Hyvä suolakurkkuresepti?

kurkkimies

Kertokaapa hyviä suolakurkkureseptejä. Olisi kivä tehdä itse vaikka valkosipulin makuisia tms. Kauan kestää?

11

8459

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässäpänäin

      Käy etsi kirjastosta teos: VUODEN SATO TALTEEN. On kurkkuohjeita ja myös lihasta asiaa.

    • rotissööri

      kas tässä minun käyttämä resepti

      Rotissöörin (erikoisherkku) suolakurkut


      n.    5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.

      Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.

      Pohjalle: (maustevihannekset)

         tillinvarsia ja -kukintoja
         varsiselleriä lehtineen
         valkosipulia murskattuna
         mustaherukan lehtiä
         piparjuurta
         tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)


      Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.

      Suolaliemi:

         10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa

      1.   Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
      2.   Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
      3.   Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
         
         Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
         
      4.   edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
      5.   kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
      6.   tölkitetään ilmatiiviiksi.

      Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa). Kun sitten ottaa kurkkuja pöytään, niin ensin kannatttaa pistää ne minigrip-pussiin ja sinne murskattuja valkosipuleita ja yön yli jääkaappiin.

      Nyt vain odottelemaan, että pultsari-Tepi kertoo minun muka olevan humalassa ja höpisevän työttömänä pupppua.

      • venäläistä konstia

        ja laittoi ruisleipäkannikan sinne saavin pohjalle. Oli muuten helekutin hyviä kurkkuja....paitsi just muistin taisivatkin olla etikkakurkkuja ;D


      • musta-g

        Lienee onnistuu vaikka kurkkujen ja suolan määrän puolittaa? Melkonen määrä tuo 5 kg näin ensihätään.


      • rotissööri
        musta-g kirjoitti:

        Lienee onnistuu vaikka kurkkujen ja suolan määrän puolittaa? Melkonen määrä tuo 5 kg näin ensihätään.

        kyllä onnistuu, mutta muista puhtaus ja kaikki astiat on pastöroitava. Pane kurkkujen päälle kangas tai kaalinlehti. Parasta on ruostumaton teräskattila ja jos siellä sisällä on jotakn karstaa poista se vaikkkapa keittämällä pyykinpesupulverivettä, kunnes on kirkas.


      • rotissööri
        rotissööri kirjoitti:

        kyllä onnistuu, mutta muista puhtaus ja kaikki astiat on pastöroitava. Pane kurkkujen päälle kangas tai kaalinlehti. Parasta on ruostumaton teräskattila ja jos siellä sisällä on jotakn karstaa poista se vaikkkapa keittämällä pyykinpesupulverivettä, kunnes on kirkas.

        ota kurkut liemestä vain keittiöpihdeillä, jos otat ne sormin,niin päälle muodostuu valkoista hometta, joka tosin ei ole vaarallista, mutta se saattaa soseuttaaa kurkut. Sen voi huuhtoa kurkuista pois kylmän juoksevan veden alla. Jos kurkkuliemeen tulee paksu valkoinen pintakerma, niin sen saa pois kun keittää liemen (ilman kurkkuja). MAku sen kuin vain paranee.

        Hapattaminen on katoava kansanperinne ja sitä käytettiin säilömiseen laajalti ennen jääkaappien tuloa.


      • minä teen näin
        rotissööri kirjoitti:

        ota kurkut liemestä vain keittiöpihdeillä, jos otat ne sormin,niin päälle muodostuu valkoista hometta, joka tosin ei ole vaarallista, mutta se saattaa soseuttaaa kurkut. Sen voi huuhtoa kurkuista pois kylmän juoksevan veden alla. Jos kurkkuliemeen tulee paksu valkoinen pintakerma, niin sen saa pois kun keittää liemen (ilman kurkkuja). MAku sen kuin vain paranee.

        Hapattaminen on katoava kansanperinne ja sitä käytettiin säilömiseen laajalti ennen jääkaappien tuloa.

        kilo kurkkuja,2rkl sinapinsiemeniä,1rkl pippuria,tillinvarsia ja valkosipulinkynsiä.liemi kurkkukiloa kohti:2dl etikkaa,3dl vettä,2dl sokeria ja 1 rkl suolaa. Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi.lado kurkut purkkeihin mausteiden kanssa.keitä liemi ja kaada tölkkeihin.takuulla säilyy pitkään.


      • liotus tärkeä

        Kurkkujen kunnollinen pesu on homman a- ja o, jos haluat kurkkujen säilyvän kevääseen.

        Meillä kurkut liotetaan ja pestään harjalla heti kerrättyä ja laitetaan yön vielä yön yli likoamaan ja pesu toistetaan. Lopuksi hyvä huuhtelu.


      • riiuli

        terve rotissööri! tuliko tähän sinun kurkkureseptiisi sitä leipää sinne ollenkaan, ei ilmeisesti. Tarkistin vaan kun sitä leipää ne kaikki yrittää sinne pohjalle tunkea...kiitos! (tulossa kohta kurkkuja)


    • JJ.N3

      5 kiloa avomaankurkkuja 5 litraa suolavettä,jossa 2,5 desilitraa merisuolaa 6 valkosipulin kynttä 2tavallista sipulia varsineen,maustepippuria,tillin varsia ja kukintoja,mustaherukan lehtiä,kaksi ruisleipäviipaletta.Astian pohjalle mustaherukan lehtiä,ruisleipäviipaleet,ja vielä mustaherukanlehtiä.Lado kerros kurkkuja ja kaikkia mausteita,jatka näin kunnes kurkut ovat astiassa.Keitetty ja jäähdytetty suolavesi kaadetaan astiaan että kurkut peittyvät.Valmistuminen kestää n.kuukauden.Ruisleipä tekee maitohappokäymisen joka on venäläisen suolakurkun A.ja.O.Herkullista!

      • sato talteen!

        Kuulostaa herkulliselta!Voiko tehdä satsin ihan vaikka kannelliseen muoviämpäriin?Entä Säilytys lämpötila ja säilyykö talven yli?Laitetaanko kurkut kokonaisina vai viipaleina?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe