Saksalaista iltapalaa

Hilfe

Meille tulossa n. 10 - 15 vierasta iltaa istumaan. Heille pitäis kokata jotain (erittäin helppoa)suolaista purtavaa joka oli tyypillistä Saksalaisille. Onko teillä reseptiä josta saisin apua? iitos etukäteen; Anja

8

1546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ateria...

      Paskaa tikun nokassa.

      • ihastuin berliinissä nääs

        Söin Berliinissä Flammkucheneita ja olivat hyviä.
        Ne ovat vähän niinkuin pizzaa ja mielestäni soveltuvat oikein hyvin illanistujaisiin oluen seuraksi.
        Netissä oli saksalaisia ohjeita vaikka kuinka.
        Tässä yksi suomennos:

        250g jauhoja
        20 g hiivaa
        5 rkl maitoa
        0,5 rkl sokeria
        0,5 tl suolaa
        1 muna
        1 rkl öljyä

        200g creme fraichea
        pippuria
        muskottipähkinää
        300 g sipulia
        70 g pekonia

        liuota hiiva kädenlämp. maitoon. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola, muna ja öljy. Sekoita maitoseos joukkoon. Lisää hieman vettä jos taikina on kuivaa.
        Anna kohota lämpimässä 30 min.

        Kaulitse pellille ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.
        Laita taikinan päälle creme fraiche, jauhettua pippuria ja jauh. muskottia.
        Ohueksi siivutetut ja pieniksi pilkotut pekonit tasaisesti päälle.
        Paistetaann 200 asteessa noin 35 min.

        Itse muuntelin täytteitä. Esim kylmäsavulohisuikaleet sipulin kanssa olivat namia. Ja savustetut purkkisimpukat sopivat mainiosta.


      • ihastuin berliinissä nääs kirjoitti:

        Söin Berliinissä Flammkucheneita ja olivat hyviä.
        Ne ovat vähän niinkuin pizzaa ja mielestäni soveltuvat oikein hyvin illanistujaisiin oluen seuraksi.
        Netissä oli saksalaisia ohjeita vaikka kuinka.
        Tässä yksi suomennos:

        250g jauhoja
        20 g hiivaa
        5 rkl maitoa
        0,5 rkl sokeria
        0,5 tl suolaa
        1 muna
        1 rkl öljyä

        200g creme fraichea
        pippuria
        muskottipähkinää
        300 g sipulia
        70 g pekonia

        liuota hiiva kädenlämp. maitoon. Sekoita jauhoihin sokeri ja suola, muna ja öljy. Sekoita maitoseos joukkoon. Lisää hieman vettä jos taikina on kuivaa.
        Anna kohota lämpimässä 30 min.

        Kaulitse pellille ohueksi levyksi leivinpaperin päälle.
        Laita taikinan päälle creme fraiche, jauhettua pippuria ja jauh. muskottia.
        Ohueksi siivutetut ja pieniksi pilkotut pekonit tasaisesti päälle.
        Paistetaann 200 asteessa noin 35 min.

        Itse muuntelin täytteitä. Esim kylmäsavulohisuikaleet sipulin kanssa olivat namia. Ja savustetut purkkisimpukat sopivat mainiosta.

        Ovat vielä parempia kuin pizza ja kotoisin muuten Elsassista tahi d'Alsacesta - riippuen millä puolella rajaa ajattelee olevansa. En oikein ymmärrä miten ne ovatkin kotiutuneet niin tiiviisti Berliiniin ja sielläkin vain joillekin kulmille.

        Näihin ei kai saisi laittaa sitten yhtään liikaa täytettä - perinteinen on kai silavannokareet (pekoni), sipuli ja suola. Tarjotaan vanerinkappaleen päältä ja voivat olla ihan minkä muotoisia vaan.

        Mutta kuten edellä kerrotaan - herkullisia!


    • helppoa

      Kylmää/lämmintä itsetehtyä perunasalaattia, paistettua makkaraa (Bratwurst esim.) ja hapankaalia (saa ostettua valmiina).

    • rotissööri

      tarjoa saksalaisille suomalaista ruokaa. Tuskinpa ovat tulleet tänne Suomeen tutustumaan siihen, mitä saavat kotimaassaan.

      Muistan kun kerran olin tilaisuudessa, johon tuli venäläisiä vieraita ja emäntä oli päättänyt heille tarjoata borssia. Kun se oli syöty, sanoi kunniavieras, että olipa hyvää alkukeittoa, mitä saammekaan pääruoaksi ? Nolo tilanne emännälle, kun ei kokonaisuudessaan tuntenut venäläisen ruokakulttuurin taitoja, että keitto on vain alkuruoka ja sitä tulee seurata jotakin pääruokaa. parempi olisi ollut vaikkapa poronkäristys silloin.

      Mikäli kuitenkin haluat pidättäytyä saksalaisessa menuussa, joitakin vihjeitä voit lukea seuraavasta

      http://www.kolumbus.fi/zinnkeller/

      Saksassa on myös hyviä viinejä, mutta nyt Oktoberfestin alkaessa lienee olut paikallaan.

    • Neekeri

      Haistakaa paska

    • Kokki44

      Et voi olla tosissasi, et voi tarjota heille mitä ruokaa ne tekee itse paremmin. Tee psuomalaista tai muun maalaista kuin saksalaista. Vinkki! Makea chili kastike antaa aasialaisen säväyksen kaikkiin ruokiin, kokeile sitä! Juhlat voivat alkaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!

      "IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its
      Maailman menoa
      417
      9191
    2. Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa

      Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.
      Maailman menoa
      189
      3800
    3. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      21
      2268
    4. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      87
      1403
    5. Kaipaatko sinä

      Yhtään meidän katseita
      Ikävä
      116
      1198
    6. Postilaatikoista

      Tuntuu kaikki tietävän tekijän/tekijät, mutta miksi nimiä ei julkaista???
      Kihniö
      27
      1155
    7. Sylikkäin.

      Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta
      Ikävä
      66
      1132
    8. Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!

      "Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss
      Maailman menoa
      79
      1128
    9. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      75
      1110
    10. Nainen arvaa kuka

      En ikävä kyllä elä enää pitkään
      Ikävä
      55
      1063
    Aihe