OMATEKEMÄ JÄÄTELÖ

ice-cream lover

Hei! Mä oon kuullu, että omatekemää jäätelöä voi tehdä itse ilman jäätelökonettakin.
Voisiko joku kertoa (jos tietää) miten se jäätelö sitten tehdään? Mitkä raaka-aineet, mihin laitetaan ja kaikki tiedot ja yksityiskohdat.

Olisin todella kiitollinen.

56

40963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpommalla kun

      googletat tai käyt kirjastosta hakemassa jonkun sopivan kirjan. sekä kirjoja ja ohjeita on pilvin pimein! suomeksikin löytyy. yleensä resepteissä annetaan ohjeet erikseen mikäli käytössä on kone tai jos tekee käsin. ja yleensä jäätelön voi tehdä käsin, vaikka ohjeessa koneesta puhuttaisiinkin.

      perusohjetta on vaikea antaa kun ohjeita on niin monenlaisia, riippuen aineista. yleisesti ottaen juttu menee niin, että valmistetaan jäätelömassa ja pannaan se pakastimeen (vaniljakastike kermasta sekä munista mausteet, sokeriliemi mehu, jugurtti kerma mausteet, kerma marjasose tms). sitten otetaan se tietyin välein ja vatkataan jäähileet rikki. kun tätä toistetaan muutaman kerran esim tunnin välein, on lopputuloksena kaupan jäätelöstä eroavaa, mutta yleensä herkullista kotijäätelöä.

      meillä harrastettiin vuosikaudet etenkin kotitekoisia sorbetteja ja jugurttijäätelöitä (ovat helpompia koska niihin ei tarvita edes kananmunaa) kunnes lopulta hankittiin jäätelökone. eli ilmankin pärjää, mutta jos haluat kaupantasoista (tai jopa parempaa!) niin suosittelen koneen hankkimista. onnea matkaan ja hyviä herkkuhetkiä!

    • kkkkkkkkkkkkkk

      3 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
      1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria
      3 dl kuohukermaa

      Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

      Tomusokerin siivilöiminen on tärkeää, jotta jäätelöstä ei tule paakkuista.

      Vatkaa valkuaiset vaahdoksi,
      samoin kerma.
      Valkuaisvaahdon pitää olla niin kovaa, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.
      Lisää keltuasvaahtoon kerma- ja valkuaisvaahto.

      Mausta jäätelömassa ja pakasta se. Sekoita jäätelöä pari kertaa pakastamisen aikana, jotta rakenteesta tulee hyvä.

      Maustamisvinkit:

      Mansikkajäätelö:
      Hienonna 2 litraa tuoreita mansikoita. Sekoita mansikat jäätelömassaan ja pakasta se.

      Vaniljajäätelö:
      Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja keitä sitä noin 5 minuuttia ilman kantta 4 ruokalusikallisessa vettä. Ota tanko jäähtyneestä vedestä ja raaputa mustat siemenet mukaan mausteeksi. Sekoita "vaniljavesi" ja siemenmurut jäätelömassaan ja pakasta.

      Pähkinäjäätelö:
      Levitä 100 g hasselpähkinöitä uunipannulle. Paahda niitä uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna pähkinöiden jäähtyä ja muserra ne käsien välissä, että tummat kuoret irtoavat. Hienonna pähkinät karkeasti. Sekoita ne jäätelömassaan ja pakasta jäätelö.


      Pikamausteina käy: sulklaa muruina, kaakaojauhe, marjasoseet, hedelmäpalat, kinuskikastike .....

      • ei tule valkuaisia

        ...


      • beer69

        Juo lopuksi kaljaa päälle.


      • hyvääää

    • kokki

      Parhaan ja helpoiten valmistuvan jäätelön teet näin:

      Tarvitset:
      1 l Vispikermaa
      1,5dl keltuaisia
      1,5dl sokeria
      3-4dl makua antavaa ainesta esim.
      omenasosetta, mansikkasosetta, luumusosetta, banaanisosetta, päärynäsosetta, säilykemandariinisosetta, suklaarouhetta, pähkinärouhetta tai mitä ikinä tulee mieleen. Vain mielikuvitus on rajana.

