Aromipesä

Maire

kokeilin tossa yks päivä kypsentää kalapuikkoja
aromipesässä....paistoin niitä ens 2minuuttia ja
sen jälkeen heitin ne aromipesään odotin noin
puolituntia ja kun avasin niin siellä oli samat
puikot kun mitä laitoin sinne....meinaan yhtä
raakoja ne oli.....onko kuluttajaa taas kusetettu
vai teinkö jotain väärin???

62

22861

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kotikokki

      Musta se on naurettavaa kun pitää käyttää
      aromipesää kun perheenjäsenet on niin kiireisiä
      ettei ehditä syömään yhdessä saatikka laittaan
      ruokaa kunnolla. Aromipesä on ihan turha...

      • salli

        joo, ollaan niin kiireisiä, ja sitten
        kypsennetään kalapuikkoja aromipesässä puoli
        tuntia!...


      • ei enää käytössä
        salli kirjoitti:

        joo, ollaan niin kiireisiä, ja sitten
        kypsennetään kalapuikkoja aromipesässä puoli
        tuntia!...

        no, puurot siinä ainakin kypsyy... mutta meillä
        kävi niin että kun sinne laitto sen tietty kuuman
        kattilan jossa oli laittanu alulle sitä puuroo,
        niin helkkarin aromipesä suli! siis mitä hyötyä
        siitä on jos sinne ei voi laittaa kuumaa
        kattilaa...


    • tyhmäkö??

      vastata tyhmälle mies puoliselle henkilölle että
      mikä on AROMIPESÄ???
      joka paikas puhutaan moisesta enkä tiedä mikä
      piru se semmonen on???

    • aromipesäkokkimikko

      teit pienen virheen kypsentäessäsi kalapuikkoja.
      tee näin. tilaa viikon matka teneriffalle,
      huudata kutosella levy kuumaksi, heitä pannu
      levylle, laita pannulle voita 300g, odota että
      voi sulaa kunnolla, rojauta paketillinen
      kalapuikkoja pannulle, voit käydä välillä
      paskalla, paista 20min puoleltaan, pidä levy
      kokoajan kutosella, ota aromipesä hollille, nosta
      kissa alas tiskipöydältä, heitä kalapuikot ja
      pannu aromipesään, sulje kansi, pakkaa
      matkalaukku, anna kissalle viikon ruuat, varmista
      aromipesä jeesusteipillä ettei kissa saa sitä
      auki, lähde teneriffalle. ja TADAA!!! kun tulet
      teneriffalta sinua odotta aromipesässä herkulinen
      kala-ateria. nautitaan kylmän maidon kanssa
      (mikäli tulee ulos purkista).

      • Yrjö-setä

        Mieletön mieletön hinta EPP muovista (200.-).

        Käytä hauduttamiseen tavallista liedessä olevaa
        uunia.
        Aseta lämpötila lähelle haluamaasi
        haudutuslämpötilaa esim. 90 - 100 astetta
        Celsiusta. Uunit ovat suht'hyvin eristettyjä,
        joten sähköä ei pala paljon. Huom. Jos maksat ITSE
        oman lämmityslaskun niin hauduttaminen onkin
        ilmaista, sillä se vähä energia siirtyy
        huonetilaan lämmöksi.

        "Aromipesän" hintaan hauduttelet vuosikausia.


      • asfghsedf

        ei oo totta nauran! hahaha


      • Anonyymi
        Yrjö-setä kirjoitti:

        Mieletön mieletön hinta EPP muovista (200.-).

        Käytä hauduttamiseen tavallista liedessä olevaa
        uunia.
        Aseta lämpötila lähelle haluamaasi
        haudutuslämpötilaa esim. 90 - 100 astetta
        Celsiusta. Uunit ovat suht'hyvin eristettyjä,
        joten sähköä ei pala paljon. Huom. Jos maksat ITSE
        oman lämmityslaskun niin hauduttaminen onkin
        ilmaista, sillä se vähä energia siirtyy
        huonetilaan lämmöksi.

        "Aromipesän" hintaan hauduttelet vuosikausia.

        George-eno vahvistaa edellisen.


        1 J = 1 Nm = 1 Ws = 1 kg·m²/s² = 1 VAs


    • sirpa-liisa

      minulla meni joulu piloille kun erehdyin käyttämään aromipesää joulukinkun kypsentämiseen. pidin kinkkua uunissa n.2 tuntia jonka jälkeen laitoin sen aromipesään, siellä se oli yön yli muhimassa. kun tuli aika siirtyä joulupöytään missä aromipesä odotti kunniapaikalla kinkku sisällään niin itku meinasi päästä kun avasin aromipesän, kinkku oli vielä täysin jäässä sisältä. teinkö jotain väärin?

      • Vanha kokki

        Aromipesää ei ole tarkoitettu kypsentämään mitään, vaan hauduttamaan ja lähinnä puuroja. Illalla kun kiehauttaa puuroryynit ja asettaa kattilan aromipesään kansi päällä, niin aamusella on puuro kypsää ja ehkä vielä lämmintäkin. Joidenkin keittojen haudutteluun aromipesä myös sopii.
        Aromipesä ei sula keittokattilan lämmöstä, paistinpannun kuumuudesta kylläkin.
        Aromipesän tarpeellisuudesta voidaan olla montaakin mieltä, mutta aamupuuron syöjiä se helpottaa eittämättä!


      • vaan ei tajuu
        Vanha kokki kirjoitti:

        Aromipesää ei ole tarkoitettu kypsentämään mitään, vaan hauduttamaan ja lähinnä puuroja. Illalla kun kiehauttaa puuroryynit ja asettaa kattilan aromipesään kansi päällä, niin aamusella on puuro kypsää ja ehkä vielä lämmintäkin. Joidenkin keittojen haudutteluun aromipesä myös sopii.
        Aromipesä ei sula keittokattilan lämmöstä, paistinpannun kuumuudesta kylläkin.
        Aromipesän tarpeellisuudesta voidaan olla montaakin mieltä, mutta aamupuuron syöjiä se helpottaa eittämättä!

        sama toiminne kuin termospullossa.
        Säästää energiaa eli sähköä mikäli ei asu kehitysaluella jossa on vain puuta.
        Jokaisen kannattais mikäli nyt aamulla syö mitään niin tehdä puuronsa ja muut hauduttamalla tulevat hernekeitto tulee tosihyvää...eikä tarvi hellaa kyttäillä.

