Aion ENSIMMÄISEN kerran elämässäni paistaa silakoita ja tuttu väitti,ettei niitä voisi paistaa öljyssä vaan ehdottomasti voissa.Vanhana horiskona tietenkin käsitän,että voissa paistetut olisivat paljon parempia,mutta ei kai ne öljyssä pasistetutkaan niiiiiin paljon pahempia voi olla?Kommentteja kiiitoooss...
Paistetut silaka??
22
1464
Vastaukset
- Butter Nut
... oliiviöljyssä paistettuja sardiineja, jotka oli maustettu sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Erittäin ihania olivat, ilman turhaa kolesterolia. Että siitä vaan öljyssä paistamaan - ja maistamaan.
- Jejae
Voissa tulee rapeempa ja maukkaampa pinta, toki öljyssäkin onnistuu. Ja ei voista kolestrolia hirvittävästi tule joten turha sen takia missään rasvassa on paistaa.
Ja silakoissahan on dioksiinia joten eivät ne mitään terveellisiä ole. P.S. Älä sitten tee Valion kermoista kastiketta ;)
- Laiskana
Fileet selin pellille 'voipaperin' päälle ja maustaa ja suolaa ja toiset fileet päällensä ja voitelen ne kevyesti ruokaöljyllä. Säästyy kärytttämiseltä.
- Jejae
Osta kalapuikkoja ja lämmitä mikrossa pääset vieläkin helpommalla, mutta onko ruuanlaitossa tärkeintä helppous vaiko makunautinto?
- Minun kotonani
Jejae kirjoitti:
Osta kalapuikkoja ja lämmitä mikrossa pääset vieläkin helpommalla, mutta onko ruuanlaitossa tärkeintä helppous vaiko makunautinto?
oli jauhinkivetkin, mutta kotitarvemylly ja kauppa teki nekin tarpeettomaksi. Naulatkin ostetaan kaupasta eikä tehdä pajassa.
Lähinnä ajattelen tässä asuntoni samassa portaassa olevia ja silakka ei tuoksu se HAISEE.
Uunissa.
- vemp
Voissa vai öljyssä? Riippuu siitä minkä tyylin mukaan haluaa - kumpikin hyvä. Voi tietysti tuo suomalaisemman maun silakoihin.
Mutta pääasiani on onnitella, että lähdet paistamaan itse silakoita. Kalaruoat kun tuntuvat kaikesta huolimatta olevan useimmille vaikeita, tulee hajua, ei osata perata, sotkuista touhua jne.
Ei ole kun opettelee.
Muuten paista ne silakat kaikesta huolimatta - älä pane uuniin!- vanha kokki
Silakkasi vielä karkeissa ruisjauhoissa, joihin olet sekoittanut hienoa merisuolaa ja jauhettua valkopippuria. Sitten kalat ruskistuvaan voihin tai voi öljy seokseen ja rapeaksi paistetut silakat ovat pian vain muisto, sillä niin hyviä sinä niistä teet, että ahmit ne ystävinesi alta aikayksikön. Mutta jos niitä jostain syystä jää, niin voit laittaa jäljellejääneet etikkaveteen, jolloin niistä tulee taas uusi herkku. Jos asut kerrostalossa, saattavat naapurisikin innostua silakan paistosta, sillä se on kuitenkin paremman hajuista kuin kaalikeitto.
- noin valmistettuna
vanha kokki kirjoitti:
Silakkasi vielä karkeissa ruisjauhoissa, joihin olet sekoittanut hienoa merisuolaa ja jauhettua valkopippuria. Sitten kalat ruskistuvaan voihin tai voi öljy seokseen ja rapeaksi paistetut silakat ovat pian vain muisto, sillä niin hyviä sinä niistä teet, että ahmit ne ystävinesi alta aikayksikön. Mutta jos niitä jostain syystä jää, niin voit laittaa jäljellejääneet etikkaveteen, jolloin niistä tulee taas uusi herkku. Jos asut kerrostalossa, saattavat naapurisikin innostua silakan paistosta, sillä se on kuitenkin paremman hajuista kuin kaalikeitto.
ja JOS nyt uunissa tekee, niin sopii laittaa etikkaliemeen ylimääräiset.
Tietty sitten silakkalaatikko suolasilakoista ja siihen syödessä lirauttaa pöytäetikkaa.
Hapankaalisoppaa ... Mmmmmm. - vemp
noin valmistettuna kirjoitti:
ja JOS nyt uunissa tekee, niin sopii laittaa etikkaliemeen ylimääräiset.
Tietty sitten silakkalaatikko suolasilakoista ja siihen syödessä lirauttaa pöytäetikkaa.
Hapankaalisoppaa ... Mmmmmm.Kyllä, kyllä - tuo oli hyvä vihje. Uunissa paistetut marinadiin - etikkaliemeen. Hyviä ovat näin tehtynä.
- nautintoon
Silakat kieritetään tosiaankin ruisjauhoissa joihin on lisätty merisuolaa ja valkopippuria. Paistetaan ehdottomasti runsaassa voissa tai Oivariinissa, ei liian kuumalla pannulla. Kuuma, rasvasta tirisevä silakka laitetaan näkkileivän päälle ja nautitaan kylmän oluen kera. Ei oo parempaa herkkua, ainakaan niin helpolla ja halvalla.
- halpoja silakoita
saa?
:) - nauttiva:
halpoja silakoita kirjoitti:
saa?
:)Silakoiden saatavuus on kyllä aika huonossa jamassa täällä Suomenmaassa. Sitä kyllä kalastetaan tarpeeksi, mutta kohtelu on sellaista että ei kala kelpaa muuta kuin minkinrehuksi. Herkästi vahingoittuvat pienet kalat raahataan trooleissa ja nostetaan laivaan, jossa isot miehet tallovat saappaat jalassa ruoan joukossa ja lapioivat sitä edestakaisin. Osa silakoista joutavat sitten perkausautomaattiin jossa viimeinenkin maku ja ravintoaineet huuhdellaan pois. Näitä aneemisia silakkapihvejä saa sitten ostaa marketista...
Mutta yritäpä löytää jostain torilta vanhanaikaisia perkaamattomia nuottasilakoita. Väännä niiltä pää irti, niin lähtee suolisto samalla. Mitään pesua ei kaipaa, suoraan pannulle vaan. T. saaristolaisämmä. jauhojen käytöstä silakan ja muidenkin kalojen paistamisessa. Ei ne kalat vaadi mitään jauhopyörityksiä. Ennen sanottiin, että jauhoissa pyörittämällä tulee ruokaisampaa, mutta ymmärsin sen tiukkoina aikoina sotien jälkeen, jolloin haluttiin saada täyttävämpää ruokaa. Sama tilanne on lihapullataikinan kohdalla. Sinnekin on perinteisesti laitettu korppujauhoja ja sillä tavalla on tavallaan säästetty lihassa. Nykyaikana ei mielestäni erilaisille jauhopläjäyksille, leivityksille ja pullakuorrutuksille ole tarvetta.
- prosentin
kj.mattila kirjoitti:
jauhojen käytöstä silakan ja muidenkin kalojen paistamisessa. Ei ne kalat vaadi mitään jauhopyörityksiä. Ennen sanottiin, että jauhoissa pyörittämällä tulee ruokaisampaa, mutta ymmärsin sen tiukkoina aikoina sotien jälkeen, jolloin haluttiin saada täyttävämpää ruokaa. Sama tilanne on lihapullataikinan kohdalla. Sinnekin on perinteisesti laitettu korppujauhoja ja sillä tavalla on tavallaan säästetty lihassa. Nykyaikana ei mielestäni erilaisille jauhopläjäyksille, leivityksille ja pullakuorrutuksille ole tarvetta.
ASIAA!!
- asian
prosentin kirjoitti:
ASIAA!!
vierestä! Jotkut asiat ovat ja pysyvät, oli pula-aika tai ei. Kyllä silakka kuuluu ehdottomasti pyöritellä ruisjauho/suola seoksessa ja paistaa voissa pannulla. Näin on näreet. Turha siihen on lähteä smetanoita tai kermoja sotkemaan ja pelkiltään ne ovat pliisuja.
