Entrecoten paisto

paisturi

Minkälaisia niksejä liittyy entrecoten paistamiseen. Onko rasvat tarkoitus saada sulamaan?
Aiemmin olen paistanut menestyksekkäästi naudan sisä- ja ulkofilettä.

8

14372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Entrecôte

      Ei entrecôten paistamiseen mitään erityiskikkaa liity. Enemmänkin on kyse omasta maustaan. Kyllä tuo rasvakeskittymä sulaa juuri sopivasti normaalipaiston yhteydessä.
      Tärkeintä on tarpeeksi kuuma pannu. Itse haluan entrecôten (kuten muidenkin naudan- ja lampaanpihvien) jäävän sisältä selvästi korkeintaan mediumiksi, ehkä vähän miinuksenkin puolelle. Suosittelen mausteeksi valkosipulivoita, vaan ei missään nimessä kaupan valmista, vaan ehdottomasti omatekoista oikeasta puristetusta valkosipulista ja hyvästä meijerivoista valmistettua.

      • vanha kokki

        Saa aidolla hiiligrillillä, jos siihen on mahdollisuus. Kyllä se pannullakin onnistuu, mutta eron huomaa kun kokeilee kumpaakin tapaa.
        Olen ehdottomasti samaa mieltä kypsyysasteesta, entrecote on peruuttamattomasti pilalla kypsänä. Samaa mieltä olen myös valkosipulivoista. Olen aiemmin kertonut valmistusohjeen kyseiselle maustevoille näillä sivuilla. Hyvä iso entrecote on varsinaista pihvien aatelia.


      • sama kokki

        Entrecote ei lunastanut odotuksiamme. Paistoimme valurautapannulla samaan tapaan kuin sisäfilepihvit. Maku oli ulkofilemäinen, mutta rustoinen. Karkeasta rakenteesta puuttui hyvän pihvin mureus. Itse rasva oli hyvää, mutta jänteet tekivät syömisestä tuskaista.

        Entrecote oli argentiinalaisesta pihvikarjasta.


      • vanha kokki
        sama kokki kirjoitti:

        Entrecote ei lunastanut odotuksiamme. Paistoimme valurautapannulla samaan tapaan kuin sisäfilepihvit. Maku oli ulkofilemäinen, mutta rustoinen. Karkeasta rakenteesta puuttui hyvän pihvin mureus. Itse rasva oli hyvää, mutta jänteet tekivät syömisestä tuskaista.

        Entrecote oli argentiinalaisesta pihvikarjasta.

        kuvailemasi liha ei vaikuta Argentiinalaiselta Angushärältä. Kotimainen on useinkin mainitun kaltaista, mutta että Argentiinalainen. Enpä ole kyllä itse moiseen törmännyt, mutta uskottavahan se on, kun kerran noin sanot. Tottakai lihan rakenne on erilainen ja karkeampi, eihän kyseessä ole "laiska sisäfile" vaan huomattavasti suurempi lihasmassa, jolla on tehtäviäkin, toisin kuin sisäseläkkeellä, joka suurinpiirtein vain oleilee.


      • sama kokki
        sama kokki kirjoitti:

        Entrecote ei lunastanut odotuksiamme. Paistoimme valurautapannulla samaan tapaan kuin sisäfilepihvit. Maku oli ulkofilemäinen, mutta rustoinen. Karkeasta rakenteesta puuttui hyvän pihvin mureus. Itse rasva oli hyvää, mutta jänteet tekivät syömisestä tuskaista.

        Entrecote oli argentiinalaisesta pihvikarjasta.

        Tampereen Stockmanilla oli viereikkäin suomalaista entrecoteeta 16e ja argentiinalainen 18e.
        Rakenteeltaan molemmat olivat hyvin samanlaisia, mutta otin argentiinalaista, koska siitä sai leikattua pienempiä paloja.


      • Matsutake
        sama kokki kirjoitti:

        Tampereen Stockmanilla oli viereikkäin suomalaista entrecoteeta 16e ja argentiinalainen 18e.
        Rakenteeltaan molemmat olivat hyvin samanlaisia, mutta otin argentiinalaista, koska siitä sai leikattua pienempiä paloja.

        K-kauppa Niittykummussa on Entrecote 159e/kg, ulkofile 199e/kg ja sisäfile 299e/kg :-) Se on tätä kuuluisaa japanilaista Kobe-härkää...


      • pirjo
        sama kokki kirjoitti:

        Entrecote ei lunastanut odotuksiamme. Paistoimme valurautapannulla samaan tapaan kuin sisäfilepihvit. Maku oli ulkofilemäinen, mutta rustoinen. Karkeasta rakenteesta puuttui hyvän pihvin mureus. Itse rasva oli hyvää, mutta jänteet tekivät syömisestä tuskaista.

        Entrecote oli argentiinalaisesta pihvikarjasta.

        entrecote pitää paistamisen jälkeen laittaa uuniin. paistin rasva mukaan ja hieman vettä maun mukaan mausteita. katso, että alkaa kiehua. vähennä lämpöä ja anna kannen alla hautua kypsäksi. liika mauste pilaa ruuan kuin ruuan.suolaa saa aina lisää.


    • "Antti"

      valmistuu ehdottomasti grillissä. Ja turha niitä kalvoja ja rasvoja lähteä poistamaan, ne pitää "läskin" mehukkaana ja pitää sitäpaitsi pihvin vielä kasassa. Jos et grilliä satu omistamaan suosittelen hankkimaan filettä pannulle. -Kesän jatkoja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      93
      7858
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      40
      3782
    3. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      102
      1896
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      24
      1210
    5. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      32
      1073
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      28
      1013
    7. Rakastuminenhan on psykoosi

      Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk
      Ikävä
      53
      837
    8. Olisinko mä voinut käsittää sut väärin

      Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt
      Ikävä
      31
      792
    9. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      10
      790
    10. Tähän vaivaan ei auta kuin kaksi asiaa

      1. Tapaaminen uudestaan tai 2. Dementia Anteeksi kun olen olemassa🙄
      Ikävä
      60
      749
    Aihe