Olen saanut Hangossa kesäravintola Piraten kalapöydästä vuokaan leivottua kalakukonomaista tuotetta. Se oli leivottu taikinakuoreen kuten kalakukko, mutta vuoan malliin ja leikattu sitten viipaleiksi. Aika hyvää sinänsä.
Tietääköhän joku "kukkoihmisistä" onko kyseessää ravintolan oman tuotekehityksen tuote vai saako samanlaista vuokakukkoa jostain kaupan hyllyltä?
Voisihan sitä itsekin tehdä ja aionkin kokeilla - onhan olemassa patakukkoa yms. ihan omanakin reseptinä. Mutta jos joku oikein myisi moista?
Vuokakukko...
21
2517
Vastaukset
- turhuudenjumala
että kyseessä oli kulibiac... en ole varma, mutta tunnen kyseisen ravintolan mesun, joten voisin kysästä vaikka huomenissa häneltä, jos on tullut jo matkoiltaan takas kotisuomeen.
Kulibjankan - tai kulibiac tai kulibjaka - tunnen kyllä ja kyllä tässä oli koetettu pikemminkin luoda kalakukolle uutta muotoa. Kysäisehän kun tapaat kaverin ja kerro täällä!
- tapauksessa
crudo kirjoitti:
Kulibjankan - tai kulibiac tai kulibjaka - tunnen kyllä ja kyllä tässä oli koetettu pikemminkin luoda kalakukolle uutta muotoa. Kysäisehän kun tapaat kaverin ja kerro täällä!
on viisain lähteä ostamaan kuin yrittää kotiuuneilla rustata, jo taito saada sisälyö pysymään sisällä lienee aikamoisen saumauksen kisällinnäyte.
- turhuudenjumala
crudo kirjoitti:
Kulibjankan - tai kulibiac tai kulibjaka - tunnen kyllä ja kyllä tässä oli koetettu pikemminkin luoda kalakukolle uutta muotoa. Kysäisehän kun tapaat kaverin ja kerro täällä!
kalakukkoahan siitä oli haettu... paikan toinen omistaja olli vuori saa kuulemma hauskoja aatoksia ruuan suhteen sillontällön...
- se vuokakukko
siellä ravintolassa tehty ruistaikinakuoreen?
Oli tehty ruiskuoreen - tosin taisi olla vähän nisuakin joukossa. Kala oli muikkua eikä juuri läskiä löytynyt, mutta oli kyllä aika hyvää ja kauniin näköistä kun sai siivuiksi kivemmin kuin perinteisen kalakukon. Kun kalat oli asetettu vuokaan pitkittäin ja siitä oli leikattu siivuja tuli kalojen leikkauspinta koreasti esille.
Kalakukko olisi hyvä ja juhlava vierasruoka, mutta on vähän vaikeasti tarjottava vaikka ruoka onkin kauniissa "astiassa" tarjolla ja astiankin saa syödä. Kalojen onkiminen veitsellä ja lusikalla ruistaikinakuoresta tekee kaloista yleensä muhjua ja murenia - hyviä tietysti nekin, mutta sottaisen näköistä!- santtu
crudo kirjoitti:
Oli tehty ruiskuoreen - tosin taisi olla vähän nisuakin joukossa. Kala oli muikkua eikä juuri läskiä löytynyt, mutta oli kyllä aika hyvää ja kauniin näköistä kun sai siivuiksi kivemmin kuin perinteisen kalakukon. Kun kalat oli asetettu vuokaan pitkittäin ja siitä oli leikattu siivuja tuli kalojen leikkauspinta koreasti esille.
