Mitä ruokia voi/ei voi

pakastaa??

Tarkoitus alkaa säästämään ruokakuluissa ja tehdä pakkaseen valmiiksi paljon ruokaa.Nyt kun tulee tuhlattua tyhmän paljon rahaa yksittäisiin annoksiin joka päivä.

Mitä ruokia ei voi pakastaa? Tiedän että keitot, makaronilaatikot ym voi pakastaa mutta entäpä esim riisi-broileriruoat ja broilerisuikaleet? Mitä lihoja ei voi pakastaa vai voiko kaikkia?
Entäpä pastaruoat?

Ehkä tyhmä kysymys mutta opiskelijana en ole vielä perehtynyt pakastamiseen ja nyt olis korkea aika!

9

5643

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokki

      Olet varmaan kokeillut pakastaa enemmän kuin minä :) Riisiä ja broileria en ole pakastanut, joskus pojalle kun oli pieni mutta en itse maistanut, epäilen että riisi ehkä menee vähän oudoksi? siis että rakenne ehkä kärsii. Kokeile!
      Broilerinsuikaleita voi hyvin pakastaa, raakana tai paistettuna, miten vain.
      Perunan rakenne kärsii pakastuksessa mutta jos se on sekoitettuna muuhun niin käy paremmin, esim perunamuusia olen pakastanut pojalle joskus ja kasvissoseita jossa on perunaa.
      Lihakastikkeita voi hyvin pakastaa. Kun lämmität niitä kattilassa (eikä mikrossa) niin kastike kiehuu kunnolla. Tarpeen vaatiessa voit lisätä tilkan kermaa niin sitä ei kyllä huomaa että on ollut pakkasessa!
      Piiraita ja pizzoja voi myös hyvin pakastaa. Ja nythän on marja ja sieniaika joten niitä kans pakkanen täyteen :) Sienet kannattaa freesata ilman rasvaa niin säilyy paremmin (muuten rasva härskiintyy ennemmin tai myöhemmin), pakasta tiiviissä muovipussissa ja laita vielä toiseen pussiin.
      Kunnon keittokirjasta löydät lisää vinkkejä pakastamiseen.

    • rotissööri

      Lontoossa ravintola Savoy mainostaa itseään sillä, ettei heillä ole pakastimia, vaan joka aamu tuodaan tuoretavaraa ja se on iltaan mennessä kulutettu. En kuitenkaan usko tuohon, sillä miten esim. jäätelö säilyyy huóneenlämmössä koko päivän. PArasta tietenkin on tuoretarpeista tehty ruoka, mutta pakastaa voi kylläkin kaikkia lihoja, kaloja ja vihanneksia, sekä keittoja. Kirjakaupoista löytyy "pakasta kotona" kirjoja, joista saa yksityiskohtaisia neuvoja. Kannattaa myös muistaa, että hapattaminen ja kuivaaminen, häviävänä kansanperinteenä, ovat vaihtoehtoinen säilöntämuoto.

    • luo pakkaus tarkkaan

      Maksalaatikko vetistyy pakastuksessa.

      Maksalaatikkoa myydään ainakin joulun tietämissä sulana einesten joukossa, lootassa lukee sitten: paskastettu!

    • Toinen opiskelija

      Kyllä itselläni on ruoat jääkaapissa säilynyt vaikka isomman satsin olen tehnyt...

      • Pakastaja-Elvi

        Oman perheeni lempiruokiin kuuluu sellaisia ruokia, joiden valmistukseen menee pitkä aika ja joita ei siksi kannata tehdä pientä määrää kerrallaan. Kun esimerkiksi borssia keittää viiden litran kattilallisen, siihen ehtii kyllästyä, jos se pitäisi yhtä soittoa syödä pois. Siksi laitan aina muutaman purkin pakkaseen, vaikka keittoa menee tuoreeltaankin useampi annos.

