Meneekö pilalle, jos laittaa vakuumissa olevan
savulohen pakasteeseen eli meneenkö pilalle?
Savulohi pakasteeseen
13
18317
Vastaukset
- Kalastaja
Voit pakastaa huoletta. Ei se kylläkään siitä paranekkaan.
- syömäkelpoisena
pysyy, mutta maku ja koostumus kärsivät. En suosittele.
- Kalastaja
Höpö höpö, pakastusaika ja etenkin pakastusnopeus(jäätymisaika) ovat merkittävimmät pilaajat. Pakastaminen mahdollisimman nopeasti ja säilytys enint.kolme kuukautta. Kysyisinkin edelliseltä, miten se vaikuttaa koostumukseen. En ole huomannut mitään merkittävää koko ammattiaikanani, kun olen kalaa käsitellyt, myös savustettua. Ei liioin makuhaittoja ole huomattu, ellei tuote ole maannut pakasteessa liian kauan. Voisitko siis valaista tyhmää kalastajaa, sillä sitähän teen vain elinkeinokseni. Kaikki neuvot ovat tervetulleita, jos ne parantavat myytävien laatua.
- Nanna1
Kalastaja kirjoitti:
Höpö höpö, pakastusaika ja etenkin pakastusnopeus(jäätymisaika) ovat merkittävimmät pilaajat. Pakastaminen mahdollisimman nopeasti ja säilytys enint.kolme kuukautta. Kysyisinkin edelliseltä, miten se vaikuttaa koostumukseen. En ole huomannut mitään merkittävää koko ammattiaikanani, kun olen kalaa käsitellyt, myös savustettua. Ei liioin makuhaittoja ole huomattu, ellei tuote ole maannut pakasteessa liian kauan. Voisitko siis valaista tyhmää kalastajaa, sillä sitähän teen vain elinkeinokseni. Kaikki neuvot ovat tervetulleita, jos ne parantavat myytävien laatua.
En kykene syömään tai syöttämään sitä juuri nyt.
Kannattaako pakastaa vakuumissa tai ilman? - Kalastaja
Nanna1 kirjoitti:
En kykene syömään tai syöttämään sitä juuri nyt.
Kannattaako pakastaa vakuumissa tai ilman?avannut pakettia, niin siinä vacuumipaketissa vaan pakasteeseen, ellet halua paloitella kalaa sopiviksi annospaloiksi, mikä saattaisi olla kätevää tulevaisuutta ajatellen.
- Anonyymi
Kalastaja kirjoitti:
avannut pakettia, niin siinä vacuumipaketissa vaan pakasteeseen, ellet halua paloitella kalaa sopiviksi annospaloiksi, mikä saattaisi olla kätevää tulevaisuutta ajatellen.
Vacuumipaketissa pakastetun kalan kun sulattaa niin kannattaa ottaa pois paketista ja sulattaa ilman pakettia. Muuten saattaa kehittyä erittäin vaarallista bakteeria, jos sulaa vacuumipakkauksessaan. Tämän luin jostain.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vacuumipaketissa pakastetun kalan kun sulattaa niin kannattaa ottaa pois paketista ja sulattaa ilman pakettia. Muuten saattaa kehittyä erittäin vaarallista bakteeria, jos sulaa vacuumipakkauksessaan. Tämän luin jostain.
Se vaarallinen bakteeri on Clostridium Botulinum, joka tarvitsee hapettoman (vakuumipakkaus) ja riittävän lämpimän (yli 3 astetta) ympäristön herätäkseen itiöistä, lisääntyäkseen ja kehittääkseen myrkkyä. Eli vakuumissa sulatus ei itsessään ole vaarallista kunhan sulamisen jälkeen kylmäketju pysyy kunnossa.
- syön mielluumin
ilman pakastusta kokemusta nimittäin on.
- Kalastaja
Kirjoittaja kysyy juuri siksi, ettei kykene stä juuri nyt syömään. Sinun vaihtoehtosi on siis , syö tai heitä menemään, eikö?
- vaihtoehtosi on
Kalastaja kirjoitti:
Kirjoittaja kysyy juuri siksi, ettei kykene stä juuri nyt syömään. Sinun vaihtoehtosi on siis , syö tai heitä menemään, eikö?
että sinun vaihtoehtosi on se ainoa oikea.
Olen pakastanut savustettua kalaa. Enää en pakasta, koska se oli pahaa.
Vastasin aloittajan kysymykseen. En tullut tänne tappelemaan sinun kanssasi.
- Teresa Välimäen
kommentti asiaan: "Lähtökohtaisesti kala ei koskaan parane pakkasessa, niin kuin ei moni muukaan raaka-aine tai valmis ruoka. Voit kuitenkin pakastaa myös kypsää kalaa. Kalan rakenne saattaa kärsiä hieman pakastuksesta, ja kalasta tulee kuivempaa pakastuksen jälkeen. Jos pakastat savukalaa, käytä kala viimeistään kolmen kuukauden kuluessa pakastuksesta."
- Nanna1
Hyvää joulunalusaikaa!
Itse savustelen usein savustuskaappi täynnä, joten osa savulohesta menee vakuumissa pakkaseen. Omasta mielestä rakenne ei juurikaan muutu, savulohi on suhteellisen kiinteää eikä se muhjuunnu. Lohi on rasvaista, joten kuivuminen ei ole ongelma eikä vakuumipakattu muutenkaan kuivu. Maku ei muutu kun kala ei ole kosketuksissa ilman tai muiden ruokien aromien kanssa, päinvastoin voisi väittää jopa maun ja aromin parantuvan kun ne tasaantuvat säilytyksessä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1162966Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302415Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen252384Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082016- 1141660
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881208Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2551076- 801054
- 711044