Onko se pullapohjainen vai murotaikinainen?
Tuleeko mustikat kokonaisina vai survoksena?
Tärkeitä juttuja :)
Minulle käy kaikki, ja suvussani on suosittu pullapohjaa, mutta tykkään murotaikinasta (salaa) enemmän. Ja KOKONAISISTA mustikoista.
Aito oikea mustikkapiirakka?
9
30260
Vastaukset
- ihana!
Minun mielestäni kaikkein parhain mustikkapiirakka koko maailmassa on äidin leipoma, muropohjainen, kermaviili-mustikkatäytteinen piiras!! :) Se on NIIIN parasta!! Ja mustikat kokonaisna juu.
Kyllä muutkin on hyviä, mutta mikään ei ole vielä tuota voittanut. Pullapohja on tietty jonkin verran vähärasvaisempi, mutta jostain kumman syystä minä tykkään mieluiten syödä pullan sellaisenaan ja piirakan "oikeana" piirakkana...- vanha kokki
leivottiin perinteisesti pullapohjaan, mutta joku keksi kokeilla siihen muropohjaa joka osoittautui todella hyväksi ratkaisuksi. Niinpä meillä on nyt kaksi hyvää piirakkamallia, mutta niistä vanhempi ja yleisempi on pullapohjainen. Itse pidän myös enemmän muropohjaisesta.
vanha kokki kirjoitti:
leivottiin perinteisesti pullapohjaan, mutta joku keksi kokeilla siihen muropohjaa joka osoittautui todella hyväksi ratkaisuksi. Niinpä meillä on nyt kaksi hyvää piirakkamallia, mutta niistä vanhempi ja yleisempi on pullapohjainen. Itse pidän myös enemmän muropohjaisesta.
Eikös sitten ole vielä kolmaskin versio, pehmeä sokerikakkupohja joka käy kaikille marjoille, myös mustikalle, ja siitä saa kätevästi vaikka pellillisen..??
Marjat marjoina, siis kokonaisina, ei survottuina :) Tänään tein just muropohjaisen mustikkapiirakan johon tuli taikinaan aika paljon kaurahiutaleita, todella hyvää vaniljakastikkeen kera, kaura tuo paistettuna toffeemaista säväystä pohjaan!!
Tykkään kaikista noista versioista, tuota sokerikakkupohjaistakin on tullut tehtyä, mutta pakko myöntää etten ole koskaan tehnyt pullapohjaista mustikkapiirakkaa, mustikkapullia kylläkin rahkapiirakoiden tapaan.. syön kyllä suurella mielihalulla jos jossakin tarjotaan mutta jostain syystä itse koen työlääksi tehdä..!?!?- aälsdktji
cherrykirsikka kirjoitti:
Eikös sitten ole vielä kolmaskin versio, pehmeä sokerikakkupohja joka käy kaikille marjoille, myös mustikalle, ja siitä saa kätevästi vaikka pellillisen..??
Marjat marjoina, siis kokonaisina, ei survottuina :) Tänään tein just muropohjaisen mustikkapiirakan johon tuli taikinaan aika paljon kaurahiutaleita, todella hyvää vaniljakastikkeen kera, kaura tuo paistettuna toffeemaista säväystä pohjaan!!
Tykkään kaikista noista versioista, tuota sokerikakkupohjaistakin on tullut tehtyä, mutta pakko myöntää etten ole koskaan tehnyt pullapohjaista mustikkapiirakkaa, mustikkapullia kylläkin rahkapiirakoiden tapaan.. syön kyllä suurella mielihalulla jos jossakin tarjotaan mutta jostain syystä itse koen työlääksi tehdä..!?!?Sokerikakkupohjahan tuossa alemmassa raparperipiirakassanikin on.
Mä tykkään kanssa siitä kauran mausta, ja olet ihan oikeassa, että "toffeemainen" se on. Mä en osannut löytää oikeaa sanaa :)
Pullataikina tuntuu vaivaamisineen ja kohotuksineen juu minustakin työläimmältä pohjalta. Muut taikinat onnistuvat Kenwoodissa, mutta pullataikina pitää alustaa itse, jos hyvän haluaa. Sitäpaitsi mua hirvittää, että jos se taikina paisuileekin kauheasti uunissa niin piiraasta (tai pienemmistä pullista) tulee ihan epämuodostuneita...
Kuulemma nimenomaan siihen pullapohjaiseen pitäisi laittaa survottua mustikkaa, mutta tämä on taas näitä meidän suvun "totuuksia" :)
Neljäskin mustikka"piirakka" tuli mieleeni eli mustikkakukko, on muuten hyvää herkkua, jos innostutte tekemään. - yx00
cherrykirsikka kirjoitti:
Eikös sitten ole vielä kolmaskin versio, pehmeä sokerikakkupohja joka käy kaikille marjoille, myös mustikalle, ja siitä saa kätevästi vaikka pellillisen..??
Marjat marjoina, siis kokonaisina, ei survottuina :) Tänään tein just muropohjaisen mustikkapiirakan johon tuli taikinaan aika paljon kaurahiutaleita, todella hyvää vaniljakastikkeen kera, kaura tuo paistettuna toffeemaista säväystä pohjaan!!
