Aattelin vaan, että miksi saman valmistajan tonnikala esim. tomaattikastikkeessa maksaa enemmän kuin tonnikala vedessä?
Onko tonnikala tomaattikastikkeessa jotenkin vanhempaa, jolloin maku peitetään vahvalla kastikkeella?
Tonnikalasäilökkeet?
15
1690
Vastaukset
- Kalixin Kalle
Ostatko tomaattia samalla hinnalla kuin raanavettä?
Ylipäänsä tonnikala on järjettömän hintaista, verrattuna lähes mihin muuhun kalaan hyvänsä. Tarkistappa kilohinta ja vertaa sitä vaikka arvokkaaseen kuhafileeseen, saatat hämmästyä. Älä kuitenkaan vertaa tonnikalahiutaleisiin, jotka ovat niitä verstaan lattialle pudonneita ja sieltä lakaisten purkitettuja, vaan kunnon tonnikalapaloja, öjyssä vedessä tai tomaatissa. Ihmettelenkin opiskelijoiden narinaa rahojen vähyydestä, mutta kuitenkin käyttävät lähes kalleinta raaka-ainetta keitoksiinsa.- klhkbjh
Mutta se yksi tonnikalapurkki on suht halpa, saa alle eurolla. Siitä syystä ehkä opiskelijan pöperöö :)
- Kalixin Kalle
klhkbjh kirjoitti:
Mutta se yksi tonnikalapurkki on suht halpa, saa alle eurolla. Siitä syystä ehkä opiskelijan pöperöö :)
mikä on yhden purkin sisältämän tonnikalan ja samanpainoisen kuhafileen hinta, voi olla että edelleen hämmästyt.
- mitä se sama purkki
klhkbjh kirjoitti:
Mutta se yksi tonnikalapurkki on suht halpa, saa alle eurolla. Siitä syystä ehkä opiskelijan pöperöö :)
maksoi ennen €uroja, silloin sen sai alle markalla.
- Jeue
mitä se sama purkki kirjoitti:
maksoi ennen €uroja, silloin sen sai alle markalla.
Markka aikana hiutaleita oli usein 10-15 purkkia 10mk, yksi purkki oli 1.50-2mk.
Palat oli 3 purkkia 10mk. Euroaikana olen nähnyt usein 3 purkkia ja muutaman kerran 4 purkkia 2€ joten eipä tuo pahemmin ole noussut.
Ja hintahan riippuu laadusta, erillaisissa mausteliemissä olevat toki maksoivat markka aikanakin paljon enemmän kuin halvin tonnikalapurkki. - Jeue
mitä se sama purkki kirjoitti:
maksoi ennen €uroja, silloin sen sai alle markalla.
Markka aikana hiutaleita oli usein 10-15 purkkia 10mk, yksi purkki oli 1.50-2mk.
Palat oli 3 purkkia 10mk. Euroaikana olen nähnyt usein 3 purkkia ja muutaman kerran 4 purkkia 2€ joten eipä tuo pahemmin ole noussut.
Ja hintahan riippuu laadusta, erillaisissa mausteliemissä olevat toki maksoivat markka aikanakin paljon enemmän kuin halvin tonnikalapurkki. - Jeue
Kalixin Kalle kirjoitti:
mikä on yhden purkin sisältämän tonnikalan ja samanpainoisen kuhafileen hinta, voi olla että edelleen hämmästyt.
Niin toki hintaa muodostuu, mutta kyllä vain tonnikala on halvempaa. Palojen kilohinnat 4-5€ ja mistä tuohon hintaan saisi kuhafilettä?
Sekä kuhafileettä ei pysty käyttää jokapaikassa missä tonnikalaa, ja kuhafileen joutuu käsittelemään ensiksi, sekä säilyvyys on niin ja näin ellei ole mahdollisuus pakastaa joka taasen hankaloittaa käyttöä.
Tärkein asia on kuitenkin ettei tonnikala ole kala niinkuin kuha, lohi jne... Kouluruokailu saa aikaa monelle kalakammon, sillä koulussa tarjottava kala on usein limasta jne... jota ei mielellään syö. - kuhafileen
Kalixin Kalle kirjoitti:
mikä on yhden purkin sisältämän tonnikalan ja samanpainoisen kuhafileen hinta, voi olla että edelleen hämmästyt.
purkkiin ja myisitkö sen purkin eurolla? Arvaan, että purkista löytyis vain ruodot ja evät jauhettuina suolaveteen.
- kaappiani ja
Jeue kirjoitti:
Markka aikana hiutaleita oli usein 10-15 purkkia 10mk, yksi purkki oli 1.50-2mk.
