Poro on parasta

Nimetön

On olemassa monia hyviä ruokia, tekijästähän se on kiinni.
Haluan kuitenkin mainostaa poroa, joka on sekä huikean maukasta ja sen lisäksi rasvakoostumukseltaa terveellistä.
Saatavuus on ongelma Etelä-Suomessa vaikka siihenkin näkyy olevan tulossa parannusta nettikaupan myötä. Googlesta löytyy toimittajia.

Kokeilkaapa joulupöydässä poroa sian tilalla ja luultavasti ihastutte.

7

1879

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raipe

      Tein tänään pitkästä aikaa kunnon perinteistä poronkäristystä. Mahtavaa.

    • Oikeassa olet mainoksessasi - poro on paras kotimainen lihamme. On vain onnetonta, että taitomme sen valmistukseksi rajoittuu usein vain käryn tekoon ja että lihaa on tarjolla kaupassa lähes aina vain pakkasessa.

      Kokeilkaapa joskus poron filettä - pieni, mutta ah! niin uljas maku. Vetää moninkertaisesti vertoja parhaalle karitsanlihalle ja huutaa hyvää punaviiniä kaverikseen. Ah, onnea, että meiltä löytyy moinen eväs!

      • Porohullu

        Poronvalmistus on helppoa:

        1.) Paistin päälle rasvaa (mieluiten poron rasvaa, mutta sikakin käy) ja uuniin vaikkapa pussissa. Saa samalla erinomaisen paistinliemikastikkeen.
        ------
        2.) Poron ns. pikkuluita pataan ja uuniin kypsymään. Pippureita hiukan sekaan ja liraus vettä joukkoon.

        Molempien kanssa puikuloista tehtyä pottumuusia, puolukkahilloa ja ehkä porkkanaraastetta.

        3.) Luisista poronlihoista saa loistavan keiton ja siihenkin mausteeksi riittä suola ja muutama pippuri.
        ---------
        Siis mahdottoman helppo valmistaa. Poronliha ei menetä makuaan pakastettuna ja säilyy rasvarakenteensa takia parikin vuotta täysin hyvänä pakkasessa. Jos kuitenkin ostaa vain esim puoli poroa, se tulee aika helposti syödyksi muutamassa hetkessä.

        Nauttikaa tästäkin herkusta.


      • purkissakin

        Tölkkiporoa on saatavissa.

        Mutta onko kokonaista poroa, siis poronpaistia myynnissä? Valmistetaanko poroa koskaan paistina?


    • ex-petteri

      Saatavuus ei ole ongelma etelä-suomessa.
      Tilaa suoraan poromiehiltä jotka myös osaavat riiputtaa ja paloitella "ammattimaisesti".
      Lentorahti ei paljoa etelään maksa jos ottaa kimpana esim. kokoporon.

      • pohtsu

        Poronlihan lähettäminen täältä pohjois.Suomesta sinne etelään on se vaikeimmaksi koettu tapahtuma. Siksi olen kikannut etelänystävilleni helpon ja luotettavan konstin saada tarkastettua hyvää poronlihaan:
        Rovaniemeltä saa poronlihaa tasan sellaisina paloina kun itse haluat. Ja sieltä kuljetukset eteläänpäin ovat huomattavasti helpommat ja nopeammat kun täältä pohjoisesta.
        Eli siellä Lapin Liha Oy puh 016-3403440


      • no se pohtsu taasen
        pohtsu kirjoitti:

        Poronlihan lähettäminen täältä pohjois.Suomesta sinne etelään on se vaikeimmaksi koettu tapahtuma. Siksi olen kikannut etelänystävilleni helpon ja luotettavan konstin saada tarkastettua hyvää poronlihaan:
        Rovaniemeltä saa poronlihaa tasan sellaisina paloina kun itse haluat. Ja sieltä kuljetukset eteläänpäin ovat huomattavasti helpommat ja nopeammat kun täältä pohjoisesta.
        Eli siellä Lapin Liha Oy puh 016-3403440

        Erikoisen mureaa ja maukasta poroa saat seuraavasti: Sahaa esim lavoista ja paisteista ns. kontinpää, eli se jalkaan päin menevä luu poikki lihan puolelta siten että mukaan jää yläpäästä noin kämmenen levyinen lihaosa luuhun. Itse valmistamisessa edellytetään että sinulla on käytettävissä varaava uuni (esim vuolukiviuuni). Lämmitä uuni normaalisti ja sulje pelti. Laita näitä poronpotkan yläpäitä rautapataan siten että ne ovat pystyasennossa. Laita padan pohjalle reilu desi vettä, johon olet liottanut yhden lihaliemikuution. Ripottele lihaosien päälle hyppyselliset merisuolaa. Sulje kansi ja aseta pata n. 12 tunniksi (eli yön yli) uuniin. Vaslmista puikulaperunoista perunamuusi ja nauti näiden haudutettujen lihojen kanssa. Yksi luuliha/ syöjä on ihan riittävää. Kastiketta, eli sitä lientä ei suurusteta. Lautaselle tulevia lisukkeita voi kukin tietysti lisätä miten haluaa, mutta pataan älä laita muita aineita. Uskomaton maku ja uskomattoman mureaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe