Erilaisia keittoja?

Omiin kyllästynyt

Voisitteko laittaa erilaisten keittojen reseptejä.
Oma mielikuvitus alkaa jo hiipumaan.

Kiitos :D

8

1624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on aika
    • ...reseptihaulla
      • jokalähtöön

        Lipstikka , Liperi , Rohtoliperi Levisticum officinale
        Lihasopan perusmauste
        Pakastus minigrippiin silputtuna. Varret pilko 5 cm paloiksi ja kuivata, helppo nakata keiton joukkoon tai perunnoiden päälle höyrykattilaan. ja poistaa ennen syöntiä. Lehti kuivataan rutikuivaksi ja säilytetään lasipurkissa. Juuri kuivataan rutikuivaksi, murskataan jauheeksi ja säilytetään lasipurkissa
        Monivuotinen lipstikka on vanha rohto- ja maustekasvi. Parhaiten sen sellerimäinen maku on oikeuksissaan keitoissa, liemissä ja kastikkeissa.
        Lipstikan juuria on käytetty lääkkeenä vatsa- ja suolistosairauksiin, mutta yhtälailla sillä on torjuttu myös tuholaisia. Meidän leveysasteillamme on lipstikkaa istutettu talojen ympärille pitämään mm. rotat, luteet, noidat ja käärmeet loitolla. Sitä on ilmeisesti myös käytetty osana lemmenjuomavalmisteita.
        Lipstikan kuivatut lehdet sopivat mainiosti esimerkiksi keittojen, kastikkeiden, patojen ja muhennosten maustamiseen. Sitä on käytetty myös lihaliemen ainesosana.
        Yrtin maku on tuoreena varsin voimakas, joten sen käytön suhteen on syytä olla varovainen. Kuivattuna lehtien maku miedontuu.
        Netistä löytyy hakusanoilla lipstikka tai liperi runsas määrä linkkejä kasvin kasvatukseen ja käyttöön. Olen nakannut lipstikan varret perunoille höyrykattilassa.
        Ohjeet sopii myös pinaatille ,nokkoselle, karhunlaukalle ,suolaheinälle
        - perusohjeen höysteeksi keitetty kananmuna
        Lipstikkakeitto
        50 g voita
        350 g porkkanoita, kuorittuina, viipaleina
        350 g maa-artisokkia, kuorittuina, viipaleina
        7,5 dl kasvis- tai kanalientä
        (suolaa, mustapippuria)
        2 rkl tuoretta suikaloitua lipstikka tai 2 tl kuivattua
        0,65 dl kermaa
        koristeeksi lipstikka lehtiä

        Voi sulatetaan kattilassa, porkkanat lisätään. Kypsennetään miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, hämmennellään. Maa-artisokat lisätään, kypsennetään samalla tavalla vielä viitisen minuuttia. Liemi lisätään ja maustetaan tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Keitetään puolisen tuntia. Kypsät vihannekset soseutetaan liemineen. Kerma lisätään ja haluttaessa koristeeksi tuoretta lipstikkaa.

        Lipstikkakeitto

        50 g voita
        350 g porkkanoita, kuorittuina, viipaleina
        350 g maa-artisokkia, kuorittuina, viipaleina
        7,5 dl kasvis- tai kanalientä
        (suolaa, mustapippuria)
        2 rkl tuoretta suikaloitua lipstikka tai 2 tl kuivattua
        0,65 dl kermaa
        koristeeksi lipstikka lehtiä

        Voi sulatetaan kattilassa, porkkanat lisätään. Kypsennetään miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, hämmennellään. Maa-artisokat lisätään, kypsennetään samalla tavalla vielä viitisen minuuttia. Liemi lisätään ja maustetaan tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Keitetään puolisen tuntia. Kypsät vihannekset soseutetaan liemineen. Kerma lisätään ja haluttaessa koristeeksi tuoretta lipstikkaa.

        4–6 silputtua sipulia
        voita
        1 1/2 dl silputtua lipstikkaa
        4 rkl vehnäjauhoja
        1 1/2 l liha- tai kanalientä
        suolaa, valkopippuria
        2 dl kermaa
        1) Sulata voi ja hauduta siinä sipulit läpikuultaviksi. Lisää lipstikat ja hauduta vielä pari minuuttia.
        2) Lisää jauhot ja kääntele ne kasviksiin, kaada päälle neste ja mausta. Keitä tunnin verran. Lisää kerma ja tarkista maku. Tarjoa alkukeittona

        Lipstikkakeitto 4 sipulia 1,5 dl hienoksi hakattua lipstikkaa 1,5 l kasvislientä
        0,5 l kermaa noin 100 g sinihomejuustoa suolaa ja hieman sokeria ...

