Resepti Hesburgerin paprikamajoneesiin

Urho Tulitukka

Noniin, nyt olisi aika paljastaa Heikki Salmelan tarkoin varjeleman paprikamajoneesin resepti. Nykyään majoneesi valmistetaan ilmeisesti kuivajauheesta, mutta tässä teille kaikille siekkaperäiset ohjeet siitä, miten menneinä aikoina tuota punaista herkkua valmistettiin.

Ohjeet noin 3dl:n määrään:
- Kaksi munan keltuaista sekoitettuna kahteen desilitraan halvinta mahdollista ruokaöljyä(rypsiöljykin käy). Sekoita ruokaöljy hitaasti valuvana nauhana keltuaisten päälle, kunnes majoneesi on koostumukseltaan sakeaa.
- Paahda kaksi keskikokoista paprikaa joko grilllissä tai uunissa mustiksi, vain kuoripuolelta. Irroita paprikan liha paahdetuista kuorista (voit myös lisätä jonkinverran paahdettua kuorta.
- Lisää majoneesiin paahdetut paprikat.
- Lisää majoneesiin teelusikallinen suolaa.
- Lisää majoneesiin teelusikallinen etikkaa.
- Lisää majoneesiin ripaus mustapippuria.

ja voila!

18

34976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha kokki

      on aina valmistettu jauheesta nimeltä Majonetti, siispä aitoon makuun ei voi päästä, ellei käytössä ole oikeata pohjaa, eli majonettia.

      • Urho Tulitukka

        Niinpä niin...Majonettia tai ei, mutta maku, tuoksu ja struktuuri ovat 100%:sti identtinen Hesen pussimajoneesin kanssa. Asia on tutkittu, maisteltu ja koetettu ison ammatti/maistajajoukon kanssa. Eroa Majonettiin on mahdoton havaita. Koeta reseptiä ja vertaa pussimajoneesiin ellet usko.


      • ja ei ollut
        Urho Tulitukka kirjoitti:

        Niinpä niin...Majonettia tai ei, mutta maku, tuoksu ja struktuuri ovat 100%:sti identtinen Hesen pussimajoneesin kanssa. Asia on tutkittu, maisteltu ja koetettu ison ammatti/maistajajoukon kanssa. Eroa Majonettiin on mahdoton havaita. Koeta reseptiä ja vertaa pussimajoneesiin ellet usko.

        Valitettavasti en saanut makua lähellekkään, johtuiko lie siitä että oli luomupaprikaa-----liian kallista siis


      • eppäilen

        Mikä ihmeen Majonetti? Voiko sitä ostaa jostain kaupasta? Google ei ainakaan moista tunne.

        Enpä usko, että 70-luvulla Puutorin grillillä jotain muka pulveria olisi vatkattu, saatikka Naantalin grillin aikaan. Jos tämä pitää todella paikkansa, niin pulveriin lienee siirrytty vaikkapa 1988, kun Heikki Salmela myi ketjun. Muistaakseni silloin joskus aikanaan Puutorin grillin paprikamajoneesi oli laajalti tunnettu tuote ja se maistui paljon paremmalle kuin nykyään ;)

        Saattaa olla, että paprikoidenkin käsittelyllä on merkitystä. Muistaakseni myös Turun muinaisella Pysäkki-grillillä olisi ainakin vielä 80-luvulla ollut jotain hyvin samantapaista höttöä. Tästä en kyllä mene takuuseen.

        Eikä ne vanhat hyvät ajat koskaan palaa...


      • vanha kokki
        eppäilen kirjoitti:

        Mikä ihmeen Majonetti? Voiko sitä ostaa jostain kaupasta? Google ei ainakaan moista tunne.

