Ruskea kastike

Kokkisota

Hei

Auttakaa, miten voi tehdä "perinteisen" ruskean
kastikkeen niin ettei siihen laita kastikeen
pohjaksi "puolta kiloa" rasvaa.

13

2779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokki

      siis perinteistä et voi tehdä ilman rasvaa (voi).
      Rapata voit tietenkin käyttämällä kastikkeen
      ruskistetta, soijaa ym.

    • köksä

      Maizenan ruskea kastikesuuruste on aika kätevää,
      joskaan ei sillä samaa makua saa kuin
      perinteiseen! Mutta liemeksi kun laittaa esim.
      kasvis- tai lihalientä ja vielä lopuksi Ruoka-
      cremeä hyvien mausteiden kera, niin saa ihan
      syötävää!

      • WilmaK.

        1. kuumenna pannulla noin ½ rkl
        öljyä/margariinia/voita
        2. Sekaan noin 2 rkl vehnäjauhoja - sekoita koko
        ajan, ruskista mieleisen väriseks
        3. vettä noin ½ litraa, oman maun mukaan, tahtooko
        tönkköö vai vetelää
        4. levy pienelle ja sekoittele, heitä sekaan
        paistettu jauheliha tai nakit, whatever

        Tällä tulee ainakin jonkinlainen soossi. Sopii
        opiskelijabudjettiin :)


      • kokki3
        WilmaK. kirjoitti:

        1. kuumenna pannulla noin ½ rkl
        öljyä/margariinia/voita
        2. Sekaan noin 2 rkl vehnäjauhoja - sekoita koko
        ajan, ruskista mieleisen väriseks
        3. vettä noin ½ litraa, oman maun mukaan, tahtooko
        tönkköö vai vetelää
        4. levy pienelle ja sekoittele, heitä sekaan
        paistettu jauheliha tai nakit, whatever

        Tällä tulee ainakin jonkinlainen soossi. Sopii
        opiskelijabudjettiin :)

        Hyvä vinkki, jos teet jauhelihakastiketta...
        Paistele jauheliha ja kun se lähes paistunut,
        lisää vehnäjauhot lihan sekaan. Pyörittele vähän
        aikaa ja kaada esim. kattilaan. Ei kun vettä
        perään ja sekoittele. Voit lisätä makua antamaan
        esim. lihaliemikuution. Rasvaa ei tartte erikseen
        lisätä, kun siitä jauhelihasta sitä tulee
        muutenkin.
        Niin ja ps. ei tule inhoja jauhopaukkuja
        kastikkeeseen...


    • JONNA

      Mä teen aina niin, et paistan mitä paistan ja
      laitan sit siihen JOKO jauhot samaan ruskistumaan
      tai sitten en laita jauhoja ollenkaan ja lisään
      vaan vettä, kasviksia ja soijaa väriks ym. NAM!
      Onhan mummon aito ruskeakastike niin hyvää, mutta
      myös niin lihottavaa...

      • Teukka

        ...tulee Blåbandin ruskeakastikejauheesta. Vaikka
        kaikki muu olisi oltava kotitekoista, saa
        kastikkeet hyvällä omatunnolla tehdä
        valmisjauheesta.


    • Jaana

      Ymmärrän ongelmasi hiukan eri tavoin kuin muut tänne kirjoittaneet. Haluat ilmeisesti tehdä ruskeaa kastiketta ihan perinteisesti, mutta vähemmällä rasvalla. Mikäli sinulla on hyvä vispilä ja nopea käsi, se kyllä onnistuu.

      Yleensä jauhot ruskistetaan niin suuressa rasvamäärässä että jauhot ovat eräänlaista "velliä" jo ennen veden lisäämistä. Näin kastike ei paakkuunnu herkästi. Äitini kuitenkin tekee ruskean kastikkeen aina niin, että hän laittaa voita vain sen verran, etteivät jauhot tartu pannuun, siis hyvällä teflonpannulla rasvaa ei tarvita ollenkaan. Jauhot siis ovat ruskistaessa irtonaisia. Jauhojen ruskistuttua(tähän kuluu kauemmin kuin paljossa rasvassa ruskistettaessa) niiden annetaan hiukan jäähtyä ennen veden lisäämistä. Vesi kaadetaan hitaasti jauhojen päälle samalla koko ajan voimakkkaasti vispilällä sekoittaen. Näin kastike ei vähäisemmästä rasvamäärästä huolimatta paakkuunnu, ja kyseessä on silti se perinteinen ruskeakastike.

      Toivottasti tästä on apua!

    • Akka

      Teet kuten ennenkin, mutta vähemmällä
      rasvamäärällä ja lisäät Maizenaa, mikä on
      tarkoitettu ruskeille kastikkeille, eikä
      paakkuunnu ja se lisätään suoraan kuumaan
      kastikkeeseen. Eli pikku nokare voita ja jauhoja
      pannulle ja ruskistat. Lisää lihaliemi ja
      sekoittele. Sekaan Maizenaa tarvittava määrä. Voi
      tehdä myös perinteisen paksua kastiketta ja maku
      on sama!

    • soosi

      tää ei ole mamman ihana kastike, mutta jos rasvaa
      säästetään...
      kiehauta vettä ja liemikuutio, lisää ruskeeta
      maizenaa, mausta, lisää pala sulatejuustoo ja
      esim.nakit.Mielellään kuullotan sipulin ja
      yms.ensin tilkassa voita..Ei tartte r
      asvaa paljo..Menettelee.

    • Anonyymi

      Teen ruskean kastikkeen ruisjauhoista. On mielestäni yes.

    • Anonyymi

      Nakinkappaleiden sekaan ruokaluska jauhoja silloin tällöin hämmennellen, ja lopuksi kiehuvaa vettä. Porisuta kiiltoa ja ripsaus pikakahvia väriksi. Mausta kielesi mukaan, sillikin käy.

    • Anonyymi

      Ei mitenkään.

    • Anonyymi

      Ei mitenkään, mikäli ei halua poltettuja jauhoja. Joskus oli saatavilla hyviä kastikepohjia, mutta ei enää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sä et pääse yli, mä en pääse yli

      Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V
      Ikävä
      128
      1478
    2. Hirvittävä onnettomuus.

      Voimia ja lohdutusta suuressa surussanne🙏🙏.
      Rovaniemi
      37
      1401
    3. Missä väleissä ollaan

      Jatkossa? Vai ollaanko missään? Koetko ikäväksi näkemisen)
      Ikävä
      67
      1215
    4. Hei sinä nainen

      Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa
      Ikävä
      54
      1139
    5. Riittääkö vielä

      Pelkät kuvat? 😉
      Ikävä
      69
      994
    6. Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?

      Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi
      Maailman menoa
      254
      944
    7. Kelan perkeleellinen käytäntö

      Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei
      Maailman menoa
      193
      934
    8. Mitä toivot

      Välienne olevan?
      Ikävä
      73
      911
    9. Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää
      Suomalaiset julkkikset
      15
      823
    10. Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta

      Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps
      Maailman menoa
      106
      818
    Aihe