      Vatkaa kylmä kerma melko löysäksi vaahdoksi.
      Lisää keltuaiset ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
      Lisää sokeri ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Sokeria voi lisätä maun mukaan joko vähemmän tai enemmän ja riippuen makua antavasta aineesta.
      Lisää makua antava aines ja maistele, jotta tiedät tarvitseeko sitä vielä lisätä. Laita massa vuokaan ja pakasta noin vuorokauden ajan.

      Jos jäätelön haluaa kumota ja tarjota, sen saa irti vuoasta, kun käyttää vuoanpohjaa hetken aikaa kuumassa vedessä tai sitten jos on oikeanmuotoinen vuoka, niin käyttää veitseä kuumassa vedessä ja pyyhkii ja luisuttaa vuoan reunoja myöten, jolloin jäätelö irtoaa

      Muutama vinkki: jos mahdollista, niin makua antavan aineen voi pakastaa ja lisätä sen massan sekaan pieninä annoksina niin jäisenä kuin vain pystyy.

      Ulkomailla kun olin työssäoppimassa, niin tein sellaista appelsiinijäätelöä. Käytin siihen sellaista appelsiinitiivistettä, jota täällä Suomessa en ole koskaan nähnyt.. :D Ikävä sitä jäätelöä.


      Toivottavasti maistuu!!

      • Satatatatatatatatjää

        Joo kivaa.Kiva tehä jäätelööö!Kiitos ohjeesta muutes!


      • Namia..

        jäätelöön käy myös ripaus Baileys, Amaretto tai kahvilikööriä.


    • kuin ostettu

      tulee kalliimmaksi kuin ostettu, joten unohda koko juttu. Tehtaalla jäätelö tehdään suurin määrin hankituista raaka-aineista, jotka tietenkin saadaan paljousalennuksin ja tuoreempana sekä tehokkain konein, joissa ei ole kalliita käyttökustannuksia. Myöskin maidon ja kerman homogenointi kotioloissa on vaikeata. Kotona tehtäväään jäätelöön joudut myös maksamaan kuluttajapakkauskulut, joita ei tietenkään ole tehdastuotannossa, kun siellä raaka-aineet tulee vieressä olevasta maidonkäsittelyn hallista putkia pitkin. Jos haluat yllättää vieraat, niin voit tavalliseen ostettuun jäätelöön sekoittaa haluamasi aineita, kuten hedelmiä, tai makeisia kun ensin annat jäätelön hieman pehmentyä ja sitten jälleen pistä pakastimeen.

      Maitojalosteita voi myös valmistaa ilman jäätelön tapaista jäädyttämistä vaikkapa rahkapohjaisina. Kokeile ! !

      • lisäaineeton

        mutta ilman ylimääräisiä lisäaineita ym. Ja takuusti parempaa!


      • All

        Kotitekoinen jäätelö ei taatusti tule kalliimmaksi.
        Jos kotona aidoista aineista tehtyä jäätelöä verrataan kaupan premium-jäätelöihin, voitaisiin kotitekoista kutsua super super premiumiksi. Kaupan tuotteissa voi ilman määrä hyvinkin olla 50%, eli joka toinen syötävä lusikallinen on ilmaa. Suomessa jäätelöä saa lain mukaan nimittää kermajäätelöksi jos siinä on vähintään kahdeksan prosenttia maitorasvaa. Kotona tehtävään jäätelöön laitetaan usein kananmunaa, jotta rakenne pysyisi hyvänä myös silloin, kun jäätelö hiukan sulaa. Tehdasjäätelöissä käytetään usein muita sakeuttamisaineita. Oikeastaan ainoita oikeita jäätelöitä kotimaan markkinoilla ovat Ben & Jerry's-jäätelöt. Vaikka nekin sisältävät sakeuttamisaineta, ovat ne sentään aidoista raaka-aineista valmistettuja. Yhden 6€:n hintaisen Ben&Jerry's- purkin hinnalla valmistan kolminkertaisen määrän yhtä laadukasta jäätelöä.
        Jos kiinostaa jäätelön valmistus enemmältikin, tässä yksi hyvä kirja: http://tinyurl.com/2jpjyn


      • turhuudenjumala

        homogenointi on suoritettu jo meijerissä. tämän ja monen muun työvaiheen takia minäkään en voi juoda meijerissä tuotettua maitoa...


      • premiumiin
        All kirjoitti:

        Kotitekoinen jäätelö ei taatusti tule kalliimmaksi.
        Jos kotona aidoista aineista tehtyä jäätelöä verrataan kaupan premium-jäätelöihin, voitaisiin kotitekoista kutsua super super premiumiksi. Kaupan tuotteissa voi ilman määrä hyvinkin olla 50%, eli joka toinen syötävä lusikallinen on ilmaa. Suomessa jäätelöä saa lain mukaan nimittää kermajäätelöksi jos siinä on vähintään kahdeksan prosenttia maitorasvaa. Kotona tehtävään jäätelöön laitetaan usein kananmunaa, jotta rakenne pysyisi hyvänä myös silloin, kun jäätelö hiukan sulaa. Tehdasjäätelöissä käytetään usein muita sakeuttamisaineita. Oikeastaan ainoita oikeita jäätelöitä kotimaan markkinoilla ovat Ben & Jerry's-jäätelöt. Vaikka nekin sisältävät sakeuttamisaineta, ovat ne sentään aidoista raaka-aineista valmistettuja. Yhden 6€:n hintaisen Ben&Jerry's- purkin hinnalla valmistan kolminkertaisen määrän yhtä laadukasta jäätelöä.
        Jos kiinostaa jäätelön valmistus enemmältikin, tässä yksi hyvä kirja: http://tinyurl.com/2jpjyn

        en verrannut...

        &Jerry -jäätelöä en ole onnistunut kokeilemaan, vaikka sitä on mainostettu; olisin varmaan kokeillut, jos olisi eteen kävellyt


      • paitsi
        turhuudenjumala kirjoitti:

        homogenointi on suoritettu jo meijerissä. tämän ja monen muun työvaiheen takia minäkään en voi juoda meijerissä tuotettua maitoa...

        sitten Eldoradon Karamelli-jäätelöstäkin, joka on kyllä harkkusuidenkin mielestä jo lähes makeaa


      • Kokeillut

        Ei koitekosta jäätelöä tarvitse homogenisoida, koska ylensä siihen käytettävä maito ja kerma on sen käsittelyn meijerissä jo saanut... Tosin jos maito olisi käsittelemätöntä niin mielestäni rakennekin pysyisi parempana.
        Hintaan vaikuttaa myös se mistä jäätelö tehdään,kotitekoisessa kun ei ole vettä jota teolliset jäätelöt sisältää... ja maku kun ei tule esansseista.


      • Micha7

        "Tulee kalliimmaksi kuin ostettu" Olen tehnyt jäätelöä, sorbetteja ym jo kymmenien vuosien ajan kotona. Ihan syystä että kaupan tuotteet eivät sovi meidän perheelle. Valmistan ilman jäätelökonetta. Ja kehuja tulee vierailtakin. Ei mitään ylimääräistä makeutusaineita tarvita, perus aineet, lehmän maito suoraan tilalta ja siihen laitetut omat luomu mansikat.. luovuutta kehiin. Säveltää voi minkä itse kerkii. terkuin:Ravintolakokki vuosimallia 1998


      • naminam

        Mikäs sä oot sanomaan muille, että "unohda koko juttu"? Jos halutaan tehdä jäätelöä itse niin halutaan. Ketä kiinnostaa paljon maksaa jos tulee hyvää ja on hauskaa tehdä? :D


      • pihlaa

        Ihan kuin se hinta olis ainut asia joka merkkaa?
        Sanonpa vaan, että nää valion ja arla-ingmanin homogenoidusta maidosta tehdyt jäätelöt on täyttä paskaa jos oot ikinä käyny vaikka ihan keski-euroopassa ja maistanu jäätelöä, niin on ihan eri maku kun homogenoidulla paskalla!! suosittelen itsetehtyä, jos omistaa makuhermot.


