä rapeat siansivupalaset joukkoon ja sen voi yhdistää perunamuusiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ihana on nähdä edes ohimennen

      Mitenköhän mies sua voisi lähestyä❤️? Oon lääpälläni suhun mutta en uskalla lähestyä vaikka vilkuilet ja huomaan että su
      Ikävä
      153
      8323
    2. ymmärrätkö miksi minua sattui?

      Vinkki, jätit tekemättä jotain.
      Ikävä
      66
      4644
    3. Mies, mua jotenkin kiinnostaa

      Että osaatko sä ollenkaan höllätä? Ootko aina kuin persiille ammuttu karhu. Pohtimassa muiden vikoja?
      Ikävä
      140
      4333
    4. Aamu on aina iltaa viisaampi.

      Hyvää huomenta rakas. Ajattelen sinua taas ja yritän keksiä keinoja luoksesi. Satuttaa, kun unohdan sinua joka päivä ene
      Ikävä
      23
      3952
    5. Juuri sinut kainaloon haluaisin nyt

      Sydän sykkii vain sinulle Sinä olet se jota kaipaan Sinä olet se josta uneksin Jos sinun rinnallesi jäädä saan Tän koko
      Ikävä
      35
      3463
    6. Moi kuumis.

      Just ajattelin sua. Oot mun rauha, turva ja lämpö. Olet monia muitakin asioita, mut noita tartten eniten. Pus.
      Ikävä
      42
      3440
    7. Saattaisimme olla yhdessä

      Vaarallinen yhdistelmä. Käsitin, että meillä molemmilla on samanlaista historiaa... Siitä huolimatta haluaisin kokeilla
      Ikävä
      38
      3358
    8. Miten hyvin tunnet kaivattusi?

      Mikä hänessä kiehtoo? Asiallisia vastauksia kiitos. 🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      48
      3123
    9. Milloin olisi sinun ja kaivattusi

      Kaunein päivä? Kamalin hetki? Miksi? Kumpaa pyrit muistelemaan? Kumpi hallitsee mieltäsi?
      Ikävä
      42
      2861
    10. Oletko joutunut kestämään

      Mitä olet eniten joutunut kestämään?
      Ikävä
      49
      2634
    Aihe