.. heh ongelmani on vatsani toiminta.
Minulla ei ole todettu keliakiaa tai muita sairauksia, mutta ilmavaivoja on silti.
Olen vege mutta en tiedä kestänkö tätä enää, kun vatsani ei kestä. vegegsi ryhydyttyäni vatsa on toiminut ehkä vielä huonommin kuin yleensä
mitään apua noloon ongelmaan?
ei pierettäviä
17
7075
Vastaukset
- kasviksia
Jos ei ole syönyt kasviksia runsaasti aikaisemmin niin vatsan kestää tottua niihin. Eikä siinä riitä muutama viikko.
Sitten sun pitäisi kokeilla mitkä kasvikset aiheuttavat sulle ongelmia. Mulle ei esimerkiksi käy paprika suurina määrinä. Ja sitähän on täynnä esim. monien ravintoloiden kasvisannokset.
Pavut voi olla ongelma. Mulle esim. sopii kikherneet hyvin.
Soijarouheesta tulee enemmän kaasua mun mahaani kuin soijaleikkeestä. Miksi?- ei harmainta aavistusta. Niin vain on.
Tofusta vatsani pitää loistavasti.
Kaali aiheuttaa mulle ongelmia jos se ei ole hyvin haudutettu.
Minulla inkivääritee auttaa poistamaan ilmaa mahasta. niin tekee myös homeopaattinen Gastricumeel- tabletti.
Nämä oli vain esimerkkejä minun huomaamistani jutuista. Jokaisen vatsa toimii eri tavoin ja se mikä sopii toiselle ei sovi toiselle.- sinäjoku
herneitä olen kyllä välttänyt ja raakaa kaalia mutta en ollut ajatellutkaan, että soijarouheestakin tai paprikasta voisi tulla ongelmia :o
täytyy seurailla tilannetta.
mutta kyllä olen ennenkin syönyt paljon kasviksia, en vain papuja, soijarouhetta tai tofua yms.
mutta saako sitä inkivääriteetä ihan marketeista?
kiitos :) - sama tyyppi
sinäjoku kirjoitti:
herneitä olen kyllä välttänyt ja raakaa kaalia mutta en ollut ajatellutkaan, että soijarouheestakin tai paprikasta voisi tulla ongelmia :o
täytyy seurailla tilannetta.
mutta kyllä olen ennenkin syönyt paljon kasviksia, en vain papuja, soijarouhetta tai tofua yms.
mutta saako sitä inkivääriteetä ihan marketeista?
kiitos :)Inkivääriteetä- joka siis ei ole oikeastaan teetä vaan juomaa- voi itse tehdä sillä tavalla että raastaa tai paloittelee tuoretta inkivääriä teemukiin ja kaataa päälle kiehuvaa vettä. Sitten se saa hautua kymmenisen minuuttia.
Jos haluaa makeutta niin voi laittaa sokeria tai hunajaa.
Tämä on erinomainen rohto myös flunssaan ja etenkin yskään!
Olen ostanut ulkomailta pussitettua inkivääri'teetä', mutta en ole löytänyt Suomesta sitä.
En ole kokeillut tulisiko jauhetusta inkivääristä, siis siitä samasta jonka löytää maustehyllyistä, hyvää juomaa.
Mutta kokeile ensin varovasti tämä inkivääri. Siihen pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin: toiselle sopii mutta toiselle ei.
Äläkä innostu juomaan sitä litratolkulla vaan hissukseen ja vatsaa kuunnellen. - kirjoittelee
sama tyyppi kirjoitti:
Inkivääriteetä- joka siis ei ole oikeastaan teetä vaan juomaa- voi itse tehdä sillä tavalla että raastaa tai paloittelee tuoretta inkivääriä teemukiin ja kaataa päälle kiehuvaa vettä. Sitten se saa hautua kymmenisen minuuttia.
Jos haluaa makeutta niin voi laittaa sokeria tai hunajaa.
Tämä on erinomainen rohto myös flunssaan ja etenkin yskään!
Olen ostanut ulkomailta pussitettua inkivääri'teetä', mutta en ole löytänyt Suomesta sitä.
En ole kokeillut tulisiko jauhetusta inkivääristä, siis siitä samasta jonka löytää maustehyllyistä, hyvää juomaa.
Mutta kokeile ensin varovasti tämä inkivääri. Siihen pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin: toiselle sopii mutta toiselle ei.
