Kukaa saa tutkia

Gm-haittoja

Geenitekniikan hyötyjä ja riskejä tutkitaan mm Sveitsissä juuri alkaneessa nelivuotisessa tutkimusohjelmassa 7,8 miljoonalla eurolla.

Tunnettu geenitekniikan riskien tutkija tri Hilbeck ryhmineen jätettiin kuitenkin käytännössä ilman rahoitusta. Hilbeck on myös tunnettu gm-teknologian kriitikko.
Hänen tavoitteenaan oli selvittää, ovatko siirtogeenit vielä aktiivisia, kun ne ovat läpäisseet sikojen ja lampaiden ruuansulatuksen ja päätyneet lannan mukana maahan. Edelleen he halusivat selvittää mitä siirtogeeniainekselle tapahtuu maassa. Näitä siirtogeenisen aineksen kiertoja ei ole koskaan selvitetty kunnolla, sanoo Hilbeck. Hänen johdollaan oli muodostettu laajapohjainen, monitieteinen tutkijaryhmä, joka olisi voinut selvittää koko kokonaisuuden gm-aineksen kierrosta.
Kuitenkin Sveitsin geenitekniikkaohjelman rahoituksesta päättävät olivat toista mieltä. Kansainvälisestikin merkittävä tutkimus gm-tekniikan riskeistä jätettiin tutkimusohjelmasta pois.
Rahoituksen hylkäämispäätöksen perusteet ovat muita kuin tieteellisiä, eikä niitä ole kerrottu. - Ovat siis ilmeisesti ns "Ideologisisia syitä"?
Hilbeck jättäminen rahoituksen ulkopuolelle herättää kansainvälistäkin huomiota. Mm Saksassa vaaditaan juuri hyväksytyn tiukennetun lain perusteella MON810 gm-maissilajikkeen hyväksymisen edellytyksenä laajoja tieteellisiä turvallisuustutkimuksia, joita nimenomaan Hilbeck työryhmineen on jo alustavasti tehnyt. Nyt häneltä evättiin mahdollisuus tehdä välttämättömiä jatkotutkimuksia.
Tämä on valitettavan tyypillistä eri puolilla maailmaa. Geenitekniikan riskejä avoimesti selvittämään pyrkivät tutkijat jätetään ilman rahoitusta tai heidän tutkimustyötään vaikeutetaan kohtuuttomasti. -Eli jos tutkija osoittaa tervettä tieteellistä kriittisyyttä gm-teknologiaa kohtaan, niin hänelle ei anneta tutkimusmahdollisuuksia.
Sitten toistellaan, ettei ole tieteellistä näyttöä gm-tekniikan haitoista.

http://www.tagesanzeiger.ch/dyn/news/sch weiz/751965.html
NRP 59 - Benefits and Risks of the Deliberate Release of Genetically Modified Plants http://www.snf.ch/E/targetedresearch/res earchprogrammes/newNRP/Seiten/_xc_nfp59. aspx
International Project on GMO Environmental Risk Assessment Methodologies
http://www.gmo-guidelines.info/
Vastaa viestiin

3

320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on kuin

      suoraan Kuponkiuutisten (pieni mainosvihkonen, joka jaetaan jokaiseen talouteen) mainoksesta. jossa samankaltinen "tri Hilbeck" vakuuttaa, että jos ostaa hänen pillereitään, ei tarvitse liikkua yhtään, vaan silti laihtuu viisi kiloa viikossa, ja kaljuun päähän kasvaa tuuhea Jimi Hendrix -pehko...
      Te taidatte käyttää samoja mediakonsultteja, huijarit ja anti-gmo-hihhulit.

      • Kestotilaaja

        Eipä ole sinunkaan kielen käytössä suurta nyanssia. Tiedätkö edes mihin asiaan otit kantaa.
        Ei sinun eväilläsi näköjään pystytä muuhun kuin asettamaan jokin sinun uskontosi vastustaja kyseenalaiseen valoon tutkijana. Sinulle riittää mainiosti Monsanton hiirikokeet joissa Monsanton tutkijat unohtivat punnita mitä hiiret painoivat kun tekivät testejään. Myös ikä unohtui. Amerikkalainen elintarvikevirasto ei tällaisesta sivuseikasta välittänyt vaan kiirehti hyväksymään maissin viljelyn ja käytön ihmisravinnoksi, sillä bisnesmiehet olivat jo sijoittaneet miljardeja Monsantoon. Tällaisia hatusta temmattuja tutkimuksiako sinä kannatat. Tällaisia papereita EU:n jäsenvaltioiden Elintarvikevirastot ja Geenitekniikan lautakunnat hypistelevät ja arvioivat. Tuntuuko yhtään naurettavalta touhulta. Ei ole vielä yhtään puolueetonta yliopiston tekemää tutkimusta Muunnettujen geenien siirtymisestä luonnon kiertokulkuun. Viruksilta ja bakteereilta tällainen ylimääräinen informaatio (jota on vieraassa geenipalasessa on) ei jää huomaamatta. Ihastele sinä sumuisilla aivoillasi miljardibisneksen sanelemaa totuutta ja jos jostain soraääniä kuuluu, vedä karvareuhkaa syvemmälle päähän.


    • dfghyjukl

      Eipä tuo muunneltu poikkea luontaisesta juuri mitenkään ja sen kohtalo on siis sama kuin muullakin dna:lla. Lisäksi on syytä muistaa että tuo siirretty komponettikaan ei ole mielikuvituksen luomus, vaan se on kopioitu luonnosta.

      Monia asioita kannattaa tutkia, mutta eipä tuo Hilbec:in aihe juuri poikkea maasäteilytutkimuksista. Tietysti se on hänelle mukavaa jos kykenee saamaan itselleen julkisuutta ja tuloja tekemällä nollatutkimusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1286
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1185
    3. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      896
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      51
      852
    5. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      73
      753
    6. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      29
      742
    7. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      157
      734
    8. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      60
      730
    9. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      58
      727
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      76
      665
    Aihe