- vanha kokki
asian kirjoitti:
vierestä! Jotkut asiat ovat ja pysyvät, oli pula-aika tai ei. Kyllä silakka kuuluu ehdottomasti pyöritellä ruisjauho/suola seoksessa ja paistaa voissa pannulla. Näin on näreet. Turha siihen on lähteä smetanoita tai kermoja sotkemaan ja pelkiltään ne ovat pliisuja.
Eikä minulla ainakaan ole mitään sitä vastaan, jos KJ. Mattila ei halua silakoihinsa sotkea jauhoja. Ne vain yksinkertaisesti tulevat ruisjauhojen kera rapemmiksi ja mielestäni paremman makuisiksi. Kukin taaplaa tyylillään. Ymmärrän erinomaisesti hänen asennoitumisensa jauhojen käyttöön yleensäkin, sillä
hän noudattaa tiettyä ruokavaliota, mutta se ei estä muita tekemästä toisin. Toistaiseksi meillä vallitsee mielipiteen vapaus,onneksi. - paistetuista silakoista
vanha kokki kirjoitti:
Eikä minulla ainakaan ole mitään sitä vastaan, jos KJ. Mattila ei halua silakoihinsa sotkea jauhoja. Ne vain yksinkertaisesti tulevat ruisjauhojen kera rapemmiksi ja mielestäni paremman makuisiksi. Kukin taaplaa tyylillään. Ymmärrän erinomaisesti hänen asennoitumisensa jauhojen käyttöön yleensäkin, sillä
hän noudattaa tiettyä ruokavaliota, mutta se ei estä muita tekemästä toisin. Toistaiseksi meillä vallitsee mielipiteen vapaus,onneksi.Valmistustapoja on tosiaan monia.Itse tykkään kieritellä sekajauhoissa ennen paistoa.Oon myös paistanut ilman jauhoja,mutta mun mielestä silloin jää jotain olennaista pois,se hyvä kuori.Ja kunnolla voi-öljyseoksessa paistettujen silakoitten mausteeks ei muuta ku merisuolaa myllystä.Jos paistinsilakoita jää yli(epätodennäköistä meillä),niin ei oo hullumpia vanhanajan etikkasilakat.
- tosikkokki
vanha kokki kirjoitti:
Eikä minulla ainakaan ole mitään sitä vastaan, jos KJ. Mattila ei halua silakoihinsa sotkea jauhoja. Ne vain yksinkertaisesti tulevat ruisjauhojen kera rapemmiksi ja mielestäni paremman makuisiksi. Kukin taaplaa tyylillään. Ymmärrän erinomaisesti hänen asennoitumisensa jauhojen käyttöön yleensäkin, sillä
hän noudattaa tiettyä ruokavaliota, mutta se ei estä muita tekemästä toisin. Toistaiseksi meillä vallitsee mielipiteen vapaus,onneksi.se jaksaa tuoda mielipiteitään esiin , vaikka puolisuomea rukoilee jo armoa . Eli pidäppä se leipäläpesi välillä kiinni ja anna niiden kirjoitella jotka asioista jotain tietävät . Ei kai sinulla voikaan olla mitään sitä vastaan , jos .....
- se vanhempi kokki
tosikkokki kirjoitti:
se jaksaa tuoda mielipiteitään esiin , vaikka puolisuomea rukoilee jo armoa . Eli pidäppä se leipäläpesi välillä kiinni ja anna niiden kirjoitella jotka asioista jotain tietävät . Ei kai sinulla voikaan olla mitään sitä vastaan , jos .....
Tätä olenkin odottanut, joten nyt on tosikokkien vuoro. Asiantuntevat neuvot varmasti irtoavat sinulta ja "stadin kundilta". Siitä vaan, seuraan kuitenkin kirjoittelua, mutta en puutu kuin älyttömyyksiin, jos niihinkään. Sitä paitsi liekö tekstejäni on kenenkään pakko lukea, että sillei hei, niinkuin tuo innovatiivinen älykääpiö suoraan savon sydämestä "pruukaa" asian ilmaista. Jatkakaa uusavuttomat, mutta muistakaa, aina on joku joka osaa.
- se sinä
se vanhempi kokki kirjoitti:
Tätä olenkin odottanut, joten nyt on tosikokkien vuoro. Asiantuntevat neuvot varmasti irtoavat sinulta ja "stadin kundilta". Siitä vaan, seuraan kuitenkin kirjoittelua, mutta en puutu kuin älyttömyyksiin, jos niihinkään. Sitä paitsi liekö tekstejäni on kenenkään pakko lukea, että sillei hei, niinkuin tuo innovatiivinen älykääpiö suoraan savon sydämestä "pruukaa" asian ilmaista. Jatkakaa uusavuttomat, mutta muistakaa, aina on joku joka osaa.
vanha kokki,joka noin kirjoitit?Olet siis alentunut auttamaan uusavuttomia tällä palstalla!Itse en niihin kuulu,mielenkiinnosta oon selaillut palstoja läpi ja sinunkin juttujasi useasti lukenut(pakostakin,kirjoittelet melko paljon).
- vanhakokkifani
tosikkokki kirjoitti:
se jaksaa tuoda mielipiteitään esiin , vaikka puolisuomea rukoilee jo armoa . Eli pidäppä se leipäläpesi välillä kiinni ja anna niiden kirjoitella jotka asioista jotain tietävät . Ei kai sinulla voikaan olla mitään sitä vastaan , jos .....
Voi poikaseni, erehdyt pahemman kerran. Juuri eilispäivänä luin etiketti -palstalta pitkän litanian vanhan kokin ihailijoiden ylistyksiä.
Kuulun itsekin "fanclubiin", koska arvostan kokin objektiivista, provosoitumatonta, rakentavaa tyyliä. Kun on riittävä osaaminen, ei tarvitse uhota. Osaaminen tarkoittaa paitsi ammatillista tietotaitoa ja kokemusta, myöskin tiettyä käyttäytymiskoodia. Vanhalla kokilla nämä molemmat ovat mestarillisesti hallussa, mutta sinulla, poikaseni, taitaisi olla vielä hieman opeteltavaa.
- Killi001
Siinnä mielessä olet osittain oikeassa, että riippuu öljystä voiko sillä paistaa silakoita tms. Esim. Extra Virgin oliiviöljy palaa helposti kovassa lämpötilassa, jolloin mausta tulee kitkerä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ihana on nähdä edes ohimennen
Mitenköhän mies sua voisi lähestyä❤️? Oon lääpälläni suhun mutta en uskalla lähestyä vaikka vilkuilet ja huomaan että su1537820- 614380
Mies, mua jotenkin kiinnostaa
Että osaatko sä ollenkaan höllätä? Ootko aina kuin persiille ammuttu karhu. Pohtimassa muiden vikoja?1403993Aamu on aina iltaa viisaampi.
Hyvää huomenta rakas. Ajattelen sinua taas ja yritän keksiä keinoja luoksesi. Satuttaa, kun unohdan sinua joka päivä ene233912Moi kuumis.
Just ajattelin sua. Oot mun rauha, turva ja lämpö. Olet monia muitakin asioita, mut noita tartten eniten. Pus.423310Saattaisimme olla yhdessä
Vaarallinen yhdistelmä. Käsitin, että meillä molemmilla on samanlaista historiaa... Siitä huolimatta haluaisin kokeilla383218Juuri sinut kainaloon haluaisin nyt
Sydän sykkii vain sinulle Sinä olet se jota kaipaan Sinä olet se josta uneksin Jos sinun rinnallesi jäädä saan Tän koko253205- 482933
Milloin olisi sinun ja kaivattusi
Kaunein päivä? Kamalin hetki? Miksi? Kumpaa pyrit muistelemaan? Kumpi hallitsee mieltäsi?422731- 492484