Hei!
Voisiko joku suositella sellaista blinireseptiä, jota hän on myös käytännössä kokeillut?
Reseptejä olen jo haalinut muutaman, mutta en ole vielä itse niitä valmistanut. Kun ensimmäistä kertaa jotain tekee, niin ainakin itse toivon siinä onnistuvani. Joten, jos Sinulla yksinkertainen, helppo ja toimiva resepti, laitapa tänne, tai laita edes linkki. Mielellään siis sellainen, jota olet käytännössä kokeillut!
Ps. Tarkoitus on tehdä blinejä vasta ensi vuoden puolella, helmikuussa, mutta ajattelin olla ajoissa liikkeellä.
Hyvää syksyä!
Blinit
14
10450
Vastaukset
- muunkin kuin mädin kanssa
Blinit, Linnit , venäläinen pannukkakku
http://fi.wikipedia.org/wiki/Maslenitsa
http://www.venajaseura.com/?sc=4903&sc2=4918&sc3=5513&sa=84359
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/b.html#blin
http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/ruokaohjeet/blinit-ii
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/8255/Blinit ;)
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/4365/Rahkaletut
http://www.yliveto.com/67
http://plaza.fi/ellit/ideakeittio/menut/blinimenu
Kokeileppas eri variaatoita . Taikinasta joko hapahko (smetanalla)ja makeahko (sokerilla)
Itse olen mieltynyt kaljanesteeseen ja tattarijauhoon, nostatukseen ja munat erotellen eli lopuksi valkuaisvaahto.- Manselainen
Kiitos hyvistä linkeistä! Joko en osaa lukea, tai sitten lukaisin reseptit liian hätäisesti, mutta en havainnut tuota "kaljanesteohjetta". Ehtisitkö jossain vaiheessa vielä tarkentaa tätä? Vai onko niin, että kaiken nesteen korvaat kaljalla?
Kiitos jo etukäteen! - tehdään maitoon
Manselainen kirjoitti:
Kiitos hyvistä linkeistä! Joko en osaa lukea, tai sitten lukaisin reseptit liian hätäisesti, mutta en havainnut tuota "kaljanesteohjetta". Ehtisitkö jossain vaiheessa vielä tarkentaa tätä? Vai onko niin, että kaiken nesteen korvaat kaljalla?
Kiitos jo etukäteen!eli joku noista ohjeista, lisää puoli pulloa pilsua joukkoon, taikinan pitää olla paksua, valmis blini eroaan selvästi suomalaisista ohukaisista.
Kun käännät Blinin, pitää pannulle lisätä ölyä tai margariiniä (juoksevaa, esim .flora), muuten se ei paistu meheväksi.
Blinipannun pitää olla kunnolla kuuma.Alkuun voi tulla muutama harjoituskipale, kääntäminen voi olla hankalaa, mutta käytä kahta lastaa, jos muuten onnistu. - Esim naita
Mina oon syony blinien kera esim sipulisilppua, graavilohta, anjovista, mustaa ja punasta kaviaaria, suolakurkkuja, kirsikkahilloa, ja juomaks sopii ehka parhaiten haudutettu tee tai shamppanja, vishyvesi.
- Blinit pannulla
tehdään maitoon kirjoitti:
eli joku noista ohjeista, lisää puoli pulloa pilsua joukkoon, taikinan pitää olla paksua, valmis blini eroaan selvästi suomalaisista ohukaisista.
Kun käännät Blinin, pitää pannulle lisätä ölyä tai margariiniä (juoksevaa, esim .flora), muuten se ei paistu meheväksi.
Blinipannun pitää olla kunnolla kuuma.Alkuun voi tulla muutama harjoituskipale, kääntäminen voi olla hankalaa, mutta käytä kahta lastaa, jos muuten onnistu.Ei mitään öljyä eikä margariinia paistamiseen, vaan oikeaa voita!
- rotissööri
minä teen blintshikeitä seuraavasti
5 dl turkinjugurttia (myydään 1 kg muoviastioissa); jollei saatavilla, bulgarianjugurtti tai kermaviili kelpaa
puoli pakettia hiivaa
3 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
maitoa tarpeen mukaan (1.. 2 dl)
Herätä hiiva sekoittamalla se tilkassa haaleaa vettä ja lisää pikkasen sokeria; kun pinnalle alkaa kertyä kuplia, on hiiva herännyt.
sekoita jurgurtti ja jauhot keskenään ja lisää hiiva. Lisää muut aineet ja trimmaa maidolla viskositeetti sopivaksi. Taikinan pitää olla juoksevaa.Anna hiivan vaikuttaa muutaman tunnin ennen paistamista.
Pane blinipannuun voita reippaasti ja paista blintshikit ensin yhdeltä puolelta ja kun ovat kovettuneet,lisää pannuun voita, käännä ja paista toiselta puolelta.
Tattarijauhoilla paistetut blintshikit ovat hauraita ja kestävämpiä saat jos käytät vehnäjauhoja, mutta silloin maku huononee. Tarjoile blintshikit mädin (parasta on sammen musta kaviaari), majoneesi-katkarapujen tai suolakurkku-sipuli-smetanaseoksen kanssa. Myös kraavi lohi menee mukavasti. Vodkaryyppy tuo aidon venäläisen tunnelman pöytään.Ortodoksisen uskonnon mukainen suuri paasto alkaa juuri blinien syömisellä, joka siis tapahtuu helmi-maaliskuussa.- Pliinid on paksud ja nende ...
Taas opin täältä venälaisen sanan viroksi käännettynä- Upeeta !
Paksud pannkoogid on venelastel oljadõ ja õhukesed blintshiki. Vene leheküljelt kuking.net leidsin üleküpsetatud pannkookide retsepti.
Aito-ohje
ЗАПЕЧЕННЫЕ БЛИНЧИКИ С МАКОМ И МЕДОМ
Описание: выпечка
Источник: Клаудия
Время приготовления: 30 мин
Ингредиенты: Блинчики:
250 г. муки
3 яица (взбитых
1.5 ст. лож. сахара
25 г. сливочного масла
2.5 ст. молока
Начинка:
2 ст. молока
80 г. сливочного масла
2 ст. мака (толчёного
3/4 ст. мендаля (толчёного
0.5 ст. мёда
3/4 ст. ванильного сахара
Заливка: 250 г. сливкок и 2 яица
Инструкции: Блинчики:
Все продукты кроме молока соединить и помешать. Постепенно добавить молоко и взбить в ручную. Накрыть и подержать 30 мин. до испо&
- Janttapantta
Juuri sattui vastaan netissä surfatessa palvelu nimeltään www.makuhaku.fi. Sinne kun laittaapi hakukenttään sanan blinit, niin tulee reseptejä, joita varmasti joku on kokeillut :-)
Oikein hyvää syksyä sinulle ja tsemppiä blinien tekemiseen!!- eroja nimikkein
" Paksut letut, jotka muistuttavat amerikkalaisia pannukakkuja ovat venäjäksi nimeltaan oladi, blintshikit muistuttavat suomalaisia isoja lettuja, jotka voidaan täyttää rahkalla tai jauhelihalla ja taitellaan neliön muotoon. Ne voidaan myös tarjoilla ranskalaiseen tapaan taiteltuna ja valeltuna makealla lisukkeella. Ravintoloiden ruokalistalla myös usein tarjolla blitshiki s ikroi, eli lettuja kaviaarin kanssa. Blinit taas ovat blinejä myös venäjäksi" kertoi SVS
ja http://www.makuhaku.fi/mh/app/index.html ja sieltä blinit
http://helear.vuodatus.net/blog/454388 eroja nimikkein kirjoitti:
" Paksut letut, jotka muistuttavat amerikkalaisia pannukakkuja ovat venäjäksi nimeltaan oladi, blintshikit muistuttavat suomalaisia isoja lettuja, jotka voidaan täyttää rahkalla tai jauhelihalla ja taitellaan neliön muotoon. Ne voidaan myös tarjoilla ranskalaiseen tapaan taiteltuna ja valeltuna makealla lisukkeella. Ravintoloiden ruokalistalla myös usein tarjolla blitshiki s ikroi, eli lettuja kaviaarin kanssa. Blinit taas ovat blinejä myös venäjäksi" kertoi SVS
ja http://www.makuhaku.fi/mh/app/index.html ja sieltä blinit
http://helear.vuodatus.net/blog/454388Niin paljon kuin olen Venäjällä reissannut en ole vielä koskaan saanut kunnon blinejä, mutta lukemattomia kertoja blitshikejä eli todellakin lettuja kaviaarin kanssa. Olen aina kiroillut mielessäni koska ko. makuyhdistelmä - letut ja kaviaari - ei sovi mielestäni yhteen. Toista olisivatkin kunnon rapeareunaiset, tattarin makuiset, hapahkot blinit, mutta ovat ilmeisesti ravintolassa niin suuritöisiä, ettei venäläinen köksä enää siihen ryhdy.
