geeniruokaa?

turvatonta ruokaa

Nyt näköjään on geeniruoka jo rantautunut Suomeenkin. Eipä ole paljon kansalaisille tiedotettu että suomalaisille sioille on jo vuosia syötetty geenejä sisältävää rehua. Voivatkohan ne geenit siirtyä siitä rehusta sitten sianlihaan vai pitääkö ruveta lopettamaan sianlihan syönti? Minua ei ainakaan kiinnosta syödä geenejä sisältävää sianlihaa, mutta ilmeisesti sitä on kuitenkin tullut syötyä kun asiasta ei ole paljoa viitsitty informoida...

4

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kommentinjättäjä

      ...aikaisemmassakin rehussa oli geenejä.

      Ei sillä ole mitään vaikutusta, millä tavoin niitä rehun geenejä on muokattu: luonnonvalinnalla, perinteisellä jalostuksella tai geeniteknologialla.

      Ethän sinäkään ala saada muiden eliöiden ominaisuuksia, vaikka päivittäin saat vatsaasi tomaatin, kurkun, salaatin, porkkanan, sian, lehmän, kirjolohen, silakan ja ties minkä geenejä.

    • Gene Wincent

      Kaikessa elollisessa on geenejä, joten et sinä voi niiltä välttyä, ellet lopeta syöntiä kokonaan. Sinussakin on geenejä. ("Kaikessa soi blues", lauloi Lasse Mårtensson aikoinaan...).
      Nyt tarkoitatkin varmaan SIIRTOgeenejä. Niidenkin osalta olet sikäli väärässä, ettei niitä sisältävää rehua ole "jo vuosia syötetty" suomalaisille sioille, vaan tämä on nyt vasta alkamassa.
      Mutta eivät nuo siirtogeenit ole sen kummallisempia kuin muutkaan geenit näissä tapauksissa.
      Ja tarkennettakoon nyt vielä varmuuden vuoksi, ettei siihen rehuunkaan ole "lisätty" mitään siirtogeenejä, vaan rehu on tehty osittain kasveista, joita on ennen kasvattamistaan muokattu siirtogeenein.

      • vanha kokki

        väitteesi siirtogenien turvallisuudesta, ihan vain siten, että juntitkin sen tajuavat ja menetkö väitteistäsi takuuseen että ne ovat oikeita. Minulle ei riitä amerikkalais firman tiedemiesten vakuuttelut, sillä siinä maassa rahalla voi ostaa minkälaisia lausuntoja hyvänsä.


      • on se että
        vanha kokki kirjoitti:

        väitteesi siirtogenien turvallisuudesta, ihan vain siten, että juntitkin sen tajuavat ja menetkö väitteistäsi takuuseen että ne ovat oikeita. Minulle ei riitä amerikkalais firman tiedemiesten vakuuttelut, sillä siinä maassa rahalla voi ostaa minkälaisia lausuntoja hyvänsä.

        tällä palstalla vaahdotaan hirveästi siitä, ETTEIVÄT siirtogeenit olisi turvallisia, tai että niillä olisi jopa joitakin haittoja.
        Kuitenkaan täällä ei YKSIKÄÄN kirjoittaja (ja täällä, sekä silla toisella lihapalstalla, on ollut varmaan SATA kirjoittajaa) ei ole kyennyt esittämään ENSIMMÄISTÄKÄÄN esimerkkiä siitä, MILLÄ TAVALLA siirtogeenit olisivat vaarallisia.
        Kyse on uskonlahkon kaltaisesta hurahduksesta, jota taitavat "antiglobalisaatioagitaattorit" käyttävät hyväkseen valjastaakseen "hyödyllisiä tyhmyreitä" vankkureittensa aisankannattajiksi vastustamaan kaikkea nykyaikaista kehitystä niin tieteen, tekniikaan, talouden kuin myös politiikan suhteen ajaen yhteiskuntaa kohti penttilinkolalaista "ekodiktatuuria".
        Geenimuuntelun vastustus on näissä pyrkimyksissä vain taktinen välikappale, koska se on "raflaava". Samankaltaisia välikappaleita ovat turkistarhauksen vastustus terrorilla, ydinvoimaloiden väkivaltainen vastustus, kaiken mahdollisen "rakentamisen" ja "kehittämisen" vastustaminen - kaiken normaalin ihmiselämän kehittämisen vastustaminen, jotta jäljelle jäisi pelkkiä eltaantuneelle lialle haisevia kannabista tupruttelevia rastatukkia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1286
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      896
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      51
      852
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      73
      753
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      742
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      734
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      60
      730
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      727
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      665
    Aihe