Tykkään kaikista noista versioista, tuota sokerikakkupohjaistakin on tullut tehtyä, mutta pakko myöntää etten ole koskaan tehnyt pullapohjaista mustikkapiirakkaa, mustikkapullia kylläkin rahkapiirakoiden tapaan.. syön kyllä suurella mielihalulla jos jossakin tarjotaan mutta jostain syystä itse koen työlääksi tehdä..!?!?Laitappa ohjeesi tuolle kauraiselle mustikkapiirakalle! Kiitos :)
- s-s h
2½ dl vehnäjauhoja,ripaus leivinjauhetta ja soodaa,1½ dl sokeria,75g sulatettua margariinia,2 dl piimää tai kermaviiliä,1 muna ja ripsaus vaniliinisokeria.sekotetaan kaikki yhteen.marjoja tai omenia pinnalle ja uuniin 200 astetta n.25 min. ja sit kysymykseni,millä ton piimän/kermaviilin vois korvata,kun aina sitä ei satu oleen kaapissa,kun alkaa leivotuttaa,käviskö maito?vai pitääkö olla hapantuote.oliko toi sokerikakkupohja ihan se normaali muna,jauhot ja sokeri?
Itse olen tehnyt marjapiirakkaa myös maitorahkalla ja maustamattomalla tai vaniljatuorejuustolla, eli ainakin ne sopivat mustikoidenkin kanssa. Ihan pelkästä maidosta en ole varma, miten käyttäytyy, ehkä joku muu tietää..
Pehmeään sokerikakkupohjaan tulee mainitsemiesi lisäksi myös maitoa tai kermaa ja sulatettua rasvaa eli ei ole ihan sama kuin mikä esim. täytekakkupohjaksi tulee. Ja sit voi tietysti soveltaa muutakin sekaan, maustaa vaniljasokerilla ainakin... Ja muista leivinjauhe!
Ja tässä tää mun mustikkapiirakkaohje, jota joku kyseli..
Murea mustikkapiirakka
150 g margariinia
1 dl sokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Päälle: 1/2 l mustikoita
1/2 dl sokeria
1/3 dl perunajauhoja
Tarjoiluun vaniljakastiketta
1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää margariini-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
3. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
4. Sekoita keskenään mustikat, sokeri ja perunajauhot. Kaada täyte vuokaan.
5. Paista uunin keskitasossa 35-40 minuuttia.
Alkuperäisessä ohjeessa täyteaineita oli kaksinkertainen määrä (litra mustikoita jne.) mutta mielestäni puoli litraa riittää tähän piirakkaan vallan mainiosti :) Leipomisen iloa!- hups
..vähän samanlainen ohje kuin mulla 'Äidin piimäpiirakka' eli piimä laitettiin taikinan sekaan, ei päälle. Miksei siihen maitokin vois käydä, sehän ois sit oikeastaan just se pehmeä sokerikakku ;) Sooda pitää kai maidon kanssa korvata leivinjauheella, sitä käytetään yleensä noiden hapanmaitotuotteiden kanssa..
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yksi päävastuullinen heitti lusikan nurkkaan.
Toivottavasti omaisuuden hukkaamiskielto tulee välittömästi.172374Parrakkaat miehet ovat inhottavia ja vastenmielisiä
Ennen Suomi ja koko maailma oli täynnä kasvonsa hyvinhoitavia miehiä. Tänä päivänä lähes kaikki miehet ovat kuin jotain2432076Purrasta tehty huoli-ilmoitus
Näin lehti kertoo https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0f1cfaf0-d4e4-4a97-9568-c27b3199b0162071802Pelottaa kohdata hänet
En tiedä jaksanko tai kykenenkö. Tuntuu jättimäiselle vuorelle kiipeämiseltä. Pitäisikö luovuttaa. Pitäisi. En jaksa nyt1021461Olisin halunnu vaan tutustua
Ja kevyttä olemista... Mutta ei sitten. Ehkä mies säikähti, että haluan heti kaiken. 😅 Kävisi ihan sellainen kevyt meno491376Naiseni on todellinen seksipeto
Vaikka pukeutuu ihan kasuaalisti julkisilla paikoilla. Mutta näin tämän läpi ensisilmäyksellä ja sain seksipedon kaivatu561303Kokoomus haluaa leikata vielä lisää sosiaaliturvasta
Kokoomuksen Sanni-Granhn Laasonen pyytänyt KELA:aa selvittämään mistä leikataan vähäosaisilta vielä lisää sosiaaliturvas1811190- 941120
Totuus Sofian miljonääristä :miljoonien velkataakka painaa miestä.
Näin se totuus tulee jokaisesta ja seiskalehden uutiset kertoo totuuden vihdoinkin.151995Nina Mikkonen avoimena "vapinataudistaan"- Demonstroi oireet yllättäen tv-kameroiden edessä: "Se..."
Nina Mikkonen oli Viiden jälkeen -ohjelmassa ti 12.8. ja kertoi perinnöllisestä sairaudestaan ja mm. sairauden vaikutuks14941