LIKOKALAA on ilmestynyt jo myyntiin nami,nami.......
Perinne
7
1015
Vastaukset
- Tarkoitatko lipeäkalaa?
Nyt meni ohi tuo nimike, tarkoitatko lipeäkalaa?
- Juuri tarkoitin
Justiina,mistäs arvasit oletko SATAKUNNASTA vain LOUNAIS-SUOMESTA?
Tässä olisikin mielenkiintoinen alue herättää henkiin: kuivakala, likokala, lipeäkala, bacalao...
Eihän ne kaikki aivan samoja ole, mutta samassa kastissa kuitenkin. Lipeäkalan valmistus kun on meillä varsin köyhää: uunissa tai vesihauteessa ja valkokastikkeen kanssa. Eihän se huonoa ole, mutta nykypolvi taitaa vierastaa ja kun kyseessä on vain joulunajan herkku, rajoittaa sekin jo käyttöä.
Kuitenkin välimerenmaissa sikäläinen kuivakala - bacalao, kuivattu, suolattu turska - on iso asia ja lähes kansallisruoka. Reseptejä on satoja erilaisia ja erittäin hyviä. Olen valmistanut meidän omaa lipeäkalaamme joskus portugalilaisella reseptillä ja täytyy myöntää, että se antaa aivan uusia ulottuvaisuuksia kalalle.
Likokalan ystävät: katsokaapa joskus näitä bacalao-reseptejä vaikka Googlella ja kohtaatte aivan uuden maailman! Tehkää Jouluksi lipeäkalaa, mutta uudella tavalla.- vanha kokki
On hieman meidän käyttämästämme turskasta poikkeava. Espanjassa käytetään, samoin kuin portugalissa paljon valkoturskaa. Meillä nykyisin tarjolla joulun aikaan turskan sijaan enimmäkseen Molvaa. Kapakala sinänsä on mielenkiintoinen ruokana. Harva tietää lipeäkalan valmistuksen niksit. Molvan liha on muuten harmaampaa ja löysempää kuin turskan, mutta sen saatavuus on kaiketi nykyään parempi, koska se on myös reilusti halvempaa kuin turska.
- turhuudenjumala
vanha kokki kirjoitti:
On hieman meidän käyttämästämme turskasta poikkeava. Espanjassa käytetään, samoin kuin portugalissa paljon valkoturskaa. Meillä nykyisin tarjolla joulun aikaan turskan sijaan enimmäkseen Molvaa. Kapakala sinänsä on mielenkiintoinen ruokana. Harva tietää lipeäkalan valmistuksen niksit. Molvan liha on muuten harmaampaa ja löysempää kuin turskan, mutta sen saatavuus on kaiketi nykyään parempi, koska se on myös reilusti halvempaa kuin turska.
nam nam... Wissillä töissä ollessani, tuli tuo mainio raaka-aine tutuksi. siitä lähtien on joka joulu mummoni(joka savolaisena tekee parhaat kala ,liha, lanttu ja patakukot.)vaatinut tekemään siitä jotain. mummoni on aina tykännyt livekalasta, joten kerran menin ehdottamaan tällaista kapakalan tyyppistä ratkaisua ja siitä lahtien olen sen saanut joka vuosi tehdä uudestaan.
- vanha kokki
turhuudenjumala kirjoitti:
nam nam... Wissillä töissä ollessani, tuli tuo mainio raaka-aine tutuksi. siitä lähtien on joka joulu mummoni(joka savolaisena tekee parhaat kala ,liha, lanttu ja patakukot.)vaatinut tekemään siitä jotain. mummoni on aina tykännyt livekalasta, joten kerran menin ehdottamaan tällaista kapakalan tyyppistä ratkaisua ja siitä lahtien olen sen saanut joka vuosi tehdä uudestaan.
Merluzaa, eli valkoturskaa, Saludissa?
- turhuudenjumala
vanha kokki kirjoitti:
Merluzaa, eli valkoturskaa, Saludissa?
olen itsekin tykästynyt siihen. aina pitää olla pakkasessa vähän jos tulee kova himo...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois
Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait223017- 392617
Mies mä oon ihan helppo
Miehelle johon oon ihastunut. Olen harvoin ihastunut, mutta suhun olen. Ei tarvitse kuin pyytää, niin...381473- 841350
- 631241
Mies olen aika erakko nykyään
Vanhentunutkin olen muutamana viime vuonna parikyt vuotta. Kun en ennenkään kelvannut, niin tuskin nytkään kelpaan. Lisä40999Lavroville taitaa olla jo ikkuna raollaan?
Lavrovin syytä välttää korkeita paikkoja ja ikkunoiden läheisyyttä.Ettei vain keikahda ikkunasta pihalle.124893- 32806
Ylen johdon hulppeat bonukset alkavat taas
Suora kopio Iltalehdestä: "Asiasta kertoo Iltalehdelle Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti Apunen. Mitä tulospalkkioi28656Skenaario
Elämä ja kuolema ovat merkillisin nyytti olevaisuutta. Mutta kun kumpaakaan ei ole, syntyy lapsuksia, joita korjaamaan59621