uutispuuron ikävä

hymistelijä

Sitä sai lapsuudessa aina syksyisin, uutispuuroa, joka tuoksui rukiille.
Saaneeko tuota ainesta enää mistään? Luomutuotekin maistuu ihan samalle kuin kaikki muut tuotteet, jotka kaupan hyllyllä lepäilevät.
Kuka rohkenee sanoa osoitteen, mistä saisin kunnon puurojauhoa? Kauhistus, jos pitää ruveta syömään vain ulkomailla tuotettua ruista. Ei ole minun makuuni soveliasta.

17

2455

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hymistely2

      jos joku myisi vaikka 5 kg uutispuurojauhoa, lähtisin sitä pitkältäkin matkalta hakemaan.

      Olisin iloinen pienestäkin vihjeestä. Voin antaa sp-osoitteen, jos se toisi tuloksen.

      • tulipa lapsuus mieleen

        RIIHIKUIVATTU ruis ja siitä puuro nami,nami ja aito ruisleipä lämpimänä ja voitapäälle,kylmämaito kyllä oli lapsena meillä herkut***************.


    • Uutispuuro- jauho pitää olla karkeampaa kuin isojen myllyjen jauhot. Kannattaa kysyä joltain pikku- myllyltä tai suoramyynti paikoista, joita on eri puolella suomea. Joissain isommissa marketeissakin on lähiruoka pisteitä mistä löytyy hyviä tuotteita.

      • hymistely 4

        Ei maailma tähän kaadu, vaikka sitä puurojauhoa ei nyt sattuisi enää mistään kekkaamaan. Pitää olla kiitollinen, kun on mitä syö, on vettä ja elonkorjuuta riittää. Parhaillaan haudutan ohrasuurimopuuroa. Myös se on hyvää ja niin suomalaista.
        Mukavaa kuulla, että joku muukin sitä rukiinmakuista makuelämystä vielä ikävöi.


    • ja rouhitusta

      kauraryynistä saa tosihyvää puuroa uunissa.

      • uuniruoka

        ja aijon kokeilla, kunhan Leineperin syysmarkkinoilta haen aineksia. Siellä on mylly, taitavat vain jauhaa kovin hienoksi kaiken. Joka tapauksessa aijon katsastaa tämän syyskauden annit heiltä. Samalla pitää hankkia linnuille talvikaurat!
        Millainen olisi reseptisi tuolle makoisalle kaurauunipuurtolle? Maitoa, vettä, mehua, mikä on rasvan osuus?


      • Milloin?
        uuniruoka kirjoitti:

        ja aijon kokeilla, kunhan Leineperin syysmarkkinoilta haen aineksia. Siellä on mylly, taitavat vain jauhaa kovin hienoksi kaiken. Joka tapauksessa aijon katsastaa tämän syyskauden annit heiltä. Samalla pitää hankkia linnuille talvikaurat!
        Millainen olisi reseptisi tuolle makoisalle kaurauunipuurtolle? Maitoa, vettä, mehua, mikä on rasvan osuus?

        Kuljetaan useasti Porista Tampereen suuntaan ja päin vastoin, mutta nyt en ole noteerannut, milloin ne markkinat on.. Ihanko jo ensi viikonvaihteessa?


      • ohjehanse on
        uuniruoka kirjoitti:

        ja aijon kokeilla, kunhan Leineperin syysmarkkinoilta haen aineksia. Siellä on mylly, taitavat vain jauhaa kovin hienoksi kaiken. Joka tapauksessa aijon katsastaa tämän syyskauden annit heiltä. Samalla pitää hankkia linnuille talvikaurat!
        Millainen olisi reseptisi tuolle makoisalle kaurauunipuurtolle? Maitoa, vettä, mehua, mikä on rasvan osuus?

        1 lit. täysmaitoa 0,5 lit vettä, 3dl kaurarouhetta, suolaa vajaa teelusikka, uuni 200 tasalämpö ja kun rupeaa kiehumaa lasketaan lämpö 150 ja annetaan sitten muhia joo ja välillä pitää vähän hämmentää. Kannellinen uuninkestävä lasivuoka paras n.3 lit.


      • hymistely
        ohjehanse on kirjoitti:

        1 lit. täysmaitoa 0,5 lit vettä, 3dl kaurarouhetta, suolaa vajaa teelusikka, uuni 200 tasalämpö ja kun rupeaa kiehumaa lasketaan lämpö 150 ja annetaan sitten muhia joo ja välillä pitää vähän hämmentää. Kannellinen uuninkestävä lasivuoka paras n.3 lit.

        on maukasta. Kiitos! Taidan panna teelusikallisen suolaa, sillä vajaa on aina vajaa ja sitten tulee turhaan lisättyä sitä ruokailun yhteydessä. Siinä meneekin toinen mokoma. En ole vieläkään tottunut tähän vähäsuolaisuuteen, vaikka se olisi elintärkeä ominaisuus. Melkein odotin, että olisin voin ut jättää puuron illalla uuniin ja aamulla olisi kuuma puuro valmiina. No, sitä voi hieman retuseerata, kunhan ei pääse liian kuivaksi, lämmön pitää olla vain kypsymispisteessä. Kaura tunnetusti kypsyy nopeammin kuin esim. ohraryyni.


      • hymistely
        Milloin? kirjoitti:

        Kuljetaan useasti Porista Tampereen suuntaan ja päin vastoin, mutta nyt en ole noteerannut, milloin ne markkinat on.. Ihanko jo ensi viikonvaihteessa?

        oli mainos siitä. Luin sen olevan 22-23.9 syyspäiväntasauksen aikaan. Netistähän voit tarkistaa ajan vieläkin paremmin. Puurojauhojen ostoon, joohan!


      • myllymatti
        Milloin? kirjoitti:

        Kuljetaan useasti Porista Tampereen suuntaan ja päin vastoin, mutta nyt en ole noteerannut, milloin ne markkinat on.. Ihanko jo ensi viikonvaihteessa?

        Leineperin mylly on auki muulloinkin ja jauhaa juuri sellaista jauhoa kuin asiakas haluaa.


      • hymistely
        Milloin? kirjoitti:

        Kuljetaan useasti Porista Tampereen suuntaan ja päin vastoin, mutta nyt en ole noteerannut, milloin ne markkinat on.. Ihanko jo ensi viikonvaihteessa?

        Googlessa sanotaan Leineperin syysmyyjäisten olevan 8.9.07. Vaan, sehän on jo mennyttä aikaa. Tuo mainos tuli tämän viikon alussa Ulvilan keskustaan ja luotan kyllä siihen enemmän kuin Googleen, niin hyvä hakukone kuin se onkin. Huomenna pyöräilen tarkistamaan!


      • hymistely07
        Milloin? kirjoitti:

        Kuljetaan useasti Porista Tampereen suuntaan ja päin vastoin, mutta nyt en ole noteerannut, milloin ne markkinat on.. Ihanko jo ensi viikonvaihteessa?

        vakuuttelen, että Leineperin syysmarkkinat ovat ensi sunnuntaina 23.9. klo 10-18. Tarkistin tiemainoksen!


      • vanha kokki
        hymistely kirjoitti:

        on maukasta. Kiitos! Taidan panna teelusikallisen suolaa, sillä vajaa on aina vajaa ja sitten tulee turhaan lisättyä sitä ruokailun yhteydessä. Siinä meneekin toinen mokoma. En ole vieläkään tottunut tähän vähäsuolaisuuteen, vaikka se olisi elintärkeä ominaisuus. Melkein odotin, että olisin voin ut jättää puuron illalla uuniin ja aamulla olisi kuuma puuro valmiina. No, sitä voi hieman retuseerata, kunhan ei pääse liian kuivaksi, lämmön pitää olla vain kypsymispisteessä. Kaura tunnetusti kypsyy nopeammin kuin esim. ohraryyni.

        On toimipaikallaan ympäri vuoden aina torstaisin ja lauantaisin klo 14-16 varmimmin. Jos on tarvetta, voi myllärille soitella numeroon 050 514 4133. Myllyllä on hyvät valikoimat erilaisia jauhoja ja ryynejä. Mylläri myös jauhaa asiakkaan omista jyvistä halutun karkeata tai hienoa jauhoa. Pienin jauhatuserä on puolikiloa. Uutispuuroon käyvät ruisjauhot maksavat 1,50/kilo.


      • Hymistely07
        vanha kokki kirjoitti:

        On toimipaikallaan ympäri vuoden aina torstaisin ja lauantaisin klo 14-16 varmimmin. Jos on tarvetta, voi myllärille soitella numeroon 050 514 4133. Myllyllä on hyvät valikoimat erilaisia jauhoja ja ryynejä. Mylläri myös jauhaa asiakkaan omista jyvistä halutun karkeata tai hienoa jauhoa. Pienin jauhatuserä on puolikiloa. Uutispuuroon käyvät ruisjauhot maksavat 1,50/kilo.

        todella hyviä jauhoja. Ostin itselleni ja toisen annoksen annoin naapurille. Heti vain kerroskattila päälle ja puurojauhot kiehumaan. Keitin puolitoistatuntia (liian pitkä aika kait), mutta tulipa hyvää, maukasta ja ravitsevaa sunnuntaipuuroa, voisilmä ja kirnupiimää. Mikä makunautinto.

        Tosin, on totta puhuen sanottava, että lapsuuspuuro oli tummempaa ja enemmän rukiille maistuvaa. Varmasti ruislaadut ovat 60 v. aikana muuttuneet, korsi on lyhyt/pitkä, voisiko sekin vaikuttaa rukiin makuun?

        Leineperin ruukin syyspäivillä oli kaikkea hankittavaa laidasta laitaan, ihmisiä riitti joka kojulle ja mieliala oli iloinen. Kiitos järjestäjille!