        Jos on outoa niin koettakaa termoskeittisessä hauduttaa puuro.


    • Tyyppi!!!

      Aromipesä on niin turha kuin olla ja voi.Hyvä vitsi: Me säästettiin huomattava määrä aikaa ja pitää laittaa aromipesään 6 tunniks. Hahhahahaa mua naurattaa!

      • meinaa mummu

      • Aromipesän perinyt

        Ideahan on se, ettei tartte vahtia hellan ääressä. Aromipesässä ei mikään kiehu yli eikä pala pohjaan. Riisipuurokin syntyy ilman vahtimista ja hyvää tulee kuin itsestään.


    • uskon asia.

      Jos haluat valmistaa ruoan hauduttamalla, niin tee se uunissa. Uunit itsessään ovat suht' hyvin eristettyjä ulkomaailmasta.

      Ruoka tulee astiassaan joka tapauksessa nostaa sinne reippaan satasen puolelle, niin miksi hukata sitä ylimääräistä lämpöä, kun sen voi käyttää haudutuksen pohjana. Ensin ylös ja sitten laskee haluamalleen haudutuslämmölle - sen haudutuslämmön ylläpitäminen ei paljoa kuluta, verrattuna lämpötilan nostamiseen.

      • Shokkikokki

        Muistelen jostakin lukeneeni että kylmälaukkuakin voi käyttää haudutusastiana. Vaatinee jonkinmoiset vuoraukset kattilan ympärille, mutta kylmälaukkuja varmaan aika monesta taloudesta löytyy.


      • peräänkuulutan

        sen AROMIPESÄN reaalista hyötysuhdetta verrattuna uunissa tapahtuvaan haudutukseen, joka jo osaltaan käyttää sen tuotetun jälkilämmön hyväkseen? Onko dataa saatavilla?

        :)


      • Vanh kokki
        peräänkuulutan kirjoitti:

        sen AROMIPESÄN reaalista hyötysuhdetta verrattuna uunissa tapahtuvaan haudutukseen, joka jo osaltaan käyttää sen tuotetun jälkilämmön hyväkseen? Onko dataa saatavilla?

        :)

        Sähkölieden uunin jälkilämmön hyväksikäyttöä haudutukseen, vastaan leivinuuni, kyseessä on kaksi aivan eri asiaa. Sähköuunin lämpö häviää virran katkettua alle parissa tunnissa ja uuni on sen jälkeen kylmä.
        Leivinuuni säilyttää lämpöä, uunin kivimassasta riippuen tunneista vuorokausiin.
        Sähköuunissa ei ole haudutukseen sopivaa jälkilämpöä, ellei sitä pidetä kytkettynä virtaan.
        Aromipesän tarkoitus on säilyttää tuon ruuan valmistuslämpö hyvällä eristyskyvyllään mahdollisimman pitkään ilman sähköä, jolloin kuuma ruoka itse hiljaksiin jäähtyesään hautuu kypsäksi.
        Leivinuuni on haudutukseen eittämättä paras, mutta sellainen on nykyisin suhteellisen harvojen taloudessa.
        Datasta en tiedä, mutta kokemusta kylläkin löytyy.
        Shokkikokki on oikeilla jäljillä, kyllä kylmälaukkukin toimii, kun vielä "fyllää" keittokattilan ulkopuolelle jäävät tyhjät tilat vaikkapa pyyhkeillä tms. ja laittaa lopuksi kylmälaatikon kannen kiinni.


      • muikkuja läskiä
        Vanh kokki kirjoitti:

        Sähkölieden uunin jälkilämmön hyväksikäyttöä haudutukseen, vastaan leivinuuni, kyseessä on kaksi aivan eri asiaa. Sähköuunin lämpö häviää virran katkettua alle parissa tunnissa ja uuni on sen jälkeen kylmä.
        Leivinuuni säilyttää lämpöä, uunin kivimassasta riippuen tunneista vuorokausiin.
        Sähköuunissa ei ole haudutukseen sopivaa jälkilämpöä, ellei sitä pidetä kytkettynä virtaan.
        Aromipesän tarkoitus on säilyttää tuon ruuan valmistuslämpö hyvällä eristyskyvyllään mahdollisimman pitkään ilman sähköä, jolloin kuuma ruoka itse hiljaksiin jäähtyesään hautuu kypsäksi.
        Leivinuuni on haudutukseen eittämättä paras, mutta sellainen on nykyisin suhteellisen harvojen taloudessa.
        Datasta en tiedä, mutta kokemusta kylläkin löytyy.
        Shokkikokki on oikeilla jäljillä, kyllä kylmälaukkukin toimii, kun vielä "fyllää" keittokattilan ulkopuolelle jäävät tyhjät tilat vaikkapa pyyhkeillä tms. ja laittaa lopuksi kylmälaatikon kannen kiinni.

        Aikanaan oli kuopiolainen kalakukon valmistusresepti sellainen, että kukko otettiin uunista, käärittiin folioon ja sanomalehteen, käärö tungettiin kumisaappaaseen, jonka ympärille kietaistiin sadetakki. Siellä oman itsensä jälkilämmössä kukko hautui pehmeäksi ja kuori syötäväksi.


