Tahnoja hapankorppurullaan?

Hapsukka

Tuolla jossain paaaljon alempana oli mielenkiintoinen vihje liottaa hapankorppua lämpimässä vedessä ja täyttää ja rullata. Ehdotettu tonnikala jne. täyte vaan ei kolahtanut, ja mietin, jos vaikka sen täyttäisi jollakin kivalla itsetehdyllä tahnalla. Kertoisitko lempparitahnareseptisi, useammankin, pyydän! En ole ennen tehnyt itse. Kiitos! PS Brysselissä paistaa vaihteeksi aurinko, outoa :)

12

4537

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Skäri

      Mutta saako Brysselistä hapankorppuja?

      En edes 70-luvulla, kun nuo hapisrullat olivat muotia, tajunnut pointtia. Hapankorpun ihanuushan piilee nimen omaan sen rapeudessa! Märkä hapankorppu on minusta ällöä, mutta ilmeisesti se sitten monelle muulle maistuu.

      Tahnojahan voi tehdä melkein mistä vaan: majoneesista, kermaviilistä, dippikastikkeesta, rahkasta, tuorejuustosta, jogurtista jne. tai näiden yhdistelmästä. Vain mielikuvitus on rajana! Valmiita tahnoja löytyy ainakin Suomesta luontaistuotekaupoista. Ei sisällä lisäaineita!

    • ***

      Miten olis lohisäilykkeeseen (sori jos et tykkää siitäkään) lisätty kevytmajoneesi, mustapippuri, meirami ja suolakurkku. Muusiks vaan ja kyllä pysyy erinäisten rullien sisällä. Kävin kerran Antwerpenissä, sieltä ainakin sai ostaa hapankorppuja ja muuta suomal. ruokaa merimieskirkon kaupasta, tää tiedoks tolle Skarille.

      • Skäri

        Joopa tietty, unohdin jo niiden olemassaolon. Kiitos valistuksesta. :)


    • Hipsukka :)

      Juu, on Brysselissakin Suomen Merimieskirkon sivupiste ja kahvila: Rue du Luxembourg 20 - hapsis siella hallinnassa myos. Voin vaan sanoa sen ettei kermaviilia (tai muutakaan viilia) saa taalta, majoneesi AINOA kova sana tassa maassa! Ja taalla menee paremmin alas toi tahnameininki "pehmeilla alustoilla" kuin kovilla, siis "rapeilla hapankorpuilla". Luulen, etta kysyja siis halusi jotain suomikamaresepteja "lievennettuina versiona". Pitaakohan bileet? Tuleekohan kutsu :) Sori aakkoset, siis niiden puute!

      • Hipsukka taas :))

        Eika taalta saa rahkaakaan! Onneksi jotain raejuustoa loytyy. Jos joku taallaasuva osaisi kertoa paremmin tallaisten perusjuttujen vastaavuuksista olisn mina ja moni muu tosi happy!


      • toinen brysseliläinen
        Hipsukka taas :)) kirjoitti:

        Eika taalta saa rahkaakaan! Onneksi jotain raejuustoa loytyy. Jos joku taallaasuva osaisi kertoa paremmin tallaisten perusjuttujen vastaavuuksista olisn mina ja moni muu tosi happy!

        ...olen löytänyt monesta kaupasta rahkaa täältä Brysselistä! Löytyy vaan eri nimellä, eli pienissä purkeissa oikein kiinteää rahkatyyppistä maitotuotetta nimellä "petit suisse", ja isoissa purkeissa enemmän tavallisen maustamattoman rahkan tyyppistä nimellä "fromage frais".

        Näitä olen käyttänyt niin rahkan kuin joskus kermaviilinkin tilalla (esim dippikastikkeissa). Noista tulee tosin kermaviiliin verrattuna "kuivempi" lopputulos, eli maku ei ikävä kyllä ole ihan tasan sama...

        Olen kyllä nähnyt kaupassa myös rasvaisempaa smetanan tai "creme fraichen" tapaista tuotetta, mutta en muista nyt millä nimellä sitä täällä kutsutaan. Pitää tarkistaa ensi kauppareisulla.


    • sauvasekoittimella

      tahnaksi, itse laitan sekaan pieneksi silputtua suolakurkkua, oikein hienoksi hienonnettua sipulia, ripaus mustapippuria, ruohosipulia, tai tilliä, ja jos lihapuolta tahtoo, niin jotain pieneksi pilkottua kinkkua tms.

      • kestää tehdä

        Itse en tiedä hapankorppurullista mitään, mutta ihanalta kuullostaa. Onko sellainen että voi tehdä edellisenä päivänä ja nauttia vaikka piknikillä? Mistä ohje, itselläni paketti rainbow hapankorppuja, eikä siinä lue mitään.
        Help!


      • Pirkan ruokasivuilta
        kestää tehdä kirjoitti:

        Itse en tiedä hapankorppurullista mitään, mutta ihanalta kuullostaa. Onko sellainen että voi tehdä edellisenä päivänä ja nauttia vaikka piknikillä? Mistä ohje, itselläni paketti rainbow hapankorppuja, eikä siinä lue mitään.
        Help!

        KOLMEN MAUN HAPANKORPPURULLAT

        Ainekset:

        1 pkt (400 g) hapankorppuja (Pirkka)

        Kostuttamiseen:
        maitoa

        Chili-tonnikalatäyte :
        1 tlk (185 g) chilitonnikalaa (Pirkka)
        100 g kevyttä maustamatonta tuorejuustoa (Pirkka)

        Kylmäsavustettu kirjolohitäyte:
        100 g kylmäsavustettua kirjolohta
        100 g kevyttä maustamatonta tuorejuustoa (Pirkka)
        1 tl piparjuuritahnaa

        Kinkkutäyte:
        100 g palvikinkkua
        100 g (n.1 dl) maustekurkkuviipaleita
        100 g kevyttä sulatejuustoa (Pirkka)

        Valmista ensin haluamasi täyte tai täytteet. Yksi täyte riittää noin 20:lle rullalle.Valuta chilitonnikalaa hieman ja poista kokonaiset chilit. Sekoita tonnikala ja tuorejuusto tahnaksi.Hienonna kylmäsavustettu kirjolohi. Sekoita kirjolohi, tuorejuusto ja piparjuuri keskenään.Sekoita kinkku, maustekurkku ja sulatejuusto monitoimikoneessa tahnaksi.Kasta hapankorput kylmään maitoon siten, että molemmat puolet kostuvat. Levitä viipaleet laakealle vadille sileä puoli alaspäin. Levitä täytettä tasaisesti hapankorpuille ja peitä vati tiiviisti kelmulla. Nosta vati jääkaappiin ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Ripottele kirjolohitäytteen päälle tilliä ja kinkkutäytteen päälle persiljaa. Kääri kostuneet hapankorput rullalle. Aseta rullat vieri viereen vadille, peitä ne kostutetulla voipaperilla ja kelmulla. Anna vetäytyä pari tuntia ennen tarjoamista. Säilytä viileässä. Parhaimmillaan samana päivänä.Vinkki! Leikkaa hapankorppurullat vinottain puoliksi niin saat kauniita cocktailpaloja.


    • Vanha uusavuton

      Osaako joku kerota mika noista jutuista sietää pakastusta? Kiiitooos!

    • Ja pakastamiskysymys oli hyvä!

      Ehkä joku osaisi siihenkin vastata :) Auttaisi täälläkin päässä lankoja!

      • hummuksesta?

        Jos tykkäät niin ohjeita on monia, eli googleta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kerro kiva muisto

      Kaivatustasi
      Ikävä
      93
      1738
    2. Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen

      Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa
      Sinkut
      358
      1159
    3. Susanna Laine, 43, pohtii tätä muutosta itsessään iän karttuessa: "En tiedä, onko se vähän ikäjuttu"

      Susanna Laine on kyllä nainen paikallaan Farmi-juontajana ja myös Tähdet, tähdet -juontajana, eikös vaan! Lue Susanna
      Suomalaiset julkkikset
      18
      1158
    4. Mikä on horoskooppisi?

      Entä tiedätkö kaivattusi?
      Ikävä
      94
      1019
    5. Onks se väärin jos

      Tutustuttaisiin edes vähän enemmän?
      Ikävä
      62
      823
    6. Vanhemmalle naiselle

      Kirjoitan tällä vanhalla otsikolla vaikka se joku toinen anonyymi naisen kaipaaja innostuukin tästä ja käyttää taas sam
      Ikävä
      34
      783
    7. Hyvää yötä

      Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani
      Tunteet
      6
      724
    8. Mitä meidän välillä

      Tulee tapahtumaan? Sinusta paljon kiinni
      Ikävä
      46
      706
    9. Mitä saat naiselta mies kun

      Otat ohjat? Saat feminiinistä pehmeyttä, lämpöä ja rauhaa. Kun nainen on tässä moodissa hän auttaa miestä lepäämään ja p
      Ikävä
      113
      676
    10. En vaan ymmärrä

      Sinulla on hyvä puoliso, perhe, periaatteessa kaikki palikat kohdillaan. En ymmärrä, miksi haluat vaarantaa sen. Minulla
      Ikävä
      42
      670
    Aihe