      • myllystä ja reseptit
        hymistely kirjoitti:

        Googlessa sanotaan Leineperin syysmyyjäisten olevan 8.9.07. Vaan, sehän on jo mennyttä aikaa. Tuo mainos tuli tämän viikon alussa Ulvilan keskustaan ja luotan kyllä siihen enemmän kuin Googleen, niin hyvä hakukone kuin se onkin. Huomenna pyöräilen tarkistamaan!

        http://www.rapiontuote.fi/reseptit.html
        http://users.reppu.net/hovilantila/luomutila.html
        http://www.helsinginmylly.fi/
        http://www.luomukeskus.net/tuotteet2.htm
        http://www.finfood.fi/finfood/luomu.nsf/0/B91BA76EBC48A469C2257291003112BF?OpenDocument&cat1=Ajankohtaista&cat2=Tiedotteet
        http://www.inoa.fi/hakemisto/Elintarvike/Myllyteollisuustuotteita, Viljatuotteita
        Nyt uudispuuron keittoon, "heinä" laatikkoon yöksi (styrox-laatikko) ja aamulla odottaa ....


      • Anonyymi
        Hymistely07 kirjoitti:

        todella hyviä jauhoja. Ostin itselleni ja toisen annoksen annoin naapurille. Heti vain kerroskattila päälle ja puurojauhot kiehumaan. Keitin puolitoistatuntia (liian pitkä aika kait), mutta tulipa hyvää, maukasta ja ravitsevaa sunnuntaipuuroa, voisilmä ja kirnupiimää. Mikä makunautinto.

        Tosin, on totta puhuen sanottava, että lapsuuspuuro oli tummempaa ja enemmän rukiille maistuvaa. Varmasti ruislaadut ovat 60 v. aikana muuttuneet, korsi on lyhyt/pitkä, voisiko sekin vaikuttaa rukiin makuun?

        Leineperin ruukin syyspäivillä oli kaikkea hankittavaa laidasta laitaan, ihmisiä riitti joka kojulle ja mieliala oli iloinen. Kiitos järjestäjille!

        Haudutettu uutismallaspuuro.
        Haudutettu uutismallaspuuro uuden sadon ruisjauhoista ja uuden sadon mallassaunan ruismaltaista.

        Haudutettu uutismallaspuuro uutismaltaista ja uutisruisjauhoista. Pidä hauduttamisen aikana sähkölieden uunin lämpötila noin 70 asteessa, niin silloin puuroon saadaan paras haudutettu maku.

        Saman perusohjeen mukaan voit valmistaa uutispuolukkamallaspuuron. Lisäät vain puolukkaa maun mukaan ja voit lisätä myös sokeria makeuttamiseksi, tai siirappia.

        Ainekset:

        2,5 l vettä
        750 g karkeita uutisruisjauhoja
        250 g uutismallassaunan ruismaltaita
        1/2 teelusikallista suolaa

        OHJE:

        1. Kuumenna vesi noin 5 litran kattilassa 70 asteiseksi Sekoita uutisruismaltaat ja uutisruisjauhot 70 asteiseen veteen vähitellen ja koko ajan tehokkaasti vispaamalla, niin että saat notkeahkon uutispuuroseoksen.

        2. Laita uutismallas puurokattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna uutismallaspuuron hautua noin 3 tuntia. Puuro hautuu hyvin, kun puuron lämpötila pysyy noin 65 asteisena. Jos haluat, niin voit sekoittaa mallaspuuroseosta hauduttamisen aikana pari-kolme kertaa. Vain tarvittaessa voit notkistaa uutismallaspuuroa kuumalla vedellä.

        3. Nosta uunin lämpötila noin 130 asteeseen. Ota hautunut uutismallaspuuro uunista ja lisää suola - sekoita.

        4. Laita uutismallaspuuro kunnolliseen posliiniseen tai lasiseen uunivuokaan.

        5. Paista uutismallaspuuroa miedossa lämmössä - noin 130-150 asteessa noin 3 tuntia. Voit estää tarpeetonta kuoren muodostumista lisäämällä pinnalle noin 2-3 kertaa muutaman lusikallisen vettä.

        6. Anna uutismallaspuuron seisoa hetki ennen tarjoilua ja tarjoile maidon ja sokerin knssa.
        Uutismallaspuuro sopii tarjoiltavaksi myös kylmänä esimelkiksi appelsiinimarmeladin tai hillon kanssa.

        Todennäköisesti huomasit että uutismallaspuuron ohje toimii, vaikka ei olikaan "uutis".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      51
      2254
    2. Hyvä että lähdit siitä

      Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖
      Ikävä
      25
      1008
    3. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      82
      962
    4. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      914
    5. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      68
      873
    6. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      54
      863
    7. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      122
      848
    8. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      10
      773
    9. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      753
    10. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      749
    Aihe