Moi!
Karjalan perinne ruokiin kuuluu myös sultsina meillä sitä tehdään aika usein varmaan moni tuntee.
sultsina
4
1873
Vastaukset
- syötiin ja
Juotiin Laulussa sanotaan,Suojärvi etenkin.
- Nimetön
kiitos jos jollain vain ois ohjetta!
- ohjeen antaja
Nimetön kirjoitti:
kiitos jos jollain vain ois ohjetta!
Kuoritaikina:
1,5 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruissihtijauhoja
Täytepuuro:
8 dl maitoa
0,75 dl riisiä
1 tl suolaa
½ rkl voita
Kuorien teko:
Sekoita taikinan aineet. Ripottele leivinpöydälle puolisaen desilitraa ruissihtijauhoja ja vaivaa taikina sitkeäksi ja notkeaksi. Jatka vaivaamista ilman jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Vain hyvin sitkeästä taikinasta saat kaulimalla todella tasaisen ohuita kuoria.
Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli niistä piirakkapulikalla vähissä jauhoissa parinkymmenen sentin läpimittaisia kuoria. Pane kuoret limittäin liinan alle sitä mukaa kuin valmistuvat.
Paistaminen:
-Paistaminen on tarkkaa puuhaa. Puulieden keittolevyllä saa parhaan tuloksen, mutta sähkölevykin käy, kun paistaminen tehdään valurautaisessa pannussa.
-Älä kuumenna pannua liiaksi, ettei kuoreen tule palamisrakkuloita.
-Jauhot on tarkoin pyyhittävä pois kuoren pinnoilta pikkuharjalla tai siveltimellä. (Entisinä aikoina tähän on käytetty teeren siipeä.)
-Paista kuoret nopeasti molemmin puolin täplikkääksi lastalla kääntäen. Oikein paistettuna kuori on kypsänä paistakan käsissä pehmeä ja kevyt.
-Kerää kypsät kuoret liinan alle hautumaan ja kun kaikki on paistettu, voitele ne vain toiselta puolelta voisulalla ja pane uudelleen liinan sisään parittain voidellut puolet vastakkain odottamaan täyttämistä.
Täyttäminen:
-Keitä puuro valmiiksi. Levitä vasta juuri ennen tarjoilua pari runsasta ruokalusikallista kuumaa puuroa kuorien voitelemattomalle puolelle ja taita sultsina.
-Lado täytetyt sultsinat tarjoiluvadille ja anna niiden jäädä siihen hetkeksi. Kuuma täytepuuro lämmittää nämä herkut niin, että ne tarjolle tuotaessa ovat parhaimmillaan.
Ja eikun syömään!
Ohje voi vaikuttaa pitkältä ja monimutkaiselta, mutta sultsinoiden valmistus on oikeastaan hyvin helppoa ja nopeaa, kun sen oppii. - siivestä...
ohjeen antaja kirjoitti:
Kuoritaikina:
1,5 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruissihtijauhoja
Täytepuuro:
8 dl maitoa
0,75 dl riisiä
1 tl suolaa
½ rkl voita
Kuorien teko:
Sekoita taikinan aineet. Ripottele leivinpöydälle puolisaen desilitraa ruissihtijauhoja ja vaivaa taikina sitkeäksi ja notkeaksi. Jatka vaivaamista ilman jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Vain hyvin sitkeästä taikinasta saat kaulimalla todella tasaisen ohuita kuoria.
Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli niistä piirakkapulikalla vähissä jauhoissa parinkymmenen sentin läpimittaisia kuoria. Pane kuoret limittäin liinan alle sitä mukaa kuin valmistuvat.
Paistaminen:
-Paistaminen on tarkkaa puuhaa. Puulieden keittolevyllä saa parhaan tuloksen, mutta sähkölevykin käy, kun paistaminen tehdään valurautaisessa pannussa.
-Älä kuumenna pannua liiaksi, ettei kuoreen tule palamisrakkuloita.
-Jauhot on tarkoin pyyhittävä pois kuoren pinnoilta pikkuharjalla tai siveltimellä. (Entisinä aikoina tähän on käytetty teeren siipeä.)
-Paista kuoret nopeasti molemmin puolin täplikkääksi lastalla kääntäen. Oikein paistettuna kuori on kypsänä paistakan käsissä pehmeä ja kevyt.
-Kerää kypsät kuoret liinan alle hautumaan ja kun kaikki on paistettu, voitele ne vain toiselta puolelta voisulalla ja pane uudelleen liinan sisään parittain voidellut puolet vastakkain odottamaan täyttämistä.
Täyttäminen:
-Keitä puuro valmiiksi. Levitä vasta juuri ennen tarjoilua pari runsasta ruokalusikallista kuumaa puuroa kuorien voitelemattomalle puolelle ja taita sultsina.
-Lado täytetyt sultsinat tarjoiluvadille ja anna niiden jäädä siihen hetkeksi. Kuuma täytepuuro lämmittää nämä herkut niin, että ne tarjolle tuotaessa ovat parhaimmillaan.
Ja eikun syömään!
Ohje voi vaikuttaa pitkältä ja monimutkaiselta, mutta sultsinoiden valmistus on oikeastaan hyvin helppoa ja nopeaa, kun sen oppii....tuli mieleeni, että meillä oli kanansulista tehtyjä voitelusuteja!!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 674557
- 1053505
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj373228Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️262648- 472563
Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan52139- 222014
- 1981931
Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh3961554Huomenta kulta
En mä halunnut sulle ilkeillä,päinvastoin. Miks mä niin tekisin ku rakastan sua ❤️ mut anteeksi jos ilmaisin itseäni huo91428