kuoreen haju...

5-7 kertaa viikossa kalaa

Kuore on yksi maukkaimpia kaloja mitä tiedän.Sen kun paistaa ruisjauhoissa voin kera tietenkin nam nam.Mutta miten sen hajun saa pois.Tiedän et käsistä se lähtee kun sitruunamehua pyyhit niihin,ainakin joten kuten lähtee haju.Mutta miten jääkaapista???.Pitääkö etikalla pestä vai...millä?

7

2529

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensiksi onnittelut hienosta kalan valinnasta - ei kuoretta tänä päivänä saa enää mistään, jollei itse pyydä. Ja olet oikeassa - maku mitä parhain, mutta haju aika karsea.

      Ei taida tuo haju lähteä kuin ajan kanssa - etikkaa voi tietysti koittaa, mutta pesuaine lienee kyllä parempi. Kalaa ja äyriäisiä varten myydään erityisisä metallisaippuoita, joilla voi pestä kädet ja kas! se auttaa käsiin. Mutta eihän niillä jääkaappia voi tahkota.

      • vanha kokki

        Turkin vierailu, menikö muuten reissu hyvin?
        Kuoretta, eli norssia nousee Luvian edustalta aivan riittäväst, jotta paatti haisee ihan siltä, josta pienet pojat uneksii.


      • vanha kokki kirjoitti:

        Turkin vierailu, menikö muuten reissu hyvin?
        Kuoretta, eli norssia nousee Luvian edustalta aivan riittäväst, jotta paatti haisee ihan siltä, josta pienet pojat uneksii.

        Työmatka - neljä päivää Istanbulissa ja neljä Bodrumissa. Ehtiihän siinä kun iso osa Istanbulista on jo aiemmin nähty.

        Kävin Gelikissä - lihapuolella. Hyvä ruoka - vähän turistimainen tosin - iso paikka, mutta kyllä suositeltavissa. Hyvä Adana Kebab-lautanen ja viisaasti grillatut pippurit. On ollut varmaan mahtavaa kokata keittiön puolella sellaisessa paikassa - avotulet ja kaikki, uskon.

        Paras paikka Istanbulissa oli kuitenkin ravintola Körfez Aasian puolella - lähes ison sillan alla ja aivan veden äärellä - http://www.korfez.com/. Perinteinen turkkilainen keittiö, mutta vähän yritystä viedä sitä modernimpaan suuntaan. Esimerkiksi mezet tarjotaan isolta lautaselta pieninä annoksina eikä erillisistä kipoista, mikä helpottaa jatkoruokailua kun ei heti ahda vatsaa täyteen alkupaloilla - kuten niin usein tapahtuu. Erinomaiset kalat - kuten lüfer ja pikkubonito. Mahtavat grillatut mustekalat ja kohtuullinen viinivarasto - vaikka Ramazanin aikaa elettiinkin.

        Bodrum on täynnä kalaravintoloita - ja hyviä sellaisia. Ei turisteja vaan rikkaita turkkilaisia Istanbulista, jotka panevat rahan haisemaan. Ja se tuntui kyllä ruoan maussakin - ja hinnassa.

        Viimeiset kuoremuistot ovat vähän samoilta seuduilta ja vain yhden kirjaimen erolla eli Lavialta. Mistähän kuorretta saisi nykyään? Kuivattu kuore olisi muuten jättimenestys Venäjällä. Voisin kuvitella sitä paremmaksi vodkan kaveriksi kuin suolaiset lahnanlitukat.


      • vanha kokki
        crudo kirjoitti:

        Työmatka - neljä päivää Istanbulissa ja neljä Bodrumissa. Ehtiihän siinä kun iso osa Istanbulista on jo aiemmin nähty.

        Kävin Gelikissä - lihapuolella. Hyvä ruoka - vähän turistimainen tosin - iso paikka, mutta kyllä suositeltavissa. Hyvä Adana Kebab-lautanen ja viisaasti grillatut pippurit. On ollut varmaan mahtavaa kokata keittiön puolella sellaisessa paikassa - avotulet ja kaikki, uskon.