        Enpä usko, että 70-luvulla Puutorin grillillä jotain muka pulveria olisi vatkattu, saatikka Naantalin grillin aikaan. Jos tämä pitää todella paikkansa, niin pulveriin lienee siirrytty vaikkapa 1988, kun Heikki Salmela myi ketjun. Muistaakseni silloin joskus aikanaan Puutorin grillin paprikamajoneesi oli laajalti tunnettu tuote ja se maistui paljon paremmalle kuin nykyään ;)

        Saattaa olla, että paprikoidenkin käsittelyllä on merkitystä. Muistaakseni myös Turun muinaisella Pysäkki-grillillä olisi ainakin vielä 80-luvulla ollut jotain hyvin samantapaista höttöä. Tästä en kyllä mene takuuseen.

        Eikä ne vanhat hyvät ajat koskaan palaa...

        Tuote "Majonetti" on saksalaista ja Salmelalla on siihen Suomessa yksinoikeus. Kyllä sitä vaan vatkattiin seitsemänkymmentäluvullakin, mutta ei grillillä. On jotenkin huvittavaa kun ihmiset ovat "tietävinään" asioita, joista heillä ei ole kuin kuulopuheita. Suhosen Lasse ja Salmelan Hessu toimivat paljon yhdessä aikoinaan, se oli Grillipalvelun aikoihin. Salmelan keittiökoneet olivat miltei joka kioskissa, koska GP niitä välitti hurjaan hintaan. On ollut hauskaa tuntea nuo molemmat veijarit lähes heidän uransa alusta asti.


      • ..................
        vanha kokki kirjoitti:

        Tuote "Majonetti" on saksalaista ja Salmelalla on siihen Suomessa yksinoikeus. Kyllä sitä vaan vatkattiin seitsemänkymmentäluvullakin, mutta ei grillillä. On jotenkin huvittavaa kun ihmiset ovat "tietävinään" asioita, joista heillä ei ole kuin kuulopuheita. Suhosen Lasse ja Salmelan Hessu toimivat paljon yhdessä aikoinaan, se oli Grillipalvelun aikoihin. Salmelan keittiökoneet olivat miltei joka kioskissa, koska GP niitä välitti hurjaan hintaan. On ollut hauskaa tuntea nuo molemmat veijarit lähes heidän uransa alusta asti.

        Nyt menit paljastamaan liikesalaisuuksia?


      • Anonyymi
        eppäilen kirjoitti:

        Mikä ihmeen Majonetti? Voiko sitä ostaa jostain kaupasta? Google ei ainakaan moista tunne.

        Enpä usko, että 70-luvulla Puutorin grillillä jotain muka pulveria olisi vatkattu, saatikka Naantalin grillin aikaan. Jos tämä pitää todella paikkansa, niin pulveriin lienee siirrytty vaikkapa 1988, kun Heikki Salmela myi ketjun. Muistaakseni silloin joskus aikanaan Puutorin grillin paprikamajoneesi oli laajalti tunnettu tuote ja se maistui paljon paremmalle kuin nykyään ;)

        Saattaa olla, että paprikoidenkin käsittelyllä on merkitystä. Muistaakseni myös Turun muinaisella Pysäkki-grillillä olisi ainakin vielä 80-luvulla ollut jotain hyvin samantapaista höttöä. Tästä en kyllä mene takuuseen.

        Eikä ne vanhat hyvät ajat koskaan palaa...

        Oli hyvää ja majoneesiä oli riittävästi kebabbi oli hitti tuote silloin muualla ei pahemmin myyty kepappia voi niitä herkku aikoja. nykyään kuivaa pulla. kun annostellaan majoneesit.


    • ?????

      Miksi sen öljyn pitää olla halvinta mahdollista? Eiköhän ne perusöljyt ole kaikki samanlaista kamaa? Ja mitä vikaa on rypsiöljyssä?

      • Urho Tulitukka

        No tottakai muutkin perusöljyt käyvät. Tarkoitus oli vaan noudattaa reseptissä Hesen perusfilosofiaa, eli halvinta mahdollista ;-)


    • että keltuaista

      ettei sitten kuitenkin olisi valkuaista????
      niin me se ennen tehtiin :)))

      • Urho Tulitukka

        Taitaapi olla bodarin majoneesireseptit sulla ;-)))


      • majoneesi
        Urho Tulitukka kirjoitti:

        Taitaapi olla bodarin majoneesireseptit sulla ;-)))

        nyt "pääsiäisen kunniaksi" ajateltiin tehdä majoa. Mahtaako resepti oikeasti toimia??


