Tuore makrilli

Pistaasihalva

Löytyykö kokemusta - miten valmistettuna herkullisinta? Semmoinen köllöttelee nyt jääkaapissa odottelemassa.

9

4219

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vemp

      Jos pääset vielä grillaamaan niit saat niistä hyvää kalaa:

      Joko fileoit kalan ja poistat ne inhat ruodot, joita makrillissa on tai leikkaat kokonaisen kalan kylkeen syvät viillot. Kummalla tavalla teetkin, voitele kalan pintaan sitruunanmahua ja oliiviöljyä - mausta pippurilla. Jos leikkaat kalaan viillot valuta sirtuunanmehu viiltoihin.

      Kokonaisen kalan vatsaan sopii laittaa esimerkiksi persiljaa, voita/öljyä sekä sitruunamehua. Muitakin haluamiasi yrttejä voi käyttää.

      Grillaa - tai pariloi - vain viisi minuuttia per puoli.

      Makrilli on varsin rasvainen kala ja usein ne kalat, jotka meillä tuoreena kaupataan ovat parhaat päivänsä jo nähneet - hyvä pilaantuu nopeasti.

      • Pistaasihalva

        Kuulostaa passelilta - ei kun grilliä virittelemään. Jos on parhaat päivänsä nähnyt, niin täytyy solauttaa runsaan roseen kanssa kurkusta alas... =o)


    • vanha kokki

      Grillattu makrilli maistuu makoisalle kun tekee siihen seuraavan kermasoosin. Pönttö kermaa pieneen metallikulhoon jonka lämmität kattilassa kuumassa vedessä, joukkoon silppua ruohosipulia ja suolaa, valkopippuria. Kaada vain soosi grillatulle makrille.

      • Anonyymi

        Rauha muistollesi Vanha kokki. Kirjoitit paljon asiaa.

        T. Stadin kundi


    • Anonyymi

      En tykkää makrillin mausta... en siis syö sitä, en ees maista

      • Anonyymi

        Sinähän olet osaaja, et syö etkä edes maista mutta mistä tiedät minkä makuista se on.


    • "Löytyykö kokemusta - miten valmistettuna herkullisinta?"

      Löytyy kokemusta. Makrilli on rasvainen ja herkullinen, todella voimaan kalan makuinen. Perinteisesti grillattuna tai savustettuna tulee todella hyvä, mutta jos haluat vähän erikoisempaa niin tee sushia.

      Sushia tehdessä pitää muistaa, ettei makrillia kannata syödä ilman raakakypsentämistä voimakkaan maun vuoksi. Tyypillisesti fileet suolataan, jolloin pintaan laitetaan runsas suola ja annetaan suolautua tunti. Suola pestään pois ja sen jälkeen fileitä raakakypsytetään (riisiviini)etikassa jopa 24 tuntiin saakka. Alla olevassa reseptissä etikassa kypsyttäminen on kaksi tuntia. Itse kokeilisin noin 4-6 tuntia. Tämä resepti ei makumaailman puolesta eroa juurikaan suutarinlohesta, jossa samalla tavalla voimakkaan makuinen ja rasvainen silakka suolataan ja marinoidaan etikassa.

      https://japan.recipetineats.com/shime-saba-cured-mackerel/

      • Anonyymi

        Eiköhän tuo ole makrillinsä jo tehnyt, tyhmää kommentoida jotain 100 vuotta sitten ollutta juttua.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän tuo ole makrillinsä jo tehnyt, tyhmää kommentoida jotain 100 vuotta sitten ollutta juttua.

        Oletko hoksannut, että tämä on keskustelupalsta, jossa kaikki näkevät toistensa kommentit, keskustelevat ja jakavat tietoa? Siis muidenkin kuin avaajan kanssa?

        Miksi tulit rääppimään tätä asiallista kommenttia, jossa jaettiin tietoa muille? Miksi et puuttunut tuohon 27.6.2024 klo 17.18:30 tyhjänpäiväiseen kommenttiin, joka nosti tämän zombiketjun haudasta ylös?

        Olet malliesimerkki Suomi24:n ongelmista. Suurin osa täällä kirjoittajista on toksisia riidanhaastajia, jankuttajia ja tietämättömiä typeryksiä, jotka eivät kontribuoi millään tavalla tiedon jakamisessa ja asiallisessa keskustelussa vaan pahimmillaan levittää väärää tietoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Erään T miehen viimeinen aloitus tänne

      Moi Olen kirjoittanut täällä säännöllisesti yli 5 vuotta. Kaivannut kuten kuuluukiin, mutta myös unohdellut ja selvitel
      Ikävä
      40
      5350
    2. Sanna vaihteeksi Australian "60 minuuttia" ohjelmassa

      Kansanvälinen superstaramme esiintyi tällä kertaa toisella puolen maapalloa esitettävässä ohjelmassa. Kiinnostus on kova
      Maailman menoa
      160
      2763
    3. Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois

      Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v
      Maailman menoa
      106
      2272
    4. Yritän saada sinut pois mielestäni ja ajatuksistani nainen

      Turhaan. Mitä enemmän yritän, sitä enemmän haluan sinut ja sinua. Miten voitkaan olla niin ihana ja tuntua niin hyvältä.
      Ikävä
      80
      1824
    5. Sanna Antikainen (ps) : Vornasen pyssy suututti demarit

      https://www.suomenuutiset.fi/sanna-antikaisen-kolumni-vornasen-pyssy-suututti-demarit-mutta-kuka-puhuu-totta/ Vornasen
      Maailman menoa
      25
      1794
    6. Riikka se runnoo työttömyyttä lisää

      Menkää töihin! "15–74-vuotiaiden työttömyysasteen trendiluku oli lokakuussa 10,3 prosenttia. Työttömiä oli yhteensä 276
      Maailman menoa
      38
      1777
    7. Sannalta jälleen fiksu lausunto johtamisesta

      "I used to think the best argument would win – but real leadership means listening, understanding where people come from
      Maailman menoa
      8
      1762
    8. Mikä on sinun ja kaivattusi ikä

      💕💕💕💕
      Ikävä
      95
      1649
    9. Nyt meni maku vas.liittoon, kun vaativat minimituntipalkkaa lakiin

      Sehän tarkoittaa samalla myös maksimituntipalkkaa, koska kun laki on kerran laadittu, niin sitä on vaikea muuttaa. Työma
      Maailman menoa
      67
      1505
    10. Miksi rakastuit ?

      Kyseiseen naiseen?
      Ikävä
      75
      1489
    Aihe