        4–6 silputtua sipulia
        voita
        1 1/2 dl silputtua lipstikkaa
        4 rkl vehnäjauhoja
        1 1/2 l liha- tai kanalientä
        suolaa, valkopippuria
        2 dl kermaa

        1) Sulata voi ja hauduta siinä sipulit läpikuultaviksi. Lisää lipstikat ja hauduta vielä pari minuuttia.
        2) Lisää jauhot ja kääntele ne kasviksiin, kaada päälle neste ja mausta. Keitä tunnin verran. Lisää kerma ja tarkista maku. Tarjoa alkukeittona

        Tarvikkeet
        4 silputtua sipulia
        rasvaa (öljyä, voita tai margariinia)
        2 dl silputtua lipstikkaa
        4 rkl vehnäjauhoja
        1 ½ l kasvislientä
        suolaa, mustapippuria
        1 prk Oatly kaurakermaa
        Sulata rasva ja hauduta siinä sipulit läpikuultaviksi.
        Lisää lipstikat, rouhi päälle mustapippuria, hauduta vielä muutama minuutti. Lisää jauhot ja sekoita ne kasviksiin, kaada päälle nestettä, lisää suolaa. Keitä puolisen tuntia miedolla lämmöllä. Lisää kerma ja tarkista maku. Tarjoa alkukeittona.

        sipulia
        voita
        kahvikup. lipstikkaa / tai 4-5 rkl kuivattua
        4 rkl hiival.jauhoa
        1,5 litraa vettä
        valkop.
        sokeripala
        kasvisliemikuutio
        2 kanaliemikuutiota
        2 dl kermaa ( yksikin riittää)
        Sipulit haudutetaan voissa ja lisätään lipstikka joukkoon ja haudutetaan muutama minuutti. Vehnäjauhot ripotellaan pataan, sekoitetaan ja lisätään vesi. Sekoita joukkoon valkop. sokeripala ja liemikuutiot ja puolet kermasta. Ja sitten hiljaiselle tullelle vähintään tunniksi ja lopuksi lisätään loppu kerma...ja hyvää on !!
        Appiukkoni käyttää lipstikkaa laittaessaan uusia perunoita höyrykattilassa, silloin ei kuulema tarvise laittaa suolaa ollenkaan.
        Juhlaville:
        Serras de Azeitao (Nro 560157) Bacalhoa, Vingo Regional Terras do Sato, Portugali.
        tekevät 6,92 euron viinistä löydön ja laatikko-ostoksen. Lipstikkakeitto napsahtaa siihen hyvin.
        lämmittävä porkkanakeitto

        Aineksia neljälle hengelle tarvitset seuraavasti:

        - 500 g porkkanoita
        - 3 sipulia
        - 3 valkosipulinkynttä
        - 2 rkl oliiviöljyä
        - 1 l kanalientä
        - 2 dl valkoviiniä
        - 1 rkl hunajaa
        - 2 tl garam masalaa
        - ripaus cayennepippuria
        - 1 tl currya
        - mustapippuria myllystä muutama kierros

        - pieni purkki smetanaa

        Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuutioi porkkanat arpakuution kokoisiksi paloiksi. Paista vihanneksia oliiviöljyssä kattilan pohjalla hetki. Kaada päälle kana- tai kasvisliemi ja anna kiehua puolisen tuntia. Lisää lopuksi valkoviini ja mausteet. Anna kiehua vielä n. 10 minuuttia. Lisää smetana ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

        Maistuu sekä kuumana tai kylmänä!


    • Butter Nut

      Loppukesän paras keitto on täyteläisen keltainen kurpitsakeitto. Huom! se tehdään siis oikeasta keltalihaisesta kurpitsasta, ei kesäkurpitsasta. Helsingistä Hakaniemen hallista saa ihanaa butternut-kurpitsaa, mutta pikapuoliin kurpitsaa tulee myös vaikka citymarketeihin kautta maan. Kysy ja vaadi jos ei ala näkyä!

      - lohkare keltaista kurpitsaa, ota pois siemenet, hötöosa, kuori ja pilko lohkoiksi
      - liemeksi kasvislientä ja kermaa tai kevyttä kasviskermaa
      - mausteeksi muskottipähkinää ja pippuria tai garam masalaa
      - höysteeksi sipulia paloina

      Hauduttele kunnes kurpitsapalat ovat kypsiä ja soseuta sauvasekoittimella. Koristeeksi lautaselle ruohosipulisilppua tai jotakin yrttiä. Bon Appetit!

