Hyvä suolakurkkuresepti?

kurkkimies

Kertokaapa hyviä suolakurkkureseptejä. Olisi kivä tehdä itse vaikka valkosipulin makuisia tms. Kauan kestää?

11

8609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässäpänäin

      Käy etsi kirjastosta teos: VUODEN SATO TALTEEN. On kurkkuohjeita ja myös lihasta asiaa.

    • rotissööri

      kas tässä minun käyttämä resepti

      Rotissöörin (erikoisherkku) suolakurkut


      n.    5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.

      Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.

      Pohjalle: (maustevihannekset)

         tillinvarsia ja -kukintoja
         varsiselleriä lehtineen
         valkosipulia murskattuna
         mustaherukan lehtiä
         piparjuurta
         tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)


      Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.

      Suolaliemi:

         10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa

      1.   Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
      2.   Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
      3.   Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
         
         Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
         
      4.   edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
      5.   kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
      6.   tölkitetään ilmatiiviiksi.

      Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa). Kun sitten ottaa kurkkuja pöytään, niin ensin kannatttaa pistää ne minigrip-pussiin ja sinne murskattuja valkosipuleita ja yön yli jääkaappiin.

      Nyt vain odottelemaan, että pultsari-Tepi kertoo minun muka olevan humalassa ja höpisevän työttömänä pupppua.

      • venäläistä konstia

        ja laittoi ruisleipäkannikan sinne saavin pohjalle. Oli muuten helekutin hyviä kurkkuja....paitsi just muistin taisivatkin olla etikkakurkkuja ;D


      • musta-g

        Lienee onnistuu vaikka kurkkujen ja suolan määrän puolittaa? Melkonen määrä tuo 5 kg näin ensihätään.


      • rotissööri
        musta-g kirjoitti:

        Lienee onnistuu vaikka kurkkujen ja suolan määrän puolittaa? Melkonen määrä tuo 5 kg näin ensihätään.

        kyllä onnistuu, mutta muista puhtaus ja kaikki astiat on pastöroitava. Pane kurkkujen päälle kangas tai kaalinlehti. Parasta on ruostumaton teräskattila ja jos siellä sisällä on jotakn karstaa poista se vaikkkapa keittämällä pyykinpesupulverivettä, kunnes on kirkas.


      • rotissööri
        rotissööri kirjoitti:

        kyllä onnistuu, mutta muista puhtaus ja kaikki astiat on pastöroitava. Pane kurkkujen päälle kangas tai kaalinlehti. Parasta on ruostumaton teräskattila ja jos siellä sisällä on jotakn karstaa poista se vaikkkapa keittämällä pyykinpesupulverivettä, kunnes on kirkas.

        ota kurkut liemestä vain keittiöpihdeillä, jos otat ne sormin,niin päälle muodostuu valkoista hometta, joka tosin ei ole vaarallista, mutta se saattaa soseuttaaa kurkut. Sen voi huuhtoa kurkuista pois kylmän juoksevan veden alla. Jos kurkkuliemeen tulee paksu valkoinen pintakerma, niin sen saa pois kun keittää liemen (ilman kurkkuja). MAku sen kuin vain paranee.

        Hapattaminen on katoava kansanperinne ja sitä käytettiin säilömiseen laajalti ennen jääkaappien tuloa.


      • minä teen näin
        rotissööri kirjoitti:

        ota kurkut liemestä vain keittiöpihdeillä, jos otat ne sormin,niin päälle muodostuu valkoista hometta, joka tosin ei ole vaarallista, mutta se saattaa soseuttaaa kurkut. Sen voi huuhtoa kurkuista pois kylmän juoksevan veden alla. Jos kurkkuliemeen tulee paksu valkoinen pintakerma, niin sen saa pois kun keittää liemen (ilman kurkkuja). MAku sen kuin vain paranee.

        Hapattaminen on katoava kansanperinne ja sitä käytettiin säilömiseen laajalti ennen jääkaappien tuloa.

        kilo kurkkuja,2rkl sinapinsiemeniä,1rkl pippuria,tillinvarsia ja valkosipulinkynsiä.liemi kurkkukiloa kohti:2dl etikkaa,3dl vettä,2dl sokeria ja 1 rkl suolaa. Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi.lado kurkut purkkeihin mausteiden kanssa.keitä liemi ja kaada tölkkeihin.takuulla säilyy pitkään.


      • liotus tärkeä

        Kurkkujen kunnollinen pesu on homman a- ja o, jos haluat kurkkujen säilyvän kevääseen.

        Meillä kurkut liotetaan ja pestään harjalla heti kerrättyä ja laitetaan yön vielä yön yli likoamaan ja pesu toistetaan. Lopuksi hyvä huuhtelu.


      • riiuli

        terve rotissööri! tuliko tähän sinun kurkkureseptiisi sitä leipää sinne ollenkaan, ei ilmeisesti. Tarkistin vaan kun sitä leipää ne kaikki yrittää sinne pohjalle tunkea...kiitos! (tulossa kohta kurkkuja)


    • JJ.N3

      5 kiloa avomaankurkkuja 5 litraa suolavettä,jossa 2,5 desilitraa merisuolaa 6 valkosipulin kynttä 2tavallista sipulia varsineen,maustepippuria,tillin varsia ja kukintoja,mustaherukan lehtiä,kaksi ruisleipäviipaletta.Astian pohjalle mustaherukan lehtiä,ruisleipäviipaleet,ja vielä mustaherukanlehtiä.Lado kerros kurkkuja ja kaikkia mausteita,jatka näin kunnes kurkut ovat astiassa.Keitetty ja jäähdytetty suolavesi kaadetaan astiaan että kurkut peittyvät.Valmistuminen kestää n.kuukauden.Ruisleipä tekee maitohappokäymisen joka on venäläisen suolakurkun A.ja.O.Herkullista!

      • sato talteen!

        Kuulostaa herkulliselta!Voiko tehdä satsin ihan vaikka kannelliseen muoviämpäriin?Entä Säilytys lämpötila ja säilyykö talven yli?Laitetaanko kurkut kokonaisina vai viipaleina?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      74
      5168
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      33
      2881
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      40
      2584
    4. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      26
      1993
    5. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      1942
    6. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      1779
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      95
      1772
    8. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      167
      1647
    9. Mietin tässä T....

      Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..
      Suhteet
      24
      1388
    10. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      94
      1220
    Aihe