Hyvä suolakurkkuresepti?

kurkkimies

Kertokaapa hyviä suolakurkkureseptejä. Olisi kivä tehdä itse vaikka valkosipulin makuisia tms. Kauan kestää?

11

8694

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässäpänäin

      Käy etsi kirjastosta teos: VUODEN SATO TALTEEN. On kurkkuohjeita ja myös lihasta asiaa.

    • rotissööri

      kas tässä minun käyttämä resepti

      Rotissöörin (erikoisherkku) suolakurkut


      n.    5 kg kurkkuja huuhdotaan ja liuotetaan vedessä yli yön. Kurkuiksi on valittava pienehköjä kiintonaisia kurkkuja.

      Käymisastiaksi valitaan mieluiten tammitynnyri (pastöroitava kiehuvalla vedellä) tai ruostumaton terässanko.

      Pohjalle: (maustevihannekset)

         tillinvarsia ja -kukintoja
         varsiselleriä lehtineen
         valkosipulia murskattuna
         mustaherukan lehtiä
         piparjuurta
         tammenlehtiä ja kuorittuja tammen oksaversoja (ellei käytetä tammitynnyriä)


      Täytetään ½:een väliin kurkuilla, sitten jälleen kerros edellä mainittuja maustevihanneksia ja loput kurkut Päälle jälleen kerros maustevihanneksia ja 1...3 kpl erittäin tulista (pientä) paprikaa.

      Suolaliemi:

         10 l. Vettä 500 ... 550 g. karkeata merisuolaa

      1.   Sekoitetaan kunnes suola on liuennut ja kaadetaan kurkkujen päälle niin, että kaikki kurkut peittyvät.
      2.   Peitetään puhtaalla kankaalla, jonka päälle lautanen ja painoksi esim. pesty kivi.
      3.   Annetaan seistä huoneenlämmössä yli viikon.
         
         Mikäli kurkut säilötään talveksi, on ne pastöroitava (käymisprosessin jälkeen viikon kuluttua) seuraavasti:
         
      4.   edellä oleva liemi kiehautetaan erikseen.
      5.   kaadetaan liedellä kiehuvaan liemeen kurkut ja heti pois liedeltä. Kurkkuja ei saa keittää !
      6.   tölkitetään ilmatiiviiksi.

      Kurkkuja ei tarvitse pastöroida, jos ne käytetään heti (=viikon kuluessa). Kun sitten ottaa kurkkuja pöytään, niin ensin kannatttaa pistää ne minigrip-pussiin ja sinne murskattuja valkosipuleita ja yön yli jääkaappiin.

      Nyt vain odottelemaan, että pultsari-Tepi kertoo minun muka olevan humalassa ja höpisevän työttömänä pupppua.

      • venäläistä konstia

        ja laittoi ruisleipäkannikan sinne saavin pohjalle. Oli muuten helekutin hyviä kurkkuja....paitsi just muistin taisivatkin olla etikkakurkkuja ;D


      • musta-g

        Lienee onnistuu vaikka kurkkujen ja suolan määrän puolittaa? Melkonen määrä tuo 5 kg näin ensihätään.


      • rotissööri
        musta-g kirjoitti:

        Lienee onnistuu vaikka kurkkujen ja suolan määrän puolittaa? Melkonen määrä tuo 5 kg näin ensihätään.

        kyllä onnistuu, mutta muista puhtaus ja kaikki astiat on pastöroitava. Pane kurkkujen päälle kangas tai kaalinlehti. Parasta on ruostumaton teräskattila ja jos siellä sisällä on jotakn karstaa poista se vaikkkapa keittämällä pyykinpesupulverivettä, kunnes on kirkas.


      • rotissööri
        rotissööri kirjoitti:

        kyllä onnistuu, mutta muista puhtaus ja kaikki astiat on pastöroitava. Pane kurkkujen päälle kangas tai kaalinlehti. Parasta on ruostumaton teräskattila ja jos siellä sisällä on jotakn karstaa poista se vaikkkapa keittämällä pyykinpesupulverivettä, kunnes on kirkas.

        ota kurkut liemestä vain keittiöpihdeillä, jos otat ne sormin,niin päälle muodostuu valkoista hometta, joka tosin ei ole vaarallista, mutta se saattaa soseuttaaa kurkut. Sen voi huuhtoa kurkuista pois kylmän juoksevan veden alla. Jos kurkkuliemeen tulee paksu valkoinen pintakerma, niin sen saa pois kun keittää liemen (ilman kurkkuja). MAku sen kuin vain paranee.

        Hapattaminen on katoava kansanperinne ja sitä käytettiin säilömiseen laajalti ennen jääkaappien tuloa.


      • minä teen näin
        rotissööri kirjoitti:

        ota kurkut liemestä vain keittiöpihdeillä, jos otat ne sormin,niin päälle muodostuu valkoista hometta, joka tosin ei ole vaarallista, mutta se saattaa soseuttaaa kurkut. Sen voi huuhtoa kurkuista pois kylmän juoksevan veden alla. Jos kurkkuliemeen tulee paksu valkoinen pintakerma, niin sen saa pois kun keittää liemen (ilman kurkkuja). MAku sen kuin vain paranee.

        Hapattaminen on katoava kansanperinne ja sitä käytettiin säilömiseen laajalti ennen jääkaappien tuloa.

        kilo kurkkuja,2rkl sinapinsiemeniä,1rkl pippuria,tillinvarsia ja valkosipulinkynsiä.liemi kurkkukiloa kohti:2dl etikkaa,3dl vettä,2dl sokeria ja 1 rkl suolaa. Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi.lado kurkut purkkeihin mausteiden kanssa.keitä liemi ja kaada tölkkeihin.takuulla säilyy pitkään.


      • liotus tärkeä

        Kurkkujen kunnollinen pesu on homman a- ja o, jos haluat kurkkujen säilyvän kevääseen.

        Meillä kurkut liotetaan ja pestään harjalla heti kerrättyä ja laitetaan yön vielä yön yli likoamaan ja pesu toistetaan. Lopuksi hyvä huuhtelu.


      • riiuli

        terve rotissööri! tuliko tähän sinun kurkkureseptiisi sitä leipää sinne ollenkaan, ei ilmeisesti. Tarkistin vaan kun sitä leipää ne kaikki yrittää sinne pohjalle tunkea...kiitos! (tulossa kohta kurkkuja)


    • JJ.N3

      5 kiloa avomaankurkkuja 5 litraa suolavettä,jossa 2,5 desilitraa merisuolaa 6 valkosipulin kynttä 2tavallista sipulia varsineen,maustepippuria,tillin varsia ja kukintoja,mustaherukan lehtiä,kaksi ruisleipäviipaletta.Astian pohjalle mustaherukan lehtiä,ruisleipäviipaleet,ja vielä mustaherukanlehtiä.Lado kerros kurkkuja ja kaikkia mausteita,jatka näin kunnes kurkut ovat astiassa.Keitetty ja jäähdytetty suolavesi kaadetaan astiaan että kurkut peittyvät.Valmistuminen kestää n.kuukauden.Ruisleipä tekee maitohappokäymisen joka on venäläisen suolakurkun A.ja.O.Herkullista!

      • sato talteen!

        Kuulostaa herkulliselta!Voiko tehdä satsin ihan vaikka kannelliseen muoviämpäriin?Entä Säilytys lämpötila ja säilyykö talven yli?Laitetaanko kurkut kokonaisina vai viipaleina?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      166
      2981
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      292
      2662
    3. Suomen veroaste 5 %-yks liian matala

      Palauttamalla kokonaisveroaste 1990-luvun tasolle saadaan hyvinvointivaltion palvelut rahoitettua ilman velan ottoa.
      Maailman menoa
      75
      1758
    4. Kolme neljästä suomalaisesta kannattaa miljonääriveroa

      Kertoo vasemmistoliiton teettämä kysely. Veron ulkopuolelle jätettäisiin asunto. "Puolet vastaajista oli sitä mieltä, e
      Maailman menoa
      47
      1655
    5. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      38
      1530
    6. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      122
      1296
    7. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      103
      1203
    8. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      14
      1174
    9. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      369
      1113
    10. Uudestisyntyminen ei tapahdu kasteessa

      Tässä Apostolien tekojen kohdassa näemme, että Filippus julisti hoviherralle ensin evankeliumia ja kuulusteli sitten tar
      Kaste
      204
      1063
    Aihe