Äläkä innostu juomaan sitä litratolkulla vaan hissukseen ja vatsaa kuunnellen.saanko kysyä miksi "älä kuitenkaan innostu juomaan litratolkulla", jotain huonoja seurauksia?
kiitos : )
- keittiömestari
opi piereskelemään sillä tavalla salaa, ettei kuulu ääntä. Myöskään ei sovi kysyä hajun leijuessa: "Kuka pieraisi", sillä tällä tavalla kysyjä paljastaa itsensä piereskelijäksi. Pieru on luonnon omia hajuja ja kaikenlaiset deodorantit ovat keinotekoisia.
- minä täällä
ei tuo ole kumminkaan oikea ratkaisu ongelmaani
- Vegeäijä
Samojen ongelmien kanssa olen painiskellut vielä 2 vuodenkin vegeyden jälkeen, ja sitä ennen sekasyöjänä jopa enemmän. Itse lähdin ratkomaan ongelmaani pitämällä ruokapäiväkirjaa,johon merkkasin kaikki mitä söin. Ja aloin sitten syömään "kuureittain" eli ei kovin montaa ruoka-ainetta kerralla. Siten sain selville pahimmat ruoka-aineet, jotka minullakin olivat gluteiinin lisäksi soijarouhe (ei tofu eikä soijamaito), useat palkokasvit, sipuli, pähkinät, mantelit ja kaalikin jonkin verran. Sitten kävin asiantuntijan puheilla ja sain neuvoja parantaa ruuansulatusta syömällä ensin entsyymitabletteja ruuan kanssa ja samalla lisätä kypsentämättömän, entsyymirikkaan ruuan osuutta. Nyt syön kaalini hapankaalina ja palkokasvit idätettyinä. Ne sulavat paremmin ja ovat ravitsevampia kuin keitetyt. Nautin myös uudistavaa juomaa (rejuvelac), joka on tehty maitohappokäytetyistä rukiin jyvistä. Sitä käytän myös vihannesten hapattamiseen, mm. kurkkujen. Syön muutenkin enemmän raakaruokaa nykyään, usein tehosekoittimessa muussattuja vihanneksia joko raakana tai puolikypsinä. Kerran viikossa annan vatsan levätä pitämällä mehupaastopäivän. Silloin juon vain lämmintä itse tehtyä juures- hedelmätuoremehua. Näillä eväillä on paukuttelu vähentynyt rutkasti.
- vegukko
Yksi tärkeä juttu on, ettei syö liian nopeasti. Ei syödä ahmimalla tai hotkien vaan hitaasti nautiskellen ja ruoka kunnolla pureskellen. Näin siihen sekoittuu kunnolla sylkeä, jolloin ruuan sulatusprosessi alkaa jo suussa. Myöskin ruuan lämpötilalla on merkitystä: ei tulisi syödä tai juoda jääkaappikylmää tai tulikuumaa vaan jokseenkin ruumiinlämpöistä tai hieman lämpimämpää.
Myöskin aamiaisen jättäminen väliin tai hyvin kevyt aamiainen antaa vatsalle aikaa levätä. Mehuaaminen (tai puolipäiväpaasto) on ihan hyvä tai sitten hieman tuoreita hedelmiä.
Aloittelevan kasvissyöjän ja vegaanin on hyvä muistaa, ettei kasviksia tarvitse olla jatkuvasti ahmimassa kilokaupalla. Välillä ne voi tosiaankin nauttia myös mehun muodossa. Näin ruuansulatuselimistö on vähemmällä kuormituksella.
Ja tottahan silläkin on merkitystä, mistä kasviksensa hankkii. Minulla sulava parhaiten luomu tai biodynaamiset. - taas..
vegukko kirjoitti:
Yksi tärkeä juttu on, ettei syö liian nopeasti. Ei syödä ahmimalla tai hotkien vaan hitaasti nautiskellen ja ruoka kunnolla pureskellen. Näin siihen sekoittuu kunnolla sylkeä, jolloin ruuan sulatusprosessi alkaa jo suussa. Myöskin ruuan lämpötilalla on merkitystä: ei tulisi syödä tai juoda jääkaappikylmää tai tulikuumaa vaan jokseenkin ruumiinlämpöistä tai hieman lämpimämpää.
Myöskin aamiaisen jättäminen väliin tai hyvin kevyt aamiainen antaa vatsalle aikaa levätä. Mehuaaminen (tai puolipäiväpaasto) on ihan hyvä tai sitten hieman tuoreita hedelmiä.
Aloittelevan kasvissyöjän ja vegaanin on hyvä muistaa, ettei kasviksia tarvitse olla jatkuvasti ahmimassa kilokaupalla. Välillä ne voi tosiaankin nauttia myös mehun muodossa. Näin ruuansulatuselimistö on vähemmällä kuormituksella.
Ja tottahan silläkin on merkitystä, mistä kasviksensa hankkii. Minulla sulava parhaiten luomu tai biodynaamiset.kiitos vinkeistä. Syön yleensä kyllä ison annoksen puuroa margariinin kanssa, enkä siitä aijo tinkiä vaikka aamiaisen pitäisi olla kuinka kevyt.
mutta sitä inkivääriä en löyt'nyt millään kaupasta.. - inkiväärin ystävä
taas.. kirjoitti:
kiitos vinkeistä. Syön yleensä kyllä ison annoksen puuroa margariinin kanssa, enkä siitä aijo tinkiä vaikka aamiaisen pitäisi olla kuinka kevyt.
mutta sitä inkivääriä en löyt'nyt millään kaupasta..Niistä inkiväärin haittapuolista: ei mulle ole tullut mitään ongelmia sen kanssa. Päinvastoin: olen kovin ihastunut siihen ja laitan sitä moniin ruokiinkin mihin se ei edes kuuluisi. Ihana tuoksu tulee keittiöön kun freesaa sipulia, valkosipulia ja inkivääriä öljyssä! Mutta yksi kaverini innostui syömään sitä raakana ja maha ei tykännyt. Toinen ei siedä makua, joten vaikka hän ottaisi sitä lääkkeeksi niin hänelle tulee paha olo koska se röyhtäyksien mukana jatkuvasti 'maistuu' suussa.
Meilläpäin inkiväärin juurakot on vihannestiskeillä viileässä. Usein sielläpäin missä on esim. palsternakkaa. Riippuu tietysti kaupasta. Tosi hyvin sitä löytyy maaseutujenkin kaupoista nykyisin. - ja margariinia
taas.. kirjoitti:
kiitos vinkeistä. Syön yleensä kyllä ison annoksen puuroa margariinin kanssa, enkä siitä aijo tinkiä vaikka aamiaisen pitäisi olla kuinka kevyt.
mutta sitä inkivääriä en löyt'nyt millään kaupasta..Mitäpä jos kuitenkin se puuron gluetiini ja margariinin laktoosi ne oireet aiheuttaa. Voithan toki kokeilla tattari- maissi- tai riisipuuroa ja margariinin sijasta vaikka hamppuöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä.
- ............
Pureskele ruokasi kunnolla, siis todella kunnolla. Hotkimisesta tulee ilmavaivoja vaikka söisi mitä tahansa. Jotkut väittävät että kolmekymmentä kertaa pitäisi purra ennen kuin nielaisee mutta ehkä se on jo liioittelua ;)
- niin sitten pillerit kehiin
Esim. alfagalaktosidaasi on aine (entsymi), jota mainostetaan erityisesti niille, jotka kärsivät ilmavaivoista runsaan kasvisten syönnin takia. itsellä ei ole valmisteesta mitään kokemuksia. Googlettamalla löytyvät sitten k.o. aineen kauppiaat, jos kiinnostaa.
- kyllä auttoi pömpötykseen
Eräällä tutulla oli laihdutusyrityksistä huolimatta vatsa turvonnut ja paino ei lähtenyt laskemaan.
Hän söi melko terveellisesti ja kasviksia myös.
Noin viikon nogasin-kuurin jälkeen paino oli pudonnut suunnilleen 4 kiloa! Ja olo oli parempi heti pillereiden aloittamisen jälkeen..
Kai ne sitten auttaa. - turvotuksesta ajoittain kär...
kyllä auttoi pömpötykseen kirjoitti:
Eräällä tutulla oli laihdutusyrityksistä huolimatta vatsa turvonnut ja paino ei lähtenyt laskemaan.
Hän söi melko terveellisesti ja kasviksia myös.
Noin viikon nogasin-kuurin jälkeen paino oli pudonnut suunnilleen 4 kiloa! Ja olo oli parempi heti pillereiden aloittamisen jälkeen..
Kai ne sitten auttaa.Kyllä näistä entsyymeistä apua on vatsan turvotukseen. Nogasinin entsyymihän on sama kuin Sinaire Forten. Sinaire vain helpompi ottaa, kun ei ole liivatekapseli ja ton tabletin voi myös pureskella tai antaa liueta suussa.
- täysi vegaani
Kokeile Sinaire nimistä entsyymivalmistetta. Löytyy apteekeista.
- Tietääkö joku ?
Alfagalaktosidaasi lukee Nogasin purkissa, mitä tuo ensinmainittu oikein on ? Ei kai sillä ole mitään tekemistä alfa alfa:n, eli sinimailasen kanssa, sillä sille monet autoimmuuni- ja sle-tautiset eivät saa sitä syödä ?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072725Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212280Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021866- 1141610
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1671324Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2801149- 711024
- 801014
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178930