      • Vanhukselle
        Vanh kokki kirjoitti:

        Sähkölieden uunin jälkilämmön hyväksikäyttöä haudutukseen, vastaan leivinuuni, kyseessä on kaksi aivan eri asiaa. Sähköuunin lämpö häviää virran katkettua alle parissa tunnissa ja uuni on sen jälkeen kylmä.
        Leivinuuni säilyttää lämpöä, uunin kivimassasta riippuen tunneista vuorokausiin.
        Sähköuunissa ei ole haudutukseen sopivaa jälkilämpöä, ellei sitä pidetä kytkettynä virtaan.
        Aromipesän tarkoitus on säilyttää tuon ruuan valmistuslämpö hyvällä eristyskyvyllään mahdollisimman pitkään ilman sähköä, jolloin kuuma ruoka itse hiljaksiin jäähtyesään hautuu kypsäksi.
        Leivinuuni on haudutukseen eittämättä paras, mutta sellainen on nykyisin suhteellisen harvojen taloudessa.
        Datasta en tiedä, mutta kokemusta kylläkin löytyy.
        Shokkikokki on oikeilla jäljillä, kyllä kylmälaukkukin toimii, kun vielä "fyllää" keittokattilan ulkopuolelle jäävät tyhjät tilat vaikkapa pyyhkeillä tms. ja laittaa lopuksi kylmälaatikon kannen kiinni.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/PID-säädin
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Hystereesi
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämpöresistanssi
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämmönläpäisykerroin
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Termostaatti



        Ensinnäkin - ei ollut tarkoituskaan, että sillä uunin jälkilämmöllä haudutetaan, vaan se on mukana hystereesin sisällä asetettua haudutuslämpötilaa - termostaatti!

        Toiseksi - on päivän selvää, että uunin lämpötilan ylläpitäminen - hystereesi! - halutussa lämpötilasssa on jotain muuta, kuin sen nostaminen ympäristön lämpötilasta haluttuun esilämpötilaan - ruoka!


      • sähköä
        Vanhukselle kirjoitti:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/PID-säädin
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Hystereesi
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämpöresistanssi
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämmönläpäisykerroin
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Termostaatti



        Ensinnäkin - ei ollut tarkoituskaan, että sillä uunin jälkilämmöllä haudutetaan, vaan se on mukana hystereesin sisällä asetettua haudutuslämpötilaa - termostaatti!

        Toiseksi - on päivän selvää, että uunin lämpötilan ylläpitäminen - hystereesi! - halutussa lämpötilasssa on jotain muuta, kuin sen nostaminen ympäristön lämpötilasta haluttuun esilämpötilaan - ruoka!

        Kahta olen aina karttanut, insinöörejä ja juristeja, sanoi joku ammoin.

        Ei insinöörin, on sitten oikein opiskellut tai vain Wikipediaa selaillut, pitäisi puuttua ruoanlaittoon. Se on aivan liian humaani alue idiooteille.


      • Vanha kokki
        Vanhukselle kirjoitti:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/PID-säädin
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Hystereesi
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämpöresistanssi
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämmönläpäisykerroin
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Termostaatti



        Ensinnäkin - ei ollut tarkoituskaan, että sillä uunin jälkilämmöllä haudutetaan, vaan se on mukana hystereesin sisällä asetettua haudutuslämpötilaa - termostaatti!

        Toiseksi - on päivän selvää, että uunin lämpötilan ylläpitäminen - hystereesi! - halutussa lämpötilasssa on jotain muuta, kuin sen nostaminen ympäristön lämpötilasta haluttuun esilämpötilaan - ruoka!

        Minullekin keittiöhommiin, ei saanut koulutustaan vastaavaa työtä juuri silloin, mutta otin kaverin kun kävi sääliksi.
        Laitoin hänet ensiksi siivoamaan terassia ja annoin luudan hänen käteensä ja sanoin, että lakaisetko ensin terassin lattian, jolloin inssimme hieman suivaantui sanoen, "Hei, minähän olen sentään insinööri", johon en voinut sitten muuta sanoa kuin, Okei, minäpä näytän oikein hitaasti miten se käy !


      • munille?
        Vanhukselle kirjoitti:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/PID-säädin
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Hystereesi
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämpöresistanssi
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämmönläpäisykerroin
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Termostaatti



        Ensinnäkin - ei ollut tarkoituskaan, että sillä uunin jälkilämmöllä haudutetaan, vaan se on mukana hystereesin sisällä asetettua haudutuslämpötilaa - termostaatti!

        Toiseksi - on päivän selvää, että uunin lämpötilan ylläpitäminen - hystereesi! - halutussa lämpötilasssa on jotain muuta, kuin sen nostaminen ympäristön lämpötilasta haluttuun esilämpötilaan - ruoka!

        Aloitetaan helpommasta päästä:

        1. Miten sähkövastuksilla ja termostaatilla ohjattu uuni toimii ja mihin sillä termostaatilla pyritään?
        2. Mikä tehtävä uunissa on lämpöeristeillä ja mitä eristeillä haetaan?
        3. Mihin lämpötilaan ruoka nostetaan ennen mahdollista haudutusta ja miten estimoitte siihen tarvittavan lämpömäärän - uuni ruoka hävikki?
        4. Mihin se uunin lämpö katoaa kun otetaan esikuumennettu ruoka pois uunista - mikä ratkaisee uunin jäähtymisen?
        5. Lämmön ylläpito vs. lämmön nosto eneregiankulutuksen kannalta?


        Niin ja jos joku esiintyy 'vanhana' niin onko hän VANHUS?


      • Vanha kokki
        munille? kirjoitti:

        Aloitetaan helpommasta päästä:

        1. Miten sähkövastuksilla ja termostaatilla ohjattu uuni toimii ja mihin sillä termostaatilla pyritään?
        2. Mikä tehtävä uunissa on lämpöeristeillä ja mitä eristeillä haetaan?
        3. Mihin lämpötilaan ruoka nostetaan ennen mahdollista haudutusta ja miten estimoitte siihen tarvittavan lämpömäärän - uuni ruoka hävikki?
        4. Mihin se uunin lämpö katoaa kun otetaan esikuumennettu ruoka pois uunista - mikä ratkaisee uunin jäähtymisen?
        5. Lämmön ylläpito vs. lämmön nosto eneregiankulutuksen kannalta?


        Niin ja jos joku esiintyy 'vanhana' niin onko hän VANHUS?

        Vaivata päätäni syy seuraus jutuilla tieteellisesti todistettuna.
        Käytännön hallitsen ja sen tiedän, että eristeet esikuumennetun astiassa olevan ruoka-aineen ympärillä hidastavat jäähtymisprosessia merkittävästi. Jos sen sijaan mainittu astia sijaitsee sähköuunissa josta virta katkaistaan, alkaa nopea jäähtyminen, koska uunissa on runsaasti ilmatilaa astian ympärillä, eikä sähköuunia ole eristetty alunperinkään siten että lämpö säilyisi mahdollisimman kauan. On yhdentekevää katkooko virtaa termostaatti vaiko potentiometri manuaalisesti. Jos termostaatti ohjaa lämpöä silloin kulutetaan energiaa aina kun termostaatti kytkee vastuksiin virran.
        Esikuumennetun ruoan ei ole tarkoitus luovuttaa lämpöä uunin lämpimänä pitämiseksi.
        Yleensä haudutettava ruoka kuumennetaan kiehumapisteeseen, jotta kypsyminen saadaan alkamaan.
        Mutta jos haluat keskustella kanssani eri tasolla kuin ruoan valmistus, ottakaamme aiheeksi vaikkapa suomugrafiittiraudan nimellisen vetomurtolujuuden määrittämisen ultraäänen vaimennusmittauksin! Metallurgia on harrastukseni, erityisesti valuraudat ja niiden tutkiminen ultraäänellä.
        Sopineeko aihe insinöörille?
        Voimme myös keskustella vaikkapa Wäisälän vektorianalyyseistä, jos aihe on tutumpi.


      • Tästä saatte tähden
        Vanha kokki kirjoitti:

        Vaivata päätäni syy seuraus jutuilla tieteellisesti todistettuna.
        Käytännön hallitsen ja sen tiedän, että eristeet esikuumennetun astiassa olevan ruoka-aineen ympärillä hidastavat jäähtymisprosessia merkittävästi. Jos sen sijaan mainittu astia sijaitsee sähköuunissa josta virta katkaistaan, alkaa nopea jäähtyminen, koska uunissa on runsaasti ilmatilaa astian ympärillä, eikä sähköuunia ole eristetty alunperinkään siten että lämpö säilyisi mahdollisimman kauan. On yhdentekevää katkooko virtaa termostaatti vaiko potentiometri manuaalisesti. Jos termostaatti ohjaa lämpöä silloin kulutetaan energiaa aina kun termostaatti kytkee vastuksiin virran.
        Esikuumennetun ruoan ei ole tarkoitus luovuttaa lämpöä uunin lämpimänä pitämiseksi.
        Yleensä haudutettava ruoka kuumennetaan kiehumapisteeseen, jotta kypsyminen saadaan alkamaan.
        Mutta jos haluat keskustella kanssani eri tasolla kuin ruoan valmistus, ottakaamme aiheeksi vaikkapa suomugrafiittiraudan nimellisen vetomurtolujuuden määrittämisen ultraäänen vaimennusmittauksin! Metallurgia on harrastukseni, erityisesti valuraudat ja niiden tutkiminen ultraäänellä.
        Sopineeko aihe insinöörille?
        Voimme myös keskustella vaikkapa Wäisälän vektorianalyyseistä, jos aihe on tutumpi.

        "Jos sen sijaan mainittu astia sijaitsee sähköuunissa josta virta katkaistaan, alkaa nopea jäähtyminen, koska uunissa on runsaasti ilmatilaa astian ympärillä, .."

        :D

        Aloitetaan:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Rakennuseriste
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämpöresistanssi
        http://vanha.physics.utu.fi/opiskelu/kurssit/XFYS4312/luennot/5/Lammon johtuminen.htm

        Tämähän teille onkin tuttua: http://fi.wikipedia.org/wiki/Lineaarialgebra - vaikka lämmönjohtumisen ymmärtäminen ei edellytä em. työkalun ymmärtämistä? Niin - paitsi sitten kun käsitellään vaikkapa ilmaston käyttäytymistä maapallolla, mutta ei siinäkään niin suureellista ole muuta kuin käsiteltävän datan määrä ja matriisit ovatkin jo sen mukaisia - jättimäisiä.


        Toivottavasti olette selvinpäin?


      • Vanha kokki
        Tästä saatte tähden kirjoitti:

        "Jos sen sijaan mainittu astia sijaitsee sähköuunissa josta virta katkaistaan, alkaa nopea jäähtyminen, koska uunissa on runsaasti ilmatilaa astian ympärillä, .."

        :D

        Aloitetaan:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Rakennuseriste
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämpöresistanssi
        http://vanha.physics.utu.fi/opiskelu/kurssit/XFYS4312/luennot/5/Lammon johtuminen.htm

        Tämähän teille onkin tuttua: http://fi.wikipedia.org/wiki/Lineaarialgebra - vaikka lämmönjohtumisen ymmärtäminen ei edellytä em. työkalun ymmärtämistä? Niin - paitsi sitten kun käsitellään vaikkapa ilmaston käyttäytymistä maapallolla, mutta ei siinäkään niin suureellista ole muuta kuin käsiteltävän datan määrä ja matriisit ovatkin jo sen mukaisia - jättimäisiä.


        Toivottavasti olette selvinpäin?

        Humalassa, tapahtuivat hamassa nuoruudessani, enkä pitänyt tilasta, joten selvinpäin ollaan!
        Ehkä sinun ei kannata jatkaa aiheesta koska joudut nojautumaan Wikipediaan tiedon hankinnassasi.
        Otammeko sen sijaa aiheeksi deskriptiivisen geometrian,ehkä se on sinulle vieläkouluvuosiesi jälkeen paremmin takaraivossa?
        Katsos minulla on suht vankka käytännön kokemus asioista, vaikka en lämpöenergian siirtymiä kaavallisesti hallitsekaan, koska aihe ei ole mina kummemmin milloinkaan kiinostanut.
        Mutta metallurgiasta sen sijaan olen valmis kanssasi keskustelemaan syvällisestikin,oletko valmis, siinä tuskin wikipediasta on suurtakaan apua.
        Puolestani pistän pisteen aiheelle lämmön siirtyminen sinne tai tänne. Ilman kummempaa dataa tuo aromipesä toimii tietyissä ruuissa ja sen aikaisemmat versiot niinikää ovat toimineet ja sillä sipuli. Sinun tehtäväsi on selittää selkokielisesti ilman lainauksia, miksi se ei toimi!, joten odotan ihan sinun omasanaista ja valaisevaa selvitystä asian tiimoilta!
        Ei aihetta enempään!


      • insinööri?
        Tästä saatte tähden kirjoitti:

        "Jos sen sijaan mainittu astia sijaitsee sähköuunissa josta virta katkaistaan, alkaa nopea jäähtyminen, koska uunissa on runsaasti ilmatilaa astian ympärillä, .."

        :D

        Aloitetaan:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Rakennuseriste
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämpöresistanssi
        http://vanha.physics.utu.fi/opiskelu/kurssit/XFYS4312/luennot/5/Lammon johtuminen.htm

        Tämähän teille onkin tuttua: http://fi.wikipedia.org/wiki/Lineaarialgebra - vaikka lämmönjohtumisen ymmärtäminen ei edellytä em. työkalun ymmärtämistä? Niin - paitsi sitten kun käsitellään vaikkapa ilmaston käyttäytymistä maapallolla, mutta ei siinäkään niin suureellista ole muuta kuin käsiteltävän datan määrä ja matriisit ovatkin jo sen mukaisia - jättimäisiä.


        Toivottavasti olette selvinpäin?

        Tämähän onkin sitkeä "insinööri". Hei, täällä keskustellaan ruoasta, pädehän muualla, jos sielläkään.


      • eräs tällä palstalla
        Vanha kokki kirjoitti:

        Humalassa, tapahtuivat hamassa nuoruudessani, enkä pitänyt tilasta, joten selvinpäin ollaan!
        Ehkä sinun ei kannata jatkaa aiheesta koska joudut nojautumaan Wikipediaan tiedon hankinnassasi.
        Otammeko sen sijaa aiheeksi deskriptiivisen geometrian,ehkä se on sinulle vieläkouluvuosiesi jälkeen paremmin takaraivossa?
        Katsos minulla on suht vankka käytännön kokemus asioista, vaikka en lämpöenergian siirtymiä kaavallisesti hallitsekaan, koska aihe ei ole mina kummemmin milloinkaan kiinostanut.
        Mutta metallurgiasta sen sijaan olen valmis kanssasi keskustelemaan syvällisestikin,oletko valmis, siinä tuskin wikipediasta on suurtakaan apua.
        Puolestani pistän pisteen aiheelle lämmön siirtyminen sinne tai tänne. Ilman kummempaa dataa tuo aromipesä toimii tietyissä ruuissa ja sen aikaisemmat versiot niinikää ovat toimineet ja sillä sipuli. Sinun tehtäväsi on selittää selkokielisesti ilman lainauksia, miksi se ei toimi!, joten odotan ihan sinun omasanaista ja valaisevaa selvitystä asian tiimoilta!
        Ei aihetta enempään!

        meuhkannut, kun osoitti, että neste lihaa sisältävässä tyhjiöpakkauksesta olisi peräisin lihasta ja se oli ALIPAINEEN vaikutuksesta imeytynyt lihasta ulos?

        :D

        http://www.ee.lut.fi/fi/opi/kurssit/Sa2720400/luku9 lammonsiirto.pdf

        Minulle riittää kun osaan johtaa systeemistä liiat lämmöt pihalle: http://www.google.fi/search?hl=fi&q=Rth thermal resistance&btnG=Haku&meta=&aq=f&oq=


      • pitänee paikkansa
        insinööri? kirjoitti:

        Tämähän onkin sitkeä "insinööri". Hei, täällä keskustellaan ruoasta, pädehän muualla, jos sielläkään.

        ja nyt on aiheena haudutuslaatikon mielekkyys saavutetun edun funktiona. Jos energiansäästöä haetaan, niin sille ei ole perusteita - kuten tuolla jo mainittiin, että sekin uunin lämpö siirtyy Rth-aksioomien ryydittäminä ympäröivään tilaan ja ajan oloon rakennuksestakin pihalle harakoille jos ilmat ovat sille suotuisia.

        Lämpötila vs. lämpömäärä on pikkasen hakusessa?


      • ¨¨¨¨¨¨
        pitänee paikkansa kirjoitti:

        ja nyt on aiheena haudutuslaatikon mielekkyys saavutetun edun funktiona. Jos energiansäästöä haetaan, niin sille ei ole perusteita - kuten tuolla jo mainittiin, että sekin uunin lämpö siirtyy Rth-aksioomien ryydittäminä ympäröivään tilaan ja ajan oloon rakennuksestakin pihalle harakoille jos ilmat ovat sille suotuisia.

        Lämpötila vs. lämpömäärä on pikkasen hakusessa?

        Keskimääräistä tyhmempiä lajitovereitamme, etenkin päivänselvissä arkiaskareissa, emmekä tässä yhteydessä kykene rautalankamallilla ongelmaa havainnollistamaan, yritän kertoa mistä on kysymys käytettäessä ns.aromipesää.
        Laatikon funktio on yksinkertaisesti hidastaa lämmön haihtumista kertaalleen kuumennetusta aineesta, samaan tapaan toimivat myös termospullot.
        Koska monet ruoka-aineet kypsyvät huomattavasti alemmassa lämpötilassa kuin kiehumapiste, on saavutettu energian säästö merkittävä, ajan säästöstä puhumattakaan, koska haudutettavan ruoan valmistumista ei tarvitse valvoa.
        Mitä pienempi vapaa ilmatila on kuuman ruoka-astian ympärillä, sen pitempään lämpö säilyy lämpöeristetyssä astiassa.
        Kyse ei ole sen kummemmasta, mutta aihe on selvästikin liian yksinkertainen insinöörin aivoille!


      • Fysiikan alkeita
        ¨¨¨¨¨¨ kirjoitti:

        Keskimääräistä tyhmempiä lajitovereitamme, etenkin päivänselvissä arkiaskareissa, emmekä tässä yhteydessä kykene rautalankamallilla ongelmaa havainnollistamaan, yritän kertoa mistä on kysymys käytettäessä ns.aromipesää.
        Laatikon funktio on yksinkertaisesti hidastaa lämmön haihtumista kertaalleen kuumennetusta aineesta, samaan tapaan toimivat myös termospullot.
        Koska monet ruoka-aineet kypsyvät huomattavasti alemmassa lämpötilassa kuin kiehumapiste, on saavutettu energian säästö merkittävä, ajan säästöstä puhumattakaan, koska haudutettavan ruoan valmistumista ei tarvitse valvoa.
        Mitä pienempi vapaa ilmatila on kuuman ruoka-astian ympärillä, sen pitempään lämpö säilyy lämpöeristetyssä astiassa.
        Kyse ei ole sen kummemmasta, mutta aihe on selvästikin liian yksinkertainen insinöörin aivoille!

        sellainen kuin NUPPI ja sitä kiertämällä voidaan asettaa haluttu lämpötila jonnekin 50 - 300 astetta celsiusta ja se termostaatti (kapillaari/bi-metalli/kontaktori) siellä NUPIN akselilla hystereesin kyydittämänä ylläpitää sitä haluttua lämpötilaa.

        Uunit ovat kohtalaisen hyvin eristettyjä, joten _KORVAAVAA_ energiaa sinne ei tarvitse kaksisesti pumpata pitääkseen yllä sitä haluttua haudutuslämpötilaa etenkin kun se kerran on sinne kuitenkin jo samaisessa uunissa nostettu.

        Ilma on käytännössä eriste ja se on myös se komponentti eristeissä - pois lukien termospullo, jossa eristeenä toimii tyhjiö - joka pitää sen kuuman/kylmän sisällä/ulkona - myös siinä haudutuslaatikossa, kuin talon seinissä tai villasukissa unohtamatta tuplaikkunoita. Ainoa taikatemppu mikä sille ilmalle tehdään eristämisessä on pitää sen konvektio kurissa http://fi.wikipedia.org/wiki/Konvektio http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämpö .

        Sopiiko ajatella?

        Minullakin RADIAATTORIT ovat näillä pakkasilla varsin kylmät syystä, että termostaatti tykkää, että sisällä on asetetut 22 astetta celsiusta.

        Ajatella?


      • ¨¨¨¨¨¨
        Fysiikan alkeita kirjoitti:

        sellainen kuin NUPPI ja sitä kiertämällä voidaan asettaa haluttu lämpötila jonnekin 50 - 300 astetta celsiusta ja se termostaatti (kapillaari/bi-metalli/kontaktori) siellä NUPIN akselilla hystereesin kyydittämänä ylläpitää sitä haluttua lämpötilaa.

        Uunit ovat kohtalaisen hyvin eristettyjä, joten _KORVAAVAA_ energiaa sinne ei tarvitse kaksisesti pumpata pitääkseen yllä sitä haluttua haudutuslämpötilaa etenkin kun se kerran on sinne kuitenkin jo samaisessa uunissa nostettu.

        Ilma on käytännössä eriste ja se on myös se komponentti eristeissä - pois lukien termospullo, jossa eristeenä toimii tyhjiö - joka pitää sen kuuman/kylmän sisällä/ulkona - myös siinä haudutuslaatikossa, kuin talon seinissä tai villasukissa unohtamatta tuplaikkunoita. Ainoa taikatemppu mikä sille ilmalle tehdään eristämisessä on pitää sen konvektio kurissa http://fi.wikipedia.org/wiki/Konvektio http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämpö .

        Sopiiko ajatella?

        Minullakin RADIAATTORIT ovat näillä pakkasilla varsin kylmät syystä, että termostaatti tykkää, että sisällä on asetetut 22 astetta celsiusta.

        Ajatella?

        Sinne korvien välissä humisevaan tyhjään tilaan, että kun termostaatti pyytää lisää onkaa, niin aina silloin myös energiaa kuluu, ts. sähkölasku kasvaa!
        Aromi, ehkä oikeammalta nimeltään termospesän ominaisuus on sen energiaa säästävä ja kaikin puolin huoltovapaa jälkikypsyttäminen.
        Pelkkä ilma sinänsä on huono lämmönsitoja, se vaatii ympärilleen eristeen, säilyttääkseen lämpönsä. Olkoon eristeistä esimerkkinä vaikkapa sinunkin tuntema styrox. Olet, kuten kaltaisesi valitettavan usein, liian uppoutunut tekniikan nippeleihin ja nappeleihin, ymmärtääksesi vanhoja koettuja konsteja.
        Koetappa vääntää sähkönappulasta erämaakämpällä, jossa ainoa lämmönlähde on puilla lämpiävä rautakamiina. Saattaa inssin perskarvat muistuttaa kuurankukkia hänen hakiessaan virtakatkaisijaa mökistä jonka lähin sähkö liikehtii 45 kilometrin päässä 110 voltin linjoissa. Revi siitä tekniikan ihmelapsi!


