Löytyykö kokemusta - miten valmistettuna herkullisinta? Semmoinen köllöttelee nyt jääkaapissa odottelemassa.
Tuore makrilli
9
4082
Vastaukset
- vemp
Jos pääset vielä grillaamaan niit saat niistä hyvää kalaa:
Joko fileoit kalan ja poistat ne inhat ruodot, joita makrillissa on tai leikkaat kokonaisen kalan kylkeen syvät viillot. Kummalla tavalla teetkin, voitele kalan pintaan sitruunanmahua ja oliiviöljyä - mausta pippurilla. Jos leikkaat kalaan viillot valuta sirtuunanmehu viiltoihin.
Kokonaisen kalan vatsaan sopii laittaa esimerkiksi persiljaa, voita/öljyä sekä sitruunamehua. Muitakin haluamiasi yrttejä voi käyttää.
Grillaa - tai pariloi - vain viisi minuuttia per puoli.
Makrilli on varsin rasvainen kala ja usein ne kalat, jotka meillä tuoreena kaupataan ovat parhaat päivänsä jo nähneet - hyvä pilaantuu nopeasti.- Pistaasihalva
Kuulostaa passelilta - ei kun grilliä virittelemään. Jos on parhaat päivänsä nähnyt, niin täytyy solauttaa runsaan roseen kanssa kurkusta alas... =o)
- vanha kokki
Grillattu makrilli maistuu makoisalle kun tekee siihen seuraavan kermasoosin. Pönttö kermaa pieneen metallikulhoon jonka lämmität kattilassa kuumassa vedessä, joukkoon silppua ruohosipulia ja suolaa, valkopippuria. Kaada vain soosi grillatulle makrille.
- Anonyymi
Rauha muistollesi Vanha kokki. Kirjoitit paljon asiaa.
T. Stadin kundi
- Anonyymi
En tykkää makrillin mausta... en siis syö sitä, en ees maista
- Anonyymi
Sinähän olet osaaja, et syö etkä edes maista mutta mistä tiedät minkä makuista se on.
"Löytyykö kokemusta - miten valmistettuna herkullisinta?"
Löytyy kokemusta. Makrilli on rasvainen ja herkullinen, todella voimaan kalan makuinen. Perinteisesti grillattuna tai savustettuna tulee todella hyvä, mutta jos haluat vähän erikoisempaa niin tee sushia.
Sushia tehdessä pitää muistaa, ettei makrillia kannata syödä ilman raakakypsentämistä voimakkaan maun vuoksi. Tyypillisesti fileet suolataan, jolloin pintaan laitetaan runsas suola ja annetaan suolautua tunti. Suola pestään pois ja sen jälkeen fileitä raakakypsytetään (riisiviini)etikassa jopa 24 tuntiin saakka. Alla olevassa reseptissä etikassa kypsyttäminen on kaksi tuntia. Itse kokeilisin noin 4-6 tuntia. Tämä resepti ei makumaailman puolesta eroa juurikaan suutarinlohesta, jossa samalla tavalla voimakkaan makuinen ja rasvainen silakka suolataan ja marinoidaan etikassa.
https://japan.recipetineats.com/shime-saba-cured-mackerel/- Anonyymi
Eiköhän tuo ole makrillinsä jo tehnyt, tyhmää kommentoida jotain 100 vuotta sitten ollutta juttua.
Anonyymi kirjoitti:
Eiköhän tuo ole makrillinsä jo tehnyt, tyhmää kommentoida jotain 100 vuotta sitten ollutta juttua.
Oletko hoksannut, että tämä on keskustelupalsta, jossa kaikki näkevät toistensa kommentit, keskustelevat ja jakavat tietoa? Siis muidenkin kuin avaajan kanssa?
Miksi tulit rääppimään tätä asiallista kommenttia, jossa jaettiin tietoa muille? Miksi et puuttunut tuohon 27.6.2024 klo 17.18:30 tyhjänpäiväiseen kommenttiin, joka nosti tämän zombiketjun haudasta ylös?
Olet malliesimerkki Suomi24:n ongelmista. Suurin osa täällä kirjoittajista on toksisia riidanhaastajia, jankuttajia ja tietämättömiä typeryksiä, jotka eivät kontribuoi millään tavalla tiedon jakamisessa ja asiallisessa keskustelussa vaan pahimmillaan levittää väärää tietoa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Näin kun katsoit salaa ja
Hymyilit sieltä kaukaa 😍☺️ mutta hämmennyin ja tilanne oli niin nopeaa ohi etten oikeen kerennyt mukaan 😢 säteilit ku604626Katu täyttyy...
Hei, oli pakko laittaa vielä tää. Huomaan että olet suuttunut. Minähän sanoin että poistun, olit paikalla. Olin pettynyt352129Povipommi, ex-Playboy-malli Susanna Penttilä avoimena - Paljastaa suhteestaan miehiin: "Olen..."
No nyt! Susanna Penttilä on OnlyFans-vaikuttaja ja yrittäjä sekä yksi uuden Petolliset-kauden kisaajista. Onpa 53-vuoti501587- 1701547
Eduskunnasta tippuneet kokoomuslaiset nostavat eniten sopeutumisrahaa. Kyllä veroeurot kelpaavat.
Sopeutumisraha on eduskuntatyön päättymisen jälkeen maksettava etuus, jonka tarkoituksena on tukea entisiä kansanedustaj1621512Sari Multala teki "riikkapurrat"
Sekoili humalassa Ruisrokissa kuten Purra Lohjan torilla. Kovia dokaamaan nuo nykyiset ministerit.2711332Ympäristötuhoministeri Multala: "Olin humalassa"
Ruisrockin rokkimimmi myöntää: https://www.is.fi/politiikka/art-2000011407835.html Nämä ministerikuvatukset saavat ilm1961204- 2031122
- 651074
- 811069