Tuore makrilli

Pistaasihalva

Löytyykö kokemusta - miten valmistettuna herkullisinta? Semmoinen köllöttelee nyt jääkaapissa odottelemassa.

9

4163

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vemp

      Jos pääset vielä grillaamaan niit saat niistä hyvää kalaa:

      Joko fileoit kalan ja poistat ne inhat ruodot, joita makrillissa on tai leikkaat kokonaisen kalan kylkeen syvät viillot. Kummalla tavalla teetkin, voitele kalan pintaan sitruunanmahua ja oliiviöljyä - mausta pippurilla. Jos leikkaat kalaan viillot valuta sirtuunanmehu viiltoihin.

      Kokonaisen kalan vatsaan sopii laittaa esimerkiksi persiljaa, voita/öljyä sekä sitruunamehua. Muitakin haluamiasi yrttejä voi käyttää.

      Grillaa - tai pariloi - vain viisi minuuttia per puoli.

      Makrilli on varsin rasvainen kala ja usein ne kalat, jotka meillä tuoreena kaupataan ovat parhaat päivänsä jo nähneet - hyvä pilaantuu nopeasti.

      • Pistaasihalva

        Kuulostaa passelilta - ei kun grilliä virittelemään. Jos on parhaat päivänsä nähnyt, niin täytyy solauttaa runsaan roseen kanssa kurkusta alas... =o)


    • vanha kokki

      Grillattu makrilli maistuu makoisalle kun tekee siihen seuraavan kermasoosin. Pönttö kermaa pieneen metallikulhoon jonka lämmität kattilassa kuumassa vedessä, joukkoon silppua ruohosipulia ja suolaa, valkopippuria. Kaada vain soosi grillatulle makrille.

      • Anonyymi

        Rauha muistollesi Vanha kokki. Kirjoitit paljon asiaa.

        T. Stadin kundi


    • Anonyymi

      En tykkää makrillin mausta... en siis syö sitä, en ees maista

      • Anonyymi

        Sinähän olet osaaja, et syö etkä edes maista mutta mistä tiedät minkä makuista se on.


    • "Löytyykö kokemusta - miten valmistettuna herkullisinta?"

      Löytyy kokemusta. Makrilli on rasvainen ja herkullinen, todella voimaan kalan makuinen. Perinteisesti grillattuna tai savustettuna tulee todella hyvä, mutta jos haluat vähän erikoisempaa niin tee sushia.

      Sushia tehdessä pitää muistaa, ettei makrillia kannata syödä ilman raakakypsentämistä voimakkaan maun vuoksi. Tyypillisesti fileet suolataan, jolloin pintaan laitetaan runsas suola ja annetaan suolautua tunti. Suola pestään pois ja sen jälkeen fileitä raakakypsytetään (riisiviini)etikassa jopa 24 tuntiin saakka. Alla olevassa reseptissä etikassa kypsyttäminen on kaksi tuntia. Itse kokeilisin noin 4-6 tuntia. Tämä resepti ei makumaailman puolesta eroa juurikaan suutarinlohesta, jossa samalla tavalla voimakkaan makuinen ja rasvainen silakka suolataan ja marinoidaan etikassa.

      https://japan.recipetineats.com/shime-saba-cured-mackerel/

      • Anonyymi

        Eiköhän tuo ole makrillinsä jo tehnyt, tyhmää kommentoida jotain 100 vuotta sitten ollutta juttua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän tuo ole makrillinsä jo tehnyt, tyhmää kommentoida jotain 100 vuotta sitten ollutta juttua.

        Oletko hoksannut, että tämä on keskustelupalsta, jossa kaikki näkevät toistensa kommentit, keskustelevat ja jakavat tietoa? Siis muidenkin kuin avaajan kanssa?

        Miksi tulit rääppimään tätä asiallista kommenttia, jossa jaettiin tietoa muille? Miksi et puuttunut tuohon 27.6.2024 klo 17.18:30 tyhjänpäiväiseen kommenttiin, joka nosti tämän zombiketjun haudasta ylös?

        Olet malliesimerkki Suomi24:n ongelmista. Suurin osa täällä kirjoittajista on toksisia riidanhaastajia, jankuttajia ja tietämättömiä typeryksiä, jotka eivät kontribuoi millään tavalla tiedon jakamisessa ja asiallisessa keskustelussa vaan pahimmillaan levittää väärää tietoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minja Koskela: Ei se väärin ole jos ei halua tehdä töitä

      kyllä tukien varassa saa elää vaikka koko ikänsä. Tää on tätä äärivasemmistolaista ajattelua.
      Maailman menoa
      138
      5669
    2. Kysymyksiä paIstavasemmistoIaisiIIe

      Mistä johtuu teidän kroonisesti negatiivinen, synkkä, katkera ja kateellinen mentaliteetti? Milloin olette viimeksi aido
      Maailman menoa
      71
      3206
    3. Ähtärin eläinpuisto oy ja Hotelli Mesikämmen oy hakeutuvat konkurssiin

      Ähtärin eläinpuisto oy ja Hotelli Mesikämmen oy hakeutuvat konkurssiin, Ähtärin eläinpuisto tiedottaa. Yritykset ovat t
      Ähtäri
      89
      1695
    4. On se tullut jo ihan kaikilta osin selväksi

      Ei tämä meidän juttu tule koskaan etenemään.
      Ikävä
      123
      1143
    5. Montako naista

      On menossa mun lisäksi?
      Ikävä
      15
      1094
    6. Tässä on sielunkumppanisi postilaatikko

      Laita postia sielunkumppanillesi 💌❤️
      Ikävä
      55
      962
    7. Jäänmurtajan kauppa oli kuin olikin SANNA MARININ ansiota

      "Lähteiden mukaan Trump käytännössä päätti asiasta 2. lokakuuta 2019, jolloin Washingtonissa juhlistettiin Yhdysvaltain
      Maailman menoa
      73
      946
    8. Koska me aloitetaan meidän loppuelämä?

      Oisko jotain ehdotuksia....
      Ikävä
      53
      902
    9. Rekkautumispakko olisi hyvä...

      Kirjoittajat saisivat kasvot ihan eri tavalla. Mitä olet mieltä moisesta?
      Sinkut
      158
      834
    10. Olet edelleen uskomaton

      Halusin vain kertoa, että olet edelleen mielessäni pysyvästi. Anteeksi, etten saa ajatuksia irti sinusta. Olet... niin p
      Ikävä
      27
      815
    Aihe