Leipä pois!

Crowberry

Yks vinkki. Leipä pois. Se on pahasta. Itestäni huomaan sen, että maha on pienentynyt huomattavasti kun ei syö leipää. Ennen söin joka aterialla.

Nykyään menee AAMULLA joko ruisleivänsiivu tai pikapuuro. Siinä päivän viljatuotteet.

Helppoa se ei ole ollut, leipä kun on ihan sairaan hyvää:/

56

9148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huh..huh..huh

      Tuonhan nyt tietää jokainen(luulis ainakin)..

      • tyhmyri&tietämätön

        siinä leivässä sitten on? Hiilarit? Itse satun harmittavan paljon syömään sitä (siis verrattuna alkuperäiseen kirjoittajaan), niin millä tämän "pahiksen" sitten korvaisin? Luulishan että se sentään terveellisempää on kuin sokerilällykarkit...
        Valistakaa kiltit tyhmyriä ja tietämätöntä :)


      • tyhmyri&tietämätön kirjoitti:

        siinä leivässä sitten on? Hiilarit? Itse satun harmittavan paljon syömään sitä (siis verrattuna alkuperäiseen kirjoittajaan), niin millä tämän "pahiksen" sitten korvaisin? Luulishan että se sentään terveellisempää on kuin sokerilällykarkit...
        Valistakaa kiltit tyhmyriä ja tietämätöntä :)

        hiilihydraatteja, jotka elimistössä muuttuu sokeriksi. Jos syöt paljon leipää ja hiilihydraatteja niin elimistösi polttaa koko ajan sokeria, vaikka pitäisi polttaa rasvaa.


      • T.epi
        kj.mattila kirjoitti:

        hiilihydraatteja, jotka elimistössä muuttuu sokeriksi. Jos syöt paljon leipää ja hiilihydraatteja niin elimistösi polttaa koko ajan sokeria, vaikka pitäisi polttaa rasvaa.

        Olet taas täällä kaloripuolella, täällä inhoamme teidän lihottajien rasvalihotuksia. Rasva imeytyy elimistöön teidän onneksi 97%:ti. Sokerista haihtuu neljännes imeytyessään.

        Syökää rasvaa, se kelluttaa, ja on siten kevyttä...


      • nimim.
        tyhmyri&tietämätön kirjoitti:

        siinä leivässä sitten on? Hiilarit? Itse satun harmittavan paljon syömään sitä (siis verrattuna alkuperäiseen kirjoittajaan), niin millä tämän "pahiksen" sitten korvaisin? Luulishan että se sentään terveellisempää on kuin sokerilällykarkit...
        Valistakaa kiltit tyhmyriä ja tietämätöntä :)

        Leipä on terveellistä ja hyvää. Joillakin vaan on ongelmia syömisen kanssa, eli syövät liikaa kaikkea mikä maistuu hyvälle. Jos on tavannut syödä vaikka limpun päivässä, ja olo on turpea, niin vedetään sitten nerokkaasti johtopäätös: leipä ei sovi minulle.. Pelottavaa logiikkaa, varsinkin kun leivän sopivuutta ihmisravinnoksi aletaan sitten laajemminkin epäillä...Huhhuh!

        Tyhmyri ja tietämätön on se joka edes epäilee onko leipä terveellisempää kuin karkit.
        "Hiilarit on turhia" -oppi on kyllä vaarallista silloin jos ihmiset alkavat karttaa leipää (viljaa!) yhtä lailla kuin sokeria.


      • nimim. kirjoitti:

        Leipä on terveellistä ja hyvää. Joillakin vaan on ongelmia syömisen kanssa, eli syövät liikaa kaikkea mikä maistuu hyvälle. Jos on tavannut syödä vaikka limpun päivässä, ja olo on turpea, niin vedetään sitten nerokkaasti johtopäätös: leipä ei sovi minulle.. Pelottavaa logiikkaa, varsinkin kun leivän sopivuutta ihmisravinnoksi aletaan sitten laajemminkin epäillä...Huhhuh!

        Tyhmyri ja tietämätön on se joka edes epäilee onko leipä terveellisempää kuin karkit.
        "Hiilarit on turhia" -oppi on kyllä vaarallista silloin jos ihmiset alkavat karttaa leipää (viljaa!) yhtä lailla kuin sokeria.

        elimistölle. Kaikki hiilihydraatit elimistö muuttaa sokeriksi ja polttaa sitä aina ensisijaisesti. Vaarallista viljan poisjättäminen ei ole kuin viljelijöille ja elintarviketeollisuudelle, joka menettää halvan raaka-aineen.


      • Oku
        nimim. kirjoitti:

        Leipä on terveellistä ja hyvää. Joillakin vaan on ongelmia syömisen kanssa, eli syövät liikaa kaikkea mikä maistuu hyvälle. Jos on tavannut syödä vaikka limpun päivässä, ja olo on turpea, niin vedetään sitten nerokkaasti johtopäätös: leipä ei sovi minulle.. Pelottavaa logiikkaa, varsinkin kun leivän sopivuutta ihmisravinnoksi aletaan sitten laajemminkin epäillä...Huhhuh!

        Tyhmyri ja tietämätön on se joka edes epäilee onko leipä terveellisempää kuin karkit.
        "Hiilarit on turhia" -oppi on kyllä vaarallista silloin jos ihmiset alkavat karttaa leipää (viljaa!) yhtä lailla kuin sokeria.

        Täysjyväruisleipä (100% ruista) kuuluu olennaisena osana terveelliseen ja täysipainoiseen ruokavalioon. Tietysti siinä on kaloreita, joten määrät on hyvä pitää kohtuullisina. Mielestäni ruisleipä täyttää kaikki funktionaalisen elintarvikkeen ominaisuudet.


      • nimim.
        kj.mattila kirjoitti:

        elimistölle. Kaikki hiilihydraatit elimistö muuttaa sokeriksi ja polttaa sitä aina ensisijaisesti. Vaarallista viljan poisjättäminen ei ole kuin viljelijöille ja elintarviketeollisuudelle, joka menettää halvan raaka-aineen.

        Laihduttajat voivat mielestäni laihduttaa aivan millä tavalla vaan, vaikka pelkällä vedellä. Mutta ei laihduttajan tarvi todellakaan välttää viljoja jos vähentää energiansaantia noin yleisesti.

        Jos minä lihon vaikka oluella, sipseillä, karkilla ja pullalla, niin en ala laihduttamaan jättämällä leipää ja hedelmiä pois ;) Jätän pois vaan ne ylimääräiset, en terveellistä ruokaa joka ei minua lihota. En sanoisi kellekään laihduttajalle ohjeeksi leivästä luopumista, jos en tiedä mitä muuta hän tapaa napostella ja kuinka paljon herkkuja on varaa vähentää.
        Tai jos oma maha turpoaa leivällä niin kaikkienko tekisi samoin?

        Ja tässäkin keskustelussa joku tunnusti että syö aivan liikaa leipää. Miksipä emme siis neuvoisi kohtuuteen, niinkuin kaikessa muussakin syömisessä. Totaalikieltäytyminen kun on aivan turhaa monessa tapauksessa. Minä ainakin arvostan tuotetta joka on nopea, edullinen, helppo ja säilyvä ja joka on kuitenkin ihan ravintoa:)


      • kuihtuva
        T.epi kirjoitti:

        Olet taas täällä kaloripuolella, täällä inhoamme teidän lihottajien rasvalihotuksia. Rasva imeytyy elimistöön teidän onneksi 97%:ti. Sokerista haihtuu neljännes imeytyessään.

        Syökää rasvaa, se kelluttaa, ja on siten kevyttä...

        Millä ihmeellä saan lisää massaa kertokaa nyt pikkusen viisaammat ihmiset kun en oikeen oo saanu mistään kunnon titoa ????


      • kuntoon
        T.epi kirjoitti:

        Olet taas täällä kaloripuolella, täällä inhoamme teidän lihottajien rasvalihotuksia. Rasva imeytyy elimistöön teidän onneksi 97%:ti. Sokerista haihtuu neljännes imeytyessään.

        Syökää rasvaa, se kelluttaa, ja on siten kevyttä...

        LihottajaGuru Tepin ohjeilla, siis paketillinen voita ja pullollinen öljyä kehiin.


    • millä...

      ...sen voisi korvata?? Mieluusti jättäisin leivän kokonaaan pois, koska puputan sitä aivan liikaa, mutta mitä tilalle? Jotain yhtä helposti laitettavaa.. Maitotuotteitakin syön jo ihan riittämiin, että sieltäkään ei löydy mitään.

      • ,.,.,.

        Miks pitää ajatella niin että syö leipää (tai mitä tahansa) liikaa tai ei ollenkaan.
        Väittäisin semmoista jonkinlaiseksi syömishäiriöksi.

        Ei kai se nyt niin vaikeeta voi olla että syö 2-4 palaa päivässä...


      • kun syö kunnon aterioita, missä on runsaasti lihaa, kalaa, kanaa tms ja runsaasti kasviksia ja salaatteja sekä luonnollisiä rasvoja, niin ei siihen ateriaan ja lautasmalliin millään sovi enää leipää.

        Viljatuotteita vähentämällä ja luonnollisia rasvoja lisäämällä, kylläisyyden tunne tulee nopeammin, annoskoot pienenevät ja nälkä pysyy poissa pitkään. Tästä on ihan omakohtainen kokemus ja voin suositella.


      • minullakin on kokemusta
        kj.mattila kirjoitti:

        kun syö kunnon aterioita, missä on runsaasti lihaa, kalaa, kanaa tms ja runsaasti kasviksia ja salaatteja sekä luonnollisiä rasvoja, niin ei siihen ateriaan ja lautasmalliin millään sovi enää leipää.

        Viljatuotteita vähentämällä ja luonnollisia rasvoja lisäämällä, kylläisyyden tunne tulee nopeammin, annoskoot pienenevät ja nälkä pysyy poissa pitkään. Tästä on ihan omakohtainen kokemus ja voin suositella.

        Ne omakohtaiset kokemukset ovat hyvin yksilöllisiä, tiedät sen hyvin. Toiselle sopii joku ja toiselle toinen. En tajua tätä että joka palstalle pitää tunkea hiilarittoman ruokavalion saarnaa. Ei kaikki siitä pidä eikä kaikkien kropat siitä pidä. MInun kehoni ei ainakaan siedä niitä rasvamääriä joita olen nähnyt vhh-dieettiläisten syövän. Siinä menee iho ja sisäelimet.. :-( Minäkin mietin millä sen viljan korvaisi ja mikä on kohtuullista tässä leipäasiassa. Leipä on helppoa ruokaa ja puuro samoin. Molemmat ovat sitä turvottavaa viljaa.. Liekö se turvotus sivuvaikutusta jostain ihan muusta? Ihmiset ovat syöneet leipää ja puuroja kautta aikojen, miksi tämä on ongelma vasta nyt?


      • minullakin on kokemusta kirjoitti:

        Ne omakohtaiset kokemukset ovat hyvin yksilöllisiä, tiedät sen hyvin. Toiselle sopii joku ja toiselle toinen. En tajua tätä että joka palstalle pitää tunkea hiilarittoman ruokavalion saarnaa. Ei kaikki siitä pidä eikä kaikkien kropat siitä pidä. MInun kehoni ei ainakaan siedä niitä rasvamääriä joita olen nähnyt vhh-dieettiläisten syövän. Siinä menee iho ja sisäelimet.. :-( Minäkin mietin millä sen viljan korvaisi ja mikä on kohtuullista tässä leipäasiassa. Leipä on helppoa ruokaa ja puuro samoin. Molemmat ovat sitä turvottavaa viljaa.. Liekö se turvotus sivuvaikutusta jostain ihan muusta? Ihmiset ovat syöneet leipää ja puuroja kautta aikojen, miksi tämä on ongelma vasta nyt?

        joskus jonkun vhh:laisen syövän niin se ei anna oikmeutta levittää perätöntä tietoa ihosta ja sisäelimistä. 2,5 vuoden vhh kokemuksella voin sanoa, ettei ne mene minnekään.

        Tämän ketjun aloitaja kirjoitti Leipä pois.. Harvoin osallistun tämän palstan kalorikeskusteluihin, mutta kun nyt puhutaan leivästä niin kun tiedän asiasta jotain niin haluan osallistua siihen.

        Nykyisin kaupasta on lähes mahdotonta löytää oikeaa leipää. Vaikka paketissa lukee täysjyväleipää, niin se on kuitenkin valmistettu puhdistetuista vehnäjauhoista ja siihen on sitten lisätty jotain rouhetta. Olen kuullut väitettävän, että jos hankkii suoraan myllystä perinteistä täysjyväjauhoa, niin tämän leivän kanssa, kohtuullisesti käytettynä, ei olisi samanlaisia ongelmia kuin teollisuusleivän kanssa.


      • Kysynpä vaan
        kj.mattila kirjoitti:

        joskus jonkun vhh:laisen syövän niin se ei anna oikmeutta levittää perätöntä tietoa ihosta ja sisäelimistä. 2,5 vuoden vhh kokemuksella voin sanoa, ettei ne mene minnekään.

        Tämän ketjun aloitaja kirjoitti Leipä pois.. Harvoin osallistun tämän palstan kalorikeskusteluihin, mutta kun nyt puhutaan leivästä niin kun tiedän asiasta jotain niin haluan osallistua siihen.

        Nykyisin kaupasta on lähes mahdotonta löytää oikeaa leipää. Vaikka paketissa lukee täysjyväleipää, niin se on kuitenkin valmistettu puhdistetuista vehnäjauhoista ja siihen on sitten lisätty jotain rouhetta. Olen kuullut väitettävän, että jos hankkii suoraan myllystä perinteistä täysjyväjauhoa, niin tämän leivän kanssa, kohtuullisesti käytettynä, ei olisi samanlaisia ongelmia kuin teollisuusleivän kanssa.

        Jos hiilareita ei saa syödä niin mistä saa kuitua kun saantisuositus on n. 30g päivää kohti????? Melkosen määrän saa kasviksia vetää jos aikoo niistä saada.. Kyllä puuro, leseet, täysjyväruisleipä on ne tärkeimmät kuidun lähteet. Sisältääkö pellavansiemen hiilareita??

        Musta tää kaikki on aika ristiriitaista! Ärsyttää..


      • Skäri
        kj.mattila kirjoitti:

        joskus jonkun vhh:laisen syövän niin se ei anna oikmeutta levittää perätöntä tietoa ihosta ja sisäelimistä. 2,5 vuoden vhh kokemuksella voin sanoa, ettei ne mene minnekään.

        Tämän ketjun aloitaja kirjoitti Leipä pois.. Harvoin osallistun tämän palstan kalorikeskusteluihin, mutta kun nyt puhutaan leivästä niin kun tiedän asiasta jotain niin haluan osallistua siihen.

        Nykyisin kaupasta on lähes mahdotonta löytää oikeaa leipää. Vaikka paketissa lukee täysjyväleipää, niin se on kuitenkin valmistettu puhdistetuista vehnäjauhoista ja siihen on sitten lisätty jotain rouhetta. Olen kuullut väitettävän, että jos hankkii suoraan myllystä perinteistä täysjyväjauhoa, niin tämän leivän kanssa, kohtuullisesti käytettynä, ei olisi samanlaisia ongelmia kuin teollisuusleivän kanssa.

        "Nykyisin kaupasta on lähes mahdotonta löytää oikeaa leipää. Vaikka paketissa lukee täysjyväleipää, niin se on kuitenkin valmistettu puhdistetuista vehnäjauhoista ja siihen on sitten lisätty jotain rouhetta." Tiedät hyvin, ettei se ole totta.

        Ja tiedät myös, että suurin osa meistä osaa lukea tuoteselosteen ja valitsee leipänsä sen mukaan. Jos ostat roskaa ja syöt myös, niin se on oma vikasi, ei myyjän.


      • jopjop
        kj.mattila kirjoitti:

        joskus jonkun vhh:laisen syövän niin se ei anna oikmeutta levittää perätöntä tietoa ihosta ja sisäelimistä. 2,5 vuoden vhh kokemuksella voin sanoa, ettei ne mene minnekään.

        Tämän ketjun aloitaja kirjoitti Leipä pois.. Harvoin osallistun tämän palstan kalorikeskusteluihin, mutta kun nyt puhutaan leivästä niin kun tiedän asiasta jotain niin haluan osallistua siihen.

        Nykyisin kaupasta on lähes mahdotonta löytää oikeaa leipää. Vaikka paketissa lukee täysjyväleipää, niin se on kuitenkin valmistettu puhdistetuista vehnäjauhoista ja siihen on sitten lisätty jotain rouhetta. Olen kuullut väitettävän, että jos hankkii suoraan myllystä perinteistä täysjyväjauhoa, niin tämän leivän kanssa, kohtuullisesti käytettynä, ei olisi samanlaisia ongelmia kuin teollisuusleivän kanssa.

        kuules "vanha kiril" Nykyisin kj-mattila. Sinä puutut perättömän tiedon levittämiseen vain oman kokemuksesi perusteella, eihän kj-mattila edusta koko suomen kansaa, puhut ja kirjoitat vain omana itsenään.

        Oletko sokea vai mikä kun et vieläkään vuosien väittämiesi mukaan löydä oikeaa leipää, vaikka äitisi leipä kelpasi.

        Ostat maidot maalta, noukit sienet metsistä, olet kuullut! että suoraan myllystä ostetut viljatuotteet ovat kohtuullisesti käytettynä parempia kuin teollisesti tuotetut elintarvikkeet.

        Kerrothan oman tietämyksesi, mitä eroa on perinteinen leipätuotanto verrattuna teolliseen leivontaan nykypäivän Suomessa.

        Tiedoksi vielä, leipiin ei sekoiteta mitään jotakin rouhetta vaan 100% suomalaista "täysjyväviljaa" joista myllyt valmistavat rouhetta, joka on täysjyväviljaa ihan oikeasti.


      • Kysynpä vaan kirjoitti:

        Jos hiilareita ei saa syödä niin mistä saa kuitua kun saantisuositus on n. 30g päivää kohti????? Melkosen määrän saa kasviksia vetää jos aikoo niistä saada.. Kyllä puuro, leseet, täysjyväruisleipä on ne tärkeimmät kuidun lähteet. Sisältääkö pellavansiemen hiilareita??

        Musta tää kaikki on aika ristiriitaista! Ärsyttää..

        kuitua 30g päivää kohti? Ettei vaan viralliset ravitsemussuositukset. Syön hyvin harvoin aitoa ruisleipää, enkä tarvitse viljojen kuitua, joka on liukenematonta selluloosaa. Sillä ei ole terveysvaikutuksia samalla tavoin kuin kasvisten liukenevalla kuidulla.

        Elimistö tarvitsee kuituja estämään niitä epäedullisia vaikutuksia, mitä runsashiilihydraattisella ruokavaliolla on veriseerumin HDL- ja triglyseridiarvoille. Jos vähentää ruokavaliostaan hiilihydraattien määrää, samalla myös kuidun tarve vähenee.


      • jopjop kirjoitti:

        kuules "vanha kiril" Nykyisin kj-mattila. Sinä puutut perättömän tiedon levittämiseen vain oman kokemuksesi perusteella, eihän kj-mattila edusta koko suomen kansaa, puhut ja kirjoitat vain omana itsenään.

        Oletko sokea vai mikä kun et vieläkään vuosien väittämiesi mukaan löydä oikeaa leipää, vaikka äitisi leipä kelpasi.

        Ostat maidot maalta, noukit sienet metsistä, olet kuullut! että suoraan myllystä ostetut viljatuotteet ovat kohtuullisesti käytettynä parempia kuin teollisesti tuotetut elintarvikkeet.

        Kerrothan oman tietämyksesi, mitä eroa on perinteinen leipätuotanto verrattuna teolliseen leivontaan nykypäivän Suomessa.

        Tiedoksi vielä, leipiin ei sekoiteta mitään jotakin rouhetta vaan 100% suomalaista "täysjyväviljaa" joista myllyt valmistavat rouhetta, joka on täysjyväviljaa ihan oikeasti.

        kaupan leipäosastolle tutkimaan tuoteselosteita ja etisimään leipää, mikä on valmistettu täysjyvästä.
        Esimerkiksi Vaasan & Vaasan Täysjyvävehnäleipä on valmistettu vehnäjauhoista, joihin on lisätty täysjyvävehnärouhetta ja seesaminsiemeniä. Rouhepatonkiin on lisätty maissirouhetta, Graham leipään on lisätty täysjyvävehnärouhetta, Jyväiseen paahtoleipään kaurarouhetta, Moniviljaleipään kaurarouhetta ja auringonkukansiemeniä jne.

        Tuoteselosteessa on aina mainittava ensimmäisenä mitä ainesosaa on eniten ja poikkeuksetta näyttää olevan ensimmäisenä vehnäjauho ja sitten tulee ne aineet mitä on lisätty.

        Tästä syntyy se ero perinteiseen leivänvalmistukseen. Leipomoteollisuus käyttää tuotteissaan halpaa vehnäjauhoa ja lisää sitten tarvittavaa rouhetta.

        Kun tämä tilanne tiedetään niin Lohjalainen Energiansäästö Oy myy menestyksellä kotikäyttöön tarkoitettuja jauhomyllyjä, joilla voi itse jauhaa siemenistä omat jauhot, joista voi valmistaa oikeaa leipää.

        http://www.energian.net/energiansaasto_oy/index.html

        En tietenkään edusta koko Suomen kansaa ja puhun vain omista kokemuksista ja havainnoista.


      • kulkuri_-
        kj.mattila kirjoitti:

        kaupan leipäosastolle tutkimaan tuoteselosteita ja etisimään leipää, mikä on valmistettu täysjyvästä.
        Esimerkiksi Vaasan & Vaasan Täysjyvävehnäleipä on valmistettu vehnäjauhoista, joihin on lisätty täysjyvävehnärouhetta ja seesaminsiemeniä. Rouhepatonkiin on lisätty maissirouhetta, Graham leipään on lisätty täysjyvävehnärouhetta, Jyväiseen paahtoleipään kaurarouhetta, Moniviljaleipään kaurarouhetta ja auringonkukansiemeniä jne.

        Tuoteselosteessa on aina mainittava ensimmäisenä mitä ainesosaa on eniten ja poikkeuksetta näyttää olevan ensimmäisenä vehnäjauho ja sitten tulee ne aineet mitä on lisätty.

        Tästä syntyy se ero perinteiseen leivänvalmistukseen. Leipomoteollisuus käyttää tuotteissaan halpaa vehnäjauhoa ja lisää sitten tarvittavaa rouhetta.

        Kun tämä tilanne tiedetään niin Lohjalainen Energiansäästö Oy myy menestyksellä kotikäyttöön tarkoitettuja jauhomyllyjä, joilla voi itse jauhaa siemenistä omat jauhot, joista voi valmistaa oikeaa leipää.

        http://www.energian.net/energiansaasto_oy/index.html

        En tietenkään edusta koko Suomen kansaa ja puhun vain omista kokemuksista ja havainnoista.

        Niin ja eikös leipä aiheuta riippuvuutta?Puhuin vhh-ruokavaliosta kahdelle ylipainoiselle(toinen sairaalloisen ylipainava),molemmat sanoivat että ei käy, koska leipä on jokapäiväinen ja iltainen ruokatapa ja tulisivat hulluksi jos leivän joutuisi jättämään pois.Toisinsanoen eivät pystyisi elämään ilman leipää.


      • Aitojen asioiden ystävä
        kj.mattila kirjoitti:

        joskus jonkun vhh:laisen syövän niin se ei anna oikmeutta levittää perätöntä tietoa ihosta ja sisäelimistä. 2,5 vuoden vhh kokemuksella voin sanoa, ettei ne mene minnekään.

        Tämän ketjun aloitaja kirjoitti Leipä pois.. Harvoin osallistun tämän palstan kalorikeskusteluihin, mutta kun nyt puhutaan leivästä niin kun tiedän asiasta jotain niin haluan osallistua siihen.

        Nykyisin kaupasta on lähes mahdotonta löytää oikeaa leipää. Vaikka paketissa lukee täysjyväleipää, niin se on kuitenkin valmistettu puhdistetuista vehnäjauhoista ja siihen on sitten lisätty jotain rouhetta. Olen kuullut väitettävän, että jos hankkii suoraan myllystä perinteistä täysjyväjauhoa, niin tämän leivän kanssa, kohtuullisesti käytettynä, ei olisi samanlaisia ongelmia kuin teollisuusleivän kanssa.

        Tiedoksi kiinnostuneille, että esim Järvi-Suomen Herkku tekee tietääkseni ainoastaan täysjyväleipää ja perinteisin menetelmin. Leipää on näkynyt esim pääkaupunkiseudulla suurimmissa kaupoissa ja esim Heinolan Heilassa viitostien varressa. Heila on iso lähiruokaan erikoistunut myymälä johon on selkeät viitat valtatieltä. Siinä Heilan vieressä samassa yhteydessä on ABC-liikenneasema.


    • kokemus..!

      Jep, oot oikeessa! Leipä on syntisen hyvää, etenkin juuston kanssa, mutta se turvottaa niin vietävästi!

      Oon kokeillut monenlaisia ruokavalioita laihtuakseni ja sekoitellut kokeilumielessä niitäkin keskenään. Oon huomannut, että aina kun oon ottanut leivän (ja perunat ym.) mukaan ruokavaliooni, niin maha pömpöttää, paino nousee ja olo on turvonnut.

      Nykyään korvaan enimmät leivät suosiolla esim. kasviksilla ja oon jättänyt pastat ja perunat kokonaan pois, niin johan painokin taas laskee... :) En jaksa enää vehdata ruokavaliosuositusten välillä, kun ei niistä ole meikäläiselle mitään hyötyä. Kokeilemalla vaan löytyy itselle sopiva ruokavalio!

      • Tulevahoikka

        Viestiketjun lukeminen sai minut vakuuttuneeksi siitä, että ns. viralliset leipäsuositukset eivät ole ihan kohdallaan. Olen viime aikoina syönyt (muun ohella) ruisleipää, moniviljapuuroja, perunaa ja pastaa. Nyt aion kokeilla, miten näiden hiilareiden vähentäminen näkyy painonpudotuksessa. Peruna ja pasta ovat ensimmäisinä poistettavien listalla - tilalle lisää kasviksia ja riisiä.


      • samassa sarjassa
        Tulevahoikka kirjoitti:

        Viestiketjun lukeminen sai minut vakuuttuneeksi siitä, että ns. viralliset leipäsuositukset eivät ole ihan kohdallaan. Olen viime aikoina syönyt (muun ohella) ruisleipää, moniviljapuuroja, perunaa ja pastaa. Nyt aion kokeilla, miten näiden hiilareiden vähentäminen näkyy painonpudotuksessa. Peruna ja pasta ovat ensimmäisinä poistettavien listalla - tilalle lisää kasviksia ja riisiä.

        Tilalle kasviksia, mutta ei riisiä. Muuten on vähän sama kuin korvaisit perunan pastalla.


    • Crowberry

      Mä en missään tapauksessa kannata hiilihydraatitonta ruokavalioo, sillä hiilarit on aivojen ravintoa, ne tarvitsevat sitä.

      Mutta eri asia on paljonko sitä syö hiilaria. Leipä on just yksi pahimmista, ja harvemmat huomaa syövänsä sitä "liikaa".

      Jos laihduttaa, niin se 2-4 ruisleivänpalaa päivässä minkä oon kuullut olevan suositus, on mun mielestä aivan liikaa. Painon HALLINTAAN tuo varmastikin sopii sitten kun on saanut painon putoamaan halutulle tasolle.

      Sen mahan turvotuksen lisäksi leipä oikeasti lisää juuri sitä löllöä läskiä mikä kertyy siihen paikkaan mihin se kullekin ihmiselle helpoiten kertyy. Mulla se on maha jenkkakahvat.

      Lisäksi olo on huomattavasti energisempi kuin silloin kun vetelin puolikkaan ranskanleivän päivässä.

      Ajattelin laittaa tuon ekan viestin tänne juuri siksi kun olen lukenut paljon viestejä missä kysytään että voiko syödä sitä-ja-sitä leipää...

      • kukaan......

        mistään hiilihydraatittomasta ruokavaliosta ole puhunutkaan...nyppii tällaset välillä, kun ihmiset kuvittelee, että jos syö hiilihydraattitietoisesti, niin se tarkoittaa ettei söisi hiilihydraatteja ollenkaan. Eihän se niin mene!


      • ......

        Saanen muistuttaa, että ranskanleipä on vähän eri asia kuin vaikka ruisleipä. Ranskanleipä on leivottu valkeista, täysin puhdistetuista vehnäjauhoista. Sen nopeat hiilihydraatit saa verensokerin kohoamaan äkkiä jyrkästi ylöspäin, mutta laskee sen myös yhtä nopeasti alas. Ei siis ihmekään jos olo on väsähtänyt. Joku täysjyväleipä luovuttaa energiaa paljon hitaammin ja kauemmin, joten se on ilman muuta parempi vaihtoehto.

        Täysjyväleipä voi olla hyvä osa tasapainoista ruokavaliota myös kuitupitoisuutensa takia. Ranskanleivässä ei ole oikein niitä kuitujakaan, vaan se on vähän niin kuin pullaa söisi. Leivissäkin on siis eroja.

        En siis ole tyrkyttämässä sinulle leipää, se ei ollut viestini tarkoitus, kunhan vain halusin muistuttaa. Itse kuitenkin tiedät, mikä sinulle on parhaaksi.


      • on 6-9 palaa päivässä ja erityisesti korostetaan, että leipää tulisi syödä kaikilla aterioilla.

        Hiilihydraatitonta ruokavaliota ei ole olemassakaan, mutta vähähiilihydraattisia on. Maksa kyllä tuottaa kaiken aivojen tarvitseman sokerin, ei sitä varten erikseen tarvitse hiilihydraatteja tankata. Aivot tarvitsevat myös rasvaa ja sitä ei saa muuten kuin ravinnosta


      • ...... kirjoitti:

        Saanen muistuttaa, että ranskanleipä on vähän eri asia kuin vaikka ruisleipä. Ranskanleipä on leivottu valkeista, täysin puhdistetuista vehnäjauhoista. Sen nopeat hiilihydraatit saa verensokerin kohoamaan äkkiä jyrkästi ylöspäin, mutta laskee sen myös yhtä nopeasti alas. Ei siis ihmekään jos olo on väsähtänyt. Joku täysjyväleipä luovuttaa energiaa paljon hitaammin ja kauemmin, joten se on ilman muuta parempi vaihtoehto.

        Täysjyväleipä voi olla hyvä osa tasapainoista ruokavaliota myös kuitupitoisuutensa takia. Ranskanleivässä ei ole oikein niitä kuitujakaan, vaan se on vähän niin kuin pullaa söisi. Leivissäkin on siis eroja.

        En siis ole tyrkyttämässä sinulle leipää, se ei ollut viestini tarkoitus, kunhan vain halusin muistuttaa. Itse kuitenkin tiedät, mikä sinulle on parhaaksi.

        täysjyväleipää. Kun katsoo tuoteselosteita niin valtaosa täysjyväleivistä on tehty puhtaista valkeista vehnäjauhoista, joiden sekaan on lisätty täysjyvärouhetta.


      • Skäri
        kj.mattila kirjoitti:

        täysjyväleipää. Kun katsoo tuoteselosteita niin valtaosa täysjyväleivistä on tehty puhtaista valkeista vehnäjauhoista, joiden sekaan on lisätty täysjyvärouhetta.

        Ota silmä käteen ja lue.


      • Skäri kirjoitti:

        Ota silmä käteen ja lue.

        ja kirjoitin eilen tänne samaan ketjuun:

        "Esimerkiksi Vaasan & Vaasan Täysjyvävehnäleipä on valmistettu vehnäjauhoista, joihin on lisätty täysjyvävehnärouhetta ja seesaminsiemeniä. Rouhepatonkiin on lisätty maissirouhetta, Graham leipään on lisätty täysjyvävehnärouhetta, Jyväiseen paahtoleipään kaurarouhetta, Moniviljaleipään kaurarouhetta ja auringonkukansiemeniä jne.

        Tuoteselosteessa on aina mainittava ensimmäisenä mitä ainesosaa on eniten ja poikkeuksetta näyttää olevan ensimmäisenä vehnäjauho ja sitten tulee ne aineet mitä on lisätty".


      • T.epi
        kj.mattila kirjoitti:

        ja kirjoitin eilen tänne samaan ketjuun:

        "Esimerkiksi Vaasan & Vaasan Täysjyvävehnäleipä on valmistettu vehnäjauhoista, joihin on lisätty täysjyvävehnärouhetta ja seesaminsiemeniä. Rouhepatonkiin on lisätty maissirouhetta, Graham leipään on lisätty täysjyvävehnärouhetta, Jyväiseen paahtoleipään kaurarouhetta, Moniviljaleipään kaurarouhetta ja auringonkukansiemeniä jne.

        Tuoteselosteessa on aina mainittava ensimmäisenä mitä ainesosaa on eniten ja poikkeuksetta näyttää olevan ensimmäisenä vehnäjauho ja sitten tulee ne aineet mitä on lisätty".

        Huono kauppa vai haistaako se sinun himosi "pellilliseen uunituoreita pullia" vehnäjauholeivät hyllystä? Ainakin omissa lähikaupoissakin löytyy leipiä, joissa täysjyvä nimikkeinen ensimmäisenä.

        Huomaa, että vhh:lla kehittyy himo hiilareihin, sinäkin haistat aina vehnäjauhot ensimmäisenä...


      • täysjyväleipää
        kj.mattila kirjoitti:

        on 6-9 palaa päivässä ja erityisesti korostetaan, että leipää tulisi syödä kaikilla aterioilla.

        Hiilihydraatitonta ruokavaliota ei ole olemassakaan, mutta vähähiilihydraattisia on. Maksa kyllä tuottaa kaiken aivojen tarvitseman sokerin, ei sitä varten erikseen tarvitse hiilihydraatteja tankata. Aivot tarvitsevat myös rasvaa ja sitä ei saa muuten kuin ravinnosta

        taas kiril unohti olennaisemman...ilmankos on entisessä elämässään lihonutkin, kun ei ole käsittänyt suosituksia alkuunkaan..


      • täysjyväleipää kirjoitti:

        taas kiril unohti olennaisemman...ilmankos on entisessä elämässään lihonutkin, kun ei ole käsittänyt suosituksia alkuunkaan..

        FazerLeipomot ja Vaasan & Vaasan hallitsee Suomen leipämarkkinoista 80%. Kumpikaan ei tee täysjyväleipää. Kaikissa sekaleivissä on ensimmäisenä mainittu vehnäjauho, joka on puhdistettua valkoista vehnäjauhoa, johon sitten tuotteesta riippuen lisätään jonkin verran täysjyvävehnä, maissi- tai kaurarouhetta.

        Fazerin ruistoast on siitä mielenkiintoinen tuote, että siihen on lisätty sokeria, ohramallassiirappia ja perunahiutaleita.

        Syökää vaan näitä leipiä 6-9 palaa päivässä. Minä en syö yhtään.


      • Crowberry
        kj.mattila kirjoitti:

        FazerLeipomot ja Vaasan & Vaasan hallitsee Suomen leipämarkkinoista 80%. Kumpikaan ei tee täysjyväleipää. Kaikissa sekaleivissä on ensimmäisenä mainittu vehnäjauho, joka on puhdistettua valkoista vehnäjauhoa, johon sitten tuotteesta riippuen lisätään jonkin verran täysjyvävehnä, maissi- tai kaurarouhetta.

        Fazerin ruistoast on siitä mielenkiintoinen tuote, että siihen on lisätty sokeria, ohramallassiirappia ja perunahiutaleita.

        Syökää vaan näitä leipiä 6-9 palaa päivässä. Minä en syö yhtään.

        Mä luen aina ruisleivästä kuitupitoisuuden, ja täysjyvä(?)ruisjauhopitoisuuden. En suosi ollenkaan leipiä missä lukee että niihin on lisätty hiivaleipäjauhoa tms. Pelkkää ruista sen olla pitää, ja kuitua on hyvä olla vaikka se 11%. :)

        Olen törmännyt suurimmaksi osaksi leipiin joissa ekana mainitaan ruisjauho ja sitten vasta muut.
        Kai niitä enemmän vehnäisiäkin löytyy, mutta en usko että 'ruisleivän' nimellä...? Onhan niitä kaikkia paahdettavaksi tarkoitettuja paloja ja muita tietysti missä on seassa vaikka mitkä jauhot.

        Niin juu ja siis tarkoitin vähähiilarista ruokavaliota, eihän ole edes mahdollista olla saamatta hiilareita... ellei jätä kokonaan syömättä, ja kaikkihan tietää miten sit käy:)


      • Crowberry
        kj.mattila kirjoitti:

        FazerLeipomot ja Vaasan & Vaasan hallitsee Suomen leipämarkkinoista 80%. Kumpikaan ei tee täysjyväleipää. Kaikissa sekaleivissä on ensimmäisenä mainittu vehnäjauho, joka on puhdistettua valkoista vehnäjauhoa, johon sitten tuotteesta riippuen lisätään jonkin verran täysjyvävehnä, maissi- tai kaurarouhetta.

        Fazerin ruistoast on siitä mielenkiintoinen tuote, että siihen on lisätty sokeria, ohramallassiirappia ja perunahiutaleita.

        Syökää vaan näitä leipiä 6-9 palaa päivässä. Minä en syö yhtään.

        Huh. Mäkin kyllä nyt vähän ihmettelen tota suositusta. 6-9 palaa päivässä? Laskekaa ne kalorit, toihan tekee ihan helkkaristi. Kuinka isoja paloja ne tarkoittaa? Suupaloja? Varmaan sellaisia Eväs-ruisleivän puolikkaita paloja ehkä kuitenkin...?

        Eihän siinä voi syödä mitään muuta jos meinaa laihtua! Ruisleivässä (vesi, ruisjauho) on n. 200kcal/100g.


      • Skäri
        kj.mattila kirjoitti:

        ja kirjoitin eilen tänne samaan ketjuun:

        "Esimerkiksi Vaasan & Vaasan Täysjyvävehnäleipä on valmistettu vehnäjauhoista, joihin on lisätty täysjyvävehnärouhetta ja seesaminsiemeniä. Rouhepatonkiin on lisätty maissirouhetta, Graham leipään on lisätty täysjyvävehnärouhetta, Jyväiseen paahtoleipään kaurarouhetta, Moniviljaleipään kaurarouhetta ja auringonkukansiemeniä jne.

        Tuoteselosteessa on aina mainittava ensimmäisenä mitä ainesosaa on eniten ja poikkeuksetta näyttää olevan ensimmäisenä vehnäjauho ja sitten tulee ne aineet mitä on lisätty".

        siinä tuoteselosteessa lukee kuinka suuri osa viljasta on ruista. Jos ei ole 100%, jos on lisäaineita, älä osta. Ei voi olla ylivoimaista!


      • Skäri
        kj.mattila kirjoitti:

        FazerLeipomot ja Vaasan & Vaasan hallitsee Suomen leipämarkkinoista 80%. Kumpikaan ei tee täysjyväleipää. Kaikissa sekaleivissä on ensimmäisenä mainittu vehnäjauho, joka on puhdistettua valkoista vehnäjauhoa, johon sitten tuotteesta riippuen lisätään jonkin verran täysjyvävehnä, maissi- tai kaurarouhetta.

        Fazerin ruistoast on siitä mielenkiintoinen tuote, että siihen on lisätty sokeria, ohramallassiirappia ja perunahiutaleita.

        Syökää vaan näitä leipiä 6-9 palaa päivässä. Minä en syö yhtään.

        Syö sitä 100% ruisleipää!

        Jos sellaisen kaupan löydät, jossa sitä ei ole tarjolla, niin kerro siitä myymäläpäällikölle. Minä en ole vielä sellaiseen törmännyt.

        Meidän kauppa lienee Suomen pienimpiä kyläkauppoja, ja vallalla makea saaristoleipäkulttuuri. Silti meiltäkin saa 100%:sta ruisleipää. Mutta eihän mitään löydä jos on päättänyt, ettei sitä kuitenkaan ole.


      • Skäri kirjoitti:

        siinä tuoteselosteessa lukee kuinka suuri osa viljasta on ruista. Jos ei ole 100%, jos on lisäaineita, älä osta. Ei voi olla ylivoimaista!

        tai et halua ymmärtää. En puhunut ruisleivästä vaan täysjyväleivästä. Ruisleipäkin on ongelma, kun Suomen suosituin ruisleipä, Vaasan ruispalat, sisältää 36% ruista ja seuraavaksi eniten on vehnäjauhoja. Fazerilla on tilanne samantyyppinen. Väittävät, ettei suurissa leipomoissa pystytä valmistamaan ruisleipää ilman vehnää. Uskokoon ken haluaa.

        Pienet leipomot, kuten Uotila ja Samsara tekevät 100% ruisleipää ja varmaan joku pieni leipomo tekee muutakin täysjyväleipää, mutta se mitä kansa kuluttaa eniten, ei ole 100%:n ruisleipää eikä täysjyväleipää. Siksi viralliset suositukset ohjaavat harhaan suositellessaan täysjyväleipää, kun sitä on niin vähän tarjolla.


      • Skäri
        Crowberry kirjoitti:

        Huh. Mäkin kyllä nyt vähän ihmettelen tota suositusta. 6-9 palaa päivässä? Laskekaa ne kalorit, toihan tekee ihan helkkaristi. Kuinka isoja paloja ne tarkoittaa? Suupaloja? Varmaan sellaisia Eväs-ruisleivän puolikkaita paloja ehkä kuitenkin...?

        Eihän siinä voi syödä mitään muuta jos meinaa laihtua! Ruisleivässä (vesi, ruisjauho) on n. 200kcal/100g.

        niissä suosituksissa taitaa olla kyseessä jälkiuuniruisleipäviipale, jonka paino on 20g. Näin muistelisin.

        Eli ei se 6 viipaletta (naisille) nyt niin hirveästi ole. Toki on tyhmää, että vaikka ajat ovat muuttuneet, ja joku reissumiehen puolikas painaa varmaan 50g, ei suosituksia ole mukautettu ns. kansantajuiseksi. Joku sitten syö yhdeksän reissumiestä voilla, makkaralla ja juustolla ja ihmettelee kun lihoo, vaikka syö mielestään "niin kuin käsketään".

        Sama tendenssi joka paikassa, pakkauskoot ja muutkin koot suurenevat koko ajan. Ne aivot on pakko ottaa mukaan niin kauppaan kuin ruokapöytäänkin, jos meinaa hoikkana ja terveenä pysyä.

        Meidän 60-luvulta peräisin oleva juustohöyläkin tekee läpinäkyviä siivuja, kun taas häälahjaksi saatu Hackman leikkaa niin paksusti, että yhtä hyvin voisi käyttää veistä. Kiril osaisi varmaan kertoa, onko Hackmanilla ja maitoteollisuudella jokin yhteinen agenda? ;)


      • Skäri kirjoitti:

        Syö sitä 100% ruisleipää!

        Jos sellaisen kaupan löydät, jossa sitä ei ole tarjolla, niin kerro siitä myymäläpäällikölle. Minä en ole vielä sellaiseen törmännyt.

        Meidän kauppa lienee Suomen pienimpiä kyläkauppoja, ja vallalla makea saaristoleipäkulttuuri. Silti meiltäkin saa 100%:sta ruisleipää. Mutta eihän mitään löydä jos on päättänyt, ettei sitä kuitenkaan ole.

        on 100%:n ruisleipää, eikä se ole ongelma vaikka niin yrität väittää. Mutta kirjoitukseni tarkoitus oli kiinnittää huomiota siihen "huijaukseen" mitä suuret leipomot harjoittavat. Kun pakkauksen päällä lukee täysjyväleipää ja tuoteselosteessa sanotaan, että se on valmistettu vehnäjauhoista ja siihen on lisätty rouhetta, niin se on väärin, koska ihmiset ymmärtävät, että pitäisi suosia täysjyvää ja ostavat vehnäjauholeipää.

        Yritin nyt vääntää taas kerran rautalangasta, mutta tuskin ymmärrät vieläkään asiaa. Puhut vain asian vierestä. Toisaalta olen tottunut siihen, ettei sulle mene kaikki jakeluun millään.


      • Skäri
        kj.mattila kirjoitti:

        tai et halua ymmärtää. En puhunut ruisleivästä vaan täysjyväleivästä. Ruisleipäkin on ongelma, kun Suomen suosituin ruisleipä, Vaasan ruispalat, sisältää 36% ruista ja seuraavaksi eniten on vehnäjauhoja. Fazerilla on tilanne samantyyppinen. Väittävät, ettei suurissa leipomoissa pystytä valmistamaan ruisleipää ilman vehnää. Uskokoon ken haluaa.

        Pienet leipomot, kuten Uotila ja Samsara tekevät 100% ruisleipää ja varmaan joku pieni leipomo tekee muutakin täysjyväleipää, mutta se mitä kansa kuluttaa eniten, ei ole 100%:n ruisleipää eikä täysjyväleipää. Siksi viralliset suositukset ohjaavat harhaan suositellessaan täysjyväleipää, kun sitä on niin vähän tarjolla.

        niin kauan kuin ihmiset ostavat niitä vaasan ruispaloja, niitä ovat kaikki hyllyt täynnä. Toisaalta esim. Uotila ei ole mikään pikkuleipomo, joten Fazer puhuu paskaa, jos väittää, etteivät he muka voisi tehdä 100% ruisleipää. Fazer nyt on muutoinkin mennyt jo ihan piloille jo ajat sitten. En koskaan osta mitään niiden tuotteita.

        Sinänsä on hyvä, että paasaat tästä, koska voi olla, että joku tosiaan ei ymmärrä ruisleivän ja ruisleivän eroa. Tässä olis varmaankin myös ruisleivän suosittelijoille tarkistuksen paikka, tulisi siis korostaa mitä todellinen ruisleipä on.

        Kuitenkin se, että väität, ettei valistuneelle leivänsyöjälle ole vaihtoehtoa lähikaupassa, on puppua.


      • myllyjen tuotanto
        kj.mattila kirjoitti:

        tai et halua ymmärtää. En puhunut ruisleivästä vaan täysjyväleivästä. Ruisleipäkin on ongelma, kun Suomen suosituin ruisleipä, Vaasan ruispalat, sisältää 36% ruista ja seuraavaksi eniten on vehnäjauhoja. Fazerilla on tilanne samantyyppinen. Väittävät, ettei suurissa leipomoissa pystytä valmistamaan ruisleipää ilman vehnää. Uskokoon ken haluaa.

        Pienet leipomot, kuten Uotila ja Samsara tekevät 100% ruisleipää ja varmaan joku pieni leipomo tekee muutakin täysjyväleipää, mutta se mitä kansa kuluttaa eniten, ei ole 100%:n ruisleipää eikä täysjyväleipää. Siksi viralliset suositukset ohjaavat harhaan suositellessaan täysjyväleipää, kun sitä on niin vähän tarjolla.

        "Väittävät, ettei suurissa leipomoissa pystytä valmistamaan ruisleipää ilman vehnää. Uskokoon ken haluaa. "

        En nyt mene sanomaan millä myllyllä olen työskennellyt ja työskentelen yhä, mutta voin kyllä kertoa että tuo pitää paikkansa. Suurissa leipomoissa leivotaan leivät myllyjen valmistamista seoksista jotta työskentely on nopeampaa (koska suuret leipomot eivät voi itse tehdä seoksiaan koska se tietenkin hidastaa tuotantoa niin suurissa määrin ettet sitä varmaan käsitä jos et ole alalla työskennellyt). Kuiva-aineseokset siis tehdään myllyillä, joissa on pitkät tuotantolinjat joissa kuljetetaan kaikki muutkin seokset ja ainekset, siis ihan kaikki mitä myllyllä pussitetaan ja myydään ulos.

        Kun myllyllä olen valmistanut erilaisia seoksia leipomoiden erilaisia leipiä varten, olen huomannut ongelman joka syntyy kun käytetään pelkkää 100% kamaa. Putket eivät kestä. Ne menevät tukkoon painavista jyvistä ja jauhoista, ja tällöin koko tuotanto pysähtyy kunnes saadaan tarpeeksi ihmisiä avaamaan ja tyhjentämään koko putki, joka juoksee pitkin tuotantoaluetta useiden kerrosten läpi. Se on aika siivo kun löytää kohdan jossa tukkiutunut putki on revennyt ja ne pari tonnia jauhoja ja jyviä on lentänyt lattialle ja pöllynyt koko kerrokseen jättäen jauhopilven leijumaan.

        Vehnäjauhot juoksevat putkissa hyvin, ja helpottavat näin painavempien raaka-aineiden juoksua putkessa, eikä tukoksia synny.

        Tottakai olisi ihanteellista jos putket ja koko tuotantolinja olisi pystytty suunnittelemaan siten ettei tällaista ongelmaa olisi, mutta niin se nyt vain tällä hetkellä on, eivätkä myllyt asialle mitään vielä voi. Kaikki kun on niin isossa mittakaavassa että vie aikaa että parannuksia saadaan aikaan ..

        Tämän siis halusin vain kertoa omista kokemuksistani ettei täällä nyt ihan mustamalata "isoja pahoja" leipomoita. Ostakaa pienten leipomoiden tuotteita, tuette perheyrityksiä ja saatte ehtaa 100% tavaraa. Mie tykkään Pullin leivistä.


      • niin totta
        kj.mattila kirjoitti:

        on 100%:n ruisleipää, eikä se ole ongelma vaikka niin yrität väittää. Mutta kirjoitukseni tarkoitus oli kiinnittää huomiota siihen "huijaukseen" mitä suuret leipomot harjoittavat. Kun pakkauksen päällä lukee täysjyväleipää ja tuoteselosteessa sanotaan, että se on valmistettu vehnäjauhoista ja siihen on lisätty rouhetta, niin se on väärin, koska ihmiset ymmärtävät, että pitäisi suosia täysjyvää ja ostavat vehnäjauholeipää.

        Yritin nyt vääntää taas kerran rautalangasta, mutta tuskin ymmärrät vieläkään asiaa. Puhut vain asian vierestä. Toisaalta olen tottunut siihen, ettei sulle mene kaikki jakeluun millään.

        Kaupassa saa olla tarkkana ostaako "ruisleipää" vai Ruisleipää!! Toivottavasti merkintöihin tulisi muutoksia lähiaikoina.


      • .........................

        naiselle on kuusi ja miehelle yhdeksän ruisleipäpalaa päivässä(normaalipainoisen). Eikä tuo kaksi tai vähän päälle kenenkään laihdutusta kaada,huh!Itse olen aina ollut hoikka/laiha ja vähintään neljä palaa päivässä menee kaiken normi ruuan mukana!