        Paras paikka Istanbulissa oli kuitenkin ravintola Körfez Aasian puolella - lähes ison sillan alla ja aivan veden äärellä - http://www.korfez.com/. Perinteinen turkkilainen keittiö, mutta vähän yritystä viedä sitä modernimpaan suuntaan. Esimerkiksi mezet tarjotaan isolta lautaselta pieninä annoksina eikä erillisistä kipoista, mikä helpottaa jatkoruokailua kun ei heti ahda vatsaa täyteen alkupaloilla - kuten niin usein tapahtuu. Erinomaiset kalat - kuten lüfer ja pikkubonito. Mahtavat grillatut mustekalat ja kohtuullinen viinivarasto - vaikka Ramazanin aikaa elettiinkin.

        Bodrum on täynnä kalaravintoloita - ja hyviä sellaisia. Ei turisteja vaan rikkaita turkkilaisia Istanbulista, jotka panevat rahan haisemaan. Ja se tuntui kyllä ruoan maussakin - ja hinnassa.

        Viimeiset kuoremuistot ovat vähän samoilta seuduilta ja vain yhden kirjaimen erolla eli Lavialta. Mistähän kuorretta saisi nykyään? Kuivattu kuore olisi muuten jättimenestys Venäjällä. Voisin kuvitella sitä paremmaksi vodkan kaveriksi kuin suolaiset lahnanlitukat.

        Mainitsemasi ravintola on melko uusi ja minulle tuntematon. Katselin kuvia paikasta, tyylikkään näköinen lasirakennelma Bosborin sillan pielessä. Mutta onko se kansainvälisesti rankattu parhaaksi sitä en toki tiedä. En työskennellyt Gelikissä, vaan Beytissä, joka oli silloin arvostettu euroopan parhaaksi ravintolaksi. Kuten kerroin, ravintola on modernista ulkokuorestaan huolimatta sisustettu Ottomaanien tyyliin ja ruoka on erittäin pitkälle perinteistä. Mainittakoon pitkät hiiligrillit, sekä astioiden tiskaus, joka tapahtuu edelleenkin käsin,ilman tiskikonetta.
        Jokainen Istanbulilainen tuntee Beytin tarinan.
        Aasian puolella todellakin on rikkaitten huvittelupaikkoja enemmältikin. Upeimmat casinot ja bellydance paikat ovat niinikään sillä puolen salmea.


      • vanha kokki kirjoitti:

        Mainitsemasi ravintola on melko uusi ja minulle tuntematon. Katselin kuvia paikasta, tyylikkään näköinen lasirakennelma Bosborin sillan pielessä. Mutta onko se kansainvälisesti rankattu parhaaksi sitä en toki tiedä. En työskennellyt Gelikissä, vaan Beytissä, joka oli silloin arvostettu euroopan parhaaksi ravintolaksi. Kuten kerroin, ravintola on modernista ulkokuorestaan huolimatta sisustettu Ottomaanien tyyliin ja ruoka on erittäin pitkälle perinteistä. Mainittakoon pitkät hiiligrillit, sekä astioiden tiskaus, joka tapahtuu edelleenkin käsin,ilman tiskikonetta.
        Jokainen Istanbulilainen tuntee Beytin tarinan.
        Aasian puolella todellakin on rikkaitten huvittelupaikkoja enemmältikin. Upeimmat casinot ja bellydance paikat ovat niinikään sillä puolen salmea.

        No, monet turkkilaisista paikoista hakevat aina mainesanoja itselleen. Harmittaa kun en ehtinyt - enkä päässyt - sinne Beytin. Olisi varmaan ollut hyvä kokemus. Kysyin hotellin respasta paikkaa ja olisivat varmaan saaneet varattuakin sijan, mutta turkkilaiset ystäväni ehtivät edelleni ja varasivat tuon sillanaluspaikan. Hyvähän se oli ja antoi kuvan nykyturkin ruokakulttuurin suunnasta. Muut iltani Istanbulissa olivat liian tarkoin suunniteltuja, että omaehtoiselle ruokamatkailulle olisi jäänyt sijaa.

        Respa tunsi kyllä Beytin ja ilahtui kovin kun ymmärsin kysyä kunnon paikkaa.

        Turkissahan on se hyvä puoli, että ruokaan pettyy harvoin, jollei nyt ole ihan niin pösilö, että änkeisi väen väkisin johonkin turistipaikkaan pizzalle.

        Panen pari käsiin sattunutta reseptiä etniselle puolelle konsa ehdin kasata kokoon. Sellaisia matkalla syötyjä ja hyviksi koettuja.


    • JokeK

      Nappaa vain kuoreen pää pois- niskassa oleva hajupiste lähtee!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe