Saksalaista iltapalaa

Hilfe

Meille tulossa n. 10 - 15 vierasta iltaa istumaan. Heille pitäis kokata jotain (erittäin helppoa)suolaista purtavaa joka oli tyypillistä Saksalaisille. Onko teillä reseptiä josta saisin apua? iitos etukäteen; Anja

8

1374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ateria...

      Paskaa tikun nokassa.

      • ihastuin berliinissä nääs

        Söin Berliinissä Flammkucheneita ja olivat hyviä.
        Ne ovat vähän niinkuin pizzaa ja mielestäni soveltuvat oikein hyvin illanistujaisiin oluen seuraksi.
        Netissä oli saksalaisia ohjeita vaikka kuinka.
        Tässä yksi suomennos:

        250g jauhoja
        20 g hiivaa
        5 rkl maitoa
        0,5 rkl sokeria
        0,5 tl suolaa
        1 muna
        1 rkl öljyä

        200g creme fraichea
        pippuria
        muskottipähkinää
        300 g sipulia
        70 g pekonia

        liuota hiiva kädenlämp. maitoon. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola, muna ja öljy. Sekoita maitoseos joukkoon. Lisää hieman vettä jos taikina on kuivaa.
        Anna kohota lämpimässä 30 min.

        Kaulitse pellille ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.
        Laita taikinan päälle creme fraiche, jauhettua pippuria ja jauh. muskottia.
        Ohueksi siivutetut ja pieniksi pilkotut pekonit tasaisesti päälle.
        Paistetaann 200 asteessa noin 35 min.

        Itse muuntelin täytteitä. Esim kylmäsavulohisuikaleet sipulin kanssa olivat namia. Ja savustetut purkkisimpukat sopivat mainiosta.


      • ihastuin berliinissä nääs kirjoitti:

        Söin Berliinissä Flammkucheneita ja olivat hyviä.
        Ne ovat vähän niinkuin pizzaa ja mielestäni soveltuvat oikein hyvin illanistujaisiin oluen seuraksi.
        Netissä oli saksalaisia ohjeita vaikka kuinka.
        Tässä yksi suomennos:

        250g jauhoja
        20 g hiivaa
        5 rkl maitoa
        0,5 rkl sokeria
        0,5 tl suolaa
        1 muna
        1 rkl öljyä

        200g creme fraichea
        pippuria
        muskottipähkinää
        300 g sipulia
        70 g pekonia

        liuota hiiva kädenlämp. maitoon. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola, muna ja öljy. Sekoita maitoseos joukkoon. Lisää hieman vettä jos taikina on kuivaa.
        Anna kohota lämpimässä 30 min.

        Kaulitse pellille ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.
        Laita taikinan päälle creme fraiche, jauhettua pippuria ja jauh. muskottia.
        Ohueksi siivutetut ja pieniksi pilkotut pekonit tasaisesti päälle.
        Paistetaann 200 asteessa noin 35 min.

        Itse muuntelin täytteitä. Esim kylmäsavulohisuikaleet sipulin kanssa olivat namia. Ja savustetut purkkisimpukat sopivat mainiosta.

        Ovat vielä parempia kuin pizza ja kotoisin muuten Elsassista tahi d'Alsacesta - riippuen millä puolella rajaa ajattelee olevansa. En oikein ymmärrä miten ne ovatkin kotiutuneet niin tiiviisti Berliiniin ja sielläkin vain joillekin kulmille.

        Näihin ei kai saisi laittaa sitten yhtään liikaa täytettä - perinteinen on kai silavannokareet (pekoni), sipuli ja suola. Tarjotaan vanerinkappaleen päältä ja voivat olla ihan minkä muotoisia vaan.

        Mutta kuten edellä kerrotaan - herkullisia!


    • helppoa

      Kylmää/lämmintä itsetehtyä perunasalaattia, paistettua makkaraa (Bratwurst esim.) ja hapankaalia (saa ostettua valmiina).

    • rotissööri

      tarjoa saksalaisille suomalaista ruokaa. Tuskinpa ovat tulleet tänne Suomeen tutustumaan siihen, mitä saavat kotimaassaan.

      Muistan kun kerran olin tilaisuudessa, johon tuli venäläisiä vieraita ja emäntä oli päättänyt heille tarjoata borssia. Kun se oli syöty, sanoi kunniavieras, että olipa hyvää alkukeittoa, mitä saammekaan pääruoaksi ? Nolo tilanne emännälle, kun ei kokonaisuudessaan tuntenut venäläisen ruokakulttuurin taitoja, että keitto on vain alkuruoka ja sitä tulee seurata jotakin pääruokaa. parempi olisi ollut vaikkapa poronkäristys silloin.

      Mikäli kuitenkin haluat pidättäytyä saksalaisessa menuussa, joitakin vihjeitä voit lukea seuraavasta

      http://www.kolumbus.fi/zinnkeller/

      Saksassa on myös hyviä viinejä, mutta nyt Oktoberfestin alkaessa lienee olut paikallaan.

    • Neekeri

      Haistakaa paska

    • Kokki44

      Et voi olla tosissasi, et voi tarjota heille mitä ruokaa ne tekee itse paremmin. Tee psuomalaista tai muun maalaista kuin saksalaista. Vinkki! Makea chili kastike antaa aasialaisen säväyksen kaikkiin ruokiin, kokeile sitä! Juhlat voivat alkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2661
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      148
      1218
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1105
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      998
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      206
      929
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      835
    8. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      835
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      296
      833
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      812
    Aihe