kuoreen haju...

5-7 kertaa viikossa kalaa

Kuore on yksi maukkaimpia kaloja mitä tiedän.Sen kun paistaa ruisjauhoissa voin kera tietenkin nam nam.Mutta miten sen hajun saa pois.Tiedän et käsistä se lähtee kun sitruunamehua pyyhit niihin,ainakin joten kuten lähtee haju.Mutta miten jääkaapista???.Pitääkö etikalla pestä vai...millä?

7

2657

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensiksi onnittelut hienosta kalan valinnasta - ei kuoretta tänä päivänä saa enää mistään, jollei itse pyydä. Ja olet oikeassa - maku mitä parhain, mutta haju aika karsea.

      Ei taida tuo haju lähteä kuin ajan kanssa - etikkaa voi tietysti koittaa, mutta pesuaine lienee kyllä parempi. Kalaa ja äyriäisiä varten myydään erityisisä metallisaippuoita, joilla voi pestä kädet ja kas! se auttaa käsiin. Mutta eihän niillä jääkaappia voi tahkota.

      • vanha kokki

        Turkin vierailu, menikö muuten reissu hyvin?
        Kuoretta, eli norssia nousee Luvian edustalta aivan riittäväst, jotta paatti haisee ihan siltä, josta pienet pojat uneksii.


      • vanha kokki kirjoitti:

        Turkin vierailu, menikö muuten reissu hyvin?
        Kuoretta, eli norssia nousee Luvian edustalta aivan riittäväst, jotta paatti haisee ihan siltä, josta pienet pojat uneksii.

        Työmatka - neljä päivää Istanbulissa ja neljä Bodrumissa. Ehtiihän siinä kun iso osa Istanbulista on jo aiemmin nähty.

        Kävin Gelikissä - lihapuolella. Hyvä ruoka - vähän turistimainen tosin - iso paikka, mutta kyllä suositeltavissa. Hyvä Adana Kebab-lautanen ja viisaasti grillatut pippurit. On ollut varmaan mahtavaa kokata keittiön puolella sellaisessa paikassa - avotulet ja kaikki, uskon.

        Paras paikka Istanbulissa oli kuitenkin ravintola Körfez Aasian puolella - lähes ison sillan alla ja aivan veden äärellä - http://www.korfez.com/. Perinteinen turkkilainen keittiö, mutta vähän yritystä viedä sitä modernimpaan suuntaan. Esimerkiksi mezet tarjotaan isolta lautaselta pieninä annoksina eikä erillisistä kipoista, mikä helpottaa jatkoruokailua kun ei heti ahda vatsaa täyteen alkupaloilla - kuten niin usein tapahtuu. Erinomaiset kalat - kuten lüfer ja pikkubonito. Mahtavat grillatut mustekalat ja kohtuullinen viinivarasto - vaikka Ramazanin aikaa elettiinkin.

        Bodrum on täynnä kalaravintoloita - ja hyviä sellaisia. Ei turisteja vaan rikkaita turkkilaisia Istanbulista, jotka panevat rahan haisemaan. Ja se tuntui kyllä ruoan maussakin - ja hinnassa.

        Viimeiset kuoremuistot ovat vähän samoilta seuduilta ja vain yhden kirjaimen erolla eli Lavialta. Mistähän kuorretta saisi nykyään? Kuivattu kuore olisi muuten jättimenestys Venäjällä. Voisin kuvitella sitä paremmaksi vodkan kaveriksi kuin suolaiset lahnanlitukat.


      • vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Työmatka - neljä päivää Istanbulissa ja neljä Bodrumissa. Ehtiihän siinä kun iso osa Istanbulista on jo aiemmin nähty.

        Kävin Gelikissä - lihapuolella. Hyvä ruoka - vähän turistimainen tosin - iso paikka, mutta kyllä suositeltavissa. Hyvä Adana Kebab-lautanen ja viisaasti grillatut pippurit. On ollut varmaan mahtavaa kokata keittiön puolella sellaisessa paikassa - avotulet ja kaikki, uskon.

