Höyrykeittimellä

Naminam

Ostin höyrykeittimen ja nyt on ekat ruuat tehty.. NAM! Vihannekset tosi hyviä!
Oisko kellään vinkkejä, mitä kaikkea tuolla voisi tehdä? Mukana on toki ohjeet ja ajat jopa kalalle ja lihalle ja riisille. Mitenhän tuo riisin tai puuron teko käytännössä. Mistä tiedän, minkä verran laitan vettä riisin ja hiutaleiden sekaan? t. nim. uusavuton

23

8328

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosi löydön

      itse omistan enkä luovu, melkein kaikkia voit tehdä muttet ruskistaa.puurot onnistuu esim kaurapuuro,neste yhden suhde kolmeen aikaa noin puolisen tuntia. aamulla kun heräilet ja muut jutut teet pari kertaa pyöräytät.Ja tottakai perunat,ja just vihannekset myöskin kananmunat ja vaikka mitä ja kaikki jopa tarvittaessa kahdessa kerroksessa.sekä kalasta kun laitat otappa liemi talteen jonka saat alla olevasta hyöryosasta ja kun suurustat saat oivan kastikkeen.Tämä kone on muuten tiedoksi kaikille oiva lahjavinkki eikä varmasti jää käyttämättä, mutta jostakin kumman syystä on jäänyt unholaan ja niin helppo vekotin jottei toista. Ja vielä kun kehumaan aloin on varmasti ruoka kevyttä ja maistuu toiselle kun vedessä lilluneet. ole iloinen keittimestäsi ja kun minun omani joskus hajoaa on palvellut, jo en edes muista, niin ostan välittömästi uuden. onhan se sinulla braun?! kehuinko nyt riittävästi mutta opettele ja kokeile kaikkia juttuja kyl se siitä.
      ja vielä lisään kyn kerroit vihanneksista niin huomasithan että säilyttivät värinsä eikä maistunut vesimössölle.

      • xtxtxtx

        mitä materiaalia tuo Braunin keitin on? Itsekin olen sitä harkinnut ostaa.

        Ketjun aloittajalle sanoisin että kokeilepa ostaa kaupasta erilaisia juureksia kuten lanttu, nauris, palsternakka, retikka, raitajuuri ja porkkana. Pilko juurekset kuutioiksi ja höyrytä. Mukaan voi laittaa sipulilohkoja ja valkosipulinkynsiä.


      • konepesun kestävää
        xtxtxtx kirjoitti:

        mitä materiaalia tuo Braunin keitin on? Itsekin olen sitä harkinnut ostaa.

        Ketjun aloittajalle sanoisin että kokeilepa ostaa kaupasta erilaisia juureksia kuten lanttu, nauris, palsternakka, retikka, raitajuuri ja porkkana. Pilko juurekset kuutioiksi ja höyrytä. Mukaan voi laittaa sipulilohkoja ja valkosipulinkynsiä.

        Konepesun kestävää luonnonvalkoista muovia ja mukana on siniset erilliset höyrykulhot,jolla voi esim. kypsentää värjäävät vihannekset kuten porkkana ja punajuuri.( kulhot tietysti pistetään niiden vaaleiden sisälle,) laitoin nyt kyllä vähän turhan tyhmän huomautuksen mutta kuitenkin. googleta nimellä braun höyrystin näet kuvan ja hinta näyttää olevan tällä hetkellä 69 euroa. älä harkitse edes, vaan osta.


      • alkup.
        konepesun kestävää kirjoitti:

        Konepesun kestävää luonnonvalkoista muovia ja mukana on siniset erilliset höyrykulhot,jolla voi esim. kypsentää värjäävät vihannekset kuten porkkana ja punajuuri.( kulhot tietysti pistetään niiden vaaleiden sisälle,) laitoin nyt kyllä vähän turhan tyhmän huomautuksen mutta kuitenkin. googleta nimellä braun höyrystin näet kuvan ja hinta näyttää olevan tällä hetkellä 69 euroa. älä harkitse edes, vaan osta.

        Braunhan meillä. Kiitti vinkeistä! saatiin 55 eurolla: oli tuossa Itäkeskuksen kodinkoneliikkeessä tarjouksessa, loppuunmyynti. Pari sinne vielä jäi näitä hyllyyn...

        Huomen aamulla täytyy puuroa testata!

        Sinne kai vois laittaa vaikka pakastekalankin. vaikka seitifileen. Pakastevihannekset ainakin ohjeen mukaan toimivat hyvin.

        Koneen myötä innostuin minäkin kokkaileen... joka ennen en keittiössä ole viihtynyt.
        Ja höyrytysreseptejä otetaan edelleen vastaan. Oletteko kokeilleet kalan ja lihan höyryttämistä?


      • Braun..
        alkup. kirjoitti:

        Braunhan meillä. Kiitti vinkeistä! saatiin 55 eurolla: oli tuossa Itäkeskuksen kodinkoneliikkeessä tarjouksessa, loppuunmyynti. Pari sinne vielä jäi näitä hyllyyn...

        Huomen aamulla täytyy puuroa testata!

        Sinne kai vois laittaa vaikka pakastekalankin. vaikka seitifileen. Pakastevihannekset ainakin ohjeen mukaan toimivat hyvin.

        Koneen myötä innostuin minäkin kokkaileen... joka ennen en keittiössä ole viihtynyt.
        Ja höyrytysreseptejä otetaan edelleen vastaan. Oletteko kokeilleet kalan ja lihan höyryttämistä?

        Ollut jo usean vuoden ja höyrystetty lohi on herkkuani:

        Laita lohifileet astiaan, päälle tilliä ja sitrunan/limen viipaleita. Höyrytä fileiden paksuudesta riippuen 20-25min. Tulee suussasulavan hyvää ja ah niin pehmoista, nami nami.

        Mausteeksi voi laittaa lisäksi valkopippuria. Suolan lisään (jos lisään) vasta lautasella, ja silloinkin Maldon-suolaa.


      • puhut
        Braun.. kirjoitti:

        Ollut jo usean vuoden ja höyrystetty lohi on herkkuani:

        Laita lohifileet astiaan, päälle tilliä ja sitrunan/limen viipaleita. Höyrytä fileiden paksuudesta riippuen 20-25min. Tulee suussasulavan hyvää ja ah niin pehmoista, nami nami.

        Mausteeksi voi laittaa lisäksi valkopippuria. Suolan lisään (jos lisään) vasta lautasella, ja silloinkin Maldon-suolaa.

        tuosta suolasta että laitan jos laitan,koska jostain kumman syystä suolan maku keittimessä katoaa,eli kannattaa laittaa suola vasta valmiiseen ruokaan,jos kannattaa ***


      • irma26

        Olen kyllä aivan samaa mieltä, mutta riisipuuron ohjetta tulin tänne metsästämään, kun en ole siihen tömännyt missään ja hukkasin sen ohjekirjasen muutossa.


      • puuroa_lounaalle

      • Aattopäivä

        Minä en taas syö puuroa, kuin jouluna.


      • höy_ryllä
        Braun.. kirjoitti:

        Ollut jo usean vuoden ja höyrystetty lohi on herkkuani:

        Laita lohifileet astiaan, päälle tilliä ja sitrunan/limen viipaleita. Höyrytä fileiden paksuudesta riippuen 20-25min. Tulee suussasulavan hyvää ja ah niin pehmoista, nami nami.

        Mausteeksi voi laittaa lisäksi valkopippuria. Suolan lisään (jos lisään) vasta lautasella, ja silloinkin Maldon-suolaa.

        https://www.youtube.com/watch?v=fm-csQFTnXQ käest pitäen lohi


      • dampf_höyry

    • bkjbkjb

      Minä käytän höyrytykseen kaksikerroskattilaa (ylemmän pohja tietty rei´itetty), riisin keitän ihan kattilassa vedessä ensin huuhdeltuani ja freesattuani riisin. No problem.

      • Sopiii

        Kerroskattila on kätevä laite - saa puurot ja muut haudutettavat tavarat hyvin ja höyrytys onnistuu omassa osassaan. Perunat voi keittää vedessä ja paraskaalit ymv höyryttää yläpuolella samaan aikaan.


    • aamu_puuro

      puuro haudutellen
      http://www.martat.fi/ruoka/ruokanurkka/2011-01-12-16-28-10puuro-haudutuskattilassa/
      ruispuuron keitän höyrykattilassa ja laitan yöksi styrox-laatikkoon.
      https://varuste.net/Artekno 1-4 GN EPP termo 15 litraa muovisangalla?_tu=62185
      On aamulla kuin heinälaatikossa lapsuuden puuro

      Maidonvartija http://kulperi.blogspot.fi/2014/03/kuulapeli-maidonvartija.html
      Viimeksi löysin Tallinnasta.
      Todellinen energiapuuro ~ 30 min
      http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-2000001003847.html

    • monikerros
    • Muovi_ei_ole_ruokaa

      En halua provosoida mutta osa elintarvikealan ihmisistä sanoo, että mitään muovia ei ole turvallista käyttää ruuanvalmistuksessa. Kaikkiin muoveihin liitty omat riskinsä ja tämän takia en käytä kuin metallisia ruuanvalmistusastioita ja mielellään ilman mitään pinnoituksia. Voi olla, että varovaisuus on turhaa - mutta oman mielenrauhan takia toimin näin, eikä siitä ainakaan mitään haittaa ole.

      • jumalaoppi

        voi helvetti mitä tarinoita.jos kokki poistaa keittiöstä muovi vempaimet niin tekeeks se se sitä ruokaa kämmenellä.ps varmaan jumalan kämmeeenellä.ai niin,mä kuulin että vettä kannattaa juoda vain sateella suoraan taivaalta.lasista kuulemma voi lähtee jotain ihme ainetta.huh huh


      • HyväJuttuVaan

        Elintarvikkeiden yhteydessä ei käytetä pehemeitä muoveja, joista irtoaa flataatteja. Itsellä on ollut Braun höyrykeitin "aina" ja ihan sama jos lisääntymiskyky menee. Lapsia on jo riittävästi, sekä itsellä että koko pallolla.


    • höyry2_pää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      27
      3623
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      41
      2459
    3. Otavassa tapahtuu!

      Rakennuspalo, yläkerta tulessa. Henkirikosta epäillään. Tiettyä henkilöautoa etsitään, minkä mahdollinen epäilty ottanut
      Mikkeli
      36
      2304
    4. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      7
      2067
    5. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      43
      1572
    6. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      38
      1539
    7. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      14
      1342
    8. Oletko ollut vihainen, suuttunut tai pettynyt

      johonkin kaivattusi toimintaan?
      Ikävä
      127
      1302
    9. Pitkäaikaiset työttömät työllisyystöillä takaisin yhteiskuntaan

      Vaikka se vähän maksaakin, niin parempi on valtion teettää hanttihommia, jottei yksilöistä tule yhteiskuntakelvottomia.
      Maailman menoa
      266
      1285
    10. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      45
      1275
    Aihe