Kun olin pieni karjalalainen hoitotätini teki hapanpuuroa tai hapankiisseliä. Se oli sellaista harmaata paksua ikäänkuin vanukasta, jota syötiin voisilmän ja maidon kanssa. En juuri tiedä miten tai mistä kyseinen ruoka tehtiin, mutta sitä varten piti olla yön yli juuri tekeytymässä. Osaako joku auttaa reseptin suhteen tai tunnistaako joku muu ruokalajin..?
Hapankiisseli..?
2
1695
Vastaukset
- pussi
Kaurakiisseliin tarvitaan 3 dl kaurajauhoja, 1 l vettä, 10 g hiivaa, voita nokare ja suolaa. Liota hiiva haaleaan veteen ja lisää jauhot. Anna käydä yön yli ja valuta aamulla tiheän seulan läpi kattilaan. Keitä koko ajan sekoittaen noin puolen tunnin ajan, kunnes kiisseli alkaa kuplia. Kaada kaurakiisseli lautasille. Mausta suolalla. Syödään lämpimänä voisilmän ja maidon kera
- hapankiisseli2
Kaurakiisseli ei liene sama kuin hapankiisseli, jota olen itse syönyt äitini tekemäni Pohjois-Karjalassa!
Käsittääkseni äiti teki sen niin, että otti nousemassa olevasta hapanleipävellistä osan ja keitti siitä kiisseliä.
Kiisseli oli harmaanruskeaa, söimme sitä maidon ja sokerin kanssa, ihan hyvää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 703129
- 612487
Hei........
Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.562126- 551942
Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?
Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1941892- 421574
- 401540
Mä en jaksa suojella sua enää
Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t141243EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!
"Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p1391158- 61073