Kevyt pannukakku??

Onko olemassa?

Voiko pannukakun valmistaa kevyenä versiona? Jos voi, niin onko kenelläkään siihen reseptiä?

19

22760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vara parempi

      Kaipa sen voi tehdä rasvattomasta maidosta, mutta miksi pilata hyvä makunautinto? Et kuitenkaan syö pannaria päivittäin.

      Googlettamalla löytää kyllä ohjeita.

    • voi.

      Soveltaminen voi vain olla melko vaikeaa kun ne jauhot pitäisi jättää pois.
      Tepi muistaakseni kertoi että laardia voisi paistaa uunipellillä voissa ja että se olisi kevyttä. Toivottavasti hän kommentoi tätä ohjettaan.

    • .............

      Tuskinpa tosiaan pannarista mitään kevytherkkua saa aikaan, mutta perinteistä kevyemmän kuitenkin.

      Sokeriahan pannariin tulee todella vähän, joten sen muuttaminen maukeutusaineeksi tms. ei juuri mitään muuta, mutta toki senkin vaihdoksen voi tehdä. Itse teen pannarini vain rasvattomaan maitoon, mikä vaikuttaa jo selvästi enemmän kalorimäärään... ja maussa en huomaa mitään eroa (ainakaan jos kevytmaitoon tehtyyn vertaa).

      Olen myös lisäillyt pannarini päälle omenaviipaleita tms. mikä mehevöittää lopputulosta. Eipä kaipaa juuri hilloa tai mitään muutakaan herkun päälle, kun uunissa pehmenneet omenapalat ajavat saman asian.

      En tiedä, miten jauhojen muuttaminen esim. grahamjauhoiksi vaikuttaisi pannarin makuun, mutta terveellisyys toki lisääntyisi. Luulisinpa, että ainakin pienen osan jauhoista voi huoletta korvata kuitupitoisemmalla versiolla.

      • Pannukakku...

        Terveellisyyttä pannariin voi lisätä käyttämällä osana jauhoista täysjyvä jauhoja ja kauraleseitä. Kevennystä saa laittamalla rasvatonta maitoa ja kesäkurpitsaraastetta reilusti, vähenee hiilarit ja kalorit. Maku ja koostumus on ihan pannarimainen;)


    • ns. normaali

      pannari, mutta esim.kahden kananmunan sijasta laitat noin 3-4 valkuaista, niin säästät huomattavasto kaloreissa.. Ja jos vielä vaahdotat valkuaisia hieman saat pannarista kuohkeampaa.. =) TOIMII

    • leselätty

      Pannukakku -ja lettutaikina ovat aika samanlaisia. Tunnustan että itse teen usein lettuja ohjeella: 5dl maitoa ja 2munaa ja 1dl ruis- tai kauralesettä, vehnäjauhoja tarvittava määrä ja suolaa ripaus. Meillä tykkää kaikki näistä. Ei ne mitään kevyt lettuja ole mutta edes vähän täyttävämpiä ja ravitsevampia kuin pelkästä vehnäjauhosta tehdyt letut.Tosi hyviä marjojen kanssa. Kannattaa ainakin kokeilla joskus laittaa leseitä pannukakkutaikinaan.

      • valurautapannussa

        Uskomatonta mutta totta, ruisjauhoilla tehdyt lätyt taikka pannari, maistuu vähemmän leseeltä kuin täysjyväjauhoilla tehdyt! Kannattaa kokeilla!

        Vähän paremmat
        RUISLETUT

        3 munaa
        6 dl maitoa
        1 rkl hunajaa/sokeria
        1 dl ruisjauhoja
        1½ dl vehnäjauhoja
        2 rkl rypsiöljyä
        1½ tl merisuolaa

        - paistamiseen voita
        - parhaat letut syntyy valurautapannulla


    • jos käyttää

      mantelijauhoa. Ei ole lihottavia hiilihydraatteja.

      Pannukakku a la Pätkätöppönen
      4 munaa
      2 dl kuohukermaa
      1,5 dl mantelijauhoa
      2 rkl voita sulatettuna jonkin verran vuoan voiteluun
      ripaus suolaa
      kardemummaa
      (makeutusainetta, laji ja määrä maun mukaan)

      • palstalla

        Tuon kermapannarin pitäisi olla vhh resepteissä. tämän palstan ohjeita noudattavan se vain sairastuttaa ja lihottaa...


      • safkaseireeni

        Pähkinöissä (joihin mantelitkin kuuluvat) on kyllä tolkuton määrä energiaa, jos vertaa vehnäjauhoihin. Iso osa pähkinöiden kaloreista tulee nimittäin rasvasta.


    • resepti....

      5dl rasvatonta maitoa
      1dl mineraalivettä
      50g 40-60% margariinia

      1,5dl jauhoja
      0,5dl graham/ruisjauhoja
      1tl leivinjauhetta

      0,5dl raastettua omenaa

      0,5dl makeutusainetta
      3 munanvalkuaista

      sekoita ensin niinkuin on eroteltu ja sitten varovasti yhteen kaikki. lisää pinnalle 2-3 siivutettua banaania tai omenaa ym. ja laita uuniin paistumaan. puolessa välin paistoa ripottele pinnalle 0,5dl fariinisokeria ja anna sulaa. ei tarvitse hilloja eikä mitään ja energiaa vähemmän ku missään muussa bannariversiossa. nam!

      • gsdgsg

        siis 1dl raastettua omenaa ym.
        ja munat vispataan vaahdoksi.
        pahoittelen...


    • julgubben

      poimin jostain englannikieliseltä raejuusto sivulta ohjeen raejuustopannukakuille.

      2-3 munaa vatkattuna (beaten)
      1 cup raejuustoa
      hunajaa tai 1-2tl sokeria tai 1 banaani (banaanin oma hedelmäsokeri tuo tarpeeksi makeutta)
      (kanelia, vaniljaa, mitä ikinä tulee mieleen)
      1 cup kaurahiutaleita

      sekoita tehosekoittimella tai muulla sellaisella ainekset ylläolevassa järjestyksessä, tai siitä saattaa tulla liian epätasaista ja klimppistä. Munat kulhoon, käynnistä sekoitin, vatkaa munien rakenne rikki ja vähän kuohkeammiksi, lisää raejuusto, sitten banaani ja/tai mausteet, ja viimeisenä kaurahiutaleet.

      Kun ainekset ovat sekaisin, paista teflonpannulla kuten tavisletutkin keskilämmöllä.

      ohjeessa käytetty siis amerikkalaista cup mittaa.
      1cup =0,236588 l eli n. 2,4dl

      • lättymestari

        kevytsoijamaito, isotkaurahiutaleet ja vaahdotetut valkuaiset lätyissä, avot. tuli tosi hyviä ja vähän paremmalla omalla tunnolla. jopa mies tykkäs ns.kevytlätyistä ; )) ja kun vähän lisättiin kalorimäärää ja herkullisuutta ,laitettiin parin letun sisään vielä paistettua sipulia, viola kevytvalkosipuli levitetettä ja kalkkuna leikkele pala, ei parempaa vois olla, täydellinen iltapala : )


    • hyvää on

      itse kun teen pannarin en koskaan
      laita taikinaan sokeria jotain tuoreita marjoja päälle tai hilloa.

    • Pannukas
    • Poro92

      No itse teen lettuja mutta ne on melkein sama asia niin vastaan: itse oon laittanut puolet jauhojen määrästä graham jauhoja ( tulee kuitupitoisempaa) tosi hyviä on tullut mutta toisaalta se on tietysti makuasia mistä tykkää. Myös rasvattoman maidon ja öljyn käyttö täyden voin sijaan auttaa.
      Suosittelen kokeilemaan graham jauhojen käyttöä. Letut tulee terveellisemmäksi ja ne tosissaan tekee kylläisen olon. Hehe. Ja tietysti voisi hillon ja kerman sijaan käyttää täytteenä floraa tai marjoja

    • perinneruokaa

      Riisipannukakku kuuluu erottamattomasti minun hitaaseen dieettiin. Korvaan osan jauhoista keitetyllä riisillä, ja taikinaan tulee tietysti maitoa, munia, vehnäjauhoja ja suolaa sekä vähän voita pannun voiteluun. Määrät ovat summittaisia, yhteen uunipannulliseen olen höyryttänyt reilun desin riisiä (raakana) ja koska kypsyy lisää uunissa, niin keittoaikaa voi vähän lyhentää. Sushi-riisistä tehty on maultaan parasta, mutta kaikki pyöreäjyväiset, hieman liisteröityvät lisäkeriisit käyvät. Paistan aina mahdollisimman ohueksi melko kuumassa uunissa suoraan peltipannulla, ilman mitään leivinpapereita.

    • Pannukakku reseptit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      101
      7443
    2. 80
      5028
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      79
      4859
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      132
      4258
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      10
      3048
    6. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      52
      2689
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      40
      2586
    8. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      50
      2237
    9. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2211
    10. Suudeltiin unessa viime yönä

      Oltiin jossain rannalla jonkun avolava auton lavalla, jossa oli patja ja peitto. Uni päättyi, kun kömmit viereeni tähtit
      Ikävä
      21
      1840
    Aihe