Sen lisäksi en ole myöskään ymmärtänyt voin merkitystä ko. annoksessa kun voi on yleensä kovaa ja letut haaleita - jollei jopa kylmiä - eikä siitä oikein synny mitään kunnollista.
Ilmeisesti olen ollut väärässä paikassa aina blinisuuruksella. No, tovin päästä taas mahdollisuus kokeilla.
Blinitaikinan tulisi antaa kunnolla hapantua, jotta tattarinmaku pääsisi oikeuksiinsa.- Anonyymi
eroja nimikkein kirjoitti:
" Paksut letut, jotka muistuttavat amerikkalaisia pannukakkuja ovat venäjäksi nimeltaan oladi, blintshikit muistuttavat suomalaisia isoja lettuja, jotka voidaan täyttää rahkalla tai jauhelihalla ja taitellaan neliön muotoon. Ne voidaan myös tarjoilla ranskalaiseen tapaan taiteltuna ja valeltuna makealla lisukkeella. Ravintoloiden ruokalistalla myös usein tarjolla blitshiki s ikroi, eli lettuja kaviaarin kanssa. Blinit taas ovat blinejä myös venäjäksi" kertoi SVS
ja http://www.makuhaku.fi/mh/app/index.html ja sieltä blinit
http://helear.vuodatus.net/blog/454388Oladit tehdään yleensä piimään ja syödään makeiden lisukkukeiden kanssa.
Aloita blinien tekeminen edellisenä päivänä. Blinit paistetaan mieluiten pienissä valurautaisissa blinipannuissa joita käytetään vain blinien paistamiseen.
Resepti 10-15 kpl
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja
1/2 l maitoa
2 munaa
20 g hiivaa
1 rkl voisulaa
1 tl suolaa
voita paistamiseen.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, jauhot, keltusiset ja voisula. Jätä taikina kohoamaan yön yli.
Hyvissä ajoin ennen paistamista kiehauta loppu maito ja lisää se lämpöisenä taikinajuureen. Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahto taikinaan juuri ennen paistamista
Paista blinit runsaassa voissa. Jos ensimmäinen blini on liian paksu, lisää tilkka keitettyä maitoa tai olutta. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat reikäisiksi, on aika kääntää blini. Käännettäessä alapinnan pitäisi olla herkullisen ruskea.
Venäläisittäin blinille lorautetaan reilu lusikallinen kuullotettua voita ja herkku tarjotaan kaviaarin tai kylmäsavustetun sammen tai suolalohen tai sillin kanssa. Blinin päälle voidaan lusikoida voissa kuullotettua sipulia. Blin seuraksi kumotaan votkaryyppy.- Urmas Rantaniitty
Mateen maksan ja smetanan ja yleensä sipuli on kuullottamatonta, eli raakaa.
- köksä
Toimiva bliniresepti löytyy pussin kyljestä, k annattaa tehdä edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin. Jos käytät seassa valkuaisvaahtoa, tee se vasta juuri ennen paistamista ja nostele taikinaan varovasti, mutta kunnolla sekoittaen.Paista blinipannulla ja kirkastetussa voissa.terv.köksä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023