kuoreen haju...

5-7 kertaa viikossa kalaa

Kuore on yksi maukkaimpia kaloja mitä tiedän.Sen kun paistaa ruisjauhoissa voin kera tietenkin nam nam.Mutta miten sen hajun saa pois.Tiedän et käsistä se lähtee kun sitruunamehua pyyhit niihin,ainakin joten kuten lähtee haju.Mutta miten jääkaapista???.Pitääkö etikalla pestä vai...millä?

7

2970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensiksi onnittelut hienosta kalan valinnasta - ei kuoretta tänä päivänä saa enää mistään, jollei itse pyydä. Ja olet oikeassa - maku mitä parhain, mutta haju aika karsea.

      Ei taida tuo haju lähteä kuin ajan kanssa - etikkaa voi tietysti koittaa, mutta pesuaine lienee kyllä parempi. Kalaa ja äyriäisiä varten myydään erityisisä metallisaippuoita, joilla voi pestä kädet ja kas! se auttaa käsiin. Mutta eihän niillä jääkaappia voi tahkota.

      • vanha kokki

        Turkin vierailu, menikö muuten reissu hyvin?
        Kuoretta, eli norssia nousee Luvian edustalta aivan riittäväst, jotta paatti haisee ihan siltä, josta pienet pojat uneksii.


      • vanha kokki kirjoitti:

        Turkin vierailu, menikö muuten reissu hyvin?
        Kuoretta, eli norssia nousee Luvian edustalta aivan riittäväst, jotta paatti haisee ihan siltä, josta pienet pojat uneksii.

        Työmatka - neljä päivää Istanbulissa ja neljä Bodrumissa. Ehtiihän siinä kun iso osa Istanbulista on jo aiemmin nähty.

        Kävin Gelikissä - lihapuolella. Hyvä ruoka - vähän turistimainen tosin - iso paikka, mutta kyllä suositeltavissa. Hyvä Adana Kebab-lautanen ja viisaasti grillatut pippurit. On ollut varmaan mahtavaa kokata keittiön puolella sellaisessa paikassa - avotulet ja kaikki, uskon.

        Paras paikka Istanbulissa oli kuitenkin ravintola Körfez Aasian puolella - lähes ison sillan alla ja aivan veden äärellä - http://www.korfez.com/. Perinteinen turkkilainen keittiö, mutta vähän yritystä viedä sitä modernimpaan suuntaan. Esimerkiksi mezet tarjotaan isolta lautaselta pieninä annoksina eikä erillisistä kipoista, mikä helpottaa jatkoruokailua kun ei heti ahda vatsaa täyteen alkupaloilla - kuten niin usein tapahtuu. Erinomaiset kalat - kuten lüfer ja pikkubonito. Mahtavat grillatut mustekalat ja kohtuullinen viinivarasto - vaikka Ramazanin aikaa elettiinkin.

        Bodrum on täynnä kalaravintoloita - ja hyviä sellaisia. Ei turisteja vaan rikkaita turkkilaisia Istanbulista, jotka panevat rahan haisemaan. Ja se tuntui kyllä ruoan maussakin - ja hinnassa.

        Viimeiset kuoremuistot ovat vähän samoilta seuduilta ja vain yhden kirjaimen erolla eli Lavialta. Mistähän kuorretta saisi nykyään? Kuivattu kuore olisi muuten jättimenestys Venäjällä. Voisin kuvitella sitä paremmaksi vodkan kaveriksi kuin suolaiset lahnanlitukat.


      • vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Työmatka - neljä päivää Istanbulissa ja neljä Bodrumissa. Ehtiihän siinä kun iso osa Istanbulista on jo aiemmin nähty.

        Kävin Gelikissä - lihapuolella. Hyvä ruoka - vähän turistimainen tosin - iso paikka, mutta kyllä suositeltavissa. Hyvä Adana Kebab-lautanen ja viisaasti grillatut pippurit. On ollut varmaan mahtavaa kokata keittiön puolella sellaisessa paikassa - avotulet ja kaikki, uskon.

        Paras paikka Istanbulissa oli kuitenkin ravintola Körfez Aasian puolella - lähes ison sillan alla ja aivan veden äärellä - http://www.korfez.com/. Perinteinen turkkilainen keittiö, mutta vähän yritystä viedä sitä modernimpaan suuntaan. Esimerkiksi mezet tarjotaan isolta lautaselta pieninä annoksina eikä erillisistä kipoista, mikä helpottaa jatkoruokailua kun ei heti ahda vatsaa täyteen alkupaloilla - kuten niin usein tapahtuu. Erinomaiset kalat - kuten lüfer ja pikkubonito. Mahtavat grillatut mustekalat ja kohtuullinen viinivarasto - vaikka Ramazanin aikaa elettiinkin.

        Bodrum on täynnä kalaravintoloita - ja hyviä sellaisia. Ei turisteja vaan rikkaita turkkilaisia Istanbulista, jotka panevat rahan haisemaan. Ja se tuntui kyllä ruoan maussakin - ja hinnassa.

        Viimeiset kuoremuistot ovat vähän samoilta seuduilta ja vain yhden kirjaimen erolla eli Lavialta. Mistähän kuorretta saisi nykyään? Kuivattu kuore olisi muuten jättimenestys Venäjällä. Voisin kuvitella sitä paremmaksi vodkan kaveriksi kuin suolaiset lahnanlitukat.

