Ruskea kastike

Kokkisota

Hei

Auttakaa, miten voi tehdä "perinteisen" ruskean
kastikkeen niin ettei siihen laita kastikeen
pohjaksi "puolta kiloa" rasvaa.

13

2872

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokki

      siis perinteistä et voi tehdä ilman rasvaa (voi).
      Rapata voit tietenkin käyttämällä kastikkeen
      ruskistetta, soijaa ym.

    • köksä

      Maizenan ruskea kastikesuuruste on aika kätevää,
      joskaan ei sillä samaa makua saa kuin
      perinteiseen! Mutta liemeksi kun laittaa esim.
      kasvis- tai lihalientä ja vielä lopuksi Ruoka-
      cremeä hyvien mausteiden kera, niin saa ihan
      syötävää!

      • WilmaK.

        1. kuumenna pannulla noin ½ rkl
        öljyä/margariinia/voita
        2. Sekaan noin 2 rkl vehnäjauhoja - sekoita koko
        ajan, ruskista mieleisen väriseks
        3. vettä noin ½ litraa, oman maun mukaan, tahtooko
        tönkköö vai vetelää
        4. levy pienelle ja sekoittele, heitä sekaan
        paistettu jauheliha tai nakit, whatever

        Tällä tulee ainakin jonkinlainen soossi. Sopii
        opiskelijabudjettiin :)


      • kokki3
        WilmaK. kirjoitti:

        1. kuumenna pannulla noin ½ rkl
        öljyä/margariinia/voita
        2. Sekaan noin 2 rkl vehnäjauhoja - sekoita koko
        ajan, ruskista mieleisen väriseks
        3. vettä noin ½ litraa, oman maun mukaan, tahtooko
        tönkköö vai vetelää
        4. levy pienelle ja sekoittele, heitä sekaan
        paistettu jauheliha tai nakit, whatever

        Tällä tulee ainakin jonkinlainen soossi. Sopii
        opiskelijabudjettiin :)

        Hyvä vinkki, jos teet jauhelihakastiketta...
        Paistele jauheliha ja kun se lähes paistunut,
        lisää vehnäjauhot lihan sekaan. Pyörittele vähän
        aikaa ja kaada esim. kattilaan. Ei kun vettä
        perään ja sekoittele. Voit lisätä makua antamaan
        esim. lihaliemikuution. Rasvaa ei tartte erikseen
        lisätä, kun siitä jauhelihasta sitä tulee
        muutenkin.
        Niin ja ps. ei tule inhoja jauhopaukkuja
        kastikkeeseen...


    • JONNA

      Mä teen aina niin, et paistan mitä paistan ja
      laitan sit siihen JOKO jauhot samaan ruskistumaan
      tai sitten en laita jauhoja ollenkaan ja lisään
      vaan vettä, kasviksia ja soijaa väriks ym. NAM!
      Onhan mummon aito ruskeakastike niin hyvää, mutta
      myös niin lihottavaa...

      • Teukka

        ...tulee Blåbandin ruskeakastikejauheesta. Vaikka
        kaikki muu olisi oltava kotitekoista, saa
        kastikkeet hyvällä omatunnolla tehdä
        valmisjauheesta.


    • Jaana

      Ymmärrän ongelmasi hiukan eri tavoin kuin muut tänne kirjoittaneet. Haluat ilmeisesti tehdä ruskeaa kastiketta ihan perinteisesti, mutta vähemmällä rasvalla. Mikäli sinulla on hyvä vispilä ja nopea käsi, se kyllä onnistuu.

      Yleensä jauhot ruskistetaan niin suuressa rasvamäärässä että jauhot ovat eräänlaista "velliä" jo ennen veden lisäämistä. Näin kastike ei paakkuunnu herkästi. Äitini kuitenkin tekee ruskean kastikkeen aina niin, että hän laittaa voita vain sen verran, etteivät jauhot tartu pannuun, siis hyvällä teflonpannulla rasvaa ei tarvita ollenkaan. Jauhot siis ovat ruskistaessa irtonaisia. Jauhojen ruskistuttua(tähän kuluu kauemmin kuin paljossa rasvassa ruskistettaessa) niiden annetaan hiukan jäähtyä ennen veden lisäämistä. Vesi kaadetaan hitaasti jauhojen päälle samalla koko ajan voimakkkaasti vispilällä sekoittaen. Näin kastike ei vähäisemmästä rasvamäärästä huolimatta paakkuunnu, ja kyseessä on silti se perinteinen ruskeakastike.

      Toivottasti tästä on apua!

    • Akka

      Teet kuten ennenkin, mutta vähemmällä
      rasvamäärällä ja lisäät Maizenaa, mikä on
      tarkoitettu ruskeille kastikkeille, eikä
      paakkuunnu ja se lisätään suoraan kuumaan
      kastikkeeseen. Eli pikku nokare voita ja jauhoja
      pannulle ja ruskistat. Lisää lihaliemi ja
      sekoittele. Sekaan Maizenaa tarvittava määrä. Voi
      tehdä myös perinteisen paksua kastiketta ja maku
      on sama!

    • soosi

      tää ei ole mamman ihana kastike, mutta jos rasvaa
      säästetään...
      kiehauta vettä ja liemikuutio, lisää ruskeeta
      maizenaa, mausta, lisää pala sulatejuustoo ja
      esim.nakit.Mielellään kuullotan sipulin ja
      yms.ensin tilkassa voita..Ei tartte r
      asvaa paljo..Menettelee.

    • Anonyymi

      Teen ruskean kastikkeen ruisjauhoista. On mielestäni yes.

    • Anonyymi

      Nakinkappaleiden sekaan ruokaluska jauhoja silloin tällöin hämmennellen, ja lopuksi kiehuvaa vettä. Porisuta kiiltoa ja ripsaus pikakahvia väriksi. Mausta kielesi mukaan, sillikin käy.

    • Anonyymi

      Ei mitenkään.

    • Anonyymi

      Ei mitenkään, mikäli ei halua poltettuja jauhoja. Joskus oli saatavilla hyviä kastikepohjia, mutta ei enää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sannalla tänään vuorossa The Daily Show

      Eli nyt mennään jo satiirin puolelle. Tuohan on vähän kuten Lindströmin ohjelma Suomessa.
      Maailman menoa
      111
      8224
    2. Tanskassa lain vaatimana Bovaer tappanut nautoja ja sairastuttanut

      Samaa myrkkyä myös Suomen lehmiin ollut tuloillaan, miten teidän tilalla? https://www.agriland.ie/farming-news/bovaer-m
      Maailman menoa
      101
      7482
    3. Täysi ryöpytys Sanna Marinille ulkomailla.

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f699d84f-fa53-4dba-8718-2c395017fc55 Sanna Marinin kirja saa todella tylyn vastaanot
      Maailman menoa
      88
      5656
    4. Ruotsalaisuuden Päivän virallinen liputuspäivä poistettava VÄLITTÖMÄSTI!

      Suomen valtion ja suomalaisuuden kannalta ei ole minkäänlaisia perusteita liputtaa virallisesti ruotsalaisuuden päivää,
      Maailman menoa
      88
      5616
    5. Minja Koskelan "istumista" kertovassa uutisessa ei sanottu persuista mitään

      eli jälleen kerran äärivasemmistolainen valehtelee, hän kun väittää että juuri persut ovat lähetelleet Koskelalle vähemm
      Maailman menoa
      119
      4810
    6. Pekka Visuri: "Suomen on aika irrottautua Ukrainan sodasta"

      Slava Ukraina-mölinät eivät enää auta. Ukraina on sotansa hävinnyt. Nyt tarvitaan poliittista selvänäköisyyttä, reaalipo
      Maailman menoa
      128
      2601
    7. Mikaela Nylander: Jos pakkoruotsi poistetaan, niin ruotsin kielen asema romahtaa

      (Nylander on vanha RKP:nen) Mutta niin heikossa vedossa muumiruotsi siis on Suomessa, että vain tekohengityksellä se pys
      Maailman menoa
      59
      2485
    8. Ei välimatka meitä erottanut

      Vaan välirikko ja väärinymmärrykset. Oikeastaan henkinen välimatka on meidän välillä pieni, näin uskon. Näen koko ajan e
      Ikävä
      8
      1465
    9. Maajussi-Villen morsioehdokas Maarit ei halunnut Villeä - Tämä totuus valkeni kuvauksissa!

      Ohhoh, tekikö Maarit mielestäsi oikean ratkaisun Villen suhteen? Maajussi-Ville on herättänyt voimakkaita tunteita puol
      Maajussille morsian
      7
      1424
    10. Kohta taas mesikämmeneen

      Onneksi kaupunki ostaa mesikämmenen, niin päästään taas tekemään rahaa
      Ähtäri
      52
      1305
    Aihe