        Joku tuolla varoitteli keittojen pakastamisesta - borssi on niitä keittoja, jotka suorastaan paranevat, ainakin kun niitä uudelleen lämmittää. Sen sijaan peruna menee pakastaessa huonoksi, eli alkuperäisen kysyjän kysymykseen vastaisin, että ainakaan mitään sellaista ei kannata pakastaa, missä on perunaa. Uskoisin, että esimerkiksi kasvissosekeitto, joka on tehty muista juureksista, sopii hyvin pakastettavaksi, samoin kaikki liharuuat (padat ja kastikkeet).


      • ,,,

        koska en välttämättä jaksa syödä samaa laatikkoa neljää päivää putkeen. Ja koska aina ei ole varaa käydä ostamassa ruokatarpeita kaupasta. Työttömänä ostan myös paljon esim. liha- ja kanatuotteita tarjouksesta ja tyrkkään pakkaseen, josta niitä voi sitten mielensä mukaan sulattaa ruoanvalmistusta varten. Kannattaa hyödyntää näitä viimeinen käyttöpäivä/parasta ennen -tarjouksia! Pakkasessa päiväyksen ylittäneet tuotteet säilyvät ja voit käyttää ne myöhemmin!


    • kokeillut olen

      Itse en suosittele tuota keittojen pakastamista, siis tavallista nakki/jauhis yms keittoja. Perunasta tulee sellainen ryynimäinen kun sulattaa, ei kivan makuista tai tuntuista suussa. Sosekeitot onnistuu ihan hyvin.
      Itse olen pakastanut lähestylkoon kaikkea, ihan testi mielessä pakastin kaikenlaista tavallista kotiruokaa ja kokeilin mikä kestää ja mikä ei. Tuo keitto oli ainoa mikä ei oikein toiminut. En sitten tiedä oliko perunalajike väärä tms, mutta minulla ei onnistunut.

      Itse pakastan paljon yhden kerran annoksia. Niitä on helppo sitten sulatella tarpeen mukaan. Hyvin menee riisi ja kanakastike, erillaiset kiusaukset, makaronilaatikko, lasagne(tte), karjalanpaisti yms yms.

      Tuolla tavalla oikeasti säästää ihan kivastikin! Osta kerta-annos pakastusrasioita niin helppo aina ottaa vaan yksi annos. Kannattaa myös valita hyvälaatuisia rasioita mitä voi käyttää sitten uudelleen. Ne sellaiset sinikantiset neliön malliset olen itse huomannut parhaiksi, 4kpl 0,5l rasioita maksaa jonkun 1,5e prismoissa ja cittareissa.

      Vinkkinä: jos syöt paljon raejuustoa, niin ne 400g rasiat kestää myös pakastuksen ja mikrotuksen. Ja käytön jälkeen voi heittää pois niin ei tarvii tiskatakaan :D Myös muut tuollaiset perunasalaatti yms rasiat kestävät!

      • Rasiat kiertoon

        Hei, pakastusrasioiksi käy kaikki margariinirasiat, salaattirasiat, viili-, raejuusto-, muoviset hunajapurkit ym. purkit. Itse en ole ostanut enää moneen vuoteen yhtään pakastusrasiaa vaan pesen kaikki margariini- ym. rasiat ja käytän niitä. Niitä voi käyttää monta kertaa, sillä ovat aika vahvaa tekoa.
        Nyt kun on marja-aika, kannattaa ehdottomasti pakastaa marjoja. Minä soseutan kaikki marjat ensin tehosekoittimessa ja laitan vähän sokeria sekaan ja sitten vaan rasioihin. Kun soseen sulattaa, se maistuu ja tuoksuukin aivan vastapoimitulta.
        Melkein kaikkia ruokia voi myös pakastaa ja tietysti myös leipää ja pullaa, pasteijoita ym. Jos tykkäät leipomisesta, aina osa kannattaa pakastaa ilman muuta.


    • ei kokki

      Pakastan aina osan paistinpannulla haudutetusta suikalebroilerista ja tummasta riisistä. Riisin maku tai oikestaan rakenne muuttuu paljon mutta on kelvannut hyvin perheelle silti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      451
      2259
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      234
      2027
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1582
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1551
    5. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1321
    6. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1313
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      150
      1291
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      50
      1187
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      67
      1083
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1054
    Aihe