kuoreen haju...

5-7 kertaa viikossa kalaa

Kuore on yksi maukkaimpia kaloja mitä tiedän.Sen kun paistaa ruisjauhoissa voin kera tietenkin nam nam.Mutta miten sen hajun saa pois.Tiedän et käsistä se lähtee kun sitruunamehua pyyhit niihin,ainakin joten kuten lähtee haju.Mutta miten jääkaapista???.Pitääkö etikalla pestä vai...millä?

7

2738

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensiksi onnittelut hienosta kalan valinnasta - ei kuoretta tänä päivänä saa enää mistään, jollei itse pyydä. Ja olet oikeassa - maku mitä parhain, mutta haju aika karsea.

      Ei taida tuo haju lähteä kuin ajan kanssa - etikkaa voi tietysti koittaa, mutta pesuaine lienee kyllä parempi. Kalaa ja äyriäisiä varten myydään erityisisä metallisaippuoita, joilla voi pestä kädet ja kas! se auttaa käsiin. Mutta eihän niillä jääkaappia voi tahkota.

      • vanha kokki

        Turkin vierailu, menikö muuten reissu hyvin?
        Kuoretta, eli norssia nousee Luvian edustalta aivan riittäväst, jotta paatti haisee ihan siltä, josta pienet pojat uneksii.


      • vanha kokki kirjoitti:

        Turkin vierailu, menikö muuten reissu hyvin?
        Kuoretta, eli norssia nousee Luvian edustalta aivan riittäväst, jotta paatti haisee ihan siltä, josta pienet pojat uneksii.

        Työmatka - neljä päivää Istanbulissa ja neljä Bodrumissa. Ehtiihän siinä kun iso osa Istanbulista on jo aiemmin nähty.

        Kävin Gelikissä - lihapuolella. Hyvä ruoka - vähän turistimainen tosin - iso paikka, mutta kyllä suositeltavissa. Hyvä Adana Kebab-lautanen ja viisaasti grillatut pippurit. On ollut varmaan mahtavaa kokata keittiön puolella sellaisessa paikassa - avotulet ja kaikki, uskon.

        Paras paikka Istanbulissa oli kuitenkin ravintola Körfez Aasian puolella - lähes ison sillan alla ja aivan veden äärellä - http://www.korfez.com/. Perinteinen turkkilainen keittiö, mutta vähän yritystä viedä sitä modernimpaan suuntaan. Esimerkiksi mezet tarjotaan isolta lautaselta pieninä annoksina eikä erillisistä kipoista, mikä helpottaa jatkoruokailua kun ei heti ahda vatsaa täyteen alkupaloilla - kuten niin usein tapahtuu. Erinomaiset kalat - kuten lüfer ja pikkubonito. Mahtavat grillatut mustekalat ja kohtuullinen viinivarasto - vaikka Ramazanin aikaa elettiinkin.

        Bodrum on täynnä kalaravintoloita - ja hyviä sellaisia. Ei turisteja vaan rikkaita turkkilaisia Istanbulista, jotka panevat rahan haisemaan. Ja se tuntui kyllä ruoan maussakin - ja hinnassa.

        Viimeiset kuoremuistot ovat vähän samoilta seuduilta ja vain yhden kirjaimen erolla eli Lavialta. Mistähän kuorretta saisi nykyään? Kuivattu kuore olisi muuten jättimenestys Venäjällä. Voisin kuvitella sitä paremmaksi vodkan kaveriksi kuin suolaiset lahnanlitukat.


      • vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Työmatka - neljä päivää Istanbulissa ja neljä Bodrumissa. Ehtiihän siinä kun iso osa Istanbulista on jo aiemmin nähty.

        Kävin Gelikissä - lihapuolella. Hyvä ruoka - vähän turistimainen tosin - iso paikka, mutta kyllä suositeltavissa. Hyvä Adana Kebab-lautanen ja viisaasti grillatut pippurit. On ollut varmaan mahtavaa kokata keittiön puolella sellaisessa paikassa - avotulet ja kaikki, uskon.

        Paras paikka Istanbulissa oli kuitenkin ravintola Körfez Aasian puolella - lähes ison sillan alla ja aivan veden äärellä - http://www.korfez.com/. Perinteinen turkkilainen keittiö, mutta vähän yritystä viedä sitä modernimpaan suuntaan. Esimerkiksi mezet tarjotaan isolta lautaselta pieninä annoksina eikä erillisistä kipoista, mikä helpottaa jatkoruokailua kun ei heti ahda vatsaa täyteen alkupaloilla - kuten niin usein tapahtuu. Erinomaiset kalat - kuten lüfer ja pikkubonito. Mahtavat grillatut mustekalat ja kohtuullinen viinivarasto - vaikka Ramazanin aikaa elettiinkin.

        Bodrum on täynnä kalaravintoloita - ja hyviä sellaisia. Ei turisteja vaan rikkaita turkkilaisia Istanbulista, jotka panevat rahan haisemaan. Ja se tuntui kyllä ruoan maussakin - ja hinnassa.

        Viimeiset kuoremuistot ovat vähän samoilta seuduilta ja vain yhden kirjaimen erolla eli Lavialta. Mistähän kuorretta saisi nykyään? Kuivattu kuore olisi muuten jättimenestys Venäjällä. Voisin kuvitella sitä paremmaksi vodkan kaveriksi kuin suolaiset lahnanlitukat.

        Mainitsemasi ravintola on melko uusi ja minulle tuntematon. Katselin kuvia paikasta, tyylikkään näköinen lasirakennelma Bosborin sillan pielessä. Mutta onko se kansainvälisesti rankattu parhaaksi sitä en toki tiedä. En työskennellyt Gelikissä, vaan Beytissä, joka oli silloin arvostettu euroopan parhaaksi ravintolaksi. Kuten kerroin, ravintola on modernista ulkokuorestaan huolimatta sisustettu Ottomaanien tyyliin ja ruoka on erittäin pitkälle perinteistä. Mainittakoon pitkät hiiligrillit, sekä astioiden tiskaus, joka tapahtuu edelleenkin käsin,ilman tiskikonetta.
        Jokainen Istanbulilainen tuntee Beytin tarinan.
        Aasian puolella todellakin on rikkaitten huvittelupaikkoja enemmältikin. Upeimmat casinot ja bellydance paikat ovat niinikään sillä puolen salmea.


      • vanha kokki kirjoitti:

        Mainitsemasi ravintola on melko uusi ja minulle tuntematon. Katselin kuvia paikasta, tyylikkään näköinen lasirakennelma Bosborin sillan pielessä. Mutta onko se kansainvälisesti rankattu parhaaksi sitä en toki tiedä. En työskennellyt Gelikissä, vaan Beytissä, joka oli silloin arvostettu euroopan parhaaksi ravintolaksi. Kuten kerroin, ravintola on modernista ulkokuorestaan huolimatta sisustettu Ottomaanien tyyliin ja ruoka on erittäin pitkälle perinteistä. Mainittakoon pitkät hiiligrillit, sekä astioiden tiskaus, joka tapahtuu edelleenkin käsin,ilman tiskikonetta.
        Jokainen Istanbulilainen tuntee Beytin tarinan.
        Aasian puolella todellakin on rikkaitten huvittelupaikkoja enemmältikin. Upeimmat casinot ja bellydance paikat ovat niinikään sillä puolen salmea.

        No, monet turkkilaisista paikoista hakevat aina mainesanoja itselleen. Harmittaa kun en ehtinyt - enkä päässyt - sinne Beytin. Olisi varmaan ollut hyvä kokemus. Kysyin hotellin respasta paikkaa ja olisivat varmaan saaneet varattuakin sijan, mutta turkkilaiset ystäväni ehtivät edelleni ja varasivat tuon sillanaluspaikan. Hyvähän se oli ja antoi kuvan nykyturkin ruokakulttuurin suunnasta. Muut iltani Istanbulissa olivat liian tarkoin suunniteltuja, että omaehtoiselle ruokamatkailulle olisi jäänyt sijaa.

        Respa tunsi kyllä Beytin ja ilahtui kovin kun ymmärsin kysyä kunnon paikkaa.

        Turkissahan on se hyvä puoli, että ruokaan pettyy harvoin, jollei nyt ole ihan niin pösilö, että änkeisi väen väkisin johonkin turistipaikkaan pizzalle.

        Panen pari käsiin sattunutta reseptiä etniselle puolelle konsa ehdin kasata kokoon. Sellaisia matkalla syötyjä ja hyviksi koettuja.


    • JokeK

      Nappaa vain kuoreen pää pois- niskassa oleva hajupiste lähtee!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2892
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1976
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1188
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1023
    Aihe