Hei
Auttakaa, miten voi tehdä "perinteisen" ruskean
kastikkeen niin ettei siihen laita kastikeen
pohjaksi "puolta kiloa" rasvaa.
Ruskea kastike
13
2779
Vastaukset
- kokki
siis perinteistä et voi tehdä ilman rasvaa (voi).
Rapata voit tietenkin käyttämällä kastikkeen
ruskistetta, soijaa ym. - köksä
Maizenan ruskea kastikesuuruste on aika kätevää,
joskaan ei sillä samaa makua saa kuin
perinteiseen! Mutta liemeksi kun laittaa esim.
kasvis- tai lihalientä ja vielä lopuksi Ruoka-
cremeä hyvien mausteiden kera, niin saa ihan
syötävää!- WilmaK.
1. kuumenna pannulla noin ½ rkl
öljyä/margariinia/voita
2. Sekaan noin 2 rkl vehnäjauhoja - sekoita koko
ajan, ruskista mieleisen väriseks
3. vettä noin ½ litraa, oman maun mukaan, tahtooko
tönkköö vai vetelää
4. levy pienelle ja sekoittele, heitä sekaan
paistettu jauheliha tai nakit, whatever
Tällä tulee ainakin jonkinlainen soossi. Sopii
opiskelijabudjettiin :) - kokki3
WilmaK. kirjoitti:
1. kuumenna pannulla noin ½ rkl
öljyä/margariinia/voita
2. Sekaan noin 2 rkl vehnäjauhoja - sekoita koko
ajan, ruskista mieleisen väriseks
3. vettä noin ½ litraa, oman maun mukaan, tahtooko
tönkköö vai vetelää
4. levy pienelle ja sekoittele, heitä sekaan
paistettu jauheliha tai nakit, whatever
Tällä tulee ainakin jonkinlainen soossi. Sopii
opiskelijabudjettiin :)Hyvä vinkki, jos teet jauhelihakastiketta...
Paistele jauheliha ja kun se lähes paistunut,
lisää vehnäjauhot lihan sekaan. Pyörittele vähän
aikaa ja kaada esim. kattilaan. Ei kun vettä
perään ja sekoittele. Voit lisätä makua antamaan
esim. lihaliemikuution. Rasvaa ei tartte erikseen
lisätä, kun siitä jauhelihasta sitä tulee
muutenkin.
Niin ja ps. ei tule inhoja jauhopaukkuja
kastikkeeseen...
- JONNA
Mä teen aina niin, et paistan mitä paistan ja
laitan sit siihen JOKO jauhot samaan ruskistumaan
tai sitten en laita jauhoja ollenkaan ja lisään
vaan vettä, kasviksia ja soijaa väriks ym. NAM!
Onhan mummon aito ruskeakastike niin hyvää, mutta
myös niin lihottavaa...- Teukka
...tulee Blåbandin ruskeakastikejauheesta. Vaikka
kaikki muu olisi oltava kotitekoista, saa
kastikkeet hyvällä omatunnolla tehdä
valmisjauheesta.
- Jaana
Ymmärrän ongelmasi hiukan eri tavoin kuin muut tänne kirjoittaneet. Haluat ilmeisesti tehdä ruskeaa kastiketta ihan perinteisesti, mutta vähemmällä rasvalla. Mikäli sinulla on hyvä vispilä ja nopea käsi, se kyllä onnistuu.
Yleensä jauhot ruskistetaan niin suuressa rasvamäärässä että jauhot ovat eräänlaista "velliä" jo ennen veden lisäämistä. Näin kastike ei paakkuunnu herkästi. Äitini kuitenkin tekee ruskean kastikkeen aina niin, että hän laittaa voita vain sen verran, etteivät jauhot tartu pannuun, siis hyvällä teflonpannulla rasvaa ei tarvita ollenkaan. Jauhot siis ovat ruskistaessa irtonaisia. Jauhojen ruskistuttua(tähän kuluu kauemmin kuin paljossa rasvassa ruskistettaessa) niiden annetaan hiukan jäähtyä ennen veden lisäämistä. Vesi kaadetaan hitaasti jauhojen päälle samalla koko ajan voimakkkaasti vispilällä sekoittaen. Näin kastike ei vähäisemmästä rasvamäärästä huolimatta paakkuunnu, ja kyseessä on silti se perinteinen ruskeakastike.
Toivottasti tästä on apua! - Akka
Teet kuten ennenkin, mutta vähemmällä
rasvamäärällä ja lisäät Maizenaa, mikä on
tarkoitettu ruskeille kastikkeille, eikä
paakkuunnu ja se lisätään suoraan kuumaan
kastikkeeseen. Eli pikku nokare voita ja jauhoja
pannulle ja ruskistat. Lisää lihaliemi ja
sekoittele. Sekaan Maizenaa tarvittava määrä. Voi
tehdä myös perinteisen paksua kastiketta ja maku
on sama! - soosi
tää ei ole mamman ihana kastike, mutta jos rasvaa
säästetään...
kiehauta vettä ja liemikuutio, lisää ruskeeta
maizenaa, mausta, lisää pala sulatejuustoo ja
esim.nakit.Mielellään kuullotan sipulin ja
yms.ensin tilkassa voita..Ei tartte r
asvaa paljo..Menettelee. - Anonyymi
Teen ruskean kastikkeen ruisjauhoista. On mielestäni yes.
- Anonyymi
Nakinkappaleiden sekaan ruokaluska jauhoja silloin tällöin hämmennellen, ja lopuksi kiehuvaa vettä. Porisuta kiiltoa ja ripsaus pikakahvia väriksi. Mausta kielesi mukaan, sillikin käy.
- Anonyymi
Ei mitenkään.
- Anonyymi
Ei mitenkään, mikäli ei halua poltettuja jauhoja. Joskus oli saatavilla hyviä kastikepohjia, mutta ei enää.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1281478- 371401
- 671215
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa541139- 69994
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi254944Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei193934- 73911
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää15823Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106818