Palat oli 3 purkkia 10mk. Euroaikana olen nähnyt usein 3 purkkia ja muutaman kerran 4 purkkia 2€ joten eipä tuo pahemmin ole noussut.
Ja hintahan riippuu laadusta, erillaisissa mausteliemissä olevat toki maksoivat markka aikanakin paljon enemmän kuin halvin tonnikalapurkki.tonnikalasatsit on ostettu alkukesästä. Kolmen purkin satsin hinta oli 0,99€. Ovat valkoista lihaa paloina. Eli n.alle 2 markkaa per purkki ja tosi laadukasta.
Niitä on hyvä pitää kaapissa varoiksi. Kun joku inspiraatio yllättää, on sitten mitä käärästä vaikka pasteijan sisään tai salaattiin lisukkeeksi tai näkkärin päälle.
Kahvikuppi baarissa maksoi v. 2001 n. 7-10 markkaa per kuppi, santsin saattoi saada puolihintaan. Ja nyt on kauhee rutina jos kaffet maksaakin 1,50€. Lyhyt se on ihmisen muisti, ei kestä edes kuutta vuotta. Eurot otettiin käyttöön v.2002 tammikuun alussa.
- Omnivore
Tonnikala on kala aivan samalla tavalla kuin kuha tai lohi. Käykää katsomassa tuoretta tonnikalaa marketissa, matkoillanne ja/tai katsokaa kuvia telkkarissa, niin vakuututte asiasta.
Tonnikalaa pyydetään monin paikoin maailmassa liikaa. Se on sekä suuri herkku sekä idässä että lännessä että myös perinteinen budjettiruoka.
Keskusteluissa esiintullut tonnikalan hinnan nousu saattaa myös kieliä vähentyneestä saatavuudesta ja muuttumattomana jatkuvasta kysynnästä.
Tonnikalasta on kirjoitettu paljon, sillä se on osa maailman kulttuurihsitoriaa, hyvin varhaista ruoan globalisaatiota. Tekstiä löytyy eri kielillä sekä internetistä että kirjoista.- Jeue
Oli tuo aikasempi vähän epämääräsesti sanottu, tarkoitin ettei tonnikalaa mieletä kalaksi samalla tavalla kuin kuhaa, lohta jne... koska se on purkissa eikä näytä kalalta. Monet ketkä eivät syö kalaa, syövät silti niitä missä (purkki)tonnikalaa on käytetty. Vaikka periaatteessa sekin on kala siinä missä lohi ja kuhakin.
- se kun
luulin että HAUKI on kala!
- fisk
Tölkissä se on aina valmista ja säilyy vuosia huoneenlämmössä.
Laadultaan surkeimpia ovat Lidlin myymät hiutaleet,lähes pelkkää vettä.
Halvimmista laaduista jää viipyilevä likaisen tortun maku närästämään tuntikausiksi.
Mieluummin söisi kotimaista "roskakalaa" kuten särkeä mutta työvoimakulut estävät sen tuotannon.
Itse tölkitettynä olen kokeillut ja on erinomaisen hyvää.- törmännyt
Lidlissä mihinkään tonnikalahiutaleisiin jotka olisivat "lähes pelkkää vettä", mutta niinpä ostankin Lidlistä tonnikalani öljyssä. Se on ainakin hyvin vaaleata ja suurina paloina, ja hyvän makuista - ei hiutaletavaraa. Punaisissa purkeissa.
- tonnikala on
ihana täyte paistokseen. Kait se tomaatti siinä maksaa lisää, täytyy olla tarkkana ettei osta sitä kaikkein halvinta purkkia. Eldoradot ollet hyviä.
Itse olen ostanut purkin:tonnikala paloja vedessä (mieluimmin vaalea), valuttanut hyvin veden ja lisännyt sitten tomaattia palasina paistoksen päälle. Pohja voi olla valmista muro/voitaikinaa, jota esipaistetaan n. 10 min. uunissa. Tilliä ja ripaus sitruunapippuria ja pikkusen suolaa vielä. Ja munamaito ja juustoraastetta, nam. Uuni n. 200 astetta ja puoli tuntia, kunnes pinta on ruskehtava ja tuoksustakin sen jo huomaa.
On täyttävää ja pitäisi riittää useammallekin päivälle, mutta yleensä tulee syötyä samantien.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 445795
- 455305
- 483698
- 133653
Vimpelin liikuntahallilla tulipalo?
Katsoin, että liikuntahallista tuloo mustaa savua. Sitten ovet pärähti hajalle, ja sisältä tuli aikamoinen lieska. Toise903211- 313126
- 592874
- 572720
- 532370
- 381834