Blinit

Manselainen

Hei!

Voisiko joku suositella sellaista blinireseptiä, jota hän on myös käytännössä kokeillut?

Reseptejä olen jo haalinut muutaman, mutta en ole vielä itse niitä valmistanut. Kun ensimmäistä kertaa jotain tekee, niin ainakin itse toivon siinä onnistuvani. Joten, jos Sinulla yksinkertainen, helppo ja toimiva resepti, laitapa tänne, tai laita edes linkki. Mielellään siis sellainen, jota olet käytännössä kokeillut!

Ps. Tarkoitus on tehdä blinejä vasta ensi vuoden puolella, helmikuussa, mutta ajattelin olla ajoissa liikkeellä.

Hyvää syksyä!

14

10423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muunkin kuin mädin kanssa

      Blinit, Linnit , venäläinen pannukkakku
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Maslenitsa
      http://www.venajaseura.com/?sc=4903&sc2=4918&sc3=5513&sa=84359
      http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/b.html#blin
      http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/blinit-ii
      http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/8255/Blinit ;)
      http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/4365/Rahkaletut
      http://www.yliveto.com/67
      http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/menut/blinimenu
      Kokeileppas eri variaatoita . Taikinasta joko hapahko (smetanalla)ja makeahko (sokerilla)
      Itse olen mieltynyt kaljanesteeseen ja tattarijauhoon, nostatukseen ja munat erotellen eli lopuksi valkuaisvaahto.

      • Manselainen

        Kiitos hyvistä linkeistä! Joko en osaa lukea, tai sitten lukaisin reseptit liian hätäisesti, mutta en havainnut tuota "kaljanesteohjetta". Ehtisitkö jossain vaiheessa vielä tarkentaa tätä? Vai onko niin, että kaiken nesteen korvaat kaljalla?

        Kiitos jo etukäteen!


      • tehdään maitoon
        Manselainen kirjoitti:

        Kiitos hyvistä linkeistä! Joko en osaa lukea, tai sitten lukaisin reseptit liian hätäisesti, mutta en havainnut tuota "kaljanesteohjetta". Ehtisitkö jossain vaiheessa vielä tarkentaa tätä? Vai onko niin, että kaiken nesteen korvaat kaljalla?

        Kiitos jo etukäteen!

        eli joku noista ohjeista, lisää puoli pulloa pilsua joukkoon, taikinan pitää olla paksua, valmis blini eroaan selvästi suomalaisista ohukaisista.
        Kun käännät Blinin, pitää pannulle lisätä ölyä tai margariiniä (juoksevaa, esim .flora), muuten se ei paistu meheväksi.
        Blinipannun pitää olla kunnolla kuuma.Alkuun voi tulla muutama harjoituskipale, kääntäminen voi olla hankalaa, mutta käytä kahta lastaa, jos muuten onnistu.


      • Esim naita

        Mina oon syony blinien kera esim sipulisilppua, graavilohta, anjovista, mustaa ja punasta kaviaaria, suolakurkkuja, kirsikkahilloa, ja juomaks sopii ehka parhaiten haudutettu tee tai shamppanja, vishyvesi.


      • Blinit pannulla
        tehdään maitoon kirjoitti:

        eli joku noista ohjeista, lisää puoli pulloa pilsua joukkoon, taikinan pitää olla paksua, valmis blini eroaan selvästi suomalaisista ohukaisista.
        Kun käännät Blinin, pitää pannulle lisätä ölyä tai margariiniä (juoksevaa, esim .flora), muuten se ei paistu meheväksi.
        Blinipannun pitää olla kunnolla kuuma.Alkuun voi tulla muutama harjoituskipale, kääntäminen voi olla hankalaa, mutta käytä kahta lastaa, jos muuten onnistu.

        Ei mitään öljyä eikä margariinia paistamiseen, vaan oikeaa voita!


