Perinne

ruokaa on saatavissa

LIKOKALAA on ilmestynyt jo myyntiin nami,nami.......

7

1015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tarkoitatko lipeäkalaa?

      Nyt meni ohi tuo nimike, tarkoitatko lipeäkalaa?

      • Juuri tarkoitin

        Justiina,mistäs arvasit oletko SATAKUNNASTA vain LOUNAIS-SUOMESTA?


    • Tässä olisikin mielenkiintoinen alue herättää henkiin: kuivakala, likokala, lipeäkala, bacalao...

      Eihän ne kaikki aivan samoja ole, mutta samassa kastissa kuitenkin. Lipeäkalan valmistus kun on meillä varsin köyhää: uunissa tai vesihauteessa ja valkokastikkeen kanssa. Eihän se huonoa ole, mutta nykypolvi taitaa vierastaa ja kun kyseessä on vain joulunajan herkku, rajoittaa sekin jo käyttöä.

      Kuitenkin välimerenmaissa sikäläinen kuivakala - bacalao, kuivattu, suolattu turska - on iso asia ja lähes kansallisruoka. Reseptejä on satoja erilaisia ja erittäin hyviä. Olen valmistanut meidän omaa lipeäkalaamme joskus portugalilaisella reseptillä ja täytyy myöntää, että se antaa aivan uusia ulottuvaisuuksia kalalle.

      Likokalan ystävät: katsokaapa joskus näitä bacalao-reseptejä vaikka Googlella ja kohtaatte aivan uuden maailman! Tehkää Jouluksi lipeäkalaa, mutta uudella tavalla.

      • vanha kokki

        On hieman meidän käyttämästämme turskasta poikkeava. Espanjassa käytetään, samoin kuin portugalissa paljon valkoturskaa. Meillä nykyisin tarjolla joulun aikaan turskan sijaan enimmäkseen Molvaa. Kapakala sinänsä on mielenkiintoinen ruokana. Harva tietää lipeäkalan valmistuksen niksit. Molvan liha on muuten harmaampaa ja löysempää kuin turskan, mutta sen saatavuus on kaiketi nykyään parempi, koska se on myös reilusti halvempaa kuin turska.


      • turhuudenjumala
        vanha kokki kirjoitti:

        On hieman meidän käyttämästämme turskasta poikkeava. Espanjassa käytetään, samoin kuin portugalissa paljon valkoturskaa. Meillä nykyisin tarjolla joulun aikaan turskan sijaan enimmäkseen Molvaa. Kapakala sinänsä on mielenkiintoinen ruokana. Harva tietää lipeäkalan valmistuksen niksit. Molvan liha on muuten harmaampaa ja löysempää kuin turskan, mutta sen saatavuus on kaiketi nykyään parempi, koska se on myös reilusti halvempaa kuin turska.

        nam nam... Wissillä töissä ollessani, tuli tuo mainio raaka-aine tutuksi. siitä lähtien on joka joulu mummoni(joka savolaisena tekee parhaat kala ,liha, lanttu ja patakukot.)vaatinut tekemään siitä jotain. mummoni on aina tykännyt livekalasta, joten kerran menin ehdottamaan tällaista kapakalan tyyppistä ratkaisua ja siitä lahtien olen sen saanut joka vuosi tehdä uudestaan.


      • vanha kokki
        turhuudenjumala kirjoitti:

        nam nam... Wissillä töissä ollessani, tuli tuo mainio raaka-aine tutuksi. siitä lähtien on joka joulu mummoni(joka savolaisena tekee parhaat kala ,liha, lanttu ja patakukot.)vaatinut tekemään siitä jotain. mummoni on aina tykännyt livekalasta, joten kerran menin ehdottamaan tällaista kapakalan tyyppistä ratkaisua ja siitä lahtien olen sen saanut joka vuosi tehdä uudestaan.

        Merluzaa, eli valkoturskaa, Saludissa?


      • turhuudenjumala
        vanha kokki kirjoitti:

        Merluzaa, eli valkoturskaa, Saludissa?

        olen itsekin tykästynyt siihen. aina pitää olla pakkasessa vähän jos tulee kova himo...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      22
      3017
    2. Tykkäsin rakas

      Tuottaa sulle nautintoa❤️🔥olet paras ja nautin itsekkin suunnattomasti
      Suhteet
      39
      2617
    3. Mies mä oon ihan helppo

      Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...
      Ikävä
      38
      1473
    4. Hyvää iltaa!

      Mikä on päivän viisaus?
      Ikävä
      84
      1350
    5. Olet onnellinen sinkku

      Näin se on nähtävä.
      Ikävä
      63
      1241
    6. Mies olen aika erakko nykyään

      Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä
      Tunteet
      40
      999
    7. Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?

      Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.
      Maailman menoa
      124
      893
    8. Haittaako jos

      kaivattusi käy tosi usein pissalla ja/tai kakalla?
      Ikävä
      32
      806
    9. Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas

      Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi
      Yle
      28
      656
    10. Skenaario

      Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan
      Sinkut
      59
      621
    Aihe