Pappilanhätävara??

fröken

Olen joskus kuullut sellasesta kuin "pappilanhätävara", tietääkö joku onko se ruokaan vai kahviin liittyvä, minulla on itellä semmonen mielikuva että kyhätään niistä tarpeista mitä sattuu kaapista löytyyn.

4

2422

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jälkkärihän tämä on - ja saanut kai nimensä siitä, että joka pappilassa oli aina näitä tarpeita vieraiden yllättäen saapuessa.

      Resepti suoraan Perinnemakuja-kirjasta:

      Pappilan hätävara

      2 dl kuohukermaa
      1rlk sokeria
      t tl vaniljasokeria
      150 g pikkuleipiä tai kakunmuruja tai vehnäkorppupaloja
      1 dl omenamehua tai muuta vaaleaa mehua
      2 dl vadelma- tai mansikkahilloa

      Vatkaa kerma hyväksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kostuta kuivat murut ja korput mehulla ja anna vetäytyä hetken aikaa.

      Kerrosta lasimaljaan pikkuleipäseosta, hilloa, ja kermavaahtoa, päällimmäiseksi hillolla koristettua kermavaahtoa. Anna herkun viilentyä ja mehustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

      Voihan tämän tuoda kahvipöytäänkin kakun sijaan, mutta parasta lienee jälkiruokana.

      • unohtanut

        Voi kun tää ohje onkin kiva, tätä pitää joskus tehdäkkin..
        -Mummo Hämeestä-


    • I.S.

      PAPPILAN HÄTÄVARA 1.

      Kuivanneita kakunpaloja, pikkuleipiä yms.
      Marjahilloa tai sokeroitua sosetta
      Kermavaahtoa maustettuna hiukan sokerilla ja vaniljalla.

      Liota kakunpaloja ja pikkuleipiä hetki maidossa tai mehussa jos ne ovat kovia.
      Lado jälkiruokamaljaan kerroksittain kakunpaloja, hilloa tai sosetta ja kermavaahtoa.


      Pappilan hätävara 2.

      (neljälle)

      n. ½ l kahvikakkupaloja tai
      kakkupohjaa tmv.
      (myös kuivahtaneet käyvät)
      2 dl hilloa (maun mukaan)
      2 dl kermaa (vaahdotetaan)
      1 tl vaniljasokeria
      piparia

      Laita lasikulhon pohjalle ensin hieman hilloa, murustele päälle kakkupaloja ja levitä seuraavaksi vaniljalla maustettua kermavaahtoa. Toista kerroksia, kunnes ainekset on käytetty. Päällimäiseksi kermavaahtopilvi ja koristeeksi piparin muruja. Tarjoa heti jälkiruokana tai kahvin kanssa.




      PAPPILAN HÄTÄVARA 3.
      1 pkt (150 g) Wilhelmiina-keksejä
      ( tai muro- tai kaurakeksejä)
      Kostutus:
      1 - 1 1/2 dl sokerilla maustettua maito-
      kahvia (saman verran maitoa ja kahvia)
      1 prk (312/175 g) Diva-mandariineja
      1 prk (2,5 dl) Kelda vispautuvaa ruokakermaa
      1/2 dl valmista suklaakastiketta
      Lado keksit vuokaan ja kaada maitokahvi päälle tasaisesti. Anna kostua.Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta valmiilla suklaakastikkeella. Voit käyttää myös kinuskikastiketta tai vain sokeria makeuttamiseen. Rakenna jälkiruoka annosmaljoihin latomalla kerroksittain kostutettuja keksejä, kermaa ja mandariinilohkoja. Tarjoa jäähdytettynä


      Pappilan hätävara 4.

      6 -7 annosta
      1 prk (2 dl)    Valio vispikermaa
      1 rkl    sokeria
      1 tl    vaniljasokeria
      1/2 pak (n. 110 g)    Valio juustoleipää, HYLA
      150 g (17 kpl)    Muro-keksejä
      1 dl    Valio 3 hedelmän mehua
      1 dl    vadelmahilloa
      1 tlk (425 / 250 g)    säilykepersikoita
      Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla. Leikkaa juustoleipä ja persikat pieniksi kuutioiksi. Mittaa mehu syvälle lautaselle. Kasta keksit mehuun. Aseta annosmaljoihin kerroksittain keksejä, hilloa, juustoleipää, kermavaahtoa ja hedelmäkuutioita. Tarjoa jälkiruoaksi.


      Pappilan parempi hätävara:
      0,5 l ylijäämäpullaa (myös korput, ranskanleipä ja keksit käy)
      Kostuttamiseen:
      2 dl maitoa
      5 dl paksua kermaa
      1 tl vaniljasokeria
      jotain hilloa (alunperin puolukkahilloa)
      Päällimmäiseksi:

      3 kpl munan valkuaisia
      6 rkl sokeria
      Paloittele pullat ja kostuta maito-kerma seoksessa, joka on maustettu vaniljasokerilla. Lado uunivuokaan. Pane päälle hillokerros. Voit vielä lisätä pullakerroksen. Leikkaa jäätelöstä noin 1,5 cm paksuja viipaleita ja asettele pullien päälle. Lisää kovaksi vatkattu valkuais-sokerivaahto. Peitä vaahdolla KOKO pinta tarkasti. Paista uunissa kunnes pinta ruskettunut kauniisti eli 250-asteisessa uunissa n. 6-8 minuuttia. Tarjoa heti

    • fröken

      Kiitos resepteistä ja makeita kahvihetkiä .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkäsin rakas

      Tuottaa sulle nautintoa❤️🔥olet paras ja nautin itsekkin suunnattomasti
      Suhteet
      39
      2417
    2. Arvaa mitä mies

      Aion pilata elämäsi totaalisesti. Kyllä, totaalisesti.
      Ikävä
      58
      1402
    3. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      38
      1323
    4. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      84
      1313
    5. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      63
      1201
    6. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      40
      929
    7. Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?

      Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.
      Maailman menoa
      122
      818
    8. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      31
      761
    9. Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas

      Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi
      Yle
      23
      606
    10. Skenaario

      Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan
      Sinkut
      58
      586
    Aihe