TEPPO KERTOO SALAISUUDEN

teppo.moi

Ruuanlaittoaiheisilla palstoilla tuskaillaan usein tärkeän ongelman kanssa: Millainen on hyvä hampurilaispihvi et sillei hei!? Ihmiset valittavat pikaruokaloiden hampurilaispihvien heikkoa tasoa ja toisaalta myöntävät, että eivät osaa tehdä sitä itse et sillei hei!

Stadin kundi valmistaa ainakin Pohjoismaiden parhaat hampparit et sillei hei! Seuraavassa ainoa oikea ohje hyviin hampurilaispihveihin hei!

1. Hampurilaispihvi tulee valmistaa vain ja ainoastaan naudan paistijauhelihasta.

2. Paistijauheliha "vaivataan" käsillä hyväksi muovailla. Vaivausvaiheessa lihaan lisätään sopiva määrä suolaa ja mustapippuria.

3. Mitään muuta ei tarvita hampurilaispihvien raaka-aineeksi et sillei hei!

4. Paistijauhelihasta muotoillaan halutun kokoisia pihvejä. Kannattaa ottaa huomioon, että pihvit menevät paistaessa kokoon. Tepi suosii paksuhkoja pihvejä.

5. Hampurilaispihvit paistetaan melko kuumalla pannulla voissa ja öljyssä (50/50). Paksuja pihvejä voi lopussa kypsentää pienemmällä lämmöllä.

Hampurilaissämpylöiden väliin voi laittaa hampurilaispihvien lisäksi:

- sipulirenkaan
- tomaattisiivun
- jääsalaattia
- pekonia
- Cheddar-juustoa
- ananasrenkaan
- paistetun kananmunan (tätä Teppo ei laita; jokin raja kaloreillakin)
- ketsuppia
- sinappia
- suolakurkkua
- jalopenoa
- itsetehtyä chilimajoneesia, jonka ohje seuraavassa:

Kevytmajoneesiin sekoitetaan sopiva määrä HP:n chilikastiketta. Mukaan kannattaa laittaa tuoretta pieneksi silputtua chiliä, tabascoa ja raikastukseksi hieman kermaviiliä et sillei hei! Anna soosin maustua puolisen tuntia. Hampparista tulee hyvin korkea, mutta kyllä sen saa syötyä haarukalla ja veitsellä pienempisuinenkin et sillei hei! Oheen itsemaustettuja lohkoperunoita ja lisää mainiota chilimajoneesia et sillei hei!

Stadin kundi toivottaa hyviä hetkiä Tepin mättöburgerin kanssa et sillei hei!

25

11683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nyt menikään

      joo, aha onks viljoo näkyny, joo niin se meni et silleen

      • tais ollakki

        se hei!


    • olet täällä?

      Olisit edelleen pysynyt poissa, ääliö!

      • vanha kokki

        Hänellä nyt vain sattuu olemaan suunnattoman suuri ego, kuten usein sudeettisavolaisilla. Kyllä tuossa hampurilaisohjeessa oli paljon ihan asiaakin.


      • on päivastoin
        vanha kokki kirjoitti:

        Hänellä nyt vain sattuu olemaan suunnattoman suuri ego, kuten usein sudeettisavolaisilla. Kyllä tuossa hampurilaisohjeessa oli paljon ihan asiaakin.

        suunnattoman PIENI ego, jota hän pyrkii suurentamaan käyttäytymällä ääliömäisesti.


      • vanha kokki kirjoitti:

        Hänellä nyt vain sattuu olemaan suunnattoman suuri ego, kuten usein sudeettisavolaisilla. Kyllä tuossa hampurilaisohjeessa oli paljon ihan asiaakin.

        Stadin kundi on Stadin kundi, eikä sudeettisavolainen et sillei hei! Teppo on paljasjalkainen stadilainen, ja sen huomaa kaikesta, mitä Teppo tekee et sillei hei! Vanhaa kokkia taitaa harmittaa, että uusi ja laatutietoinen harrastelijakokkisukupolvi on jyräämässä hänet Tepon johdolla et sillei hei!


      • Tepossa
        vanha kokki kirjoitti:

        Hänellä nyt vain sattuu olemaan suunnattoman suuri ego, kuten usein sudeettisavolaisilla. Kyllä tuossa hampurilaisohjeessa oli paljon ihan asiaakin.

        ärsyttää niin kovasti? Onhan täällä K.J Mattilat ja T.epit ym ongelmaiset jakamassa "neuvoja" ja vähän muutakin joka asiaan..eiköhän tänne kaikki mahdu mielipiteinensä.


    • Todella usein homemade-hamppareissa on sotkettu jotain jauhoa pilaamaan hampurilaispihvin. Se on suuri virhe et sillei hei!

      • Blankki

        Ootsä jurrissa? Et sillei hei!


    • Täytyy kokeilla

      Kuulostaa niin hyvältä, että viikonloppuna on pakko kokeilla!! HP:n(??) chilikastike. Eli kuka valmistaja?

      • dfgdfg

        Et voisi kokeilla tota "et sillei hei:n" vähentämistä? Jotain voisi ehkä kiinnostaakin sinun juttusi sitten.


    • rotissööri

      Tepi ei suinkaan paista jauhelihapihvejä, vaan syö ne kylmänä ja raakana.

      • taas sinulta

        järkevä viesti..kauanko meni kun tuota "nokkelaa" heittoasi mietit?


      • rotissööri
        taas sinulta kirjoitti:

        järkevä viesti..kauanko meni kun tuota "nokkelaa" heittoasi mietit?

        tyhmään kysymykseen vielä tyhmempi vastaus:

        Ei mennyt kauaa; meidän kylässä toiminta on tehokasta.


      • nopeus
        rotissööri kirjoitti:

        tyhmään kysymykseen vielä tyhmempi vastaus:

        Ei mennyt kauaa; meidän kylässä toiminta on tehokasta.

        ei aina ole hyvä asia.


    • T.epi

      Noniin, rotissöörillä mennyt Teppo.moi ja Tepi sekaisin kännissä, no minkä sille voi.

      Itse olen itse tykännyt usein laittaa hampurilaisten pihveihin mausteita enemmän, chiliä, rosmariiria, basilikaa jne. Tällöin pärjää helpommin perusmajoneesilla välissä, kun maku on pihvissä. Jos muutaman tekee, niin helpommin selviää perusaineksilla.

      Ja tosiaan, ainoastaan naudan paistijauheliha ja paisto vähällä rasvalla ja itse jätän hieman keskeltä punaiseksi.

      • p.uhu

        Kyllä sä tarviit ainakin puoli paketillista voita sen pihvin paistamiseen.


    • meneekin tuolla

      ohjeella kokoon ja pelkäksi jauhelihamuruksi, kun ei mitään sitovaa lisätty jauhelihataikinaan.

      Paksu pihvi jää sisältä raa´aksi ja raakaa jauhelihaa ei suositella syötäväksi vaikka kuinka olisi suolattu ja pippuroitu.
      Saahan siitä tehtyä jauhelihasoosin, jos paisto ei onnistu. ::))))

      • kannattaa sinunkin

        kokeilla. Ja kantsii paistella silleen ettei jää raa áksi. Sitä paitsi jos jääkin niin ei haittaa kun on nautaa..:) kokeile ennenkuin kommentoit.


      • T.epi

        Hehee, siellä taas joku, joka ei tunne muuta kuin sikanaudan. Siis kyseessä on naudan paistijauheliha, joka ei tarvitse sidosaineeksi munaa tai muuta. Ja raakuus ei haittaa, kun nauta kyseessä.


      • t.ulee
        T.epi kirjoitti:

        Hehee, siellä taas joku, joka ei tunne muuta kuin sikanaudan. Siis kyseessä on naudan paistijauheliha, joka ei tarvitse sidosaineeksi munaa tai muuta. Ja raakuus ei haittaa, kun nauta kyseessä.

        kun käyttä voita (paketillisen) paistamiseen.


      • näköjään
        T.epi kirjoitti:

        Hehee, siellä taas joku, joka ei tunne muuta kuin sikanaudan. Siis kyseessä on naudan paistijauheliha, joka ei tarvitse sidosaineeksi munaa tai muuta. Ja raakuus ei haittaa, kun nauta kyseessä.

        tuo rotissööri seuralaisena joka palstalla. Tosin yrittää olla nokkela ja kirjoittelee ilman nimimerkkiä :)


      • vanha kokki

        kuosissa ilman sideaineita vallan hyvin. Se edellyttää vain hieman pidempää ja tehokkaampaa vaivaamisaikaa, jotta lihan oma sitko saadaan esiin, vrt. kebap vartaiden teko.
        Jos hampurilaispihviin lisätään jatke ja sidosaineita, se tuppaa ikävästi paistettaessa pullistumaan, ei siis pysy kauniin litteänä pellillä, lukuunottamatta kaksois parilaa joiden leukojen vlissä se kyllä kypsyy nätisti. Mitä taas tulee raa`an lihan syöntiin, en kylläkään syö varsinaisesti raakaa jauhelihaa, vaan leikkaan paistin ja jauhan sen itse monitoimikoneen kutterissa. Kyseessä on varsinainen herkku, eli tartarpihvi, ruoka jota en voi vastustaa.


    • heihei

      ootko kuankii olluna päästäsi sillai hei hei ? ?

    • Vaikka Stadin kundi sen itse sanookin et sillei hei! Teppo kokkaili tänään pienessä darrassa loisteliaita burgereitaan, ja lopputulos oli totutun täydellinen hei! Teppo ei ole tehnyt aikoihin chilimajoneesia, koska valkosipulimajo on huomattavasti parempaa. Tässä Tepon aiolille helppo ohje:

      Tippa oliiviöljyä kuumalle pannulle ja sitten pannuun raastetaan yksi iso valkosipuli (kiinalainen?) et sillei hei! Sen jälkeen esimerkiksi Pirkan kevytmajoneesiin sekoitetaan sopiva määrä sitruunamehua ja sekoitetaan rakenne tasaiseksi. Sitten vain kevyehkösti paahdettu valkosipuli sekaan ja aioli jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi et sillei hei! Ehkä myös ripaus mustapippuria ja sinappia. Sitten vain lusikoimaan todella herkullista valkosipulimajoneesia hampparin väliin hei! Jääsalaatin sijaan voi muuten käyttää kiinankaalia, joka on rapempaa ja sopii siten ehkä paremmin hampurilaisen väliin hei!

      Eipä ole tarvis mennä Heseihin eikä Mäkkeihin, kun on kerran oppinut, miten hampurilainen valmistetaan Tepon tapaan hei!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      86
      4064
    2. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      35
      3141
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      102
      2295
    4. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      31
      2118
    5. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      82
      1886
    6. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      28
      1827
    7. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      31
      1810
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      27
      1567
    9. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      9
      1527
    10. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1501
    Aihe