Noniin, nyt olisi aika paljastaa Heikki Salmelan tarkoin varjeleman paprikamajoneesin resepti. Nykyään majoneesi valmistetaan ilmeisesti kuivajauheesta, mutta tässä teille kaikille siekkaperäiset ohjeet siitä, miten menneinä aikoina tuota punaista herkkua valmistettiin.
Ohjeet noin 3dl:n määrään:
- Kaksi munan keltuaista sekoitettuna kahteen desilitraan halvinta mahdollista ruokaöljyä(rypsiöljykin käy). Sekoita ruokaöljy hitaasti valuvana nauhana keltuaisten päälle, kunnes majoneesi on koostumukseltaan sakeaa.
- Paahda kaksi keskikokoista paprikaa joko grilllissä tai uunissa mustiksi, vain kuoripuolelta. Irroita paprikan liha paahdetuista kuorista (voit myös lisätä jonkinverran paahdettua kuorta.
- Lisää majoneesiin paahdetut paprikat.
- Lisää majoneesiin teelusikallinen suolaa.
- Lisää majoneesiin teelusikallinen etikkaa.
- Lisää majoneesiin ripaus mustapippuria.
ja voila!
Resepti Hesburgerin paprikamajoneesiin
18
33091
Vastaukset
- vanha kokki
on aina valmistettu jauheesta nimeltä Majonetti, siispä aitoon makuun ei voi päästä, ellei käytössä ole oikeata pohjaa, eli majonettia.
- Urho Tulitukka
Niinpä niin...Majonettia tai ei, mutta maku, tuoksu ja struktuuri ovat 100%:sti identtinen Hesen pussimajoneesin kanssa. Asia on tutkittu, maisteltu ja koetettu ison ammatti/maistajajoukon kanssa. Eroa Majonettiin on mahdoton havaita. Koeta reseptiä ja vertaa pussimajoneesiin ellet usko.
- ja ei ollut
Urho Tulitukka kirjoitti:
Niinpä niin...Majonettia tai ei, mutta maku, tuoksu ja struktuuri ovat 100%:sti identtinen Hesen pussimajoneesin kanssa. Asia on tutkittu, maisteltu ja koetettu ison ammatti/maistajajoukon kanssa. Eroa Majonettiin on mahdoton havaita. Koeta reseptiä ja vertaa pussimajoneesiin ellet usko.
Valitettavasti en saanut makua lähellekkään, johtuiko lie siitä että oli luomupaprikaa-----liian kallista siis
- eppäilen
Mikä ihmeen Majonetti? Voiko sitä ostaa jostain kaupasta? Google ei ainakaan moista tunne.
Enpä usko, että 70-luvulla Puutorin grillillä jotain muka pulveria olisi vatkattu, saatikka Naantalin grillin aikaan. Jos tämä pitää todella paikkansa, niin pulveriin lienee siirrytty vaikkapa 1988, kun Heikki Salmela myi ketjun. Muistaakseni silloin joskus aikanaan Puutorin grillin paprikamajoneesi oli laajalti tunnettu tuote ja se maistui paljon paremmalle kuin nykyään ;)
Saattaa olla, että paprikoidenkin käsittelyllä on merkitystä. Muistaakseni myös Turun muinaisella Pysäkki-grillillä olisi ainakin vielä 80-luvulla ollut jotain hyvin samantapaista höttöä. Tästä en kyllä mene takuuseen.
Eikä ne vanhat hyvät ajat koskaan palaa... - vanha kokki
eppäilen kirjoitti:
Mikä ihmeen Majonetti? Voiko sitä ostaa jostain kaupasta? Google ei ainakaan moista tunne.
Enpä usko, että 70-luvulla Puutorin grillillä jotain muka pulveria olisi vatkattu, saatikka Naantalin grillin aikaan. Jos tämä pitää todella paikkansa, niin pulveriin lienee siirrytty vaikkapa 1988, kun Heikki Salmela myi ketjun. Muistaakseni silloin joskus aikanaan Puutorin grillin paprikamajoneesi oli laajalti tunnettu tuote ja se maistui paljon paremmalle kuin nykyään ;)
Saattaa olla, että paprikoidenkin käsittelyllä on merkitystä. Muistaakseni myös Turun muinaisella Pysäkki-grillillä olisi ainakin vielä 80-luvulla ollut jotain hyvin samantapaista höttöä. Tästä en kyllä mene takuuseen.
Eikä ne vanhat hyvät ajat koskaan palaa...Tuote "Majonetti" on saksalaista ja Salmelalla on siihen Suomessa yksinoikeus. Kyllä sitä vaan vatkattiin seitsemänkymmentäluvullakin, mutta ei grillillä. On jotenkin huvittavaa kun ihmiset ovat "tietävinään" asioita, joista heillä ei ole kuin kuulopuheita. Suhosen Lasse ja Salmelan Hessu toimivat paljon yhdessä aikoinaan, se oli Grillipalvelun aikoihin. Salmelan keittiökoneet olivat miltei joka kioskissa, koska GP niitä välitti hurjaan hintaan. On ollut hauskaa tuntea nuo molemmat veijarit lähes heidän uransa alusta asti.
- ..................
vanha kokki kirjoitti:
Tuote "Majonetti" on saksalaista ja Salmelalla on siihen Suomessa yksinoikeus. Kyllä sitä vaan vatkattiin seitsemänkymmentäluvullakin, mutta ei grillillä. On jotenkin huvittavaa kun ihmiset ovat "tietävinään" asioita, joista heillä ei ole kuin kuulopuheita. Suhosen Lasse ja Salmelan Hessu toimivat paljon yhdessä aikoinaan, se oli Grillipalvelun aikoihin. Salmelan keittiökoneet olivat miltei joka kioskissa, koska GP niitä välitti hurjaan hintaan. On ollut hauskaa tuntea nuo molemmat veijarit lähes heidän uransa alusta asti.
Nyt menit paljastamaan liikesalaisuuksia?
- Anonyymi
eppäilen kirjoitti:
Mikä ihmeen Majonetti? Voiko sitä ostaa jostain kaupasta? Google ei ainakaan moista tunne.
Enpä usko, että 70-luvulla Puutorin grillillä jotain muka pulveria olisi vatkattu, saatikka Naantalin grillin aikaan. Jos tämä pitää todella paikkansa, niin pulveriin lienee siirrytty vaikkapa 1988, kun Heikki Salmela myi ketjun. Muistaakseni silloin joskus aikanaan Puutorin grillin paprikamajoneesi oli laajalti tunnettu tuote ja se maistui paljon paremmalle kuin nykyään ;)
Saattaa olla, että paprikoidenkin käsittelyllä on merkitystä. Muistaakseni myös Turun muinaisella Pysäkki-grillillä olisi ainakin vielä 80-luvulla ollut jotain hyvin samantapaista höttöä. Tästä en kyllä mene takuuseen.
Eikä ne vanhat hyvät ajat koskaan palaa...Oli hyvää ja majoneesiä oli riittävästi kebabbi oli hitti tuote silloin muualla ei pahemmin myyty kepappia voi niitä herkku aikoja. nykyään kuivaa pulla. kun annostellaan majoneesit.
- ?????
Miksi sen öljyn pitää olla halvinta mahdollista? Eiköhän ne perusöljyt ole kaikki samanlaista kamaa? Ja mitä vikaa on rypsiöljyssä?
- Urho Tulitukka
No tottakai muutkin perusöljyt käyvät. Tarkoitus oli vaan noudattaa reseptissä Hesen perusfilosofiaa, eli halvinta mahdollista ;-)
- että keltuaista
ettei sitten kuitenkin olisi valkuaista????
niin me se ennen tehtiin :)))- Urho Tulitukka
Taitaapi olla bodarin majoneesireseptit sulla ;-)))
- majoneesi
Urho Tulitukka kirjoitti:
Taitaapi olla bodarin majoneesireseptit sulla ;-)))
nyt "pääsiäisen kunniaksi" ajateltiin tehdä majoa. Mahtaako resepti oikeasti toimia??
- pelkkääp*skaa!
Tuoteseloste
Paprikamajoneesi-annos: rypsiöljy, pastöroitu munamassa, säilötty paprika-kurkkuseos (paprika, kurkku, sipuli, suola, muunnettu perunatärkkelys, stabilointiaine (E509), säilöntäaine (E202)), vesi, mausteseos (mineraalisuola (suola, kaliumkloridi, magnesiumsulfaatti, lysiinihydrokloridi), aromivahvenne (E621), glukoosi, hydrolysoitu kasvisproteiini (sisältää selleriä ja fenkolia), hydrolysoitu maissitärkkelys, mausteet (mm. valkosipuli, sipuli, paprika, juustokumina, cayenne, oregano), hiivauute), etikka. Suolapitoisuus 0, 7 %- vitun vanha kokki
Hyvää siitä tulee kun muistaa nuo KAIKKI mausteet :-)
- Piloilla
Tuo suolan määrä on kyllä liiottelua!
Menin ja uskoin ohjetta, nyt mulla on pöntöllinen majoneesia, jota ei sikakaan syö kiljumatta. - Anonyymi
Tarviipa kokeilla ja uskon kyllä aloittajan reseptiin enemmän, kuin vanhan kokin majonettiin😆 Saksalainen ainesosa, buahahaa. Kaskun ei ole Columbialainen jauhe tämä salainen reseptin majonetti.🤣
- Anonyymi
Lisäainemäärä on tolkuton😬
- Anonyymi
Tämä🤮
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Klaukkalan onnettomuus 4.4
Klaukkalassa oli tänään se kolmen nuoren naisen onnettomuus, onko kellään mitään tietoa mitä kävi tai ketä onnettomuudes1084787Yleltä tyrmäävä uutinen
Ylen uutisen mukaan Raamattu on keksitty n. 2600. Putoaako kristinuskolta pohja kokonaan alta pois? https://yle.fi/a/744031476- 1891104
Pakko kertoa mies
Äitini tietää, että olen ihastunut sinuun. 😳 halusin että hän näkisi sinun kuvan ja pyysin googlaamaan sinua. Kommentti1101088Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna861000Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk14963tilitoimistopiirainen huutaa
mikä tää piiraisen tilitoimistomies oikee on? olin kuullut vaikka mitä huhuja, että ihan valtavan äkkipikanen mies mutt11948Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.47921- 64911
- 64876