Moi!
Karjalan perinne ruokiin kuuluu myös sultsina meillä sitä tehdään aika usein varmaan moni tuntee.
sultsina
4
1752
Vastaukset
- syötiin ja
Juotiin Laulussa sanotaan,Suojärvi etenkin.
- Nimetön
kiitos jos jollain vain ois ohjetta!
- ohjeen antaja
Nimetön kirjoitti:
kiitos jos jollain vain ois ohjetta!
Kuoritaikina:
1,5 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruissihtijauhoja
Täytepuuro:
8 dl maitoa
0,75 dl riisiä
1 tl suolaa
½ rkl voita
Kuorien teko:
Sekoita taikinan aineet. Ripottele leivinpöydälle puolisaen desilitraa ruissihtijauhoja ja vaivaa taikina sitkeäksi ja notkeaksi. Jatka vaivaamista ilman jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Vain hyvin sitkeästä taikinasta saat kaulimalla todella tasaisen ohuita kuoria.
Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli niistä piirakkapulikalla vähissä jauhoissa parinkymmenen sentin läpimittaisia kuoria. Pane kuoret limittäin liinan alle sitä mukaa kuin valmistuvat.
Paistaminen:
-Paistaminen on tarkkaa puuhaa. Puulieden keittolevyllä saa parhaan tuloksen, mutta sähkölevykin käy, kun paistaminen tehdään valurautaisessa pannussa.
-Älä kuumenna pannua liiaksi, ettei kuoreen tule palamisrakkuloita.
-Jauhot on tarkoin pyyhittävä pois kuoren pinnoilta pikkuharjalla tai siveltimellä. (Entisinä aikoina tähän on käytetty teeren siipeä.)
-Paista kuoret nopeasti molemmin puolin täplikkääksi lastalla kääntäen. Oikein paistettuna kuori on kypsänä paistakan käsissä pehmeä ja kevyt.
-Kerää kypsät kuoret liinan alle hautumaan ja kun kaikki on paistettu, voitele ne vain toiselta puolelta voisulalla ja pane uudelleen liinan sisään parittain voidellut puolet vastakkain odottamaan täyttämistä.
Täyttäminen:
-Keitä puuro valmiiksi. Levitä vasta juuri ennen tarjoilua pari runsasta ruokalusikallista kuumaa puuroa kuorien voitelemattomalle puolelle ja taita sultsina.
-Lado täytetyt sultsinat tarjoiluvadille ja anna niiden jäädä siihen hetkeksi. Kuuma täytepuuro lämmittää nämä herkut niin, että ne tarjolle tuotaessa ovat parhaimmillaan.
Ja eikun syömään!
Ohje voi vaikuttaa pitkältä ja monimutkaiselta, mutta sultsinoiden valmistus on oikeastaan hyvin helppoa ja nopeaa, kun sen oppii. - siivestä...
ohjeen antaja kirjoitti:
Kuoritaikina:
1,5 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruissihtijauhoja
Täytepuuro:
8 dl maitoa
0,75 dl riisiä
1 tl suolaa
½ rkl voita
Kuorien teko:
Sekoita taikinan aineet. Ripottele leivinpöydälle puolisaen desilitraa ruissihtijauhoja ja vaivaa taikina sitkeäksi ja notkeaksi. Jatka vaivaamista ilman jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Vain hyvin sitkeästä taikinasta saat kaulimalla todella tasaisen ohuita kuoria.
Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli niistä piirakkapulikalla vähissä jauhoissa parinkymmenen sentin läpimittaisia kuoria. Pane kuoret limittäin liinan alle sitä mukaa kuin valmistuvat.
Paistaminen:
-Paistaminen on tarkkaa puuhaa. Puulieden keittolevyllä saa parhaan tuloksen, mutta sähkölevykin käy, kun paistaminen tehdään valurautaisessa pannussa.
-Älä kuumenna pannua liiaksi, ettei kuoreen tule palamisrakkuloita.
-Jauhot on tarkoin pyyhittävä pois kuoren pinnoilta pikkuharjalla tai siveltimellä. (Entisinä aikoina tähän on käytetty teeren siipeä.)
-Paista kuoret nopeasti molemmin puolin täplikkääksi lastalla kääntäen. Oikein paistettuna kuori on kypsänä paistakan käsissä pehmeä ja kevyt.
-Kerää kypsät kuoret liinan alle hautumaan ja kun kaikki on paistettu, voitele ne vain toiselta puolelta voisulalla ja pane uudelleen liinan sisään parittain voidellut puolet vastakkain odottamaan täyttämistä.
Täyttäminen:
-Keitä puuro valmiiksi. Levitä vasta juuri ennen tarjoilua pari runsasta ruokalusikallista kuumaa puuroa kuorien voitelemattomalle puolelle ja taita sultsina.
-Lado täytetyt sultsinat tarjoiluvadille ja anna niiden jäädä siihen hetkeksi. Kuuma täytepuuro lämmittää nämä herkut niin, että ne tarjolle tuotaessa ovat parhaimmillaan.
Ja eikun syömään!
Ohje voi vaikuttaa pitkältä ja monimutkaiselta, mutta sultsinoiden valmistus on oikeastaan hyvin helppoa ja nopeaa, kun sen oppii....tuli mieleeni, että meillä oli kanansulista tehtyjä voitelusuteja!!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."
Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi1596680- 363977
Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa
Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak252025Haluan jutella kanssasi Nainen
Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O181979Onko mies niin,
että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.271819Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?
Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta771656Tietysti jokainen ansaitsee
Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt171563Armi Aavikko Malmin hautausmaa
Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?271548Haluisin suudella ja huokailla
ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni181525Miksi näin?
Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi361398