    • pelkkääp*skaa!

      Tuoteseloste
      Paprikamajoneesi-annos: rypsiöljy, pastöroitu munamassa, säilötty paprika-kurkkuseos (paprika, kurkku, sipuli, suola, muunnettu perunatärkkelys, stabilointiaine (E509), säilöntäaine (E202)), vesi, mausteseos (mineraalisuola (suola, kaliumkloridi, magnesiumsulfaatti, lysiinihydrokloridi), aromivahvenne (E621), glukoosi, hydrolysoitu kasvisproteiini (sisältää selleriä ja fenkolia), hydrolysoitu maissitärkkelys, mausteet (mm. valkosipuli, sipuli, paprika, juustokumina, cayenne, oregano), hiivauute), etikka. Suolapitoisuus 0, 7 %

      • vitun vanha kokki

        Hyvää siitä tulee kun muistaa nuo KAIKKI mausteet :-)


    • Piloilla

      Tuo suolan määrä on kyllä liiottelua!

      Menin ja uskoin ohjetta, nyt mulla on pöntöllinen majoneesia, jota ei sikakaan syö kiljumatta.

    • Anonyymi

      Tarviipa kokeilla ja uskon kyllä aloittajan reseptiin enemmän, kuin vanhan kokin majonettiin😆 Saksalainen ainesosa, buahahaa. Kaskun ei ole Columbialainen jauhe tämä salainen reseptin majonetti.🤣

    • Anonyymi

      Lisäainemäärä on tolkuton😬

    • Anonyymi

      Tämä🤮

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      84
      7132
    2. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      27
      7079
    3. Purran tuhoja tuskin saadaan koskaan korjatuksikaan

      Purra on aiheuttanut Suomen taloudelle karmaisevat tuhot. Sen lisäksi Purra on ajanut myös suuren osan Suomen kansasta k
      Maailman menoa
      117
      6215
    4. Persujen kaksoisstandardit: Räsäsen uhkailu paha, Virran uhkailu hyvä

      Tässä taas nähdään kuinka kaksinaamaista porukkaa persut ovat. Mitäs persut tähän?
      Maailman menoa
      45
      5414
    5. Miksette persut irtisanoudu Kirkin lausunnoista?

      Kirkhän muun muassa vaati raiskattuja naisia pidättäytymään abortista ja vaimoja alistumaan aviomiestensä tahtoon. Mik
      Maailman menoa
      84
      5318
    6. Demarikultin uhri kertoo

      Demarikultin uhri kertoo: “En saanut mennä edes suihkuun ilman lupaa” – Seksuaalisen hyväksikäytön uhri kertoo vuosistaa
      Maailman menoa
      63
      5225
    7. Miksi vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa?

      Vasemmistolaiset eivät omista yhtään firmaa joka työllistäisi ihmisiä. Miksi? No siksi, että jos vasemmistolainen perus
      Maailman menoa
      41
      5120
    8. Sanna valittiin Euroopan huonoimmaksi pääministeriksi

      Sannan kaudella Suomi oli ainut maa missä bkt laski. Kannattaa huomata, että luvut valitsi Sannan huonoimmaksi. Ihmiset
      Maailman menoa
      27
      4605
    9. Purran vuoro kiihoittua Lepomäen sääristä

      "Ulkoministeri Elina sanoo, ettei muuta pukeutumistaan sen mukaan, kenet tapaa, ja että hän ei suostuisi peittämään kasv
      Maailman menoa
      19
      3555
    10. Vasemmistolaiset paskat eivät nousseet seisomaan kun Akaan kaupunginvaltuusto

      vietti hiljaisen hetken Charlie Kirkin muistoksi https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000011523016.html
      Maailman menoa
      300
      3410
    Aihe