Tämä nyt ei varsinaisesti grillaukseen kuulu, mutta kertokaa mikä on teidän mielestänne paras lenkkimakkara kiukaalla kypsennettynä?
Mikä paras kiuaslenkki?
36
7900
Vastaukset
- hononen
se varmaan on...
- mikään
bulkkituote.Kiuaslenkin ei myöskään kuulu olla mielestäni erikoisemmin maustettu vaan jokainen säätää sen mieleisekseen sopivalla sinapilla.
Massan tulee olla hienoksi jauhettu,eikä kuivan selluloosamainen,siis riittävästi rasvaa että valuu suupielistä.Ja suolainen korvatakseen saunomisessa kadotetut elektrolyytit.
Täällä lounais-suomessa oli vielä jokunen vuosi sitten tarkoitukseen sopivaa nimellä Huittiskieppi mutta sekin pantiin konkkaan.Nyt lähes vastaavaa tekee Kivikylän palvaamo myös nimellä Kieppi.
Kovin pliisuja ovat makkarat nykyisin koska kuluttaja hyljeksii turhaan makua antavia sisäelimiä,siksi voisi tuhdimman makkaran ystävä kokeilla vaikka Forssalaisen Lihanjalostamo Hakalan suomimakkaraa.- on hyvää
Hakalan suomimakkara on liian SUOLASTA ,tosin hyvää.jos on kysymys sellaisesta makkarasta joka on väriltään aika tumman punainen kieppi.Jos tuota makkaraa laittaa kiukaalle niin suolaisuus tuntuu todellakin kamalalle kun makkara kuumenee.Eikö vähempikin suola riitä?.
- vanha kokki
Chef Wotkin pekonilenkki on sopivan suolainen ja rasvainen kiuaslenkiksi. Sen maku pääsee oikeuksiinsa hitaasti aitokiukaalla alupussissa kypsyessä.
- vanha kokki
Minulla on haamukirjoittajia. Saattaapa olla hyvääkin lenkkiä, joskaan en ole koskaan sitä maistanut.
Nimimerkkini on näköjään hyvin suosittu, valitettavasti en voi rekisteröidä vanhaa kokkia itselleni, sillä minulla on jo toinen nimimerkki rekisterissä ja sitä ei kuulemma voi muuttaa vaikka haluaisinkin. Neuvoja, jos se on mahdollista, please. - vanha kokki
vanha kokki kirjoitti:
Minulla on haamukirjoittajia. Saattaapa olla hyvääkin lenkkiä, joskaan en ole koskaan sitä maistanut.
Nimimerkkini on näköjään hyvin suosittu, valitettavasti en voi rekisteröidä vanhaa kokkia itselleni, sillä minulla on jo toinen nimimerkki rekisterissä ja sitä ei kuulemma voi muuttaa vaikka haluaisinkin. Neuvoja, jos se on mahdollista, please.Edellinen en ollut minä, minä olen syönyt kyseistä makkaraa. Pitäisikö rekisteröidä nimimerkki, nyt on vain niin että minullakin on vanha nim.merkki jota en viitsi käyttää.
- kaura
vanha kokki kirjoitti:
Edellinen en ollut minä, minä olen syönyt kyseistä makkaraa. Pitäisikö rekisteröidä nimimerkki, nyt on vain niin että minullakin on vanha nim.merkki jota en viitsi käyttää.
No pistäkää nyt toinen vaikka nimimerkiksi vanhempi kokki...
- registratuuri
vanha kokki kirjoitti:
Edellinen en ollut minä, minä olen syönyt kyseistä makkaraa. Pitäisikö rekisteröidä nimimerkki, nyt on vain niin että minullakin on vanha nim.merkki jota en viitsi käyttää.
nimmareita voi rekisteröidä useampia. Käyttäjätunnus ja nimimerkki on eri, salasana voi kaikille olla sama. Kuitenkin "vanha kokki" ei kelpaa rekisteröitäväksi,koska nimmarissaa ei saa olla välilyöntiä. Sen sijaan "vanhakokki" kylläkin kelpaa.
- toinen on
vanha kokki kirjoitti:
Minulla on haamukirjoittajia. Saattaapa olla hyvääkin lenkkiä, joskaan en ole koskaan sitä maistanut.
Nimimerkkini on näköjään hyvin suosittu, valitettavasti en voi rekisteröidä vanhaa kokkia itselleni, sillä minulla on jo toinen nimimerkki rekisterissä ja sitä ei kuulemma voi muuttaa vaikka haluaisinkin. Neuvoja, jos se on mahdollista, please.tuolla perheväkivalta-jutuissa ja toinen on jossain muualla. Kun hukkasin salasanani ja laitoin sitten uuden nimimerkin sinne yhteen kirjoitukseen kun halusin vastata,asiallisesti. Sitten löysdinkin sen toisen. Nyt käytän sillointällöin sitä toistakin...
- rotissööri
vanha kokki kirjoitti:
Edellinen en ollut minä, minä olen syönyt kyseistä makkaraa. Pitäisikö rekisteröidä nimimerkki, nyt on vain niin että minullakin on vanha nim.merkki jota en viitsi käyttää.
sama henkilö voi kylläkin rekisteröidä useita nimimerkkejä ja niissä voi jopa käyttää samaa salasanaa (jotta muistaisi ne) Rekisteröiminen tapahtuu ikäänkuin ei olisi aikaisempaa nimmaria. Nimmarissa ei kuitenkaan saa olla välilyöntiä, joten "vanha kokki" ei käy, mutta kylläkin vanhakokki. Rekisteröi toki nimmarisi, jotta me muut emme joutuisi silloin tällöin arvailemaan, että sinulla oleva ainutlaatuinen taito ja kokemus olisi jotenkin välillä hössähtänyt, kun muut käyttävät nimmariasi.
- kaura
tykätään Pajuniemen saunalenkistä. Nam!
- Nimetön
on kun söis vanhaa sauna vittaa... joskus söin jotain halppis lenkkiä ja se olio niinkuin hookoo ennen vanhaan...
- BiiSt
Nimetön kirjoitti:
on kun söis vanhaa sauna vittaa... joskus söin jotain halppis lenkkiä ja se olio niinkuin hookoo ennen vanhaan...
Atrian punast pussii ja kiukaalle.
BiiSt kirjoitti:
Atrian punast pussii ja kiukaalle.
Mee muualle pullisteleen siitä et sillei hei! Joku kotkalainen tulee tänne pätemään. Stadin kundi nostaa sut suorille, jos tavataan et sillei hei!
Paras saunalenkki on joku b-luokan makkara, kuten HK:n sininen tahi Camping; sopivan helppoa syödä humalassa et sillei hei!- teppo-poika
teppo.moi kirjoitti:
Mee muualle pullisteleen siitä et sillei hei! Joku kotkalainen tulee tänne pätemään. Stadin kundi nostaa sut suorille, jos tavataan et sillei hei!
Paras saunalenkki on joku b-luokan makkara, kuten HK:n sininen tahi Camping; sopivan helppoa syödä humalassa et sillei hei!olla kateellinen BiiSt:in kropasta, kotkalainen tai ei, niin waude, kirjoittele vaan lisää tänne ja Teppo.moi - ei suuret sanat suuta halkaise et sillei hei, heh heh heeeeee
- koko elinikäsi
teppo.moi kirjoitti:
Mee muualle pullisteleen siitä et sillei hei! Joku kotkalainen tulee tänne pätemään. Stadin kundi nostaa sut suorille, jos tavataan et sillei hei!
Paras saunalenkki on joku b-luokan makkara, kuten HK:n sininen tahi Camping; sopivan helppoa syödä humalassa et sillei hei!silleen hei
- Manselainen
Kypsennän makkaran saunan lämmössä, joko kieppinä esim. narusta roikkuen, tai sitten erillisessä telineessä. Näin ollen oma suosikkini ei ehkä suoraan vastaa kysymykseesi, mutta kerron sen kuitenkin.
Se on Tampereen Lihajalosteen makkara. Sama tehdas tekee myös Markon Niskalenkki -nimistä A-lk:n makkaraa, mutta se ei ole mielestäni niin hyvää. Paikalliset puhuvat myös joskus sianpäämakkarasta, koska pussissa johon tuote on pakattu, on sianpään kuva.- et sillei hei !!
et sillei hei,paska pötkylä kiuaspussiin niin hyvä tulee,nami,nam,et sillei hei.
- JPiii
et sillei hei !! kirjoitti:
et sillei hei,paska pötkylä kiuaspussiin niin hyvä tulee,nami,nam,et sillei hei.
Itse heitän mulkkuni kiukaalle pariksi tunniksi. Lauantai-iltana kun laitan sen tulille, niin sunnuntaiaamuna on housuissa jo kaksi kertaa isompi... ja vaimoke tykkää kovasti.
- juza21
onko kellään mitää tietoa tekeekö joku sitä pussia vielä mihin aina ennenvanhaan laitettiin ziegurat? tästä on joitain vuosia ku näin niitä jossain marketissa. ja mikä niiden oikea nimi on? ehkäpä joku kiuaslenkkipussi tai jotain. nähkääs onkelmani on että jos haluaa oikein hyvää sitä kias lenkkiä niin siihen kuuluu mukaan sipulia, valkosipulia, paprikaa, chiliä, ehkä vielä pekonia, mutta ehdottomasti olutta. ja tämän kanssa tulee tämä ongelma mihin tarvitsisin sitä pussia. haen sitä mallia jossa on tinapaperin lisäksi paperia.
- TAPI/"/
nimellä makkarapussi. Mutta saman asian ajaa edukkaammin ihan perinteinen folio. Oma suosikkini liippaa lähellä tuota sinun tekelettä, eli perinteistä kabanossii pätkittynä puoliksi. Tomaatti lohkoja, sipulia lohkoina, valkosipulia isoina paloina, paprikaa paloina, hp-kastiketta, auran väkevää sinappia ja loraus mieluiten tummaa olutta. Tuo koko hoito folioon käärittynä kiukaalle ja saunomisen jälkeen syömään oluen kera niin johan maistuu kaikille.
- legendamakkara
Siinä on lihaakin. Ja makkara kypsennetään suoraan kivillä, kaikenmaailman foliot ovat neiti-ihmisten tai vähintään homppeleiden hommia, ei karskien karjujen.
- Saunankin pitää
Haista sian kuselta, muuten homma on homppeleiden pikkusormen koukistelua!
Kunnon karjut kun tykkäävät krääsästä jonka makkaran rasva palaessaan kivillä, saunan täyttää!
Kunnon karjut ei pese edes penistään- ikinä! - kunnon karju
Saunankin pitää kirjoitti:
Haista sian kuselta, muuten homma on homppeleiden pikkusormen koukistelua!
Kunnon karjut kun tykkäävät krääsästä jonka makkaran rasva palaessaan kivillä, saunan täyttää!
Kunnon karjut ei pese edes penistään- ikinä!on niin lihaista, ettei sieltä rasvaa juuri valu. Sitäpaitsi kunnon puukiuas polttaa ne jos joku pisara tuleekin.
- Ollut ihan
kunnon karju kirjoitti:
on niin lihaista, ettei sieltä rasvaa juuri valu. Sitäpaitsi kunnon puukiuas polttaa ne jos joku pisara tuleekin.
Lähettyvillä, kun Atrian punaista värkätään. Mutta pottujauholaari on ollut vielä lähempänä. Tippuipa kiuaskiville sitten jauhoja tai lihanestettä, niin ilkeälle haisee kun ne palavat.
Omassa saunassani en laittaisi makkaraa suoraan kiville vaan jotakin makkaroiden alle, ettei makkaroista irtoava neste krääsäisi saunassa.
Jos ei makkarasta irtoa mitään kiukaalle, ei se ole ollenkaan makkaraa vaan kuiva puukeppi ja varmaan sille maistuvakin! - niinpös
Ollut ihan kirjoitti:
Lähettyvillä, kun Atrian punaista värkätään. Mutta pottujauholaari on ollut vielä lähempänä. Tippuipa kiuaskiville sitten jauhoja tai lihanestettä, niin ilkeälle haisee kun ne palavat.
Omassa saunassani en laittaisi makkaraa suoraan kiville vaan jotakin makkaroiden alle, ettei makkaroista irtoava neste krääsäisi saunassa.
Jos ei makkarasta irtoa mitään kiukaalle, ei se ole ollenkaan makkaraa vaan kuiva puukeppi ja varmaan sille maistuvakin!No ihan sama mistä makkarasta tykkää kunhan sen vaan laittaa paketteineen kiukaalle,se ei saa osua metalliin ja olla suoraan vastuksen päällä,eli kiviä oltava välissä,paketin oltava ehjä.Nim.luvannut maksaa uuden saunan jo muutamalle kymmenelle kaverille jos saavat pilattua kiukaan
- 4% lihaa
kunnon karju kirjoitti:
on niin lihaista, ettei sieltä rasvaa juuri valu. Sitäpaitsi kunnon puukiuas polttaa ne jos joku pisara tuleekin.
Tässä todellinen karjun lenkki:
http://www.atria.fi/asp/empty.asp?P=1301&VID=default&SID=338834638074986&A=open:atriaproduct:tu_detail:217,setattribute:buf:tuotekuva:Y&S=3&C=44117
Suomessa kaikki lenkit ovat oikeasti aivan paskoja makkaroita. En olisi uskonut että joku oikeasti markkinoi 4% lihasisällöllä olevaa suolta "lenkkinä".
Suomalainen makkara = ei lihaa
Suomalainen sinappi= ei sinapin siemeninä tai sinappijauhoa
Vaatikaa parempaa! - sokea???
4% lihaa kirjoitti:
Tässä todellinen karjun lenkki:
http://www.atria.fi/asp/empty.asp?P=1301&VID=default&SID=338834638074986&A=open:atriaproduct:tu_detail:217,setattribute:buf:tuotekuva:Y&S=3&C=44117
Suomessa kaikki lenkit ovat oikeasti aivan paskoja makkaroita. En olisi uskonut että joku oikeasti markkinoi 4% lihasisällöllä olevaa suolta "lenkkinä".
Suomalainen makkara = ei lihaa
Suomalainen sinappi= ei sinapin siemeninä tai sinappijauhoa
Vaatikaa parempaa!Kannattaa sinunkin lähteä käymään oikein marketissa, siellä on pitkiä hyllyjä täynnä eri valmistajien lihaisia makkaroita suomesta, sama koskee sinappi hyllyä... eikö oo ihmeellistä!!!
- 3 lenkkimakkaraa
sokea??? kirjoitti:
Kannattaa sinunkin lähteä käymään oikein marketissa, siellä on pitkiä hyllyjä täynnä eri valmistajien lihaisia makkaroita suomesta, sama koskee sinappi hyllyä... eikö oo ihmeellistä!!!
jota yleisesti saa marketista ja ovat lihaisia. Mainitse samalla 3 sinappia jotka ovat sinappia eivätkä vettä ja sokeria.
Perinteinen ja paras, vaatii tosin aika pitkän kypsyttämisen alumiinipussissa.
Jos ei ehdi kypsyä kiukaalla niin voi hauduttaa sen sitten loppuun uunissa.
Lenkistä pitää siis tulla mehevä ja sisältäkin kuuma, lisukkeeksi sinappia,kurkkusalaatia ja pottumuussia oikeista perunoista.
gurmeeta !- Suomessa?
Tuossa ylempänä viestiketjussa kirjoiteltiin että Suomesta löytyy hyvää lihaisaa lenkkiä ja jauhettua sinapinsiementä sisältävää sinappia yleisesti myynnissä marketeista. Onko HK-sininen mielestänne lihaisa lenkki?
"HK-sinen:
Tuotteen ainekset:suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (E1420, E450, E451), suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. sinapinsiemen, valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (E300), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %."
HK-sininen kevyt: Tuotteen ainekset:
suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, kamara, perunajauho, suomalainen porsaanliha, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), maltodekstriini, suola (1,6 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko-ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), aromit (mm. paprika), arominvahvenne (E621), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 5 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.
Porsaanlihaa ei tietenkään ole kummassakaan tuotteessa, vaan sianlihaa ja se nautaeläimen liha lienee lehmän lihaa. HK-sininen sisältää 43% lihaa ja HK-sininen kevyt sisältää 5% lihaa. Onko tämä suomalaista lihalenkkiä? Suomessa? kirjoitti:
Tuossa ylempänä viestiketjussa kirjoiteltiin että Suomesta löytyy hyvää lihaisaa lenkkiä ja jauhettua sinapinsiementä sisältävää sinappia yleisesti myynnissä marketeista. Onko HK-sininen mielestänne lihaisa lenkki?
"HK-sinen:
Tuotteen ainekset:suomalainen porsaanliha, vesi, perunajauho, kamara, suomalainen naudanliha, stabilointiaineet (E1420, E450, E451), suomalainen koneellisesti erotettu porsaanliha, suola (1,7 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. sinapinsiemen, valko- ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (E300), arominvahvenne (E621), aromit (mm. paprika), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 43 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %."
HK-sininen kevyt: Tuotteen ainekset:
suomalainen koneellisesti erotettu broilerinliha, vesi, kamara, perunajauho, suomalainen porsaanliha, stabilointiaineet (muunnettu tärkkelys, E450), maltodekstriini, suola (1,6 %), glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valko-ja mustapippuri, inkivääri, korianteri), hapettumisenestoaine (askorbiinihappo), aromit (mm. paprika), arominvahvenne (E621), säilöntäaine (E250). Lihapitoisuus 5 %. Liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 50 %.
Porsaanlihaa ei tietenkään ole kummassakaan tuotteessa, vaan sianlihaa ja se nautaeläimen liha lienee lehmän lihaa. HK-sininen sisältää 43% lihaa ja HK-sininen kevyt sisältää 5% lihaa. Onko tämä suomalaista lihalenkkiä?Muuten kun mitä joskus aikoinaan töissä tarkka pomoni vaati että pitää olla buffassa kunnon lihamakkaraa, mikä sitten kypsyy äärimmäisen hitaasti.
Eli ei toimi suurtapahtumissa ollenkaan, eikä myöskään saunan kiukaalla.
Jos prosettetihin mennään niin miksi sitten ei paistele ihan lihaa; makkarahan on; kuten ehkä kaikki tiedämme; seos erilaisita aineista, mausteita, jauhoja etc etc.
Noita E sitä sun tätä ei muuten jaksa vaivautua enää edes lukemaan, joka ikisessä teollisesti valmistetussa tuottessa niitä kuitenkin on.
Ainoa asia mikä tulee tsekattua on aspartaami, se ei tosiaankaan sovi meikäläisen vartalolle mutta yllättävän monessa valmisruoassa sitä on.
Parmempi kun ei mieti liikaa vaan antaa sen blöön hautua hitaasti kiukaan lämmöllä, tosin se on vielä parmepi lähes mustaksi kärvennettynä järven rannassa nuotiolla hiilloksessa :o)
Hyvää seuraa, notskimakkaraa ja akustinen kitara... suomen suvi parhaimmillaan- eikä aromivahventeet
porkkanapää kirjoitti:
Muuten kun mitä joskus aikoinaan töissä tarkka pomoni vaati että pitää olla buffassa kunnon lihamakkaraa, mikä sitten kypsyy äärimmäisen hitaasti.
Eli ei toimi suurtapahtumissa ollenkaan, eikä myöskään saunan kiukaalla.
Jos prosettetihin mennään niin miksi sitten ei paistele ihan lihaa; makkarahan on; kuten ehkä kaikki tiedämme; seos erilaisita aineista, mausteita, jauhoja etc etc.
Noita E sitä sun tätä ei muuten jaksa vaivautua enää edes lukemaan, joka ikisessä teollisesti valmistetussa tuottessa niitä kuitenkin on.
Ainoa asia mikä tulee tsekattua on aspartaami, se ei tosiaankaan sovi meikäläisen vartalolle mutta yllättävän monessa valmisruoassa sitä on.
Parmempi kun ei mieti liikaa vaan antaa sen blöön hautua hitaasti kiukaan lämmöllä, tosin se on vielä parmepi lähes mustaksi kärvennettynä järven rannassa nuotiolla hiilloksessa :o)
Hyvää seuraa, notskimakkaraa ja akustinen kitara... suomen suvi parhaimmillaanJauho ei ole makkaran osa. Nykymakkaroista tuntuu puuttuvan sisäelinten antama maku joka on korvattu jauhoilla, aromivahventeilla ja mausteseoksilla. Jauhopötkö ei ole makkaraa, vaikka se valmistuisi kuinka nopeasti, tasaisesti ja helposti.
- suomen_ruotsalainen
eikä aromivahventeet kirjoitti:
Jauho ei ole makkaran osa. Nykymakkaroista tuntuu puuttuvan sisäelinten antama maku joka on korvattu jauhoilla, aromivahventeilla ja mausteseoksilla. Jauhopötkö ei ole makkaraa, vaikka se valmistuisi kuinka nopeasti, tasaisesti ja helposti.
Josvälttämättä haluatte sanoa perunajauhoa vain jauhoksi, niin sitten olett oikeassa, mutta muita jauhoja ei makkarasta löydy Suomessa!! Ei sii löydy vehnä, kaura-, ohra-, eikä ruisjauhoja, koittakaa se ymmärtää typerät persereijät.
Sen sijaan makkaroihin voidaan (aiemmin kuuluikin) laittaa ryynejä, mikä on ollut aidon makkaran ajatuskin.
Mausteet kuuluvat makkaraan, joten typerä persereikä voisi olla hiljaa.
Myös typerä persereikä porkkanapää voisi mennä keittelemään siihen työmaaruokalaan pullamössöä ja olla ihan hiljaa suomen_ruotsalainen kirjoitti:
Josvälttämättä haluatte sanoa perunajauhoa vain jauhoksi, niin sitten olett oikeassa, mutta muita jauhoja ei makkarasta löydy Suomessa!! Ei sii löydy vehnä, kaura-, ohra-, eikä ruisjauhoja, koittakaa se ymmärtää typerät persereijät.
Sen sijaan makkaroihin voidaan (aiemmin kuuluikin) laittaa ryynejä, mikä on ollut aidon makkaran ajatuskin.
Mausteet kuuluvat makkaraan, joten typerä persereikä voisi olla hiljaa.
Myös typerä persereikä porkkanapää voisi mennä keittelemään siihen työmaaruokalaan pullamössöä ja olla ihan hiljaaAuttaa mm liikunta, kokeileppas sitä.
Ravakka juoksu / kävely / hölkkälenkki aamutuimaan, niin jopa on mieli paljon seesteisempi.
Vaikeammissa tapauksissa voi sitten kääntyä paikallisen
mt- toiminnan puoleen.- käyntiin?
suomen_ruotsalainen kirjoitti:
Josvälttämättä haluatte sanoa perunajauhoa vain jauhoksi, niin sitten olett oikeassa, mutta muita jauhoja ei makkarasta löydy Suomessa!! Ei sii löydy vehnä, kaura-, ohra-, eikä ruisjauhoja, koittakaa se ymmärtää typerät persereijät.
Sen sijaan makkaroihin voidaan (aiemmin kuuluikin) laittaa ryynejä, mikä on ollut aidon makkaran ajatuskin.
Mausteet kuuluvat makkaraan, joten typerä persereikä voisi olla hiljaa.
Myös typerä persereikä porkkanapää voisi mennä keittelemään siihen työmaaruokalaan pullamössöä ja olla ihan hiljaaKai sinä tiedät miksi makkaraan lisätään juuri perunajauhoa eikä esim. ruisjauhoa? Kuuluuko perunajauho mielestäsi makkaraan?
Makkaroihin on lisätty erilaisia ryynejä ja kaupan on jopa ryynimakkaroita jotka voivat sisältävää ryynien lisäksi esim. verta. Tokkopa kaikkiin makkaroihin olla tungettu ryynejä, ei edes aitoihin. Miten määrittelet aidon makkaran? Saako siinä olla ryynien lisäksi perunajauhoa? Entä soijaproteiinia?
Mausteet kuuluvat makkaraan, mutta kuuluuko siihen aromivahventeet? Luin kirjoitukset läpi, eikä kukaan väittänyt että mausteet eivät kuuluisi makkaraan - mistä päättelit että joku väittää muuta?
Jos et jaksanut lukea tekstiä summaan kysymykset tähän:
Kuuluuko perunajauho makkaraan?
Mikä on aito makkara?
Kuuluuko makkaraan aromivahventeet?
Kaksi helppoa kyllä/ei vastausta sekä yksi määritelmä jäi vajaaksi purkauksestasi. Nyt voisit paremmalla ajalla (ja ajatuksella) palata asiaan.
Ketjusta on poistettu 66 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112862Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081966- 1141640
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701355Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2871181- 711034
- 801034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2461003