      • *sivusta*
        kj.mattila kirjoitti:

        täysjyväleipää. Kun katsoo tuoteselosteita niin valtaosa täysjyväleivistä on tehty puhtaista valkeista vehnäjauhoista, joiden sekaan on lisätty täysjyvärouhetta.

        mitä sä koko ajan hoet, että vaikea löytää täysjyväleipää. En mä ainakaan ole kokenut mitenkään erityisen vaikeaksi täysjyväleivän ostamisen. Sen kun kävelen tohon viereiseen Alepaan ja ostan täysjyväruisleipää, jonka tuoteseloste on: ruisjauho, vesi, suola.

        Helppoa ja mutkatonta.


      • elää jonkin aikaa
        kj.mattila kirjoitti:

        on 6-9 palaa päivässä ja erityisesti korostetaan, että leipää tulisi syödä kaikilla aterioilla.

        Hiilihydraatitonta ruokavaliota ei ole olemassakaan, mutta vähähiilihydraattisia on. Maksa kyllä tuottaa kaiken aivojen tarvitseman sokerin, ei sitä varten erikseen tarvitse hiilihydraatteja tankata. Aivot tarvitsevat myös rasvaa ja sitä ei saa muuten kuin ravinnosta

        täysin ilman hiilihydraatteja, mutta ei koskaan terveellisesti.

        Hiilihydraattipitoiset ruoat tarjoavat ruokavalioon tärkeiden hiilareiden (aivot tarvitsevat vähintään 130g päivässä toimiakseen kunnolla) lisäksi suuren määrän erilaisia suojaravintoaineita, antioksidantteja sekä elintärkeitä kuituja.

        Virallinen suositus kuitujen suhteen on alakanttiin: todellisuudessa tarvitsisimme n. 50g kuitua päivässä.

        Terveysvaikutuksia ei ole pelkästään liukenevalla kuidulla, vaan myöd luikenemattomalla, joten älä puhu paskaa. Liukenemattoman kuidun runsas saanti mm. suojaa syöviltä, kuten keuhko- ja rintasyöviltä. Eli ruisleipää kehiin, riskiryhmässä olevat!

        Mitä rasvaan tulee, niin kasviperäisistä öljyistä saatavat rasvahapot ovat ihmiselle välttämättömiä, koska niitä kroppa ei pysty itse valmistamaan. Eläinrasvat ovat turhaakin turhempi juttu, niitä ei tarvitse kukaan. Ne tuovat turhan rasitteen ruokavalioon ja mitä enemmän eläinperäistä ruokaa syö, sitä vähemmän tulee syötyä terveellistä ja ravitsevaa ruokaa.

        Vähähiilhydraattinen ruokavalio ei tee nannaa laihdutettaessa lihaksille, koska kroppa joutuu joka tapauksessa jostain repimään ne hiilarit aivojen käyttöön, jos niitä ei saada ravinnosta. Eli hiilaria valmistetaan proteiinista (joko ravinnon proteiinista tai suoraan lihaksista) mikä on typerää proteiinin ja lihasten tuhlausta ja tekee koko alakarppaus-dieetin järjettömäksi. Alakarppaaja kärsii siis proteiininpöutteesta, ellei kroppa valmista hiilaria omista lihaksistaan... Ei hyvää päivää.


    • voi syödä

      Eikö sitä nyt 2 ruisleivän palasta voi syödä päivässä juustolla? Jos muuten syö vaikka kasviksia, raejuustoa ja muuta terveellistä? Itse teen vaan viikonloppuisin itse ruokaa.

      • ihmettelijä;)

        No tietenkin voi!

        Jotkut vaan tekee niin että jos leivänsyönti meinaa riistäytyä käsistä "kun se on niin herkkua", niin he lopettavat kokonaan, eivät siis pysy kohtuudessa. Sitten he keksivät että ei se KELLEKÄÄN ole hyvästä. Jee.

        Ja sitten jotkut uskoo kaiken.


      • Aitojen asioiden ystävä
        ihmettelijä;) kirjoitti:

        No tietenkin voi!

        Jotkut vaan tekee niin että jos leivänsyönti meinaa riistäytyä käsistä "kun se on niin herkkua", niin he lopettavat kokonaan, eivät siis pysy kohtuudessa. Sitten he keksivät että ei se KELLEKÄÄN ole hyvästä. Jee.

        Ja sitten jotkut uskoo kaiken.

        Tiedoksi kiinnostuneille, että esim Järvi-Suomen Herkku tekee tietääkseni ainoastaan täysjyväleipää ja perinteisin menetelmin. Leipää on näkynyt esim pääkaupunkiseudulla suurimmissa kaupoissa ja esim Heinolan Heilassa viitostien varressa. Heila on iso lähiruokaan erikoistunut myymälä johon on selkeät viitat valtatieltä. Siinä Heilan vieressä samassa yhteydessä on ABC-liikenneasema.


    • nkdlsfnlskdfnslk

      Jälkiuunileipä on kyllä hyvää! :) Sitä minä ainakin syön, pitää masun pitkään kylläisenä!

      Yksi viipale on 75kcal

      Ainesosat
      Täysjyväruisjauho (83 %), vesi, suola (1,6 %) ja hiiva.

      itse syön noin kaksi,kolme viipaletta päivässä :) ja paino on yhä tippunut eikä turvota. itse en vaaleaan leipään koske lainkaan.

    • aloitaperunasta

      Joo, olisiko niin että mikä kenellekin sopii. Itselläni ei ole keliakiaa, mutta ruis, ohra, kaura ja vehnä ei sovi. Hirssi, riisi ym. sopii. Jokaisen kai pitää itse testata. Aloita yhdestä ruoasta, vaikka perunasta, kaksi päivää ja lisää sitten vain yksi tuote kerrallaan, vaikka raastettu porkkana. Sitten taas vähintään kaksi päivää. Pian tiedät, mikä elimistöllesi ei sovi. Aikaa ja malttia.

    • RUISKEE

      voi mitä leipä,,,,maku ei ole tästä maailmassa,,,ruis,leivän maunparanemista ei o mahdollista,,,kokeilka,,,ostin sen klaukkalan sitymarketissa
      ULLAN RUIS on sen nimi ja ullan leipomo porissa on tehnyt sen .
      mahtava maku
      ULLALLE- pusu.

    • karir332

      Leipä on suomessa kaupoissa ala-arvoista vehnää ja hiivaa, jauhoja lisäaineita paljon. Jos ostat ruisleivän niin se alkaa käymään mahassa ja teollinen kitkerä maksu. Hinnat korkea ja laatu huonoa. Kaupoissa suurin osa on siis syömäkelvottomia kun haittaa terveyttä. Valkoiset leivät täyttä höttöä .

      Osa 100% rukiista tehnyt leivät ja jyväleivät on täysin erilaisia. Näissä on yleensä olemattomat pakkauskoot. Näitä onneksi tuli kauppaan kun pyydettiin isompia pakkauksia.

      Puolet saisi ottaa leipähyllyistä leipiä pois.

      • tyhmyytesnäytit

        Ai sinä pötsiukko tuputat suolesi toimintaa joka palstalla.
        Lopetas jo leipäsaarnaaja ja painele jonnekkin ulukomaille syömään sitä hyvää ja halpaa ja kelvollista leipääs.
        Eipä ole siellä vehnäjauhoa... eiiiii...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe