Hernemuhennos?

Nyt jo keski-ikäinen mies. Muistelen äitini valmistaneen sellaista.
No. Herneetkö ens liotetaan sitten muussataan? Miten eteenpäin? Maustetaanko?
Oli se herkullista. Perinneruuantaitaja. Neuvo!

Meillä on sellainen sähköllä pelaava haudutuspata.Siinä herneet muhivat hyvin.
Eukkoni ei ole sen hyötyjä vielä ominut.
Ilmoita


hernemuhennokseen voi lisäksi käyttää myös itse palkoja. Keitä tyhjiä palkoja 15 minuuttia ja anna jäähtyä liemessään. Vetele sitten viherosa tylsällä veitsellä pois ja tee siitä muhennosta yhdessä pyöröherneiden kanssa. Mukavaa vaihtelua makuun saat myös, jos pistät mukaan hieman raastettua varsi- tai juuriselleriä. Itse muhennos kannattaa hienontaa tehosekoittimella. Pari ruokalusikallista smetanaa aateloittaa myös muhennoksen ja sen voi kiinteyttää liivatteella, jolloin sen voi tarjota leikattuna 2 cm. viipaleina. Muhennosta on ensin keitettävä erittäin hiljaisella tulella aina välillä kattilan pohjaa myöten kaapien monta tuntia.
2 VASTAUSTA:
Tuo smetana ja etenkin liivatteen käyttö ihan uutta meille arkiruokia laittaville.

Ja ei kun kokeilemaan.
Juuri keittojen ja puurojen pohjaanpalamisen välttämiseks on ostettu vesivaippakattila.
Tää haudutuspata muhittaa ruuan miedolla lämmöllä vähän wanhanajan heinälaatikon tapaan.
poikapentu kirjoitti:
Tuo smetana ja etenkin liivatteen käyttö ihan uutta meille arkiruokia laittaville.

Ja ei kun kokeilemaan.
Juuri keittojen ja puurojen pohjaanpalamisen välttämiseks on ostettu vesivaippakattila.
Tää haudutuspata muhittaa ruuan miedolla lämmöllä vähän wanhanajan heinälaatikon tapaan.
Kun googlaat 'hernetuuvinki' loydat monenlaista ohjetta...:-)
+Lisää kommentti
ohjeen: Hernemuhennos
3 kahvikupillista vihreitä herneitä
2 litraa vettä
2-3 ruokalusikallista voita
2 ruokalusikallista vehnäjauhoja
1 ruokalusikallinen sokeria ja maun mukaan suolaa.

Herneitä liotellaan monta tuntia kylmässä vedessä ja pannaan kattilaan kylmään veteen tulelle. Kun herneet kiehahtavat, kaadetaan niistä ensimmäinen samea vesi pois, ja 2 litraa puhdasta vettä kaadetaan kattilaan. Herneitä keitetään ja sitten, kunnes kypsyvät; voi pannaan herneiden kiehuessa sekaan. Jauhot sekoitetaan vähään kylmään veteen ja kaadetaan herneiden pehmittyä kattilaan. Muhennos maustetaan maun mukaan suolalla ja sokerilla, keitetään vielä vähän aikaa, ja kaadetaan sitten valmiina kulhoon.
Tässä ohjeessa herneitä ei muussattu, sillä ne taisi muussaantua siinä pitkän keittoajan kuluessa.
Ohje on tosi vanha (v.1914)ja hauduttamallahan se taisi kypsyä hellan reunalla.

Sähköllä pelaava haudutuspata? Minkälainen? En ole ikinä kuullutkaan moisesta. Mutta eikähän tuo ohje sovi siihen sähköpataankin.
1 VASTAUS:
Kulkee nimellä haudutuskattila, merkkeinä esim. Prego
+Lisää kommentti
Kulkee meillä suvussa nyt jo kolmannessa polvessa. Joka joulu tämän teen ja kinkun liemen kanssa syödään.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Hernemuhennos?

Nyt jo keski-ikäinen mies. Muistelen äitini valmistaneen sellaista.
No. Herneetkö ens liotetaan sitten muussataan? Miten eteenpäin? Maustetaanko?
Oli se herkullista. Perinneruuantaitaja. Neuvo!

Meillä on sellainen sähköllä pelaava haudutuspata.Siinä herneet muhivat hyvin.
Eukkoni ei ole sen hyötyjä vielä ominut.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta