Savulohi pakasteeseen

Nanna1

Meneekö pilalle, jos laittaa vakuumissa olevan
savulohen pakasteeseen eli meneenkö pilalle?

13

20404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalastaja

      Voit pakastaa huoletta. Ei se kylläkään siitä paranekkaan.

    • syömäkelpoisena

      pysyy, mutta maku ja koostumus kärsivät. En suosittele.

      • Kalastaja

        Höpö höpö, pakastusaika ja etenkin pakastusnopeus(jäätymisaika) ovat merkittävimmät pilaajat. Pakastaminen mahdollisimman nopeasti ja säilytys enint.kolme kuukautta. Kysyisinkin edelliseltä, miten se vaikuttaa koostumukseen. En ole huomannut mitään merkittävää koko ammattiaikanani, kun olen kalaa käsitellyt, myös savustettua. Ei liioin makuhaittoja ole huomattu, ellei tuote ole maannut pakasteessa liian kauan. Voisitko siis valaista tyhmää kalastajaa, sillä sitähän teen vain elinkeinokseni. Kaikki neuvot ovat tervetulleita, jos ne parantavat myytävien laatua.


      • Nanna1
        Kalastaja kirjoitti:

        Höpö höpö, pakastusaika ja etenkin pakastusnopeus(jäätymisaika) ovat merkittävimmät pilaajat. Pakastaminen mahdollisimman nopeasti ja säilytys enint.kolme kuukautta. Kysyisinkin edelliseltä, miten se vaikuttaa koostumukseen. En ole huomannut mitään merkittävää koko ammattiaikanani, kun olen kalaa käsitellyt, myös savustettua. Ei liioin makuhaittoja ole huomattu, ellei tuote ole maannut pakasteessa liian kauan. Voisitko siis valaista tyhmää kalastajaa, sillä sitähän teen vain elinkeinokseni. Kaikki neuvot ovat tervetulleita, jos ne parantavat myytävien laatua.

        En kykene syömään tai syöttämään sitä juuri nyt.

        Kannattaako pakastaa vakuumissa tai ilman?


      • Kalastaja
        Nanna1 kirjoitti:

        En kykene syömään tai syöttämään sitä juuri nyt.

        Kannattaako pakastaa vakuumissa tai ilman?

        avannut pakettia, niin siinä vacuumipaketissa vaan pakasteeseen, ellet halua paloitella kalaa sopiviksi annospaloiksi, mikä saattaisi olla kätevää tulevaisuutta ajatellen.


      • Anonyymi
        Kalastaja kirjoitti:

        avannut pakettia, niin siinä vacuumipaketissa vaan pakasteeseen, ellet halua paloitella kalaa sopiviksi annospaloiksi, mikä saattaisi olla kätevää tulevaisuutta ajatellen.

        Vacuumipaketissa pakastetun kalan kun sulattaa niin kannattaa ottaa pois paketista ja sulattaa ilman pakettia. Muuten saattaa kehittyä erittäin vaarallista bakteeria, jos sulaa vacuumipakkauksessaan. Tämän luin jostain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vacuumipaketissa pakastetun kalan kun sulattaa niin kannattaa ottaa pois paketista ja sulattaa ilman pakettia. Muuten saattaa kehittyä erittäin vaarallista bakteeria, jos sulaa vacuumipakkauksessaan. Tämän luin jostain.

        Se vaarallinen bakteeri on Clostridium Botulinum, joka tarvitsee hapettoman (vakuumipakkaus) ja riittävän lämpimän (yli 3 astetta) ympäristön herätäkseen itiöistä, lisääntyäkseen ja kehittääkseen myrkkyä. Eli vakuumissa sulatus ei itsessään ole vaarallista kunhan sulamisen jälkeen kylmäketju pysyy kunnossa.


    • syön mielluumin

      ilman pakastusta kokemusta nimittäin on.

      • Kalastaja

        Kirjoittaja kysyy juuri siksi, ettei kykene stä juuri nyt syömään. Sinun vaihtoehtosi on siis , syö tai heitä menemään, eikö?


      • vaihtoehtosi on
        Kalastaja kirjoitti:

        Kirjoittaja kysyy juuri siksi, ettei kykene stä juuri nyt syömään. Sinun vaihtoehtosi on siis , syö tai heitä menemään, eikö?

        että sinun vaihtoehtosi on se ainoa oikea.

        Olen pakastanut savustettua kalaa. Enää en pakasta, koska se oli pahaa.

        Vastasin aloittajan kysymykseen. En tullut tänne tappelemaan sinun kanssasi.


    • Teresa Välimäen

      kommentti asiaan: "Lähtökohtaisesti kala ei koskaan parane pakkasessa, niin kuin ei moni muukaan raaka-aine tai valmis ruoka. Voit kuitenkin pakastaa myös kypsää kalaa. Kalan rakenne saattaa kärsiä hieman pakastuksesta, ja kalasta tulee kuivempaa pakastuksen jälkeen. Jos pakastat savukalaa, käytä kala viimeistään kolmen kuukauden kuluessa pakastuksesta."

      • Nanna1

        Hyvää joulunalusaikaa!


    • Itse savustelen usein savustuskaappi täynnä, joten osa savulohesta menee vakuumissa pakkaseen. Omasta mielestä rakenne ei juurikaan muutu, savulohi on suhteellisen kiinteää eikä se muhjuunnu. Lohi on rasvaista, joten kuivuminen ei ole ongelma eikä vakuumipakattu muutenkaan kuivu. Maku ei muutu kun kala ei ole kosketuksissa ilman tai muiden ruokien aromien kanssa, päinvastoin voisi väittää jopa maun ja aromin parantuvan kun ne tasaantuvat säilytyksessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      99
      7770
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      107
      5587
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      275
      4851
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      49
      4773
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      74
      3527
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      50
      2818
    7. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      58
      2497
    8. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2448
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2392
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2264
    Aihe