Aihealueet

Listaukset

    Ruskea kastike

    Kokkisota

    Hei

    Auttakaa, miten voi tehdä "perinteisen" ruskean
    kastikkeen niin ettei siihen laita kastikeen
    pohjaksi "puolta kiloa" rasvaa.

    13

    2215

      Vastaukset

      • siis perinteistä et voi tehdä ilman rasvaa (voi).
        Rapata voit tietenkin käyttämällä kastikkeen
        ruskistetta, soijaa ym.

      • Maizenan ruskea kastikesuuruste on aika kätevää,
        joskaan ei sillä samaa makua saa kuin
        perinteiseen! Mutta liemeksi kun laittaa esim.
        kasvis- tai lihalientä ja vielä lopuksi Ruoka-
        cremeä hyvien mausteiden kera, niin saa ihan
        syötävää!

        • 1. kuumenna pannulla noin ½ rkl
          öljyä/margariinia/voita
          2. Sekaan noin 2 rkl vehnäjauhoja - sekoita koko
          ajan, ruskista mieleisen väriseks
          3. vettä noin ½ litraa, oman maun mukaan, tahtooko
          tönkköö vai vetelää
          4. levy pienelle ja sekoittele, heitä sekaan
          paistettu jauheliha tai nakit, whatever

          Tällä tulee ainakin jonkinlainen soossi. Sopii
          opiskelijabudjettiin :)


        • WilmaK. kirjoitti:

          1. kuumenna pannulla noin ½ rkl
          öljyä/margariinia/voita
          2. Sekaan noin 2 rkl vehnäjauhoja - sekoita koko
          ajan, ruskista mieleisen väriseks
          3. vettä noin ½ litraa, oman maun mukaan, tahtooko
          tönkköö vai vetelää
          4. levy pienelle ja sekoittele, heitä sekaan
          paistettu jauheliha tai nakit, whatever

          Tällä tulee ainakin jonkinlainen soossi. Sopii
          opiskelijabudjettiin :)

          Hyvä vinkki, jos teet jauhelihakastiketta...
          Paistele jauheliha ja kun se lähes paistunut,
          lisää vehnäjauhot lihan sekaan. Pyörittele vähän
          aikaa ja kaada esim. kattilaan. Ei kun vettä
          perään ja sekoittele. Voit lisätä makua antamaan
          esim. lihaliemikuution. Rasvaa ei tartte erikseen
          lisätä, kun siitä jauhelihasta sitä tulee
          muutenkin.
          Niin ja ps. ei tule inhoja jauhopaukkuja
          kastikkeeseen...


      • Mä teen aina niin, et paistan mitä paistan ja
        laitan sit siihen JOKO jauhot samaan ruskistumaan
        tai sitten en laita jauhoja ollenkaan ja lisään
        vaan vettä, kasviksia ja soijaa väriks ym. NAM!
        Onhan mummon aito ruskeakastike niin hyvää, mutta
        myös niin lihottavaa...

        • ...tulee Blåbandin ruskeakastikejauheesta. Vaikka
          kaikki muu olisi oltava kotitekoista, saa
          kastikkeet hyvällä omatunnolla tehdä
          valmisjauheesta.


      • Ymmärrän ongelmasi hiukan eri tavoin kuin muut tänne kirjoittaneet. Haluat ilmeisesti tehdä ruskeaa kastiketta ihan perinteisesti, mutta vähemmällä rasvalla. Mikäli sinulla on hyvä vispilä ja nopea käsi, se kyllä onnistuu.

        Yleensä jauhot ruskistetaan niin suuressa rasvamäärässä että jauhot ovat eräänlaista "velliä" jo ennen veden lisäämistä. Näin kastike ei paakkuunnu herkästi. Äitini kuitenkin tekee ruskean kastikkeen aina niin, että hän laittaa voita vain sen verran, etteivät jauhot tartu pannuun, siis hyvällä teflonpannulla rasvaa ei tarvita ollenkaan. Jauhot siis ovat ruskistaessa irtonaisia. Jauhojen ruskistuttua(tähän kuluu kauemmin kuin paljossa rasvassa ruskistettaessa) niiden annetaan hiukan jäähtyä ennen veden lisäämistä. Vesi kaadetaan hitaasti jauhojen päälle samalla koko ajan voimakkkaasti vispilällä sekoittaen. Näin kastike ei vähäisemmästä rasvamäärästä huolimatta paakkuunnu, ja kyseessä on silti se perinteinen ruskeakastike.

        Toivottasti tästä on apua!

      • Teet kuten ennenkin, mutta vähemmällä
        rasvamäärällä ja lisäät Maizenaa, mikä on
        tarkoitettu ruskeille kastikkeille, eikä
        paakkuunnu ja se lisätään suoraan kuumaan
        kastikkeeseen. Eli pikku nokare voita ja jauhoja
        pannulle ja ruskistat. Lisää lihaliemi ja
        sekoittele. Sekaan Maizenaa tarvittava määrä. Voi
        tehdä myös perinteisen paksua kastiketta ja maku
        on sama!

      • tää ei ole mamman ihana kastike, mutta jos rasvaa
        säästetään...
        kiehauta vettä ja liemikuutio, lisää ruskeeta
        maizenaa, mausta, lisää pala sulatejuustoo ja
        esim.nakit.Mielellään kuullotan sipulin ja
        yms.ensin tilkassa voita..Ei tartte r
        asvaa paljo..Menettelee.

      • Teen ruskean kastikkeen ruisjauhoista. On mielestäni yes.

      • Nakinkappaleiden sekaan ruokaluska jauhoja silloin tällöin hämmennellen, ja lopuksi kiehuvaa vettä. Porisuta kiiltoa ja ripsaus pikakahvia väriksi. Mausta kielesi mukaan, sillikin käy.

      • Ei mitenkään.

      • Ei mitenkään, mikäli ei halua poltettuja jauhoja. Joskus oli saatavilla hyviä kastikepohjia, mutta ei enää.

      suomi24-logo

      Osallistu keskusteluun

      Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

        Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
        Maailman menoa
        211
        10338
      2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

        Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
        Maailman menoa
        234
        4767
      3. Martina manipuloi

        Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
        Kotimaiset julkkisjuorut
        60
        868