      • KesäNuppu

      • Anonyymi
        Micha7 kirjoitti:

        "Tulee kalliimmaksi kuin ostettu" Olen tehnyt jäätelöä, sorbetteja ym jo kymmenien vuosien ajan kotona. Ihan syystä että kaupan tuotteet eivät sovi meidän perheelle. Valmistan ilman jäätelökonetta. Ja kehuja tulee vierailtakin. Ei mitään ylimääräistä makeutusaineita tarvita, perus aineet, lehmän maito suoraan tilalta ja siihen laitetut omat luomu mansikat.. luovuutta kehiin. Säveltää voi minkä itse kerkii. terkuin:Ravintolakokki vuosimallia 1998

        Ei jaksa maitoa tiloilta haeskella


    • sattui huomaamaan viestin

      Kopioitu resepti kotikokki.netistä

      4 keltuaista
      1 dl sokeria
      1 tl vanilliinisokeria
      5 dl paksua kermaa

      Koristamiseen
      1 dl kermaa
      marjoja tai hedelmiä

      1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon vanilliinisokeri.
      2. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahdot kevyesti sekoittaen.
      3. Kaada seos huuhdeltuun vuokaan. Pane alumiinifolio kanneksi ja anna jäätelön jäähtyä pakastimessa n. 5-6 tuntia.
      4. Kun tarjoat jäätelön, kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä.

      VINKKI: Voit varioida jäätelöä maustamalla sen esim. suklaarouheella.

      • Hyvän makuista

        Myös "sattui huomaamaan viestin" ohje oli tosi hyvän makuinen. Mutta melkein uskaltaisin sanoa että ehkä vähempikin sokeri riittäisi. ;)

        PS: Plussaa ohjeen helppoudesta ja nopeasta valmistuksesta (Jos pakastamista ei oteta huomioon)


    • wasaab

      marthastewardilla on ohjeita mut englanniksi vaikuttaa yksinkertaiselta.

    • Toor

      Tein jäätelöä ensimmäisen ohjeen mukaan, tosin tavalliseen sokeriin, koska ei ollut tomusokeria. Maustoin jäätelön vedelmahillolla ja vadelmilla. Tuli ihan mielettömän hyvää! Kiitos ohjeesta :)

    • nami :))

      3 dl kermaa
      3 munaa
      1/2 dl sokeria
      1 pss marianneja tai dumbleja

      vatkaa kerma vaahdoksi sen jälkeen vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. paloitele karkit pieneksi ja sekoita varovasti kaikki, pistä esim rengasvuokaan ja vie pakastimeen. anna olla yön yli. kumoa lautaselle ja herkuttele, erittäin hyvä1

      • mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

        Miksi joissakin resepteissä on vain keltuainen, joissakin koko muna ja joissain ei ole munaa olenkaan? Mihin osaa tai koko munaa tarvitaan jäätelössä? Maku? Koostumus? Miksi se pitää vaahdottaa? Ja vielä erikseen?

        Uusavuttomana uuden jäätelökoneen omistajana yritän etsiä yksinkertaisinta ja helpointa ohjetta (vaniljajäätelöön näin aluksi) internetin niin monien mielipiteiden ja reseptien maailmasta. Mikään missä pitää kiehauttaa tms. ei tule kysymykseenkään. Kaksi eri kulhoa kahteen eri vaahtoon (yleensä kerma keltuainen ja sokeri) on jo mahdottoman monimutkainen, puhumattakaan masentava jo ennen kuin olen aloittanut, koska miettin ylimääräistä tiskausta.

        Osaako kukaan auttaa, joko HELPON ja YKSINKERTAISEN ohjeen muodossa tai antamalla hyvän järkisyyn miksi pitäisi tehdä hieman monimutkaisemmin? Kaikki sekaisin ennen koneeseen laittoa olisi ideaalisin, mutta vaahdota kerma ensin ja sekoita siihen loput aineet hellästi ja sitten koneeseen olisi tässä vaiheessa helpotus. Kiitos avusta!


      • ...
        mmmmmmmmmmmmmmmmmmm kirjoitti:

        Miksi joissakin resepteissä on vain keltuainen, joissakin koko muna ja joissain ei ole munaa olenkaan? Mihin osaa tai koko munaa tarvitaan jäätelössä? Maku? Koostumus? Miksi se pitää vaahdottaa? Ja vielä erikseen?

        Uusavuttomana uuden jäätelökoneen omistajana yritän etsiä yksinkertaisinta ja helpointa ohjetta (vaniljajäätelöön näin aluksi) internetin niin monien mielipiteiden ja reseptien maailmasta. Mikään missä pitää kiehauttaa tms. ei tule kysymykseenkään. Kaksi eri kulhoa kahteen eri vaahtoon (yleensä kerma keltuainen ja sokeri) on jo mahdottoman monimutkainen, puhumattakaan masentava jo ennen kuin olen aloittanut, koska miettin ylimääräistä tiskausta.

