Onkosta maisteltu tätä Savolaisten Mykysoppaa?
Sinnehän laitetaan kaikkea,lihaa,pottua,verta jamitä nuo laittanevatkin.
Olen kerran syönyt sitä siskoni luona,joka asuu Savossa ja oli eksoottisen näköistä keittoa.
Mykysoppaa
11
3169
Vastaukset
- Savon mualta
Mykyrokka on näin syksyn tultua perinneruoka pohjoissavossa.
Sika hengiltä ja siitä ruokaa. Perunoita, lihaa, verta ja muita sisäelimiä sisältävä ruoka on täyttävää ja maukasta.
Myky, keiton nimessä tulee verestä ja jauhoista tehtävistä peukalonpään kokoisista "mykyistä".- kokoisia?
Kyllä minun syömissäni keitoissa oli mykyt ison potun kokoisia, ja hyvää oli! Voi että, tulee muuten vesi kielelle lapsuutta muistellen...
- minun
kokoisia? kirjoitti:
Kyllä minun syömissäni keitoissa oli mykyt ison potun kokoisia, ja hyvää oli! Voi että, tulee muuten vesi kielelle lapsuutta muistellen...
lapsuuteni keitossa mykyt olivat kookkaita.
Joka syksy sitä herkkua syötiin ja oli maukasta ja ravitsevaa. - okatar
minun kirjoitti:
lapsuuteni keitossa mykyt olivat kookkaita.
Joka syksy sitä herkkua syötiin ja oli maukasta ja ravitsevaa.Mykyrokka savolaiseen tapaan sian ja tai naudan lihaa sisäelimiä ainakin maksaa sydäntä pippuria perunoita isohkoina lohkoina kun lihat on kypsiä.
mykyihin verta jota voi joko maidolla tai vedellä laimentaa hieman,sipulia pieneksi hienonnettuna kuullotetaan rasvassa ja lisätään vereen ,suolaakin maun mukaan ohrajauhoja ja hieman vehnä jauhoa taikinasta taputellaan kämmenien välissä ohkaisia lettuja ei suuria ,ripottele ohrajauhoa väliin kun teet letut valmiiksi esim.uunipellille
Kun lihat on kypsiä nosta ne pois lisää myvyt tai lettuset kapustan pohjaa apuna käyttäen kiehuvaan lihaliemeen jossa on perunat jo pohjalla anna kiehua hiljalleen kypsäksi kun liemi on ruskeaa samoin myvyt niin ei kun nauttimaan - neitoperhoxl
okatar kirjoitti:
Mykyrokka savolaiseen tapaan sian ja tai naudan lihaa sisäelimiä ainakin maksaa sydäntä pippuria perunoita isohkoina lohkoina kun lihat on kypsiä.
mykyihin verta jota voi joko maidolla tai vedellä laimentaa hieman,sipulia pieneksi hienonnettuna kuullotetaan rasvassa ja lisätään vereen ,suolaakin maun mukaan ohrajauhoja ja hieman vehnä jauhoa taikinasta taputellaan kämmenien välissä ohkaisia lettuja ei suuria ,ripottele ohrajauhoa väliin kun teet letut valmiiksi esim.uunipellille
Kun lihat on kypsiä nosta ne pois lisää myvyt tai lettuset kapustan pohjaa apuna käyttäen kiehuvaan lihaliemeen jossa on perunat jo pohjalla anna kiehua hiljalleen kypsäksi kun liemi on ruskeaa samoin myvyt niin ei kun nauttimaanhienosti olit ohjeen rustanna ,,,Kävin joskus 80-luvulla järvenpäässä koulua ja vein tän perinneruuan sinne ,,,,ensin nyrpistelivät lounasvieraat nenääsä ,lupasin ilmaset maistiaset rupes soppa maistumaan niin että piti keittää kippikattilallinen myyntiin seuraavalle päivälle ,,,,,,,,,,,että se ennakko luuloista ;nyt on pyydetty tekemään yhen kansanedustajan hirviporukalle soppaa kunhan kaataavat ,,,,kiitos sulle hyvästä selkeestä resptistä ,odotellaan syksyä vaikka hallin aineista tehtyä soppaa syöden
- kunnon mykyjä
Paras ruoka mitä voi suomessa olla.
Aivan tavallista lihaa ja sisäelimiä ja
verta on.Mikä siinä niin pahaa voi olla
toisten mielestä.Syödäänhän sitä maksapihvejäkin ja häränhäntiä.
Myvyt pitää olla oikein kunnon kokoisia ja
ohuita.NAM NAM. eNSIKUUSSA ON MYKYROKKA
PÄIVÄ,ODOTAN VESI KIELELLÄ.
JA PARANEE KUN LÄMMITTÄÄ.
- savolainen__-
Se on hyvvää! Joka syksy odottaa että hirven metsästys alkaa..nimittäin hirvipeijaisissa syödään mykyrokkaa ja kyllä sitä meillä itsekin tehdään! Ihan pienestä asti on herkkua ollu.. :)
- sitä syödäänkin
On niin hirvee ruoka, sitä pentuna joutu syömään pakosta, en pistä lusikkaani mokomaan sotkuun..yäk...ja toinen kamala on talakkuna..vooi tavaton , kun on hirveetä pöperöö...
- neitoperhoxl
syöhän hurritkin hapansilakkaa ja herkkuna pitävä ,,,,,toinen hirvitys on nahkiaiset ,,,mykyrokka on sentään hyvistä raaka-aineista tehtyä ;))
- on tosihieno
neitoperhoxl kirjoitti:
syöhän hurritkin hapansilakkaa ja herkkuna pitävä ,,,,,toinen hirvitys on nahkiaiset ,,,mykyrokka on sentään hyvistä raaka-aineista tehtyä ;))
herkku taitavat keittäjät ovat vain vähissä.
- sizzi4
jesn mulla on perheeni kesken mykyjen syönti ennätys! 9 mykyä vähän maksaa ja munuaiaia
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072765Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212300Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021886- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821157- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi233938