      • typsy22

        tässä ois yks hyvä ja helppo soppa-ohje jotai itse olem monesti tehnyt ja tykännyt valtavasti:

        - kuori n. 6 perunaa ja pilko ne lohkoiksi ja laita kiehumaan
        - lisää 1 pss herne-maissi-porkkanaa ja 1 pss suikalejuureksia pakasteesta
        - paista pannulla marinoituja broilerin fileesuikaleita ja lisää ne keittoon loppuvaiheessa
        - mausta soppaa oman maun mukaan. itse heitän sinne kaikkia mausteita sekaisin mitä kaapista löytyy mm. grillimaustetta, ranskanperunasuolaa, aromisuolaa, paprikajauhetta tms..ja vaikka lihalientä ym. ja ehdottomasti currya!! hyvää ja helppoa :)


      • kasvisruokailija& keitt...
        typsy22 kirjoitti:

        tässä ois yks hyvä ja helppo soppa-ohje jotai itse olem monesti tehnyt ja tykännyt valtavasti:

        - kuori n. 6 perunaa ja pilko ne lohkoiksi ja laita kiehumaan
        - lisää 1 pss herne-maissi-porkkanaa ja 1 pss suikalejuureksia pakasteesta
        - paista pannulla marinoituja broilerin fileesuikaleita ja lisää ne keittoon loppuvaiheessa
        - mausta soppaa oman maun mukaan. itse heitän sinne kaikkia mausteita sekaisin mitä kaapista löytyy mm. grillimaustetta, ranskanperunasuolaa, aromisuolaa, paprikajauhetta tms..ja vaikka lihalientä ym. ja ehdottomasti currya!! hyvää ja helppoa :)

        JUUSTOKEITTO

        1L KASVISLIENTÄ(EI LIIAN VAHVAA)
        250G KOSKENLASKIJA SULATEJUUSTOA TAI MUUTA SULATEJUUSTOA, MIKÄ ON MIELUISTA.
        50G SINIHOMEJUUSTOA
        1RKL KUIVATTUA TIMJAMIA
        2 VALKOSIPULIN KYNTTÄ MURSKATTUNA
        5RKL VEHNÄJAUHOJA
        2DL KAHVIKERMAA(10%)
        (1-2 SIPULI/A)
        BASILIKAA

        MITTAA KUUMA KASVISLIEMI JA JUUSTOT KATTILAAN.
        KUUMENNA KIEHUVAKSI JA KEITÄ, KUNNES JUUSTOT OVAT SULANEET. LISÄÄ TIMJAMI MURSKATUT VALKOSIPULIN KYNNET, JA KERMA, JOHON OLET SEKOITTANUT HYVIN JAUHOT. KEITÄ NOIN 5 MINUUTTIA. VARMISTA KEITON TASAISUUS VISPILÄLLÄ, JOTTEI KEITTOON JÄÄ PAAKKUJA. LISÄÄ HALUTESSASI PAISTETTU/A SIPULI/A.


        LAITA KEITTO LAUTASELLE JA SILPPUA PÄÄLLE BASILIKAA. TARJOA TUOREIDEN YRTTIPATONKIEN KANSSA.
        ITSE OLEN OPISKELEMASSA RAVINTOLAKOKIKSI JA TÄMÄ RESEPTI ON OLLUT MIELUINEN TÄLLAISELLE JUUSTON JA KEITTOJEN YSTÄVÄLLE. TOIVOTTAVASTI MAISTUU.


      • .....
        typsy22 kirjoitti:

        tässä ois yks hyvä ja helppo soppa-ohje jotai itse olem monesti tehnyt ja tykännyt valtavasti:

        - kuori n. 6 perunaa ja pilko ne lohkoiksi ja laita kiehumaan
        - lisää 1 pss herne-maissi-porkkanaa ja 1 pss suikalejuureksia pakasteesta
        - paista pannulla marinoituja broilerin fileesuikaleita ja lisää ne keittoon loppuvaiheessa
        - mausta soppaa oman maun mukaan. itse heitän sinne kaikkia mausteita sekaisin mitä kaapista löytyy mm. grillimaustetta, ranskanperunasuolaa, aromisuolaa, paprikajauhetta tms..ja vaikka lihalientä ym. ja ehdottomasti currya!! hyvää ja helppoa :)

        Huomaa että olet kasvisruokapalstalla. Kannattaa mennä varmaan liharuoat-palstalle jakelemaan noita lihareseptejä.


      • joka ei voi käyttää
        kasvisruokailija& keitt... kirjoitti:

        JUUSTOKEITTO

        1L KASVISLIENTÄ(EI LIIAN VAHVAA)
        250G KOSKENLASKIJA SULATEJUUSTOA TAI MUUTA SULATEJUUSTOA, MIKÄ ON MIELUISTA.
        50G SINIHOMEJUUSTOA
        1RKL KUIVATTUA TIMJAMIA
        2 VALKOSIPULIN KYNTTÄ MURSKATTUNA
        5RKL VEHNÄJAUHOJA
        2DL KAHVIKERMAA(10%)
        (1-2 SIPULI/A)
        BASILIKAA

        MITTAA KUUMA KASVISLIEMI JA JUUSTOT KATTILAAN.
        KUUMENNA KIEHUVAKSI JA KEITÄ, KUNNES JUUSTOT OVAT SULANEET. LISÄÄ TIMJAMI MURSKATUT VALKOSIPULIN KYNNET, JA KERMA, JOHON OLET SEKOITTANUT HYVIN JAUHOT. KEITÄ NOIN 5 MINUUTTIA. VARMISTA KEITON TASAISUUS VISPILÄLLÄ, JOTTEI KEITTOON JÄÄ PAAKKUJA. LISÄÄ HALUTESSASI PAISTETTU/A SIPULI/A.


        LAITA KEITTO LAUTASELLE JA SILPPUA PÄÄLLE BASILIKAA. TARJOA TUOREIDEN YRTTIPATONKIEN KANSSA.
        ITSE OLEN OPISKELEMASSA RAVINTOLAKOKIKSI JA TÄMÄ RESEPTI ON OLLUT MIELUINEN TÄLLAISELLE JUUSTON JA KEITTOJEN YSTÄVÄLLE. TOIVOTTAVASTI MAISTUU.

        vehnäjauhoja! Eikä KASVISliemiä!
        Aiotoa sosekeittoa saa aikaan ILMAN vehnäjauhoja, jota ei ole tarpeellisia ruuanlaitossa ensinkään.
        Kannattas kokinkin opetella vaihtoehtoisia ruuanlaitto-ohjeita.
        Meillä töissä dieettiruuat on karseita! Kokit ei ymmärrä kasvisruokien päälle yhtään mitään, ei mitään. Kaikki killuu siinä ihme oranssissa töhnässä ja maustetaan sillä kamalalla mausteella ja kaikenlisäksi tungetaan jauhoja ja kermaa.
        Ei YHTÄÄN kunnon kasvisruokaa>herkuttelijan kasvispata, eikö kuulosta nimi ihanalle:
        se oli:
        risottoa jossa oli porkkanakuutioita ja papuja,pussista, loraus smetanaa ja piiiiitkä rimpssu lisäaineita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työttömyys on kasvussa - Hallitus halusi kannustaa työttömät töihin leikkaamalla sosiaaliturvaa

      Hallitus halusi kannustaa työttömät töihin leikkaamalla sosiaaliturvaa. Työttömyys on kuitenkin kasvussa. Mitä itse aja
      Maailman menoa
      347
      2784
    2. Mikä piirre on kasvoissa tärkein?

      Mikä piirre on kasvoissa tärkein kun valitset seuraa itsellesi?
      Ikävä
      120
      1549
    3. Suurimman myrskyilyn jälkeen

      vakiintuu tyynenpi tunne. Entistä vakaampi, entistä varmempi. Aina vaikealla hetkellä auttaa, kun ajattelen sinua. Minul
      Ikävä
      48
      1370
    4. Ruumis kanavassa

      Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan
      Suomussalmi
      15
      1026
    5. Mikä häpeä Haapaveden kaupungille

      Avin huomautuksen mukaa hoitoyksikkö on ollut monin osin lainvastainen. Huomautettavaa on monista asioista. Miten Haa
      Haapavesi
      57
      997
    6. Tojotamies törttöili taas auton eteen

      Ja taas joku Tojotapappa vähät välitti liikennesäännöistä ja kääntyi viitostietä ajaneen auton eteen tänään, tällä kerta
      Suomussalmi
      27
      944
    7. En sano tätä pahalla

      Mutta olihan meillä aika reippaasti ikäeroa ja aivan erilaiset elämäntilanteetkin. En vaan jotenkin tajunnut sitä aiemm
      Ikävä
      82
      923
    8. Ei mitään menetettävää

      Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo
      Ikävä
      149
      898
    9. Pieni nainen, paras nainen

      Näin se nyt vaan on. Mieheltä
      Ikävä
      80
      898
    10. Tiedättekö miksi mies on olemassa?

      Lisääntymistä varten. Ei mitään muuta hyötyä. Jos nainen voisi lisääntyä ilman miestä, luuletteko miehet että naiset tar
      Ikävä
      205
      839
    Aihe