        Osaako kukaan auttaa, joko HELPON ja YKSINKERTAISEN ohjeen muodossa tai antamalla hyvän järkisyyn miksi pitäisi tehdä hieman monimutkaisemmin? Kaikki sekaisin ennen koneeseen laittoa olisi ideaalisin, mutta vaahdota kerma ensin ja sekoita siihen loput aineet hellästi ja sitten koneeseen olisi tässä vaiheessa helpotus. Kiitos avusta!

        Kerma ei vaahdotu, jos joukossa on jotakin muuta (sokeria voi laittaa, marjoja tai munia ei).
        Omassa ohjeessani ei ole valkuaisia lainkaan, keltuaiset käytetään.

        En ole kokenut kovin hankalaksi:
        3 dl kermaa vaahdoksi ensin, se jääkaappiin odottamaan.
        3 keltuaista ja tomusokeria vaahdoksi, sitten keitetään vahva kahvi, nyt tarvitaan kattila ja kuuma levy:
        kuumaan kahviin lisätään keltuaisvaahto koko ajan sekoittaen (tuon vuoksi meillä on johdoton "sähkövatkain").
        Sitten vatkaamista jatketaan kylmävesihauteessa ja kun keltuais-kahvivaahto on jäähtynyt, siihen sekoitetaan kermavaahto, ja sitten pakastetaan, valmista tavaraa tulee alle litra, olen käyttänyt muovisia litran vetäviä jäätelörasioita.

        Kulhoja tulee tiskattavaksi 2 ja lisäksi yksi kattila, vatkaimen vispilät tiskataan kerran tuossa välissä.
        Kahvijäätelöitä ei ole kaupasta aina saanut, siksi olen välillä tehnyt itse.
        Kylmää vettä pitää muistaa laskea tiskialtaaseen sitten kun vispilät on välissä pesty, koska aikaa ei siihen ole silloin kun kahvi-munavaahtoa vatkataan.

        En omista jäätelökonetta, jos omistaisin, tekisin jäätelöä varmaan joka päivä.


      • superjäätelö
        mmmmmmmmmmmmmmmmmmm kirjoitti:

        Miksi joissakin resepteissä on vain keltuainen, joissakin koko muna ja joissain ei ole munaa olenkaan? Mihin osaa tai koko munaa tarvitaan jäätelössä? Maku? Koostumus? Miksi se pitää vaahdottaa? Ja vielä erikseen?

        Uusavuttomana uuden jäätelökoneen omistajana yritän etsiä yksinkertaisinta ja helpointa ohjetta (vaniljajäätelöön näin aluksi) internetin niin monien mielipiteiden ja reseptien maailmasta. Mikään missä pitää kiehauttaa tms. ei tule kysymykseenkään. Kaksi eri kulhoa kahteen eri vaahtoon (yleensä kerma keltuainen ja sokeri) on jo mahdottoman monimutkainen, puhumattakaan masentava jo ennen kuin olen aloittanut, koska miettin ylimääräistä tiskausta.

        Osaako kukaan auttaa, joko HELPON ja YKSINKERTAISEN ohjeen muodossa tai antamalla hyvän järkisyyn miksi pitäisi tehdä hieman monimutkaisemmin? Kaikki sekaisin ennen koneeseen laittoa olisi ideaalisin, mutta vaahdota kerma ensin ja sekoita siihen loput aineet hellästi ja sitten koneeseen olisi tässä vaiheessa helpotus. Kiitos avusta!

        googleta "vanilijajäätelön valmistus jäätelökoneella" niin löydät monta reseptiä.


    • ...

      Etsi netistä crème anglaise:n (custard) resepti, se on yleinen jäätelön pohja. Siinä siis kananmunat kypsennetään ja seos sitä myötä muuttuu paksummaksi. Muu maustaminen ja muiden mahdollisten aineiden lisääminen sitten tuohon lisäksi.

      • äiti43

        jos nyt ei pidä kauheasti kananmunasta tai on sille allerginen, niin oikeasti joutuu tekemään jäätelön ilman kananmunaa.
        Usein leivonnassa kananmuna on lähes tarpeeton, esimerkiksi arkipulla onnistuu hyvin ilman ja oikeastaan vasta hyvinvointi-Suomessa eli sodan jälkeen kananmunan käyttö kehittyi nykyisenkaltaiseksi.

        Muutenkin ymmärrän hyvin "Miksi?":n ihmettelyn. Myös helppo resepti on tarpeen.

        Eli:
        Pikajäätelö 4 annosta
        2 pkt pakastevadelmia
        1 dl tomusokeria
        3 dl kuohukermaa
        Sekoita kaikki ainekset yleiskoneessa. Käytä konetta, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja jäätelö on valmista. Syödään heti tai pannaan pakastimeen.


      • äiskähän se minäkin
        äiti43 kirjoitti:

        jos nyt ei pidä kauheasti kananmunasta tai on sille allerginen, niin oikeasti joutuu tekemään jäätelön ilman kananmunaa.
        Usein leivonnassa kananmuna on lähes tarpeeton, esimerkiksi arkipulla onnistuu hyvin ilman ja oikeastaan vasta hyvinvointi-Suomessa eli sodan jälkeen kananmunan käyttö kehittyi nykyisenkaltaiseksi.

        Muutenkin ymmärrän hyvin "Miksi?":n ihmettelyn. Myös helppo resepti on tarpeen.

        Eli:
        Pikajäätelö 4 annosta
        2 pkt pakastevadelmia
        1 dl tomusokeria
        3 dl kuohukermaa
        Sekoita kaikki ainekset yleiskoneessa. Käytä konetta, kunnes ainekset ovat sekoittuneet ja jäätelö on valmista. Syödään heti tai pannaan pakastimeen.

        koska minäkään en tykkää vaikeista, vaan nopeita helposti arjessa pyöräyttelen, niin:

        Pehmeä vadelmajäätelö
        4 annosta
        200 g jäisiä pakastevadelmia
        250 g Arla keittiö maitorahkaa
        1 rkl vaniljasokeria
        1 dl sokeria
        Sekoita ainekset nopeasti monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Jaa pehmeä jäätelö neljään annosmaljaan tai lasiin. Tarjoa heti.

        Helppo Jäätelöresepti
        ( n.½ l)
        n. 100 g maidotonta margariinia
        3 dl riisimaitoa/vaaleaa mehua (esim. päärynä/ananas/persikka)
        2,5 rkl maissi/riisijauhoa
        1-1,5 dl hedelmäsokeria tai 2,5-3 dl sokeria
        (2 tl vanilliinisokeria)
        1 tlk (415g) säilykepäärynöitä/persikoita/ananasta tai 200 g pakastemarjoja (esim. vadelmaa/boysenmarjaa/mansikkaa)
        Huom! Resepti onnistuu parhaiten 2-nopeuksisella jäätelökoneella. Ohje, joka ei jäädy pakastimessa aivan jääkalikaksi.
        1. Valuta säilykehedelmät (voit käyttää mehun kiisseliin) ja pane ne pakastimeen.
        2. Sekoita riisimaitoon/mehuun maissi/riisijauho ja sokeri.
        3. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua hiljakseen 2-3 min.
        4. Jäähdytä huolellisesti, voit maustaa vanilliinisokerilla. Tarkista makeus.
        5. Vaahdota rasva ja lisää jäähtynyt kiisseli mukaan pienissä erissä (=kreemi).
        6. Jauha jäiset hedelmät/marjat soseeksi ja yhdistä kreemiin. Tässä vaiheessa seos näyttää raejuuston ja hedelmäsoseen sekoitukselta, mutta ei hätää.
        7. Laita seos käynnissä olevan jäätelökoneen kulhoon, käytä konetta ensin 10 min. II-nopeudella (näin seos muuttuu tasaiseksi), sitten n. 25-30 min. I-nopeudella.
        8. Pakkaa valmis jäätelömassa jäähdytettyyn pakasterasiaan tai annosvuokiin ja pakasta.

        Maapähkinäjäätelökuutiot
        • 5 dl tavallista jogurttia
        • 1 tai 2 banaania
        • 2 ruokalusikkaa maapähkinätahnaa
        • 2 ruokalusikkaa hunajaa.
        Sekoita keskenään ja laita jääkuutiokoteloihin (tai mihin laatikkoon haluat) ja se sitten pakasteeseen.
        Nautitaan aavistuksen sulaneina. Muista että maapähkinätahna pitää prosessoida sileäksi,

        Ananasjäätelö
        1prk maitorahkaa
        1 prk ananasmurskaa valutettuna
        1,25dl sokeria
        1tl vaniljasokeria
        2dl kermaa vaahdotettuna

        1. Sekoita muut ainekset keskenään, paitsi kerma.
        2. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
        3. Vatkaa kerma ja sekoita se varovasti massan joukkoon.
        4. Jäädytä seosta jäätelökoneessa ainakin 30 minuuttia.


    • Iirene

      Tämä on tosi helppo sorpetti ohje ja voit käyttää mitä tahansa mehua jos ei ole sitruunoita.
      5dl vettä
      5dl sitruunanmehua ja raastettua kuorta
      n. 300g sokeria

      1. Anna sokerin liuveta veteen. Lisää mehu ja laita pakastimeen.
      2. Ota melkein jähmettynyt( mutta silti löys) mehu pakastimesta ja vatkaa voimakkaasti että saat rikottua jääkristallit.
      3. Toista tämä kaikkiaan 3 kertaa ja anna jähmettyä yön yli.
      Ps. Maistuu mahtavalta shamppanjan kanssa.

    • :Cherry:

      No en löytänyt jäätelön reseptiä, mutta löysin sorbetin... Katso jos kiinnostaa niin ''Herkut.net'' Sivustolta sieltä löysin...

    • äätelö

      Millähän voisi korvata tuon kananmunan, niin että jäätelö olisi kuohkeaa, pehmeää ja jämäkämpää kuin pelkkä kerma rahaka/joku... sekoitus? Onko hyviä ohjeita tähän vaivaan? Monimutkaisempikin ohje käy hyvin.

      • ilman kananmunaa

        ^ kuulema pieni määrä likööriä toimisi niin, ettei jäätelö jäädy tönköksi (=alkoholista johtuen). Siihen tarkoitukseen kai kananmunaakin käytetään? Pieni määrä tarkoittaa siis n. 2 ruokalusikallista.


    • Hyväää
    • Suvikki74

      Vegaanit käyttää kananmunan sijasta soijajauhoja ja joissakin jäätlöohjeissa on mukana hieman maissijauhoa. Perunajauhoakin voisi kokeilla.

      • Tiskin tällä puolen

        Kerro sitten lopputulos kun olet valmistanut jäätelöä!!!

        Miltä se maistui, ja millainen rakenne siinä oli????


    • Jee<3

      Heps kukkuu!

    • Jäätelöhullu

      Jee, jädee! ...ja sorpettia. Kiitos neuvoista.

    • e

      tiijättekö mistä voi löytää jäätelökoneen voipiko löytää googlesta?

      • --

        parhaimmista joka on pieni ja valmistaa hyvää jäätelöä alle 1 tunnissa on OBH nordican pieni sininen (varmaan on muitakin värejä mutta silloin kun ostin niin ei ollut muita kuin sinisiä) n. 50 euroa


    • --

      Tee esim. mansikkapirtelö ja laita muoviastiaan ja sitten pakkaseen muutamaksi tunniksi. HUOM SEKOITA MINIMISSÄÄN PUOLEN TUNNIN VÄLEIN PAKKASESSA OLEVAA JÄÄTELÖA!! Mukavan helppo resepti sama kotitekoisella sorbetilla!!

      Mansikkapirtelö 5 henkilölle


      n.5-7 dl maustamatonta jogurttia
      pakastemansikoita alle 500 g (riippuu miten mansikkaista haluat)
      1 iso banaani
      vaniljasokeria tai sokeria

      sekoita sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. suoraan suuhun tai pakkaseen ja jäätelöksi

      Sitruuna Sorbetti

      sulata sokeri kiehuvaan veteen (veden ja sokerin määrä riippuu kuinka paljon haluat esim. 1 dl sokeria n 3 dl vettä
      3 sitruunan mehut jäähtyneeseen vesisokeriseokseen
      sekoita ja laita pakkaseen
      TÄMÄ SOKERIVESI SOPII VAIKKA MEHUTIIVISTEEN TAI KAHVIN KANSSA PAKKASEEN JA SORBETIKSI

    • mestarioon

      okei 2007 oo ton laittanu, enää tästä hyötyä, mutta: vatkaa 2 munaa ja 1 dl sokeria sekä 4 dl kuohukermaa erikseen. sekoita --> pakkaseen 3 h nammms:)

    • Vaniljajäätelö

      Mukavia ohjeita. - Mihin sitä jäätelökonetta enää tarvitaan, jos massa kuitenkin pitää ensin esim. monitoimikoneella kuohkeuttaa ensin. Sehän pitää kai kuitenkin jäädyttää pakastimessa ? Minä kun luulin,että voi heittää kaikki ainekset siihen koneeseen ja painaa nappia. No, eipä kai voi luistaa niistä ennakkovalmisteluista. - Muuten, en halua olla ilon pilaaja, mutta sen takia ne kananmunat perinteisessä vanilja ( kiisseli- ) jäätelössä kuumennetaan, kun muualla kuin Suomessa on se salmonellavaara. Sama peikko vaanii ulkolaisissa pakastemarjoissa. Joten kuumenna. _pientä vaivannäköä, ja jäätelö on hyvää.

    • hunajat kiertoon
    • jäätelö♥

      teen jäätelöstä kouluun esitelmän. kiitos ohjeista :)

    • Maikkis
      • Herkkujen Ystävä

        Heips! Kiitos kkkkkkkkkkkk,liekö tarpeeks...Tein Sinun reseptilläsi jätskiä,ja makuna oli tyrni omista pensaista plus 4tl lakkalikööriä!!!!Ukko ihastui oitis ja nyt on uutta makuelämystä suunnitteilla.Ihan todellakin onnistuu ilman j-konetta,itse käytin sähkövatkainta.Kokeilkaa ihmiset ,se on hauskaa sekä todella palkitsevaa,kun tekee jotain uutta ja maistuvaa,se onnistumisen ilo..


      • Kari_S_
        Herkkujen Ystävä kirjoitti:

        Heips! Kiitos kkkkkkkkkkkk,liekö tarpeeks...Tein Sinun reseptilläsi jätskiä,ja makuna oli tyrni omista pensaista plus 4tl lakkalikööriä!!!!Ukko ihastui oitis ja nyt on uutta makuelämystä suunnitteilla.Ihan todellakin onnistuu ilman j-konetta,itse käytin sähkövatkainta.Kokeilkaa ihmiset ,se on hauskaa sekä todella palkitsevaa,kun tekee jotain uutta ja maistuvaa,se onnistumisen ilo..

        Panostakaa nyt kunnon jäätelökoneeseen:
        http://www.hullunhalvat.com/2012/09/jaatelokone-halvalla.html


    • ssuvi

      http://drsugars.blogspot.fi/search/label/Jäätelö

      Täältä löytyy parhaat jädereseptit ilman jädekonetta!

      Ite omistan koneen myös, mutta näillä resepteillä tulee parempia ja ilman konetta! Muutenkin mahtava blogi, tytöt selvästi tietää mitä tekee!

    • amazooni2
    • mietityttää hieman

      Osaako joku neuvoa miksi omatekoisesta jäätelöstä tulee jäähileinen pakastimessa?
      Olen tarkistanut pakastimen kylmyyden, se on ok. Olen vatkannut vähemmän ettei olisi ilmaa mutta siltikin lusikka osuessaan jäätelöön, kuuluukin ihan sellainen kohahdus kun jäähileet liikahtaa.

    • litroittain jäätelöä

      OLETKO KENTIES LIHAVA?

    • Jäätelöty

      Helpoin ohje minkä tiedän:

      3dl kuohukermaa
      2 kananmunaa
      1dl tomusokeria
      Mausteet

      Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
      Vatkaa kananmunat ja tomusokeri vaahdoksi.
      Yhdistä vaahdot ja mausta haluamallasi tavalla. Laita pakkaseen ja sekoittele välillä, kunnes seos on mielestäsi sopivan paksuista.

      Maustamisesimerkkejä:
      -Jäähtynyttä kahvia ja leivontakaakaota
      -Sulaa suklaata, annathan suklaan jäähtyä jääkaapissa jos se on kuumaa
      -Mansikoita tai banaania muussattuna
      -Tuoretta minttua
      -2½ tl vaniljasokeria
      -Maapähkinävoita

    • herkkukunkku

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      85
      4022
    2. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      35
      3071
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      99
      2263
    4. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      31
      2038
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      27
      1811
    6. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      31
      1790
    7. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      70
      1790
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      27
      1557
    9. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      9
      1517
    10. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1501
    Aihe