Mitä helppoa tehdä??

adelin-

Olen Espanjassa ja pitäis tehdä jotain suomalaista ruokaa...

Mikä ois sellasta mitä minäkin ruoanlaittotaidottomana pystyisin tekemään?? Vinkkejä kiitos!?!

8

1334

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minkähänlainen tilanne sinulla on, johon sinun pitäisi ruokaa laittaa? Epämuodollinen, muodollisempi? Snack (merenda), vain lounas, illallinen? Paljonko tulee vieraita? Minkä ikäisiä? Missä tarjotaan? Jne.

      Ruoanlaittotaidoton? Mitähän se mahtaa tarkoittaa?

      Mietin, kävisikö pohjoismaiset avoimet voileivät? Voisit kertoa tarjoavasi suomalaisia tapaksia. Sitä paitsi, jos olet käynyt vaikkapa San Sebastianissa, siellä tarjotaan tapaksina avoimia pikku voileipiä, muiden tapasten lisäksi.

      Sopivia voileipäaineksia espanjalaisesta marketista kyllä löytyy.

      Juomaksi sopivat olut ja viini mainiosti.

      Kerrotko, jos ideani kiinnostaa, niin annan lisävinkkejä.

    • ...............

      Siitä voisi keskustella iäisyyden että mikä sitä suomalaista ruokaa sitten on. Harvapa nykyään mitään varsinaisia perinneruokia tekee. Esim. jauhelihakastike joka ei taida olla perinteisesti suomalaista ruokaa niin silti sen voi tehdä suomalaiseen tapaan ruskeana kastikkeena kuten tuolla alempana Vanha kokki neuvoo. Espanjassa ei taideta paljon kastikkeita tehdä tai jos tehdään niin se on tomaattipohjaista.

      Karjalanpaisti on yksikertaisessa muodossaan aika helppo ruoka. Ohjeita löytyy tuosta alempaa. Voit jättää munuaiset ja maksan pois, mielestäni tärkeintä siinä on tarpeeksi pitkä haudutusaika. Suomalainen lihakeitto on myös yksi vaihtoehto, mutta siinä sama juttu että lihaa pitää keittää todella pitkään. Ohjeita löytyy varmaan googlettamalla.

      Jos olet ruoalaittotaidoton niin on aika vaikeaa neuvoa mitään helppoa ohjetta ja ehkä kannattaisi vain kertoa että millaista ruokaa Suomessa yleensä syödään nykyään ja millaista on syöty ennen vanhaan. En halua kuitenkaan tyrmätä sinua täysin ja toivon että joku antaa sinulle parempia neuvoja.

      • vanha kokki

        Edellyttää että sinulla on uuni hellassasi, todennäköisesti se on ja toimii kaasulla.
        Siellä on erinomaisia punasavisia vuokia, varmaan tiedät mitä tarkoitan. Hanki niin suuri, kuin uuniisi sopii, ne ovat tosi käteviä ja hintakaan ei hirvitä. Sitten marssit lähimpään supermerkadoon ja pyydät lihamieheltä kokonaisen lampaan takajalan, jonka pyydät katkaisemaan "polvi" nivelestä poikki. Ostat hyviä espanjalaisia perunoita ja muutaman sipulin. Menet kotiin, suolaat koiven ja sen palan runsaalla merisuolalla,(tai jollain muulla suolalla), hieromalla sitä lihan pintaan voimakkaasti ja pistät sen kylmään suolautumaan tiukka kelmu ympärillä. Seuraavana päivänä otat lampaan kintun kylmästä, kuivaat sen ja pistät vuokaan ja vuoan uuniin 175c lämpöön. Kun pinta alkaa ruskistua, käännät kintun ja sen toisen palan ympäri ja annat edelleen ruskistua toisenkin puolen.
        Keräät 2 tunnin kuluttua rasvan talteen vuoasta ja
        laitat kintun paloineen takaisin uuniin, pudottaen lämmön 150 asteeseen. Nyt kuorit perunat ja laitat ne kiehumaan suolattomaan veteen. Sillä aikaa kuorit sipulit. Perunoiden kiehuttua noin puolikypsiksi, kaadat veden pois ja otat vuoan uunista. Nosta lampaanjalka pois ja laita sipulit lohkoina ja perunat kokonaisina vuokaan ja päälle lampaan kintun ja sen palan. Kaada se aiemmin keräämäsi paistorasva vuokaan ja laita vuoka takaisin uuniin, voit pudottaa uuninlämpöä 125 asteeseen. Voit halutessasi heittää lisämausteiksi muutaman jamaikan pippurin, ei ole vältämätön. Tunnin päästä voit kääntää perunat alapuoli ylöspäin.
        Nyt on kaikki tehty ja voit alkaa odottelemaan vieraitasi ja kattaa vaikka pöydän ja nauttia kylmää Sangriaa lasin tai pari. Paisti saa muhia 125 asteen lämmössä 3-4tuntiin. Kyse ei ole siis pikaruoasta, mutta erinomaisen hyvästä vanhasta Suomalaisesta muunnoksesta Lemin särästä. Jos onnistut saamaan karitsaa, niin paistoaika on lyhyempi, mutta tässä tapauksessa suosittelen kuitenkin lammasta. Karitsalle on muita, parempia ohjeita.
        Ruokajuomaksi valitset tietenkin jonkin paikkakuntasi suosikkiviinin. Helpompaa en osaa neuvoa. Tulet huomaamaan kuinka hyvää on mahdollisimman yksinkertaisesti maustettu lampaanliha. Ei minttuja ei rosmariineja eikä muita lihan maun hävittäviä mausteita.
        Mikäli eivät vieraasi tästä ruoasta pidä, etkä itsekään, silloin voit kuormata syyn minun luisuille hartioilleni. Tarjoa vihreää salaattia aterian kera ja sikäläiseen tapaan vehnäsämpylöitä, tai vaaleata leipää.


    • Nuori kokki

      Tein Unkarissa just tänä kesänä paikalliselle isäntäväelleni kalakeittoo. Tykkäsivät kovasti.

      Siis näin tein: n. 5 cm vettä ison kattilan pohjalle, siihen pari porkkanaa ja muuta juuresta jos löytyy sopivaa (mulla soppaan meni palsternakkojen puutteessa pari valkoista porkkanaa), pari-kolme sipulia ja kymmenkunta perunaa lohkoina. Lisää maustepippureita ja muutama murskattu musta- tai valkopippuri, pari valkosipulin kynttä ja anna kiehua hetki. Sillä välin pilkot kalat ja katsot ettei ole ruotoja. Kalat kattilaan ja päälle ainakin puoli litraa kevyttä ruokakermaa. Keitä vielä hetki, kala kypsyy nopeasti. Lopuksi merisuolaa, tai tavallista suolaa.

      Lisäksi tillisilppua ja sipulinvarsisilppua tai ruohosipulia päälle ripoteltavaksi.

      Karjalanpiirakoitakin meinasin tehdä, mutta puuroriisin kanssa meni niin hankalaksi että en jaksanut helteessä etsiä sitä kovin kaukaa ja sitten törmäsin sattumalta kaupassa ruisvuokaleipään, joten ostin sen. Mutta siis jotain hyvää leipää tämä vaatii. Ja tietysti oikeaa voita. Juomaksi kuivaa valkoviiniä ja hyvää vettä.

      Jälkiruoista ehdoton olisi kevyt marjakiisseli, mutta perunajauhoja ei saa ainakaan Unkarista. Miten on Espanjassa? Meillä oli jälkkäriksi lettuja ja hilloa.

      • vanha kokki

        voi käyttään myös maizenaa ja sitä löytyy pustan poikienkin kaupoista. Sitä en muista tosin onko tuote juuri tuolla nimellä.


      • Nuori kokki
        vanha kokki kirjoitti:

        voi käyttään myös maizenaa ja sitä löytyy pustan poikienkin kaupoista. Sitä en muista tosin onko tuote juuri tuolla nimellä.

        Joo, sitä löytyy, mutta siitä tulee samea loppputulos. Olen kokeillut, maku on ok, mutta ulkonäkö ei.

        Maitokiisseli on ok maissitärkkelykselläkin. Mutta letut ja hillo tuntui paremmalta vaihtoehdolta kuin maitokiisseli maitokeiton kanssa.


      • Kalamies

        Tuollaista kalakeittoo et sitten saakaan kuin Suomessa, tosi mahtavaa! Kai muistitte snapsit?


      • Nuori kokki
        Kalamies kirjoitti:

        Tuollaista kalakeittoo et sitten saakaan kuin Suomessa, tosi mahtavaa! Kai muistitte snapsit?

        Snapseiltiin siinä kokatessa. Oltiin koko porukka keittiössä.

        Kalakeitto on siitä hyvä että se valmistuu nopeasti ja valkoisena se oli riittävän suomalainen. Unkarilainen kalakeittohan on punaista. Tosin en perinteestä poiketen käyttänyt maitoa vaan tein sen nyt uht-kermalla kun oli 40 asteen helle. Kunnon helteellä maito on ongelmallista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7779
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4462
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2178
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2089
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1905
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1746
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe