Onkosta maisteltu tätä Savolaisten Mykysoppaa?
Sinnehän laitetaan kaikkea,lihaa,pottua,verta jamitä nuo laittanevatkin.
Olen kerran syönyt sitä siskoni luona,joka asuu Savossa ja oli eksoottisen näköistä keittoa.
Mykysoppaa
11
3269
Vastaukset
- Savon mualta
Mykyrokka on näin syksyn tultua perinneruoka pohjoissavossa.
Sika hengiltä ja siitä ruokaa. Perunoita, lihaa, verta ja muita sisäelimiä sisältävä ruoka on täyttävää ja maukasta.
Myky, keiton nimessä tulee verestä ja jauhoista tehtävistä peukalonpään kokoisista "mykyistä".- kokoisia?
Kyllä minun syömissäni keitoissa oli mykyt ison potun kokoisia, ja hyvää oli! Voi että, tulee muuten vesi kielelle lapsuutta muistellen...
- minun
kokoisia? kirjoitti:
Kyllä minun syömissäni keitoissa oli mykyt ison potun kokoisia, ja hyvää oli! Voi että, tulee muuten vesi kielelle lapsuutta muistellen...
lapsuuteni keitossa mykyt olivat kookkaita.
Joka syksy sitä herkkua syötiin ja oli maukasta ja ravitsevaa. - okatar
minun kirjoitti:
lapsuuteni keitossa mykyt olivat kookkaita.
Joka syksy sitä herkkua syötiin ja oli maukasta ja ravitsevaa.Mykyrokka savolaiseen tapaan sian ja tai naudan lihaa sisäelimiä ainakin maksaa sydäntä pippuria perunoita isohkoina lohkoina kun lihat on kypsiä.
mykyihin verta jota voi joko maidolla tai vedellä laimentaa hieman,sipulia pieneksi hienonnettuna kuullotetaan rasvassa ja lisätään vereen ,suolaakin maun mukaan ohrajauhoja ja hieman vehnä jauhoa taikinasta taputellaan kämmenien välissä ohkaisia lettuja ei suuria ,ripottele ohrajauhoa väliin kun teet letut valmiiksi esim.uunipellille
Kun lihat on kypsiä nosta ne pois lisää myvyt tai lettuset kapustan pohjaa apuna käyttäen kiehuvaan lihaliemeen jossa on perunat jo pohjalla anna kiehua hiljalleen kypsäksi kun liemi on ruskeaa samoin myvyt niin ei kun nauttimaan - neitoperhoxl
okatar kirjoitti:
Mykyrokka savolaiseen tapaan sian ja tai naudan lihaa sisäelimiä ainakin maksaa sydäntä pippuria perunoita isohkoina lohkoina kun lihat on kypsiä.
mykyihin verta jota voi joko maidolla tai vedellä laimentaa hieman,sipulia pieneksi hienonnettuna kuullotetaan rasvassa ja lisätään vereen ,suolaakin maun mukaan ohrajauhoja ja hieman vehnä jauhoa taikinasta taputellaan kämmenien välissä ohkaisia lettuja ei suuria ,ripottele ohrajauhoa väliin kun teet letut valmiiksi esim.uunipellille
Kun lihat on kypsiä nosta ne pois lisää myvyt tai lettuset kapustan pohjaa apuna käyttäen kiehuvaan lihaliemeen jossa on perunat jo pohjalla anna kiehua hiljalleen kypsäksi kun liemi on ruskeaa samoin myvyt niin ei kun nauttimaanhienosti olit ohjeen rustanna ,,,Kävin joskus 80-luvulla järvenpäässä koulua ja vein tän perinneruuan sinne ,,,,ensin nyrpistelivät lounasvieraat nenääsä ,lupasin ilmaset maistiaset rupes soppa maistumaan niin että piti keittää kippikattilallinen myyntiin seuraavalle päivälle ,,,,,,,,,,,että se ennakko luuloista ;nyt on pyydetty tekemään yhen kansanedustajan hirviporukalle soppaa kunhan kaataavat ,,,,kiitos sulle hyvästä selkeestä resptistä ,odotellaan syksyä vaikka hallin aineista tehtyä soppaa syöden
- kunnon mykyjä
Paras ruoka mitä voi suomessa olla.
Aivan tavallista lihaa ja sisäelimiä ja
verta on.Mikä siinä niin pahaa voi olla
toisten mielestä.Syödäänhän sitä maksapihvejäkin ja häränhäntiä.
Myvyt pitää olla oikein kunnon kokoisia ja
ohuita.NAM NAM. eNSIKUUSSA ON MYKYROKKA
PÄIVÄ,ODOTAN VESI KIELELLÄ.
JA PARANEE KUN LÄMMITTÄÄ.
- savolainen__-
Se on hyvvää! Joka syksy odottaa että hirven metsästys alkaa..nimittäin hirvipeijaisissa syödään mykyrokkaa ja kyllä sitä meillä itsekin tehdään! Ihan pienestä asti on herkkua ollu.. :)
- sitä syödäänkin
On niin hirvee ruoka, sitä pentuna joutu syömään pakosta, en pistä lusikkaani mokomaan sotkuun..yäk...ja toinen kamala on talakkuna..vooi tavaton , kun on hirveetä pöperöö...
- neitoperhoxl
syöhän hurritkin hapansilakkaa ja herkkuna pitävä ,,,,,toinen hirvitys on nahkiaiset ,,,mykyrokka on sentään hyvistä raaka-aineista tehtyä ;))
- on tosihieno
neitoperhoxl kirjoitti:
syöhän hurritkin hapansilakkaa ja herkkuna pitävä ,,,,,toinen hirvitys on nahkiaiset ,,,mykyrokka on sentään hyvistä raaka-aineista tehtyä ;))
herkku taitavat keittäjät ovat vain vähissä.
- sizzi4
jesn mulla on perheeni kesken mykyjen syönti ennätys! 9 mykyä vähän maksaa ja munuaiaia
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Et siis vieläkään
Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k512274Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖251098Aavistatko että moni tietää
Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut82992Yritin saada
Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.11914Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt54893- 68883
Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me126863Kronikat..
Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu10783vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos22773Täällä istun ja mietin
Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu49759