Juttua Kreikka.netissä

juttua

Mitä mieltä olette Kreikka.netistä?

12

1025

Äänestä

Vastaukset

  • Kovin turha paikka minunlaiselleni asiantuntijalle.

    • Kreikka.netissä joku uskalsi sanoa avoimesti että joku ruokakirja on huono. No, se ei ole huono, onhan siinä kivat kuvat, mutta se on kuitenkin vähintäänkin keskinkertainen sisällöltään. Paitsi jos halua ostaa kuvien takia tai padanalustaksi. Jos tuntee kreikkalaista keittiötä vähänkin huomaa että tekijällä on vähäinen ja puutteellinen kreikkalaisen ruuan tuntemus. Samantapaisia kirjoja on toki paljon, välitettävästi ja se vaatii kokemusta että osaa tunnistaa.


    • myös kokki kirjoitti:

      Kreikka.netissä joku uskalsi sanoa avoimesti että joku ruokakirja on huono. No, se ei ole huono, onhan siinä kivat kuvat, mutta se on kuitenkin vähintäänkin keskinkertainen sisällöltään. Paitsi jos halua ostaa kuvien takia tai padanalustaksi. Jos tuntee kreikkalaista keittiötä vähänkin huomaa että tekijällä on vähäinen ja puutteellinen kreikkalaisen ruuan tuntemus. Samantapaisia kirjoja on toki paljon, välitettävästi ja se vaatii kokemusta että osaa tunnistaa.

      Kreikkalainen keittiö on siinä mielessä kulttuuri-ilmiönä mielenkiintoinen, että jos kreikkalaisia kuuntelee niin kaikki ruoka on sieltä lähtöisin. Tällainen suhtautuminen lienee kuitenkin suotavaa maalle, jonka suurin saavutus ja anti nykypäivälle on sen loistava menneisyys - todella kauan sitten.

      Tämä päivänä kreikkalainen keittiö on köyhä ja turismin pilaama kuin tanskalainen fetajuusto. Suuret ja monipuoliset ruokakulttuurit löytyvät ihan muualta - vaikka nyt vaaksan päästä idästä.


    • crudo kirjoitti:

      Kreikkalainen keittiö on siinä mielessä kulttuuri-ilmiönä mielenkiintoinen, että jos kreikkalaisia kuuntelee niin kaikki ruoka on sieltä lähtöisin. Tällainen suhtautuminen lienee kuitenkin suotavaa maalle, jonka suurin saavutus ja anti nykypäivälle on sen loistava menneisyys - todella kauan sitten.

      Tämä päivänä kreikkalainen keittiö on köyhä ja turismin pilaama kuin tanskalainen fetajuusto. Suuret ja monipuoliset ruokakulttuurit löytyvät ihan muualta - vaikka nyt vaaksan päästä idästä.

      Olen aivan eri mieltä.Sekä gastronomian historioitsijat että nykyiset huippumestarit tunnustaa kreikkalaisen keittiön vaikutusta nykygastronomiaan. Olen tosin samaa mieltä että turistipaikkojen ruokatarjonta on köyhä, mutta niin ovat turistit muutenkin. Jos odottaa kahdella kympillä saavansa täysi ateriaa ei voi saada kun huonoa einesruokaa…


    • tommi kirjoitti:

      Olen aivan eri mieltä.Sekä gastronomian historioitsijat että nykyiset huippumestarit tunnustaa kreikkalaisen keittiön vaikutusta nykygastronomiaan. Olen tosin samaa mieltä että turistipaikkojen ruokatarjonta on köyhä, mutta niin ovat turistit muutenkin. Jos odottaa kahdella kympillä saavansa täysi ateriaa ei voi saada kun huonoa einesruokaa…

      Kuten kirjoitin: Kreikkalaisella keittiöllä on loistava tulevaisuus - takana päin. On kai sillä ollut oma merkityksensä välimerenkeittiöön kuten moneen muuhunkin asiaan kulttuurin saralla, mutta ei todellakaan niin suuri kuin kreikkalaiset itse esittävät. Kreikkalainen keittiö on sanut vaikutteita paljon Italiasta, Turkista ja Balkanin alueelta - ja tietysti päinvastoin. Oliivipuu on kasvanut ja viinirypäleitä poimittu muuallakin kuin vain Kreikassa.

      Sitävastoin olen vähän eri mieltä tuosta ruokatarjonnasta: jos nyt unohdamme nuo turistipaikat, niin parillakympillä pitäisi kunnon ruokamaassa saada jo hyvän eineksen aika monessa paikassa. Kreikassa sillä saa aina mauttoman Horiatakin, kaksi Dolmadesta vain riisillä, kaksi Keftedakia ja laskun.


    • crudo kirjoitti:

      Kuten kirjoitin: Kreikkalaisella keittiöllä on loistava tulevaisuus - takana päin. On kai sillä ollut oma merkityksensä välimerenkeittiöön kuten moneen muuhunkin asiaan kulttuurin saralla, mutta ei todellakaan niin suuri kuin kreikkalaiset itse esittävät. Kreikkalainen keittiö on sanut vaikutteita paljon Italiasta, Turkista ja Balkanin alueelta - ja tietysti päinvastoin. Oliivipuu on kasvanut ja viinirypäleitä poimittu muuallakin kuin vain Kreikassa.

      Sitävastoin olen vähän eri mieltä tuosta ruokatarjonnasta: jos nyt unohdamme nuo turistipaikat, niin parillakympillä pitäisi kunnon ruokamaassa saada jo hyvän eineksen aika monessa paikassa. Kreikassa sillä saa aina mauttoman Horiatakin, kaksi Dolmadesta vain riisillä, kaksi Keftedakia ja laskun.

      Kreikassa kahdella kympillä saa enemmän kun sen salaatin tai ne kääryleet joita mainitset. Täyttyy vaan osata mennä oikeaan paikkaan...;)
      Sieltä kreikkanetistä löytyi muuten tälläinen, sinänsä mielenkiintoinen linkki.

      http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food_and_drink/article2567922.ece




    • sateenkaari tuottaa k-kauppaan


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.