        Mainitsemasi ravintola on melko uusi ja minulle tuntematon. Katselin kuvia paikasta, tyylikkään näköinen lasirakennelma Bosborin sillan pielessä. Mutta onko se kansainvälisesti rankattu parhaaksi sitä en toki tiedä. En työskennellyt Gelikissä, vaan Beytissä, joka oli silloin arvostettu euroopan parhaaksi ravintolaksi. Kuten kerroin, ravintola on modernista ulkokuorestaan huolimatta sisustettu Ottomaanien tyyliin ja ruoka on erittäin pitkälle perinteistä. Mainittakoon pitkät hiiligrillit, sekä astioiden tiskaus, joka tapahtuu edelleenkin käsin,ilman tiskikonetta.
        Jokainen Istanbulilainen tuntee Beytin tarinan.
        Aasian puolella todellakin on rikkaitten huvittelupaikkoja enemmältikin. Upeimmat casinot ja bellydance paikat ovat niinikään sillä puolen salmea.


      • vanha kokki kirjoitti:

        Mainitsemasi ravintola on melko uusi ja minulle tuntematon. Katselin kuvia paikasta, tyylikkään näköinen lasirakennelma Bosborin sillan pielessä. Mutta onko se kansainvälisesti rankattu parhaaksi sitä en toki tiedä. En työskennellyt Gelikissä, vaan Beytissä, joka oli silloin arvostettu euroopan parhaaksi ravintolaksi. Kuten kerroin, ravintola on modernista ulkokuorestaan huolimatta sisustettu Ottomaanien tyyliin ja ruoka on erittäin pitkälle perinteistä. Mainittakoon pitkät hiiligrillit, sekä astioiden tiskaus, joka tapahtuu edelleenkin käsin,ilman tiskikonetta.
        Jokainen Istanbulilainen tuntee Beytin tarinan.
        Aasian puolella todellakin on rikkaitten huvittelupaikkoja enemmältikin. Upeimmat casinot ja bellydance paikat ovat niinikään sillä puolen salmea.

        No, monet turkkilaisista paikoista hakevat aina mainesanoja itselleen. Harmittaa kun en ehtinyt - enkä päässyt - sinne Beytin. Olisi varmaan ollut hyvä kokemus. Kysyin hotellin respasta paikkaa ja olisivat varmaan saaneet varattuakin sijan, mutta turkkilaiset ystäväni ehtivät edelleni ja varasivat tuon sillanaluspaikan. Hyvähän se oli ja antoi kuvan nykyturkin ruokakulttuurin suunnasta. Muut iltani Istanbulissa olivat liian tarkoin suunniteltuja, että omaehtoiselle ruokamatkailulle olisi jäänyt sijaa.

        Respa tunsi kyllä Beytin ja ilahtui kovin kun ymmärsin kysyä kunnon paikkaa.

        Turkissahan on se hyvä puoli, että ruokaan pettyy harvoin, jollei nyt ole ihan niin pösilö, että änkeisi väen väkisin johonkin turistipaikkaan pizzalle.

        Panen pari käsiin sattunutta reseptiä etniselle puolelle konsa ehdin kasata kokoon. Sellaisia matkalla syötyjä ja hyviksi koettuja.


    • JokeK

      Nappaa vain kuoreen pää pois- niskassa oleva hajupiste lähtee!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marja sulkee liikkeen

      Nyt lähtee kylän ainoa kello ja kultaliike ja kenkäkauppa
      Oulainen
      17
      4633
    2. Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin

      Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni
      Haapavesi
      83
      1692
    3. Asunnottomuus lisääntyy

      Petteri Orpon hallituksen leikkaukset ihmisoikeusjärjestö Amnestyn syynissä. Jokaisella on oikeus omaan kotiin. Jopa työ
      Maailman menoa
      281
      1558
    4. Kadun transhoitoja - Suomalainen dokkari kertoo yhden ihmisen tarinan: "Miks oon ikinä..."

      Mielenkiintoinen dokkari tv:ssä. Sametti poistatti rintansa, kohtunsa ja munasarjansa ja eli vuosia miehenä. Pitkään pä
      Maailman menoa
      74
      1514
    5. Vähemmän metsien hakkuita, enemmän sähköautoja

      Siinä ilmastopaneelin neuvot tiivistettynä kuinka Suomi saavuttaa ilmastotavoitteensa. https://yle.fi/a/74-20155596 "S
      Maailman menoa
      243
      1388
    6. Sun ajatttelu tuo vaan julmuutta mut kukaan muu nainen ei voi korvaa sua

      Mut sun ajattelu saa mut itsetuhoseks ja uhmaan lakiakin😭😭💀 Se väärinymmärryksen määrä on käsittämätöntä. Helpottais
      Ikävä
      12
      1150
    7. Olen rakastunut sinuun mies edelleen

      Meidän yhteys on jossain ihan muualla kuin netissä, muistetaan se. Kaunista päivää sinulle 😍
      Ikävä
      134
      1120
    8. Sulle on tullut

      Viesti mesessä, tietääkseni. Olis ihan kiva saada vastauskin sulta, kaunis nainen😊 Mieheltä
      Ikävä
      104
      1089
    9. Oletko loukannut

      Oletko loukannut tarkoituksella kaivattuasi?
      Ikävä
      93
      1044
    10. Minä pyydän,

      jos yhtään minua haluat, näytä se jotenkin. Kosketa tai sano jotain joka rikkoo rajoja. Ota vaikka olematon roska hiuksi
      Ikävä
      65
      1023
    Aihe