Kalakukko olisi hyvä ja juhlava vierasruoka, mutta on vähän vaikeasti tarjottava vaikka ruoka onkin kauniissa "astiassa" tarjolla ja astiankin saa syödä. Kalojen onkiminen veitsellä ja lusikalla ruistaikinakuoresta tekee kaloista yleensä muhjua ja murenia - hyviä tietysti nekin, mutta sottaisen näköistä!Viiltelemästä muikkukukkoo viipaleiksi. Meilläpäin muikut lavotaan sievästi pitkittäin, ei siten kuin huolimattoman halot liitrissä. Kyllä se on nätti leikattuna. Vanahaan tyyliin kukko syötiinkin avaamalla kukon kansi ja sieltä sitten kukin puukollaan, tai mikä kullakin ammensi omat makupalansa, suttuisen näköstähän olj. Pöytätavat on tokkiisa muuttuneet savossakin, ei tiellä ennee savupirtisä asustella, sähkövalot ne meillähii.
- savolainen --- -- ---
santtu kirjoitti:
Viiltelemästä muikkukukkoo viipaleiksi. Meilläpäin muikut lavotaan sievästi pitkittäin, ei siten kuin huolimattoman halot liitrissä. Kyllä se on nätti leikattuna. Vanahaan tyyliin kukko syötiinkin avaamalla kukon kansi ja sieltä sitten kukin puukollaan, tai mikä kullakin ammensi omat makupalansa, suttuisen näköstähän olj. Pöytätavat on tokkiisa muuttuneet savossakin, ei tiellä ennee savupirtisä asustella, sähkövalot ne meillähii.
maistanu Atrian muikkukukkoa, jota ainakin Lidl on mainostanu, vaikk en oo koskaan onnistunutkaan sinä päivänä menemään kauppaan ja seuraavina päivinä sitä on turha ehtiäkään. Et ei sen puoleen, se on ihan ymmärrettävää.
Jos niin tuleeko siitä hyvä mieli ja tekeekö se myös ahvenkukkoa, kun vaan turistit ostaa muikkukukkoa vai miten. - kanssa --
voita - onhan sitä ylleensä seisovassa pöydässä.
- Rantasalmelainen
savolainen --- -- --- kirjoitti:
maistanu Atrian muikkukukkoa, jota ainakin Lidl on mainostanu, vaikk en oo koskaan onnistunutkaan sinä päivänä menemään kauppaan ja seuraavina päivinä sitä on turha ehtiäkään. Et ei sen puoleen, se on ihan ymmärrettävää.
Jos niin tuleeko siitä hyvä mieli ja tekeekö se myös ahvenkukkoa, kun vaan turistit ostaa muikkukukkoa vai miten.Ei ou oikiaa kukkova nähänykkää. Kuivaa olj ja maistanna ei sitte nii miltee. Olj siinä rippuse verra läskii, mutta kuivaks olj suatu siltinnii. Eipä käy savolaesee, oikian immeissen makkuu, tuskin kelepoo muillekkaa, niin huonoo olj särpimeksi. Pittee vielä lisätä, jotta kallistaki pakana vielä, mielestän on. Myövät sitä muukkii ku Lidl. En ou ammattilaine, mutta vakkuutan toennii paestavani ihe paremman kukon.
- muikkukukkoja
Rantasalmelainen kirjoitti:
Ei ou oikiaa kukkova nähänykkää. Kuivaa olj ja maistanna ei sitte nii miltee. Olj siinä rippuse verra läskii, mutta kuivaks olj suatu siltinnii. Eipä käy savolaesee, oikian immeissen makkuu, tuskin kelepoo muillekkaa, niin huonoo olj särpimeksi. Pittee vielä lisätä, jotta kallistaki pakana vielä, mielestän on. Myövät sitä muukkii ku Lidl. En ou ammattilaine, mutta vakkuutan toennii paestavani ihe paremman kukon.
valintatalossa, olipa yllätys, mut unohuin ostaa, kun kirmailin etsimässä jotain muuta ja tais sit olla että hyvä oli jollen kokkeillut.
Pentele, kun tuo murre tarttuu, tarttuispa jotain muutakin. kanssa -- kirjoitti:
voita - onhan sitä ylleensä seisovassa pöydässä.
Oli kalapöydässä, mutta voita löytyi vieressä. Oli kyllä vähän kuivaa, joten voi oli hyvä olemassa
- ihan ensiarvoisen
crudo kirjoitti:
Oli kalapöydässä, mutta voita löytyi vieressä. Oli kyllä vähän kuivaa, joten voi oli hyvä olemassa
tärkeä, olkoonpa millaisesta kukosta tahansa kyse
toivoa vaan sopii että pöytäseuruekin sen ymmärtää eikä ala saarnata juuri oikealla hetkellä mistään terveellisistä elämäntavoista... niitä ehtii vaalia sitten kotonakin... - eikä muutkaan
savolainen --- -- --- kirjoitti:
maistanu Atrian muikkukukkoa, jota ainakin Lidl on mainostanu, vaikk en oo koskaan onnistunutkaan sinä päivänä menemään kauppaan ja seuraavina päivinä sitä on turha ehtiäkään. Et ei sen puoleen, se on ihan ymmärrettävää.
Jos niin tuleeko siitä hyvä mieli ja tekeekö se myös ahvenkukkoa, kun vaan turistit ostaa muikkukukkoa vai miten.maistaneet Atrian kalakukkoa. Ei ole myynnissä Lidlissä enempää kuin muissakaan kaupoissa. Ei valmista Atria kalakukkoja. Bisnes on lihassa.
- sen tietää
eikä muutkaan kirjoitti:
maistaneet Atrian kalakukkoa. Ei ole myynnissä Lidlissä enempää kuin muissakaan kaupoissa. Ei valmista Atria kalakukkoja. Bisnes on lihassa.
jos ketkä
- kukon kuori
on sitä oikeaa, muu on liian vaaleaa... millaista tuo oli ja oliko vuorattu porsaansiivuilla.
Oli siinä kuopiolaista enemmän nisua ja maistui se kyllä maussakin. Tämä oli sellainen kehittelyn tuote, mutta ei oikeastaan pöllömpi. Täytteen yläreunalle oli ainakin näytetty läskiä, mutta enemmän minä olisin siihen pistänyt - vaikka vuorannut koko kannealustan kunnolla läskillä.
- immeinen
crudo kirjoitti:
Oli siinä kuopiolaista enemmän nisua ja maistui se kyllä maussakin. Tämä oli sellainen kehittelyn tuote, mutta ei oikeastaan pöllömpi. Täytteen yläreunalle oli ainakin näytetty läskiä, mutta enemmän minä olisin siihen pistänyt - vaikka vuorannut koko kannealustan kunnolla läskillä.
tahi paremminnii vaai tummaa ja läskiä sitä olla pitää niin että suupielistä valuu
- missä hyvään tehtynä
niin kotona tenty kukko voittaa aina teollisuus kukot
Samaa mieltähän on kai pakko olla, mutta tämä lienee ollut ravintolan omaa tekoa ja siinä mielessä kunnioitettu teko - varsinkin tarjottuna saariston arvoisassa kalapöydässä sadan silakan, kymmenen siian ja kolmen lohen kaverina.
- nopeasti uunissa
Osta ruisvoitikinaa ja anna sulaa huoneessa. Samalla osta siansivua kauppahallista. Sil aikaa puhko muikut, laita kerroksittain pataan sekä silava, muikut, sipuli, tilli, maustepippuri ja hiukka suolaa ja päälle pläjäytä ruisvoitaikina. Voita juustohöylällä pinnalle.
Uuniin 40 min ja 150 astetta, mikäli maltat tuoksulta odottaa. Ruodotkin pehmenee uunissa.
http://groups.jyu.fi/syrinx/arkisto/voiceorgan/1998/sivu9.html
http://www.kyyrolansavi.fi/reseptit.htm
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1092820Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212320Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631041930- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1691341Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2841169- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi243979