        Paras paikka Istanbulissa oli kuitenkin ravintola Körfez Aasian puolella - lähes ison sillan alla ja aivan veden äärellä - http://www.korfez.com/. Perinteinen turkkilainen keittiö, mutta vähän yritystä viedä sitä modernimpaan suuntaan. Esimerkiksi mezet tarjotaan isolta lautaselta pieninä annoksina eikä erillisistä kipoista, mikä helpottaa jatkoruokailua kun ei heti ahda vatsaa täyteen alkupaloilla - kuten niin usein tapahtuu. Erinomaiset kalat - kuten lüfer ja pikkubonito. Mahtavat grillatut mustekalat ja kohtuullinen viinivarasto - vaikka Ramazanin aikaa elettiinkin.

        Bodrum on täynnä kalaravintoloita - ja hyviä sellaisia. Ei turisteja vaan rikkaita turkkilaisia Istanbulista, jotka panevat rahan haisemaan. Ja se tuntui kyllä ruoan maussakin - ja hinnassa.

        Viimeiset kuoremuistot ovat vähän samoilta seuduilta ja vain yhden kirjaimen erolla eli Lavialta. Mistähän kuorretta saisi nykyään? Kuivattu kuore olisi muuten jättimenestys Venäjällä. Voisin kuvitella sitä paremmaksi vodkan kaveriksi kuin suolaiset lahnanlitukat.

        Mainitsemasi ravintola on melko uusi ja minulle tuntematon. Katselin kuvia paikasta, tyylikkään näköinen lasirakennelma Bosborin sillan pielessä. Mutta onko se kansainvälisesti rankattu parhaaksi sitä en toki tiedä. En työskennellyt Gelikissä, vaan Beytissä, joka oli silloin arvostettu euroopan parhaaksi ravintolaksi. Kuten kerroin, ravintola on modernista ulkokuorestaan huolimatta sisustettu Ottomaanien tyyliin ja ruoka on erittäin pitkälle perinteistä. Mainittakoon pitkät hiiligrillit, sekä astioiden tiskaus, joka tapahtuu edelleenkin käsin,ilman tiskikonetta.
        Jokainen Istanbulilainen tuntee Beytin tarinan.
        Aasian puolella todellakin on rikkaitten huvittelupaikkoja enemmältikin. Upeimmat casinot ja bellydance paikat ovat niinikään sillä puolen salmea.


      • vanha kokki kirjoitti:

        Mainitsemasi ravintola on melko uusi ja minulle tuntematon. Katselin kuvia paikasta, tyylikkään näköinen lasirakennelma Bosborin sillan pielessä. Mutta onko se kansainvälisesti rankattu parhaaksi sitä en toki tiedä. En työskennellyt Gelikissä, vaan Beytissä, joka oli silloin arvostettu euroopan parhaaksi ravintolaksi. Kuten kerroin, ravintola on modernista ulkokuorestaan huolimatta sisustettu Ottomaanien tyyliin ja ruoka on erittäin pitkälle perinteistä. Mainittakoon pitkät hiiligrillit, sekä astioiden tiskaus, joka tapahtuu edelleenkin käsin,ilman tiskikonetta.
        Jokainen Istanbulilainen tuntee Beytin tarinan.
        Aasian puolella todellakin on rikkaitten huvittelupaikkoja enemmältikin. Upeimmat casinot ja bellydance paikat ovat niinikään sillä puolen salmea.

        No, monet turkkilaisista paikoista hakevat aina mainesanoja itselleen. Harmittaa kun en ehtinyt - enkä päässyt - sinne Beytin. Olisi varmaan ollut hyvä kokemus. Kysyin hotellin respasta paikkaa ja olisivat varmaan saaneet varattuakin sijan, mutta turkkilaiset ystäväni ehtivät edelleni ja varasivat tuon sillanaluspaikan. Hyvähän se oli ja antoi kuvan nykyturkin ruokakulttuurin suunnasta. Muut iltani Istanbulissa olivat liian tarkoin suunniteltuja, että omaehtoiselle ruokamatkailulle olisi jäänyt sijaa.

        Respa tunsi kyllä Beytin ja ilahtui kovin kun ymmärsin kysyä kunnon paikkaa.

        Turkissahan on se hyvä puoli, että ruokaan pettyy harvoin, jollei nyt ole ihan niin pösilö, että änkeisi väen väkisin johonkin turistipaikkaan pizzalle.

        Panen pari käsiin sattunutta reseptiä etniselle puolelle konsa ehdin kasata kokoon. Sellaisia matkalla syötyjä ja hyviksi koettuja.


    • JokeK

      Nappaa vain kuoreen pää pois- niskassa oleva hajupiste lähtee!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe