Kärpäset tyhjiössä

Homo sapiens

Miten kärpäset oikein onnistuvat pääsemään kahden ikkunalasin väliin jossa niitä toisinaan näkee varsinkin kuolleina? Tietääkseni lasien välillä vallitsee tyhjiö joten mitään rakoa sinne ei pitäisi olla olemassa.

10

2332

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • häh?

      Miksi ihmeessä siellä olisi tyhjiö?

      • Uolevi Kuolevi

        Jossain eriste ikkunoissa onkin mutta tuskin tuossa aloittajan tapauksessa..


    • .-.--.

      Ainakin uudemmissa ikkunoissa on siihen karmiin porattu pari reikää jotta ilma vaihtuisi myös siellä lasien välissä--> ei kostu--> ei homehdu, mutta täyttyy kärpäsistä.

      Vanhemmissa ikkunoissa ei välttämättä ole mitään tarkoituksella tehtyjä tuuletusreikiä mutta niiden eristeet voivat olla hieman vajavaiset ja kärpäsethän tunkevat pieniin koloihin talvehtimaan ja keväällä heräillessään vääntäytyvät väärälle puolelle tiivistettä.

    • asioista kysellyt

      Kun talostani jossain vaiheessa on alkuperäiset lämpölasit alkaneet fuskata (alkanut höyryä tiivistymään sisäpinnalle), niin olen lasiliikkeen miesten kanssa niistä laseista jutellut. Ei niissä mitään tyhjiötä ole, vaan jotain muuta kaasua (kaasusekoitus?) kuin ilmaa, kuulemma.

      • n.n.

        Jos siellä olisi tyhjiö, niin neliön ikkunaan kohdistuisi 10 tonnin paino molemmilta puolilta. Aika paksua lasia tarvitaa että tuo kuorma ei riko sitä.


      • tiivis
        n.n. kirjoitti:

        Jos siellä olisi tyhjiö, niin neliön ikkunaan kohdistuisi 10 tonnin paino molemmilta puolilta. Aika paksua lasia tarvitaa että tuo kuorma ei riko sitä.

        Sisäpoka, jossa on alumiininen lista kahden lasin välissä, on kai tuollainen kaasutiivis. Sinne ei kärpänen pääse mitenkään.

        Ulko- ja sisäpokan väliin kärpänen pääsee, koska ulkokarmiin on porattu tuo tuuletusreikä. Ko reikä on hyväksi havaittu kosteudenpoiston vuoksi, puuosat pysyvät kuivempina ja lahoaminen ym estyy.



        >> MSE-ikkuna: sisäpokassa on 2-kertainen eristyslasi, ulkopokassa 1-kertainen float-lasi.


    • Suhdelaskentamies

      Ajattele, jos ikkunan välissä on tyhjiö, niin ilmakaan ei pääse sisälle. Mistä reiästä kärpänen voisi silloin kulkea? Vastaus on, että ikkunoittesi välissä ei ole ainakaan tyhjiötä.

      Jos ikkunoitten välissä on tyhjiö, puristaisi lasia 10 m vesipatsas eli 10 tonnin kuorma kummaltakin puolelta ikkunaa. Oletuksena on lasin pinta-alan olevan ainoastaan 1 neliömetri. Tämän vuoksi ikkunoitten välissä on paineellinen suojakaasu, mutta kaikki ikkunat toki eivät ole tällä rakenteella.

      Ehkä ikkunasi ovat kuitenkin avattavat tai havaitset kaasun olevan vain kahden ikkunan välissä ja kolmas ikkuna on avattava? Kärpäsen munan pääseminen ikkunan väliin on silloin jo toinen asia.

    • Anonyymi

      Jos perse on tyhjiössä vakuumi koneen ansiosta niin perskärpäset voivat ja elävät hyvin tyhjiössä. Testattu Daegolax tuoteperheen yhteydessä.

    • Anonyymi

      Kokeilin radiomainoksen innoittamana tuota daegolax ihme lääkettä ripulin hoitoon. Sulkijalihaksen taakse muodostui tyhjiö joka imi sisään kärpäsiä. Nyt minulla ei ole ripulia mutta minulla on perskärpäsiä. T. Daeg

      • Anonyymi

        Laita kärpäspaperia pakara väliin ja pierase sitten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuuluuko ehkäisy parisuhteessa molemmille

      Mieheni pelkää kovasti sitä, että minun käyttämä ehkäisy (pillerit) pettävät ja että tulisin raskaaksi. Hänellä on jo en
      Parisuhde
      62
      1214
    2. Suhun ihastuminen oli liikaa mulle ...

      Se meni jo sairauden ja sekavuuden puolelle. Oisin tehnyt melkein mitä vain, että saisin sut ja se ei ole tervettä. Vars
      Ikävä
      34
      1020
    3. Mihin ihastuit ensimmäisenä

      kaivatussasi? 💯
      Ikävä
      63
      1010
    4. Tänään valtuustossa

      Striimi rikki. Mennään saliin ja otetaan pussillinen mätiä omenoita mukaan. Popcornit valmiiksi kun Savola alkaa puhumaa
      Ähtäri
      26
      1007
    5. Miten paljon odotat hänen

      Kohtaamisia tai näkemistä? Kuinka hyvä keskusteluyhteys teillä on?
      Ikävä
      69
      955
    6. Onko kaivattunne puhelias

      Vai hiljainen hissukka.
      Ikävä
      46
      941
    7. Jiille kysymys

      Oletko kuitenkin mennyt eteenpäin ja sinulla joku uusi nainen kuvioissa? 🥹
      Ikävä
      73
      892
    8. Suomussalmen mustalaiset

      Uutena suomussalmelaisena mietin, että millasta porukkaa ovat?
      Suomussalmi
      17
      870
    9. Oletko mielestäsi kaivattusi

      ihannetyyppi ulkoisesti?
      Ikävä
      56
      852
    10. Minkälaiset hiukset

      kaivatullasi on? Miehellä Kenties ananas, puolikalju jne jne Naisella kenties vaaleat kiharat jne jne
      Ikävä
      27
      836
    Aihe