Tuore makrilli

Pistaasihalva

Löytyykö kokemusta - miten valmistettuna herkullisinta? Semmoinen köllöttelee nyt jääkaapissa odottelemassa.

9

4003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vemp

      Jos pääset vielä grillaamaan niit saat niistä hyvää kalaa:

      Joko fileoit kalan ja poistat ne inhat ruodot, joita makrillissa on tai leikkaat kokonaisen kalan kylkeen syvät viillot. Kummalla tavalla teetkin, voitele kalan pintaan sitruunanmahua ja oliiviöljyä - mausta pippurilla. Jos leikkaat kalaan viillot valuta sirtuunanmehu viiltoihin.

      Kokonaisen kalan vatsaan sopii laittaa esimerkiksi persiljaa, voita/öljyä sekä sitruunamehua. Muitakin haluamiasi yrttejä voi käyttää.

      Grillaa - tai pariloi - vain viisi minuuttia per puoli.

      Makrilli on varsin rasvainen kala ja usein ne kalat, jotka meillä tuoreena kaupataan ovat parhaat päivänsä jo nähneet - hyvä pilaantuu nopeasti.

      • Pistaasihalva

        Kuulostaa passelilta - ei kun grilliä virittelemään. Jos on parhaat päivänsä nähnyt, niin täytyy solauttaa runsaan roseen kanssa kurkusta alas... =o)


    • vanha kokki

      Grillattu makrilli maistuu makoisalle kun tekee siihen seuraavan kermasoosin. Pönttö kermaa pieneen metallikulhoon jonka lämmität kattilassa kuumassa vedessä, joukkoon silppua ruohosipulia ja suolaa, valkopippuria. Kaada vain soosi grillatulle makrille.

      • Anonyymi

        Rauha muistollesi Vanha kokki. Kirjoitit paljon asiaa.

        T. Stadin kundi


    • Anonyymi

      En tykkää makrillin mausta... en siis syö sitä, en ees maista

      • Anonyymi

        Sinähän olet osaaja, et syö etkä edes maista mutta mistä tiedät minkä makuista se on.


    • "Löytyykö kokemusta - miten valmistettuna herkullisinta?"

      Löytyy kokemusta. Makrilli on rasvainen ja herkullinen, todella voimaan kalan makuinen. Perinteisesti grillattuna tai savustettuna tulee todella hyvä, mutta jos haluat vähän erikoisempaa niin tee sushia.

      Sushia tehdessä pitää muistaa, ettei makrillia kannata syödä ilman raakakypsentämistä voimakkaan maun vuoksi. Tyypillisesti fileet suolataan, jolloin pintaan laitetaan runsas suola ja annetaan suolautua tunti. Suola pestään pois ja sen jälkeen fileitä raakakypsytetään (riisiviini)etikassa jopa 24 tuntiin saakka. Alla olevassa reseptissä etikassa kypsyttäminen on kaksi tuntia. Itse kokeilisin noin 4-6 tuntia. Tämä resepti ei makumaailman puolesta eroa juurikaan suutarinlohesta, jossa samalla tavalla voimakkaan makuinen ja rasvainen silakka suolataan ja marinoidaan etikassa.

      https://japan.recipetineats.com/shime-saba-cured-mackerel/

      • Anonyymi

        Eiköhän tuo ole makrillinsä jo tehnyt, tyhmää kommentoida jotain 100 vuotta sitten ollutta juttua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän tuo ole makrillinsä jo tehnyt, tyhmää kommentoida jotain 100 vuotta sitten ollutta juttua.

        Oletko hoksannut, että tämä on keskustelupalsta, jossa kaikki näkevät toistensa kommentit, keskustelevat ja jakavat tietoa? Siis muidenkin kuin avaajan kanssa?

        Miksi tulit rääppimään tätä asiallista kommenttia, jossa jaettiin tietoa muille? Miksi et puuttunut tuohon 27.6.2024 klo 17.18:30 tyhjänpäiväiseen kommenttiin, joka nosti tämän zombiketjun haudasta ylös?

        Olet malliesimerkki Suomi24:n ongelmista. Suurin osa täällä kirjoittajista on toksisia riidanhaastajia, jankuttajia ja tietämättömiä typeryksiä, jotka eivät kontribuoi millään tavalla tiedon jakamisessa ja asiallisessa keskustelussa vaan pahimmillaan levittää väärää tietoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitään järkeä?

      Että ollaan erillään? Kummankin pää on kovilla.
      Ikävä
      119
      1662
    2. Noniin rakas

      Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi
      Ikävä
      99
      1488
    3. Lasten hyväksikäyttö netissä - Joka 3. nuori on saanut seksuaalisen yhteydenoton pedofiililtä

      Järkyttävää! Lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa on yhä pahempi ongelma. Ulkolinja: Lasten hyväksikäy
      Maailman menoa
      36
      911
    4. Multa sulle

      Pyörit 24/7 mielessä, kuljet mun mukana, mielessä kyselen sun mielipiteitä, vitsailen sulle, olen sydän auki, aitona. M
      Ikävä
      29
      859
    5. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      38
      811
    6. Nainen, olen tutkinut sinua paljon

      Salaisuutesi ei ole minulle salaisuus. Ehkä teimme jonkinlaista vaihtokauppaa kun tutkisimme toisiamme. Meillä oli kumm
      Ikävä
      50
      786
    7. Mies, eihän sulla ole vaimoa tai naisystävää?

      Minusta tuntuu jotenkin, että olisit eronnut joskus, vaikka en edes tiedä onko se totta. Jos oletkin oikeasti edelleen s
      Ikävä
      43
      738
    8. Olet myös vähän ärsyttävä

      Tuntuu, että olet tahallaan nuin vaikeasti tavoiteltava. En tiedä kauanko jaksan tätä näin.
      Ikävä
      37
      730
    9. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      56
      728
    10. Onko sulla empatiakykyä?

      Etkö tajua yhtään miltä tämä tuntuu minusta? Minä ainakin yritän ymmärtää miltä sinusta voisi tuntua. En usko, että olet
      Ikävä
      37
      700
    Aihe