Pappilanhätävara??

fröken

Olen joskus kuullut sellasesta kuin "pappilanhätävara", tietääkö joku onko se ruokaan vai kahviin liittyvä, minulla on itellä semmonen mielikuva että kyhätään niistä tarpeista mitä sattuu kaapista löytyyn.

4

2405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jälkkärihän tämä on - ja saanut kai nimensä siitä, että joka pappilassa oli aina näitä tarpeita vieraiden yllättäen saapuessa.

      Resepti suoraan Perinnemakuja-kirjasta:

      Pappilan hätävara

      2 dl kuohukermaa
      1rlk sokeria
      t tl vaniljasokeria
      150 g pikkuleipiä tai kakunmuruja tai vehnäkorppupaloja
      1 dl omenamehua tai muuta vaaleaa mehua
      2 dl vadelma- tai mansikkahilloa

      Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kostuta kuivat murut ja korput mehulla ja anna vetäytyä hetken aikaa.

      Kerrosta lasimaljaan pikkuleipäseosta, hilloa, ja kermavaahtoa, päällimmäiseksi hillolla koristettua kermavaahtoa. Anna herkun viilentyä ja mehustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

      Voihan tämän tuoda kahvipöytäänkin kakun sijaan, mutta parasta lienee jälkiruokana.

      • unohtanut

        Voi kun tää ohje onkin kiva, tätä pitää joskus tehdäkkin..
        -Mummo Hämeestä-


    • I.S.

      PAPPILAN HÄTÄVARA 1.

      Kuivanneita kakunpaloja, pikkuleipiä yms.
      Marjahilloa tai sokeroitua sosetta
      Kermavaahtoa maustettuna hiukan sokerilla ja vaniljalla.

      Liota kakunpaloja ja pikkuleipiä hetki maidossa tai mehussa jos ne ovat kovia.
      Lado jälkiruokamaljaan kerroksittain kakunpaloja, hilloa tai sosetta ja kermavaahtoa.


      Pappilan hätävara 2.

      (neljälle)

      n. ½ l kahvikakkupaloja tai
      kakkupohjaa tmv.
      (myös kuivahtaneet käyvät)
      2 dl hilloa (maun mukaan)
      2 dl kermaa (vaahdotetaan)
      1 tl vaniljasokeria
      piparia

      Laita lasikulhon pohjalle ensin hieman hilloa, murustele päälle kakkupaloja ja levitä seuraavaksi vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Toista kerroksia, kunnes ainekset on käytetty. Päällimäiseksi kermavaahtopilvi ja koristeeksi piparin muruja. Tarjoa heti jälkiruokana tai kahvin kanssa.




      PAPPILAN HÄTÄVARA 3.
      1 pkt (150 g) Wilhelmiina-keksejä
      ( tai muro- tai kaurakeksejä)
      Kostutus:
      1 - 1 1/2 dl sokerilla maustettua maito-
      kahvia (saman verran maitoa ja kahvia)
      1 prk (312/175 g) Diva-mandariineja
      1 prk (2,5 dl) Kelda vispautuvaa ruokakermaa
      1/2 dl valmista suklaakastiketta
      Lado keksit vuokaan ja kaada maitokahvi päälle tasaisesti. Anna kostua.Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta valmiilla suklaakastikkeella. Voit käyttää myös kinuskikastiketta tai vain sokeria makeuttamiseen. Rakenna jälkiruoka annosmaljoihin latomalla kerroksittain kostutettuja keksejä, kermaa ja mandariinilohkoja. Tarjoa jäähdytettynä


      Pappilan hätävara 4.

      6 -7 annosta
      1 prk (2 dl)    Valio vispikermaa
      1 rkl    sokeria
      1 tl    vaniljasokeria
      1/2 pak (n. 110 g)    Valio juustoleipää, HYLA
      150 g (17 kpl)    Muro-keksejä
      1 dl    Valio 3 hedelmän mehua
      1 dl    vadelmahilloa
      1 tlk (425 / 250 g)    säilykepersikoita
      Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Leikkaa juustoleipä ja persikat pieniksi kuutioiksi. Mittaa mehu syvälle lautaselle. Kasta keksit mehuun. Aseta annosmaljoihin kerroksittain keksejä, hilloa, juustoleipää, kermavaahtoa ja hedelmäkuutioita. Tarjoa jälkiruoaksi.


      Pappilan parempi hätävara:
      0,5 l ylijäämäpullaa (myös korput, ranskanleipä ja keksit käy)
      Kostuttamiseen:
      2 dl maitoa
      5 dl paksua kermaa
      1 tl vaniljasokeria
      jotain hilloa (alunperin puolukkahilloa)
      Päällimmäiseksi:

      3 kpl munan valkuaisia
      6 rkl sokeria
      Paloittele pullat ja kostuta maito-kerma seoksessa, joka on maustettu vaniljasokerilla. Lado uunivuokaan. Pane päälle hillokerros. Voit vielä lisätä pullakerroksen. Leikkaa jäätelöstä noin 1,5 cm paksuja viipaleita ja asettele pullien päälle. Lisää kovaksi vatkattu valkuais-sokerivaahto. Peitä vaahdolla KOKO pinta tarkasti. Paista uunissa kunnes pinta ruskettunut kauniisti eli 250-asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia. Tarjoa heti

    • fröken

      Kiitos resepteistä ja makeita kahvihetkiä .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      50
      2244
    2. Hyvä että lähdit siitä

      Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖
      Ikävä
      25
      988
    3. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      82
      952
    4. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      914
    5. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      68
      873
    6. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      54
      853
    7. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      121
      842
    8. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      10
      773
    9. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      753
    10. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      749
    Aihe