      • taikinan sisään,
        ¨¨¨¨¨¨ kirjoitti:

        Sinne korvien välissä humisevaan tyhjään tilaan, että kun termostaatti pyytää lisää onkaa, niin aina silloin myös energiaa kuluu, ts. sähkölasku kasvaa!
        Aromi, ehkä oikeammalta nimeltään termospesän ominaisuus on sen energiaa säästävä ja kaikin puolin huoltovapaa jälkikypsyttäminen.
        Pelkkä ilma sinänsä on huono lämmönsitoja, se vaatii ympärilleen eristeen, säilyttääkseen lämpönsä. Olkoon eristeistä esimerkkinä vaikkapa sinunkin tuntema styrox. Olet, kuten kaltaisesi valitettavan usein, liian uppoutunut tekniikan nippeleihin ja nappeleihin, ymmärtääksesi vanhoja koettuja konsteja.
        Koetappa vääntää sähkönappulasta erämaakämpällä, jossa ainoa lämmönlähde on puilla lämpiävä rautakamiina. Saattaa inssin perskarvat muistuttaa kuurankukkia hänen hakiessaan virtakatkaisijaa mökistä jonka lähin sähkö liikehtii 45 kilometrin päässä 110 voltin linjoissa. Revi siitä tekniikan ihmelapsi!

        että energiaa otetaan VAIN silloin kun on tarvis (termostaatti hystereesi) ja sitä uunia kyykytetään uudella energialla varsin harvakseen haudutuslämpötiloissa - mitä paremmat eristeet sitä harvemmin.

        KOKONAISLÄMPÖMÄÄRÄ ratkaisee.

        :) "Pelkkä ilma sinänsä on huono lämmönsitoja, se vaatii ympärilleen eristeen, säilyttääkseen lämpönsä. Olkoon eristeistä esimerkkinä vaikkapa sinunkin tuntema styrox." :)

        Insinööriltä terveisiä:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämmöneriste


      • ¨¨¨¨¨¨
        taikinan sisään, kirjoitti:

        että energiaa otetaan VAIN silloin kun on tarvis (termostaatti hystereesi) ja sitä uunia kyykytetään uudella energialla varsin harvakseen haudutuslämpötiloissa - mitä paremmat eristeet sitä harvemmin.

        KOKONAISLÄMPÖMÄÄRÄ ratkaisee.

        :) "Pelkkä ilma sinänsä on huono lämmönsitoja, se vaatii ympärilleen eristeen, säilyttääkseen lämpönsä. Olkoon eristeistä esimerkkinä vaikkapa sinunkin tuntema styrox." :)

        Insinööriltä terveisiä:
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämmöneriste

        Voit laittaa sen termostaattisi aivan vapaasti minne haluat, säätää sen tasan tarkkaan miten haluat, mutta mainitun aromipesän kohdalla se ei kuitenkaan toimi, sillä siinä ei ole energian lähdettä jota voisi hyödyntää.
        Oletankin kinaamisesi provoiluksi, sillä noin tyhmä ei voi olla edes insinööri, no ehkä dilomi-inssi!
        Aihe loppuun käsitelty!


    • kalapuikkopesä

      Kalapuikkoja aromipesässä, nyt on kakaralla uusavuttomuus huipussaan.
      Omistatko, tai voitko lainata vaikka naapurilta sennoisen välineen kun
      pais-tin-pan-nu. Siis paistinpannu.
      Se on kiekon mutotinen teräksinen kahvallinen läkkyrä jolla kalapuikot
      paistetaan.
      Tää kuuluu ilmiselvästi sarjaan yhtä typeriä kysymyksiä kun:
      voiko sacher-kakun paistaa trangiassa.

      • Tauno-Elmeri

        Jos tuo alkuperäinen kysyjä "Maire" viestiä kirjoittaessaan olikin kakara, niin tuskin hän sitä ainakaan nyt, 8 vuotta myöhemmin, enää on.

        Mutta hyvä että on nyt saatu pitkä liuta hyviä vastauksia ja neuvoja tähän ketjuun, niin pääsee Mairen perhekin vihdoin lähes vuosikymmenen raakojen kalapuikkojen kanssa jatkuneesta piinastaan!


      • 5+18
        Tauno-Elmeri kirjoitti:

        Jos tuo alkuperäinen kysyjä "Maire" viestiä kirjoittaessaan olikin kakara, niin tuskin hän sitä ainakaan nyt, 8 vuotta myöhemmin, enää on.

        Mutta hyvä että on nyt saatu pitkä liuta hyviä vastauksia ja neuvoja tähän ketjuun, niin pääsee Mairen perhekin vihdoin lähes vuosikymmenen raakojen kalapuikkojen kanssa jatkuneesta piinastaan!

        Huomenna syödään retroruokaa!

        Pelastin anoppini kaatsikuormasta aidon aromipesän.

        Nyt on herneet likoamassa ja huomenna ajattelin keittää sitä puolisen tuntia aamusta ja jättää loppukypsentämisen aromipesän huoleksi.

        Päivällä nautin sitten kypsää hernaria suu hymyssä. Vielä en ole päättänyt, mihin sähkössä säästäneeni rahat sijoitan, tai miten käytän ajan, mikä olisi keittelyyn ilman pesää mennyt.

        Varmuuden vuoksi hommaan kuitenkin jotain varasafkaa. Kyllä jännittää!


      • 5+18
        5+18 kirjoitti:

        Huomenna syödään retroruokaa!

        Pelastin anoppini kaatsikuormasta aidon aromipesän.

        Nyt on herneet likoamassa ja huomenna ajattelin keittää sitä puolisen tuntia aamusta ja jättää loppukypsentämisen aromipesän huoleksi.

        Päivällä nautin sitten kypsää hernaria suu hymyssä. Vielä en ole päättänyt, mihin sähkössä säästäneeni rahat sijoitan, tai miten käytän ajan, mikä olisi keittelyyn ilman pesää mennyt.

        Varmuuden vuoksi hommaan kuitenkin jotain varasafkaa. Kyllä jännittää!

        Olinpa dorka, kun meinasin puoli tuntia keitellä.

        10 minuuttia riittää!

        http://www.youtube.com/watch?v=SN5WeFbV_Vs


      • JEPOU

      • yeyeye
        JEPOU kirjoitti:

        SUVI LUE TÄÄ, AROMMMIIII PESSSSÄÄÄÄ PESSÄÄÄÄ

        AROMIPESÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ


      • kinkkukeke
        5+18 kirjoitti:

        Olinpa dorka, kun meinasin puoli tuntia keitellä.

        10 minuuttia riittää!

        http://www.youtube.com/watch?v=SN5WeFbV_Vs

        Voiko sinne laittaa jotain muuta kuin kinkkua? Sano yksikin syy, miksei voisi? =D


    • 7 h perhe

      Onpa kommentteja.. no joillakin aikaa ja viitseliäisyyttä tuohon.
      Löysin tämän linkin kun oikeasti etsin aromipesää.. mielellään käytettynä sellaiselta joka ei sen päälle ymmärrä.
      Rupeaa harmittamaan kun vuorailen tuota kylmälaukkua sanomalehden riekaleilla.. voisi olla helpompikin tapa.. aromipesä.
      Hauduttelen ruispuurot ja muut puurot joiden maku on upea usean tunnin hautumisen jälkeen... pehmeä.. ei sitä voi sanoin kuvailla :)
      En lainkaan pitänyt puuroista joita äitini aikanaan sähkölevyllä keitteli, raaka ruisleipä tuli enemmänkin mieleeni.
      Nyt kun lykkää mukaan kiehumaan hieman mustikkaa.. nam :)

    • ---

      liityn 7 h perheen etsintäpartioon - puurohauduttamiseen aromipesä käytettynä puurolle sopivaan hintaan etsinnässä...

      • Mannekiini123

        Tänään valmistamme ruokaa hauduttamalla, vai mitä Mikko?


      • Anonyymi
        Mannekiini123 kirjoitti:

        Tänään valmistamme ruokaa hauduttamalla, vai mitä Mikko?

        Tänään me tosiaankin valmistamme ruokaa hauduttamalla aromipesässä!


    • siistii...

      Helkkarin kätevää.

      Nyt kun tunnin pesee ja pilppoo paistaa ja käristää ja laittaa sitten pataan hautumaan, niin jo huomenna kotiin tullessa on ruoka valmis!

    • The Real Ylikessu

      Olen saanut tietää luotettavalta taholta että seuraava Bond-leffa on: "007 ja Kultainen Aromipesä"!

    • Aromikesä

      Aromipesäksi kutsutaan paskahuussia sen jälkeen, kun siellä on väännetty pitkän kaavan mukaan torpedot ja tuubat niin, että pöndeaux tutise ja viemeröputki venyy sekä paukkuu. Armorikkaita ja aromikkaita kesiä ja pesiä kaikille tämän ihanan keskustelun lukijoille.

    • insin-rööri

      Aromipesä on yksi väärinymmäretyistä keksinnöistä monien joukossa. Kyllä se ihan toimiva kampe on, mutta ihmiset on liian laiskoja lukeakseen ohjeita ja osa muuten vain tyhmiä. Eipä silti, että ostaisin moista pyttyä, kun sellaisen voi tehdä itsekkin. Eipä noita enään varmaan myydäkkään.

      • toiset kadehtii

        Aromipesä on todella toimiva, jos sitä osaa ja ymmärtää käyttää. Sähköä säästyy hauduttamisessa ja hauduttamalla puuroista ja keitoista tulee todella hyviä. Lihakeitto ja nakkikeitto ovat vaivattomia tehdä, kun ei tarvi kuin laittaa 5 minuuttia kiehunut kaitto pesään ja antaa sen hautua ilman vieressä vahtaamista. Autotallissa voi rauhassa puuhastella ja jos haluaa ottaa aromipesä talliin mukaan ja syödä 1-3 tunnin työskentelyn jälkeen juuri silloin kun töiden parista parhaiten joutaa.


    • Wanda**

      Hervotonta huumoria, päivän naurut, kiitos aromipesälinkittäjille :D Miltähän vuosikymmeneltä nämä mainospalat olivat?

      • Hauduttaja

        Wanda'' ei taida itse omistaa aromipesää.
        Jos on kerrankin aromipesää käyttänyt, ei voi olla huomaamatta sen erinomaisuutta.

        Toki mikrouunissa laittaa ruoan nopeasti, mutta sitä ennen se on pitänyt tehdä valmiiksi, ruoka on ehkä eilisen tähteitä tai kaupasta valmiina ostettua. Laatu ei siis ole sama.

        On myös huomioitava, että aromipesä on tarkoitettu nimenomaan hauduttamiseen!
        Aamupuuro syntyy helposti ja on haudutettuna paljon paljon parempaa ja maukkaampaa kuin hellalla kiehuneena. Kattilan saa todella helposti puhtaaksi, kun ei ole palanut mitenkään pohjaan. Jopa maitoon tehty riisipuuro onnistuu hienosti palamatta pohjaan tai kiehumatta yli!


    • Ainailona

      Riittääkö 2kk:n pesemättömyys? Vai missä ajassa tavallisesta pesästä tulee aromipesä?

    • Jaakko.H

      Voiko aromipesässä kuivata Skodan jalkatila mattoja?

      • Anonyymi

        Totta kai! Aromipesä on todella monikäyttöinen kapistus!


    • Anonyymi

      Aromipesä on naisen housuissa...

    • Anonyymi

      Haudutus vanha keksintö, ennen käyttäneet heinillä vuorattua laatikkoa, ei sitä paistamiseen olekaan tarkoitettu, kuten aloittajatrollikin varmasti tiennyt.

    • Anonyymi

      Uunissa on lämpötilaa seuraava säädin. Voit asettaa sen sopivasti haudutustilaa vastaavalle lämmölle.

      https://tinyurl.com/45j2kc2h

      Kalibrointi tapahtuu metrimitalla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2661
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      148
      1208
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1105
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      988
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      205
      921
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      835
    8. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      296
      833
    9. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      825
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      812
    Aihe