sultsina

Nimetön

Moi!
Karjalan perinne ruokiin kuuluu myös sultsina meillä sitä tehdään aika usein varmaan moni tuntee.

4

1904

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syötiin ja

      Juotiin Laulussa sanotaan,Suojärvi etenkin.

      • Nimetön

        kiitos jos jollain vain ois ohjetta!


      • ohjeen antaja
        Nimetön kirjoitti:

        kiitos jos jollain vain ois ohjetta!

        Kuoritaikina:
        1,5 dl vettä
        1 tl suolaa
        4 dl ruissihtijauhoja

        Täytepuuro:
        8 dl maitoa
        0,75 dl riisiä
        1 tl suolaa
        ½ rkl voita

        Kuorien teko:
        Sekoita taikinan aineet. Ripottele leivinpöydälle puolisaen desilitraa ruissihtijauhoja ja vaivaa taikina sitkeäksi ja notkeaksi. Jatka vaivaamista ilman jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Vain hyvin sitkeästä taikinasta saat kaulimalla todella tasaisen ohuita kuoria.

        Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli niistä piirakkapulikalla vähissä jauhoissa parinkymmenen sentin läpimittaisia kuoria. Pane kuoret limittäin liinan alle sitä mukaa kuin valmistuvat.

        Paistaminen:
        -Paistaminen on tarkkaa puuhaa. Puulieden keittolevyllä saa parhaan tuloksen, mutta sähkölevykin käy, kun paistaminen tehdään valurautaisessa pannussa.
        -Älä kuumenna pannua liiaksi, ettei kuoreen tule palamisrakkuloita.
        -Jauhot on tarkoin pyyhittävä pois kuoren pinnoilta pikkuharjalla tai siveltimellä. (Entisinä aikoina tähän on käytetty teeren siipeä.)
        -Paista kuoret nopeasti molemmin puolin täplikkääksi lastalla kääntäen. Oikein paistettuna kuori on kypsänä paistakan käsissä pehmeä ja kevyt.
        -Kerää kypsät kuoret liinan alle hautumaan ja kun kaikki on paistettu, voitele ne vain toiselta puolelta voisulalla ja pane uudelleen liinan sisään parittain voidellut puolet vastakkain odottamaan täyttämistä.

        Täyttäminen:
        -Keitä puuro valmiiksi. Levitä vasta juuri ennen tarjoilua pari runsasta ruokalusikallista kuumaa puuroa kuorien voitelemattomalle puolelle ja taita sultsina.
        -Lado täytetyt sultsinat tarjoiluvadille ja anna niiden jäädä siihen hetkeksi. Kuuma täytepuuro lämmittää nämä herkut niin, että ne tarjolle tuotaessa ovat parhaimmillaan.
        Ja eikun syömään!

        Ohje voi vaikuttaa pitkältä ja monimutkaiselta, mutta sultsinoiden valmistus on oikeastaan hyvin helppoa ja nopeaa, kun sen oppii.


      • siivestä...
        ohjeen antaja kirjoitti:

        Kuoritaikina:
        1,5 dl vettä
        1 tl suolaa
        4 dl ruissihtijauhoja

        Täytepuuro:
        8 dl maitoa
        0,75 dl riisiä
        1 tl suolaa
        ½ rkl voita

        Kuorien teko:
        Sekoita taikinan aineet. Ripottele leivinpöydälle puolisaen desilitraa ruissihtijauhoja ja vaivaa taikina sitkeäksi ja notkeaksi. Jatka vaivaamista ilman jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Vain hyvin sitkeästä taikinasta saat kaulimalla todella tasaisen ohuita kuoria.

        Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli niistä piirakkapulikalla vähissä jauhoissa parinkymmenen sentin läpimittaisia kuoria. Pane kuoret limittäin liinan alle sitä mukaa kuin valmistuvat.

        Paistaminen:
        -Paistaminen on tarkkaa puuhaa. Puulieden keittolevyllä saa parhaan tuloksen, mutta sähkölevykin käy, kun paistaminen tehdään valurautaisessa pannussa.
        -Älä kuumenna pannua liiaksi, ettei kuoreen tule palamisrakkuloita.
        -Jauhot on tarkoin pyyhittävä pois kuoren pinnoilta pikkuharjalla tai siveltimellä. (Entisinä aikoina tähän on käytetty teeren siipeä.)
        -Paista kuoret nopeasti molemmin puolin täplikkääksi lastalla kääntäen. Oikein paistettuna kuori on kypsänä paistakan käsissä pehmeä ja kevyt.
        -Kerää kypsät kuoret liinan alle hautumaan ja kun kaikki on paistettu, voitele ne vain toiselta puolelta voisulalla ja pane uudelleen liinan sisään parittain voidellut puolet vastakkain odottamaan täyttämistä.

        Täyttäminen:
        -Keitä puuro valmiiksi. Levitä vasta juuri ennen tarjoilua pari runsasta ruokalusikallista kuumaa puuroa kuorien voitelemattomalle puolelle ja taita sultsina.
        -Lado täytetyt sultsinat tarjoiluvadille ja anna niiden jäädä siihen hetkeksi. Kuuma täytepuuro lämmittää nämä herkut niin, että ne tarjolle tuotaessa ovat parhaimmillaan.
        Ja eikun syömään!

        Ohje voi vaikuttaa pitkältä ja monimutkaiselta, mutta sultsinoiden valmistus on oikeastaan hyvin helppoa ja nopeaa, kun sen oppii.

        ...tuli mieleeni, että meillä oli kanansulista tehtyjä voitelusuteja!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      16
      457
    2. Eikös se mene niin että Jumala loi maailman ihmisille eikä päinvastoin

      joten saatana yrittää vääristää ja jota nyt vouhotetaan??? https://keskustelu.kaksplus.fi/threads/bovaer-tutkimuksissa-
      Maailman menoa
      88
      444
    3. Näytät kivalta kun nukut

      *zoomaa palohälyttimen kameraa*
      Ikävä
      10
      412
    4. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      16
      347
    5. Arvaa mitä mies

      Aion pilata elämäsi totaalisesti. Kyllä, totaalisesti.
      Ikävä
      3
      341
    6. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      13
      206
    7. Hyvää yötä

      Janne niminen mies🥰
      Ikävä
      1
      103
    8. 0
      90
    9. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      0
      90
    10. Kuinka moni palstalaisista on näin hyvässä kondiksessa

      76-vuotias rokkari Rick Springfield esittelee elämäntyyliään : https://www.youtube.com/watch?v=GbxHuNy6d68
      70 plus
      3
      67
    Aihe