    • rotissööri

      minä teen blintshikeitä seuraavasti

      5 dl turkinjugurttia (myydään 1 kg muoviastioissa); jollei saatavilla, bulgarianjugurtti tai kermaviili kelpaa
      puoli pakettia hiivaa
      3 dl tattarijauhoja
      1 tl sokeria
      1 tl suolaa
      1 kananmuna
      maitoa tarpeen mukaan (1.. 2 dl)

      Herätä hiiva sekoittamalla se tilkassa haaleaa vettä ja lisää pikkasen sokeria; kun pinnalle alkaa kertyä kuplia, on hiiva herännyt.
      sekoita jurgurtti ja jauhot keskenään ja lisää hiiva. Lisää muut aineet ja trimmaa maidolla viskositeetti sopivaksi. Taikinan pitää olla juoksevaa.Anna hiivan vaikuttaa muutaman tunnin ennen paistamista.

      Pane blinipannuun voita reippaasti ja paista blintshikit ensin yhdeltä puolelta ja kun ovat kovettuneet,lisää pannuun voita, käännä ja paista toiselta puolelta.
      Tattarijauhoilla paistetut blintshikit ovat hauraita ja kestävämpiä saat jos käytät vehnäjauhoja, mutta silloin maku huononee. Tarjoile blintshikit mädin (parasta on sammen musta kaviaari), majoneesi-katkarapujen tai suolakurkku-sipuli-smetanaseoksen kanssa. Myös kraavi lohi menee mukavasti. Vodkaryyppy tuo aidon venäläisen tunnelman pöytään.Ortodoksisen uskonnon mukainen suuri paasto alkaa juuri blinien syömisellä, joka siis tapahtuu helmi-maaliskuussa.

      • Pliinid on paksud ja nende ...

        Taas opin täältä venälaisen sanan viroksi käännettynä- Upeeta !
        Paksud pannkoogid on venelastel oljadõ ja õhukesed blintshiki. Vene leheküljelt kuking.net leidsin üleküpsetatud pannkookide retsepti.
        Aito-ohje
        ЗАПЕЧЕННЫЕ БЛИНЧИКИ С МАКОМ И МЕДОМ
        Описание: выпечка
        Источник: Клаудия
        Время приготовления: 30 мин
        Ингредиенты: Блинчики:
        250 г. муки
        3 яица (взбитых
        1.5 ст. лож. сахара
        25 г. сливочного масла
        2.5 ст. молока
        Начинка:
        2 ст. молока
        80 г. сливочного масла
        2 ст. мака (толчёного
        3/4 ст. мендаля (толчёного
        0.5 ст. мёда
        3/4 ст. ванильного сахара
        Заливка: 250 г. сливкок и 2 яица
        Инструкции: Блинчики:
        Все продукты кроме молока соединить и помешать. Постепенно добавить молоко и взбить в ручную. Накрыть и подержать 30 мин. до испо&


    • Janttapantta

      Juuri sattui vastaan netissä surfatessa palvelu nimeltään www.makuhaku.fi. Sinne kun laittaapi hakukenttään sanan blinit, niin tulee reseptejä, joita varmasti joku on kokeillut :-)

      Oikein hyvää syksyä sinulle ja tsemppiä blinien tekemiseen!!

      • eroja nimikkein

        " Paksut letut, jotka muistuttavat amerikkalaisia pannukakkuja ovat venäjäksi nimeltaan oladi, blintshikit muistuttavat suomalaisia isoja lettuja, jotka voidaan täyttää rahkalla tai jauhelihalla ja taitellaan neliön muotoon. Ne voidaan myös tarjoilla ranskalaiseen tapaan taiteltuna ja valeltuna makealla lisukkeella. Ravintoloiden ruokalistalla myös usein tarjolla blitshiki s ikroi, eli lettuja kaviaarin kanssa. Blinit taas ovat blinejä myös venäjäksi" kertoi SVS
        ja http://www.makuhaku.fi/mh/app/index.html ja sieltä blinit
        http://helear.vuodatus.net/blog/454388


      • eroja nimikkein kirjoitti:

        " Paksut letut, jotka muistuttavat amerikkalaisia pannukakkuja ovat venäjäksi nimeltaan oladi, blintshikit muistuttavat suomalaisia isoja lettuja, jotka voidaan täyttää rahkalla tai jauhelihalla ja taitellaan neliön muotoon. Ne voidaan myös tarjoilla ranskalaiseen tapaan taiteltuna ja valeltuna makealla lisukkeella. Ravintoloiden ruokalistalla myös usein tarjolla blitshiki s ikroi, eli lettuja kaviaarin kanssa. Blinit taas ovat blinejä myös venäjäksi" kertoi SVS
        ja http://www.makuhaku.fi/mh/app/index.html ja sieltä blinit
        http://helear.vuodatus.net/blog/454388

        Niin paljon kuin olen Venäjällä reissannut en ole vielä koskaan saanut kunnon blinejä, mutta lukemattomia kertoja blitshikejä eli todellakin lettuja kaviaarin kanssa. Olen aina kiroillut mielessäni koska ko. makuyhdistelmä - letut ja kaviaari - ei sovi mielestäni yhteen. Toista olisivatkin kunnon rapeareunaiset, tattarin makuiset, hapahkot blinit, mutta ovat ilmeisesti ravintolassa niin suuritöisiä, ettei venäläinen köksä enää siihen ryhdy.

        Sen lisäksi en ole myöskään ymmärtänyt voin merkitystä ko. annoksessa kun voi on yleensä kovaa ja letut haaleita - jollei jopa kylmiä - eikä siitä oikein synny mitään kunnollista.

        Ilmeisesti olen ollut väärässä paikassa aina blinisuuruksella. No, tovin päästä taas mahdollisuus kokeilla.

        Blinitaikinan tulisi antaa kunnolla hapantua, jotta tattarinmaku pääsisi oikeuksiinsa.


      • Anonyymi
        eroja nimikkein kirjoitti:

        " Paksut letut, jotka muistuttavat amerikkalaisia pannukakkuja ovat venäjäksi nimeltaan oladi, blintshikit muistuttavat suomalaisia isoja lettuja, jotka voidaan täyttää rahkalla tai jauhelihalla ja taitellaan neliön muotoon. Ne voidaan myös tarjoilla ranskalaiseen tapaan taiteltuna ja valeltuna makealla lisukkeella. Ravintoloiden ruokalistalla myös usein tarjolla blitshiki s ikroi, eli lettuja kaviaarin kanssa. Blinit taas ovat blinejä myös venäjäksi" kertoi SVS
        ja http://www.makuhaku.fi/mh/app/index.html ja sieltä blinit
        http://helear.vuodatus.net/blog/454388

        Oladit tehdään yleensä piimään ja syödään makeiden lisukkukeiden kanssa.


    • Aloita blinien tekeminen edellisenä päivänä. Blinit paistetaan mieluiten pienissä valurautaisissa blinipannuissa joita käytetään vain blinien paistamiseen.

      Resepti 10-15 kpl

      2,5 dl vehnäjauhoja
      2 dl tattarijauhoja
      1/2 l maitoa
      2 munaa
      20 g hiivaa
      1 rkl voisulaa
      1 tl suolaa
      voita paistamiseen.

      Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, jauhot, keltusiset ja voisula. Jätä taikina kohoamaan yön yli.

      Hyvissä ajoin ennen paistamista kiehauta loppu maito ja lisää se lämpöisenä taikinajuureen. Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahto taikinaan juuri ennen paistamista

      Paista blinit runsaassa voissa. Jos ensimmäinen blini on liian paksu, lisää tilkka keitettyä maitoa tai olutta. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat reikäisiksi, on aika kääntää blini. Käännettäessä alapinnan pitäisi olla herkullisen ruskea.

      Venäläisittäin blinille lorautetaan reilu lusikallinen kuullotettua voita ja herkku tarjotaan kaviaarin tai kylmäsavustetun sammen tai suolalohen tai sillin kanssa. Blinin päälle voidaan lusikoida voissa kuullotettua sipulia. Blin seuraksi kumotaan votkaryyppy.

      • Urmas Rantaniitty

        Mateen maksan ja smetanan ja yleensä sipuli on kuullottamatonta, eli raakaa.


    • köksä

      Toimiva bliniresepti löytyy pussin kyljestä, k annattaa tehdä edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin. Jos käytät seassa valkuaisvaahtoa, tee se vasta juuri ennen paistamista ja nostele taikinaan varovasti, mutta kunnolla sekoittaen.Paista blinipannulla ja kirkastetussa voissa.terv.köksä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe